آریا بانو

آخرين مطالب

گوناگون/ هیچ کس جرات باز کردنش را ندارد؛ معمای مومیایی 2300 ساله گوناگون

گوناگون/ هیچ کس جرات باز کردنش را ندارد؛ معمای مومیایی 2300 ساله
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / یک مومیایی مرموز به نام «باشیری» بیش از یک قرن است که ذهن مصرشناسان را به خود مشغول کرده، اما هیچ کارشناسی تاکنون آن را باز نکرده است.
این مومیایی که با نام «دست‌نخورده» شناخته می‌شود، نزدیک به یک قرن پیش در سال 1919 توسط «هاوارد کارتر» مصرشناس مشهور در منطقه‌ی دره‌ی پادشاهان در شهر باستانی اقصر کشف شد، سه سال پیش از آنکه وی مقبره باشکوه توت‌عنخ‌آمون را کشف کند.
شیوه‌ای که برای بستن پارچه‌های مومیایی این جسد باستانی استفاده شده، در هیچ مومیایی دیگری دیده نشده است. پارچه‌ها به‌گونه‌ای پیچیده شده‌اند که بر روی صورت مومیایی الگوی پیچیده‌ای ایجاد کرده‌اند. الگویی که به هرم‌های مشهور مصر شباهت دارد.
میزان دقت و ظرافت در بسته‌بندی این مومیایی نشان می‌دهد که این فرد در جامعه‌ی مصر باستان شخصیتی بسیار مهم بوده است. با این حال هویت این فرد همچنان نامعلوم است، چرا که باز کردن پارچه‌های مومیایی برای مطالعه آن ممکن است به‌طور غیرقابل جبرانی به این تکنیک منحصربه‌فرد مومیایی‌سازی آسیب برساند.
به نقل از یورونیوز، با این حال، دانشمندان از روش‌های دیگری برای نگاه کردن به درون آن استفاده کرده‌اند و سرنخ‌هایی درباره‌ی هویت این فرد به دست آورده‌اند. سی‌تی‌اسکن‌ها و آزمایش‌های پرتو ایکس، بدون دست زدن به مومیایی، اطلاعاتی درباره‌ی درون آن فاش کرده‌اند. این تکنیک‌ها به پژوهشگران نشان داده است که مومیایی «باشیری» مردی با قد حدود 167 سانتی‌متر بوده است.

آریا بانو

به گفته دانشمندان، قدمت این مومیایی به دوره‌ی بطلمیوسی، بین قرن دوم و اوایل قرن سوم پیش از میلاد بازمی‌گردد.
در این دوره هنر و مهارت مومیایی‌سازی در اوج خود قرار داشت. این مومیایی نمایی منحصربه‌فرد از مراسم تدفین در دوران بطلمیوسی را ارائه می‌دهد و هم‌اکنون در موزه‌ی مصر در قاهره نگهداری می‌شود. نقش و نگاره‌های پارچه‌های روی صورت مومیایی به طراحی معماری اهرام مصر شباهت دارد که ممکن است نشان‌دهنده‌ی میزان احترام و جایگاه والای این فرد در جامعه باشد.
چرا دانشمندان نمی‌توانند این مومیایی را باز کنند؟
در پاسخ باید گفت که باز کردن پارچه‌های مومیایی مستقیم‌ترین راه برای کسب اطلاعات درباره‌ی بقایای درون آن است. اما این پارچه‌ها بسیار ظریف و شکننده هستند و آسیب رساندن به آن‌ها، تنها نمونه‌ی شناخته‌شده این تکنیک مومیایی‌سازی را برای همیشه نابود می‌کند.
به همین دلیل، متخصصان از روش‌های غیرتهاجمی مانند سی‌تی‌اسکن و پرتوهای ایکس استفاده کرده‌اند. محققان می‌گویند مشاهده ظاهر تزئینی مومیایی اطلاعاتی درباره‌ی جایگاه این فرد در زندگی ارائه می‌دهد. به‌عنوان مثال یقه‌ی پهنی که روی سینه‌ی او قرار دارد از چندین ردیف مهره ساخته شده و دارای قلاب‌هایی به شکل سر شاهین است که نشانه‌ی ثروت و اهمیت او محسوب می‌شود.
پیش‌بند پوشاننده بدن مومیایی، شامل صحنه‌هایی از وی در حال دراز کشیدن بر تختی است که توسط الهه‌های ایزیس و نِفْتیس احاطه شده است. همچنین در کنار او چهار پسر خدای حوروس، فرزند ایزیس، حضور دارند.
روکش پاهای مومیایی نیز دارای دو تصویر از آنوبیس، خدای تدفین، است. این جزئیات نشان می‌دهد که این فرد مردی بسیار ثروتمند و مهم بوده است، اما هیچ‌کدام از این سرنخ‌ها به کشف نام او منجر نشده‌اند.

