آریا بانو

آخرين مطالب

کیک خرما؛ یک عصرانه خوشمزه و مقوی خانه داري

کیک خرما؛ یک عصرانه خوشمزه و مقوی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / کیک خرما یکی از انواع کیک‌های خشک است که از ترکیب مواد کیک با خرما و گردو تهیه می‌شود و بسیار سالم، خوشمزه و مقوی است.
کیک‌ها ازجمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی‌ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک‌های میوه‌ای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و... روبه رو می‌شوید که انتخاب میان آن‌ها بسیار سخت است.
کیک خرما نوعی کیک بسیار سبک و مقوی است که از ترکیب خرما با مواد کیک تهیه می‌شود و به همین دلیل بسیار خوشمزه و مقوی است. از آنجا که شیرینی این کیک با خرما و شکر قهوه‌ای تامین می‌شود، می‌توان گفت نوعی کیک رژیمی است و برای افرادی که منع مصرف شکر دارند، یک انتخاب مناسب است. اگر دوست دارید این کیک خرما خوشمزه را با روشی آسان در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
خرما: 450 گرم (2 پیمانه)
شکر قهوه‌ای: 100 گرم (یک دوم پیمانه)
آرد سفید شیرینی: 240 گرم (2 پیمانه)
روغن مایع: 100 گرم (یک دوم پیمانه)
کره: یک دوم پیمانه
تخم مرغ: 4 عدد
بکینگ پودر: یک و یک دوم قاشق چای‌خوری
وانیل: 1 قاشق چای‌خوری
نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری
قهوه دم کشیده: سه چهارم پیمانه
آب سرد: سه چهارم پیمانه
مغز گردوی خرد شده: نصف پیمانه

آریا بانو


طرز تهیه
برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا هسته و پوست خرما را جدا کنید و داخل ماهی تابه بریزید و آب سرد را به آن اضافه کنید. ماهی تابه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید تا خرما کم کم له شود و بپزد و آب داخل ماهی تابه کاملا کشیده شود، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. در مرحله بعد شکر قهوه‌ای و کره به دمای محیط رسیده را داخل یک کاسه مناسب بریزید و مواد را با همزن برقی به مدت 2 دقیقه هم بزنید تا به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و 3 دقیقه دیگر با دور تند همزن بزنید تا مواد کرمی و کشدار شود. در این مرحله خرما را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر با همزن مواد را هم بزنید.
حالا قهوه دم کشیده را با روغن مایه مخلوط و به مایه کیک اضافه کنید و سی ثانیه دیگر با همزن بزنید، بعد همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید. آرد و بکینگ پودر و نمک را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کرده‌اید، طی سه مرحله و کم کم به مایه کیک اضافه کنید و از یک جهت با لیسک هم بزنید تا آرد به صورت یکدست با مایه کیک مخلوط شود. کف قالب موردنظر کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید و روی سطح کیک گردوی خرد شده بپاشید. قالب کیک را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت 45 دقیقه بگذارید تا کیک بپزد و پف کند. بعد از اینکه کیک کاملا خنک شد، آن را داخل ظرف سرو برگردانید و کاغذ روغنی را جدا کنید، نوش جان.
نکات مهم برای تهیه کیک در منزل
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.
2- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه 185 حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فر‌ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود 10 درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید. اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
4- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.
5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 1/3 قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
6- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.
7- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.
8- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1339805/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مورینیو چمدانت را ببند و تیمم را رها کن!

پرکاس: در لیگ برتر مهاجم زهردار نداریم

بیانیه رسمی بارسلونا در مورد اینیگو مارتینز

کمک تیم‌های لس‌آنجلسی به حادثه دیدگان آتش‌ سوزی

تاج: باید به باشگاه‌ های بازیکن‌ ساز در بحث تیم ملی امید مزیت بدهیم

شوک به نیمار؛ ثبت‌ نام فقط در مسابقات آسیایی

حاشیه های فوتبال جهان

پرسپولیس تیم دوم تشکیل می‌دهد

دیدار وزیر علوم و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده «شهید علیمحمدی»

سوپرایز ویژه علی صادقی در روز پدر برای پدرش

هلاکتم به مولا

زائران ایرانی در مکه، میلاد مولود کعبه را جشن گرفتند

همت جهادی‌ها در مرز لبنان و سوریه

مداحی «مست و مدهوش شش گوشم» با صدای محسن عراقی

زندگی بزرگان/ درباره سخنوری و خطبه‌های حضرت علی (ع) چه گفته می‌شود؟

خواندن مدحی شنیدنی از امیرالمومنین (ع) با همراهی رضا هلالی

حکمت/ اگر نمازگزار مى‌دانست...

این کوکوی مرغ یه غذای عجله‌ای لذیذ و خوشمزه است

ایده‌های رمانتیک بسیار ساده برای خوشحال کردن همسر

تعویق پرتاب موشک «نیو گلن» بلو اوریجین به دلیل مشکل فنی

میلان رشفورد را انتخاب کرد!

هالند: شکست‌ها به نفع سیتی تمام شد!

مدیرعامل استقلال از قهرمانی حرف زد!

شماره 99؛ تبریز از بلژیک گرم‌ تر است

تعجب موسیمانه از حضور مدیران استقلال در کیش

جدیدترین پست محسن چاووشی همزمان با ولادت امیرالمومنین (ع)

هیچ وقت غرور یک مرد را نشکن

مصباح عضو هیئت انتخاب جشنواره فجر: امسال جشنواره پُرشوری داریم

سکانس‌هایی به بهانه روز پدر

ریمیکس جدید آهنگ «متاسفانه» با صدای مجید رضوی

تصادف زنجیره‌ای 43 خودرو در غرب کره جنوبی

توزیع کیک 1469 متری در نجف اشرف

جشن میلاد حضرت علی (ع) در میان آوارگان سوری

توفیق برای 1500 معتکف در حرم رضوی از میان 85 هزار درخواست

گل‌آرایی مزار حاج قاسم در روز پدر

اعجاز ولادت امیرالمؤمنین(ع) از زبان آیت الله بهجت (ره)

امیرالمومنین(ع) همیشه تلخی را برای شیرینی دیگران تحمل کردند

ماجرای رفتن دکتر شریعتی به لندن از زبان محمدرضا شریفی‌نیا

چرا غزل خوب است از مدح علی (ع) باشد؟

فداکاری‌هایی که امیرالمومنین(ع) برای مردم انجام داد

اجرای قطعه زیبای جانم علی (ع) توسط گروه سرود آوای حرم

استوری/ منم دم مرگم میبینمت مولا...

تهیه میرزا قاسمی با روش پخت متفاوت

خورشت آلوی مازندرانی با طعمی بکر

این دسرهای ژاپنی این روزا خیلی ترند شده

آشنایی با انواع درجات سوختگی

به رنگ پوست گندمی چه رنگ مویی بهش میاد؟

21 ماهواره جدید «استارلینک» راهی مدار زمین شدند

ناله از کنج قفس شادی کش است

راه پیشرفت استعدادهای فوتبال ایران فقط از روسیه می‌گذرد؟