آریا بانو

آخرين مطالب

نمایندگان بریتانیایی: نمایش مومیایی‌ها توهین به اجداد انسان است/ آنها را به آفریقا برگردانید سیاسی

نمایندگان بریتانیایی: نمایش مومیایی‌ها توهین به اجداد انسان است/ آنها را به آفریقا برگردانید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - گروهی از نمایندگان مجلس بریتانیا می‌گویند نمایش مومیایی‌های مصری و دیگر بقایای انسانی در موزه‌ها و دانشگاه‌ها باید ممنوع شود، زیرا این کار توهین به «رؤیای آباء و اجدادی» انسان‌هاست.

گروه پارلمانی «جبران خسارت آفریقایی‌ها» متشکل از نمایندگانی از احزاب گوناگون، نمایش مستمر بقایای انسانی در این مکان‌ها را «غیراخلاقی» دانسته و گفته‌اند که مومیایی‌ها از مصر «غارت» شده و تحت «تحقیقات شبه‌علمی نژادپرستانه» قرار گرفته‌اند.
این گروه 16 نفره از نمایندگان مجلس که تحت رهبری نماینده حزب کارگر، بل ریبیرو ادی، فعالیت دارند، خواستار بازگشت تمام بقایای انسانی نگهداری شده توسط مؤسسات بریتانیایی به کشورهای مبدأ خود شده‌اند. آنها در گزارشی با عنوان «آرامش بخشیدن به اجداد» نوشته‌اند که بازگرداندن بقایای انسانی به جوامع آفریقایی به «بهبود آسیب‌های روانی ناشی از برده‌داری و خشونت‌های استعماری» کمک خواهد کرد.
در این گزارش آمده است که بدن‌های مومیایی و سایر بقایا «غارت» و سپس «غالبا به عنوان جوایز، اشیاء تحقیقاتی شبه‌علمی نژادپرستانه و کالاهایی برای تجارت و نمایش به عنوان عجایب» به بریتانیا آورده شده‌اند.
نویسندگان این گزارش از موزه بریتانیا، موزه تاریخ طبیعی و چندین دانشگاه که هنوز بقایای انسانی، از جمله آثار متعلق به مصر را نمایش می‌دهند، نام برده و گفته‌اند که این نمایش دادن‌ها در واقع به معنی «جابجایی و شیء‌سازی انسان‌ها» است.
نمایندگان مجلس افزودند: «در بریتانیا، فرد مومیایی شده از خاک بیرون کشیده شده و از جمله در چهارچوب تلاش برای اثبات اینکه مصری‌ها اروپاییان سفید بوده‌اند، به عنوان شئ تحقیقاتی شبه‌علمی و نژادپرستانه به بریتانیا آورده شده است.»
بقایای نگهداری شده در بریتانیا شامل اسکلت‌های بومیان استرالیایی و سرخپوستان آمریکایی، سرهای کوچک شده آمریکای جنوبی و بدن‌های باتلاقی، همچنین مومیایی‌های معروف مصری می‌باشد.
خانم ریبیرو-ادی در مقدمه گزارش گفته است: «حضور مستمر این بقایا در مؤسسات بریتانیایی باعث ناراحتی شدید برای جوامع مهاجر و کشورهای مبدأ می‌شود، به‌ویژه زمانی که آن‌ها نمایش داده می‌شوند یا در حراجی به فروش می‌رسند. در زمینه بحث‌های جاری درباره بازپرداخت و جبران خسارت‌ها، نیاز به اقدام قاطعانه از هر زمان دیگری ضروری و اضطراری‌تر است.»
وی همچنین نوشته است: «به تازگی متوجه شدم که هنوز هم می‌توان بقایای اجداد آفریقایی را در مراکز حراجی خریداری کرد و از این موضوع به شدت ناراحت و شوکه شدم. نیاز فوری به بهبود چارچوب قانونی و نظارتی ذخیره‌سازی، نمایش و فروش بقایای اجدادی وجود دارد.»
کمیته متشکل از نمایندگان در همین زمینه توصیه‌های متعددی نیز به دولت و موزه‌ها داشته است، از جمله غیرقانونی کردن فروش بقایای انسانی و متوقف کردن نمایش هرگونه بقایا در موزه‌ها، مؤسسات فرهنگی و آموزشی. کمیته خواستار تغییراتی در قانون بافت انسانی 2004 است که ذخیره‌سازی و نمایش بقایای انسانی را قانونمند کرده، اما عمدتاً فقط شامل مواردی است که کمتر از 100 سال عمر دارند.
در گزارش نمایندگان بر لزوم شفافیت کامل در نگهداری بقایای انسانی مشابه آنچه در بیمارستان‌ها انجام می‌شود، تأکید شده است.
هدف کمیته «ترغیب درک پارلمانی و عمومی از موضوع جبران خسارت» است، به‌ویژه خسارت برای برده‌داری که توسط استعمار بریتانیایی باید پرداخت شود.
در گزارش سال 2023 که توسط یک قاضی سازمان ملل تألیف شده، چنین نتیجه‌گیری شده است که بریتانیا بیش از 18 تریلیون پوند به 14 کشور در قالب جبران خسارت بدهکار است.