آریا بانو

تنها نشانه موجود از هویت این فرد، کتیبه‌ای است که به‌صورت عجولانه داخل مقبره او نوشته شده و ممکن است نام «باشیری» یا «ننو» باشد. با این وجود متخصصان تاکنون نتوانسته‌اند به‌طور قطع مشخص کنند که کدام نام صحیح است.
متخصصان همچنان از روش‌های غیرتهاجمی برای مطالعه‌ی این بقایای شگفت‌انگیز استفاده می‌کنند و ممکن است سرنخ‌های بیشتری درباره‌ی هویت این فرد کشف کنند. با این حال تا آن زمان، مومیایی باشیری همچنان در هاله‌ای از رمز و راز باقی خواهد ماند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1374301/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای ناب آهنگ «بوی عیدی» توسط فرهاد مهراد در دی‌ ماه 1373

استاد ایرج: در این سال‌ها آوازهایی خواندم که خودم متعجب ماندم!

محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی در ایام نوروز اعلام شد

ادامه بحران کم‌بارشی در کشور؛ 30 استان در وضعیت قرمز!

تصاویری عجیب از غارت ثروت ملی ایران

واژگونی اتوبوس در اتیوپی 15 قربانی گرفت

پیامبر(ص) در روز غدیر درباره امام حسن(ع) چه گفت؟

کرامت و سفره داری امام حسن مجتبی علیه السلام

باغ نظر شیراز

برکت نان بخاطر «حسن» اسـت

گوناگون/ امامی که دوبار همه اموال و سه‌بار نیمی از اموالش را بخشید

نماهنگی زیبا به مناسبت ولادت فرخنده امام حسن علیه السلام

شست‌وشوی گنبد منور امام رضا(ع) در آستانه بهار

سفره هفت سین در تاریخ باستان نماد چه چیزی است؟

محافظت حیرت انگیز عقاب از جوجه هایش در مقابل طوفان برفی 160 کیلومتری در کالیفرنیا

خوشمزه مثل دیگچه مشهدی

نوشیدنی خوشرنگ و خوش عطر با گل محمدی

علائم اصلی تومور کلیه چیست؟

سم خاموش در خشکبار!

تمیز کردن رسوب کتری با 6 روش ساده و موثر

با این محلول جادویی خونه تکونی راحتی داشته باشید

نانوذرات مغناطیسی برای درمان دقیق سرطان با موفقیت آزمایش شد

خواندن شعری در وصف امیرالمومنین (ع)

پایان بدون مدال شمشیربازی ایران در مسابقات روسیه

ردپای قهرمان؛ رئال بوی خون را حس کرد

رافائل: تیم ملی هندبال قدم به قدم بهتر‌ می‌شود

دو بازی مرگ و زندگی سلسائو بدون نیمار

قلعه‌نویی در مراسم بدرقه تیم‌های ملی ساحلی و نوجوانان

تکرار اقدام مجرمانه امیر علی‌اکبری

باشگاه پرسپولیس مطالبات پریرا را پرداخت کرد؛ پنجره بسته مربوط به دیاباته است

نمایندگان بریتانیایی: نمایش مومیایی‌ها توهین به اجداد انسان است/ آنها را به آفریقا برگردانید

پانتومیم جالب بازیگران زن با بازیگران مرد در شبکه سه

داستان شنیدنی آشنایی زوج مبتلا به سندروم داون در برنامه سال نو

دیالوگ شهید مهدی باکری: قسم نده احمد، من نمی‌تونم بچه‌هامو اینجا تنها بذارم

معروفیت مداح برنامه حسینیه معلی پس از دیده شدن در تلویزیون

اکران آنلاین 4 مستند در نوروز

انتقاد تند مسعود فراستی به سریال آبان

آیا رژیم گوشتخواری منجر به افزایش کلسترول می‌شود؟

اجرای ترانه «مست» توسط راغب در ویژه برنامه شب عیدی شبکه دو

توضیح رئیس دانشگاه آزاد در خصوص شهریه رشته‌های پزشکی

جاسازی مواد مخدر در صنایع دستی ایرانی برای صادرات!

روایت متهم ردیف اول پرونده قتل امیرمحمد خالقی

شکوفه های بادام مهارلو شیراز

وقتی می خواهی تو چین ماشین بخری!

چرا امام حسن(ع) صلح کرد؟

رازلاغری و کاهش وزن زیاد زن آمریکایی

گوناگون/ نگاهی خلاصه به ریشه کرامت به مناسبت میلاد امام حسن (ع)

سوگواری یک فیل در غم مرگ دوستش

استوری/ ولادت امام حسن (ع) مبارک باد

ثبت رکوردی عجیب با درست کردن 137 مدل مربا!