آریا بانو


مومیایی مصری در موزه بریتانیا
اعضای گروه پارلمانی شامل رهبر سابق حزب کارگر، جرمی کوربین، نماینده دیان ابوت و لرد اد ویزی از حزب محافظه‌کار هستند. لرد سایمون وولی، رئیس فعلی کالج هومرتون دانشگاه کمبریج و بارونس دورین لارنس، مادر نوجوان مقتول استفن لارنس نیز در این گروه حضور دارند.
استفن لارنس یک نوجوان 18 ساله بریتانیایی بود که در سال 1993 به دست 5 مرد نژادپرست در لندن مورد حمله قرار گرفت و به طرز فجیعی کشته شد.
گزارش یاد شده درباره بازگرداندن بقایای انسانی، تنها بحثی نیست که در سال‌های اخیر پیرامون اشیاء دزدیده‌شده از کشورها توسط بریتانیایی‌ها صورت گرفته است. بحث‌هایی نیز در خصوص سرنوشت برنزهای بنین صورت گرفته است. این اشیا برنزی شامل شماری از تابلوها و مجسمه‌های انسان‌ها و حیوانات است که از پادشاهی باستانی بنین برداشته شده‌اند.
موزه بریتانیا هم‌اکنون به‌تنهایی 900 عدد از این برنزها را در اختیار دارد که 100 عدد از آن‌ها به‌طور چرخشی نمایش عمومی داده می‌شوند. هزاران عدد از این حکاکی‌ها در طول تخریب خشونت‌آمیز شهر بنین در ایالت ادو در نیجریه در سال 1897 دزدیده شده است.
ماه گذشته هلند اعلام کرد که بیش از 100 عدد از این برنزها را، نه همه آن‌ها که واقعا از برنز ساخته شده‌اند، به کشور مبدأ باز می‌گرداند. سه سال پیش نیز آلمان 20 عدد از آن‌ها را که در اختیار داشت بازگرداند.
بحث‌های داغی نیز پیرامون سرنوشت «مرمرهای الگین» در گرفته است که مجموعه‌ای از مجسمه‌ها و تزئینات مربوط به یونان باستان است. این مرمرها شامل بیش از 30 مجسمه سنگی باستانی از یونان هستند که در موزه بریتانیا نگهداری می‌شوند و قدمت آن‌ها به بیش از 2000 سال پیش می‌رسد. آن‌ها در اوایل دهه 1800 از این کشور برداشته شده‌اند.
یونان مدت‌هاست که برای بازگشت این مرمرها کارزار به راه انداخته، اما هنوز توافق رسمی در این‌باره حاصل نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1374671/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مطهره گونه‌ای امروز آزاد می‌شود

غرق‌شدگی یک پدر و پسر در استخر کشاورزی

سال 1404 چند روز تعطیلی رسمی دارد؟

ساعت فعالیت داروخانه مرکزی هلال‌احمر در تعطیلات نوروز اعلام شد

غوغای کردها در محفل با مدح پیامبر (ص)

سفره افطاری در عمان

اجرای مناجات عاشقانه با صدای زیبای پیام عزیزی

کولاک «حسنین الحلو» در محفل

طرز تهیه پاستا آلفردو

این ادویه از قلب شما محافظت می‌کند

چقدر نگران مغز و روح فرزندت هستی؟

زمان‌بندی تازه فرود انسان در مریخ به سبک ماسک

دو خط کتاب/ گرگ بیابان

سلفی‌های صلاح در لیورپول، سنت شد

شکست خانگی روستوف برابر صدرنشین لیگ برتر روسیه

گل اول ذوب آهن به استقلال توسط محسن آذرباد

گل اول تراکتور به گل گهر توسط ابوالفصل رزاق پور گل به خودی

نیک نفس خطاب به داور بازی: پدر ما را در آوردی!

سیو گلر ذوب آهن مانع از گل شدن شوت مهران احمدی شد

کونته: نبردیم اما 9 بازی مانده و باید قهرمان شویم

لیست تیم ملی برای تورنمنت تایلند اعلام شد

گزارش زنده؛ استقلال 1 - 1 ذوب آهن

گل دوم تراکتور به گل گهر توسط مهدی هاشم نژاد

عبدالله روا از شهر محل تولدش می‌گوید

قسمت پانزدهم زندگی پس از زندگی: بالی که شکست

عکس نوروزی بازیگر زن سریال «سه در چهار» در کنار نسرین مقانلو

وقتی مهران غفوریان در مقابل قهرمان وزنه برداری دنیا ریسک نمی‌کند!

«تاکسیدرمی» زرشک زرین گرفت

«بهار دلکش» با آوای ملکوتیِ استاد شجریان

نوای عشق و دلتنگی؛ موسیقی متن فیلم "در حال و هوای عشق"

پرواز چابهار - تهران پس از نقص فنی در کرمان به سلامت فرود آمد

آتش سوزی در مقدونیه شمالی؛ شمار جان باختگان به 59 نفر رسید

اجرای دل‌نشین شعر رجزخوانی امام حسین (ع) در کربلا

مدح حضرت علی(ع) به زبان هندی در محفل

ضرب المثل/ همین آش و همین کاسه

تلاوت زیبای آیات 91 و 92 سوره مبارکه یوسف توسط حامد شاکرنژاد

طرز تهیه سالاد عدس و انار با سس ماست

روش درمانی جدید برای رفع آکنه

با ساده ترین وسایل میتونید این بازی جذاب رو درست کنید

یافتن مکان دقیق تومور مغزی با ابتکار ایرانی

کتاب «بازی‌سازی تاریخ»؛ رویکردی جدید به آموزش علوم اجتماعی

یازده بازیکن مهدی تارتار برای جدال با ترا‌کتور

افطار کردن ماشاریپوف، بازیکن ازبک استقلال، پیش از آغاز دیدار با ذوب‌آهن

عصبانیت ماشاریپوف به دلیل حرکت خشنی که بازیکن ذوب آهن روی او انجام داد

روایت پهلوانی تختی از زبان دبیر

شوت سرضرب قائدرحمتی توسط حسینی به کرنر رفت

ضربه خطرناک امید لطیفی با اختلاف کمی از کنار دروازه استقلال به اوت رفت

گل اول گل گهر به تراکتور توسط علیرضا کاظمی

گلر ذوب آهن سد راه نفوذ صالح حردانی شد

لغزش بدموقع ناپولی؛ صدرنشینی را به اینتر هدیه دادند