آریا بانو

آخرين مطالب

غذای سنتی که از خوردنش پشیمان نمی‌شوید خانه داري

غذای سنتی که از خوردنش پشیمان نمی‌شوید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / عدس پلو دشت مغان یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که از ترکیب عدس با گوشت چرخ کرده و سبزی خورشتی تهیه می‌شود.
پلو‌های مخلوط واقعا بی‌نظیر هستند. کمتر کسی پیدا می‌شود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و... را دوست نداشته باشد. پلو‌های مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، می‌توانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید.
عدس پلو یکی از غذا‌های اصیل و محبوب ایرانی است که از گذشته تا به امروز در سفره غذای ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. عدس پلو را همراه با گوشت قلقلی، گوشت تکه‌ای، مرغ، کشمش و خرما تهیه می‌کنند که هرکدام به اندازه خودش خوشمزه و خاص است.
عدس پلوی دشت مغان نوعی مدل متفاوت از طبخ عدس پلو است که با عدس، برنج، سبزی خورشتی، گوشت چرخ کرده و ادویه پلویی تهیه می‌شود و طعم متفاوتی دارد که باید یکبار آن را امتحان کنید تا با مزه خوبش آشنا شوید. اگر دوست دارید این عدس پلوی خوشمزه و متفاوت را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 4 پیمانه
عدس: 1 لیوان
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز: 1 عدد
سبزی خورشتی: 1 کاسه ماست‌خوری
زعفران دم کرده: به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین و ادویه پلویی: به میزان لازم
عصاره گوشت (قرص ستاک): 1 عدد
روغن: به میزان لازم
کره: به میزان لازم
طرز تهیه

آریا بانو


برای درست کردن این عدس پلوی خوشمزه ابتدا عدس را همراه با یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه عدس پخت، پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقدرای روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود. در مرحله بعد گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و عصاره گوشت را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا گوشت کمی تفت بخورد. در مرحله بعد سبزی خورشتی را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
برنج را آبکش کنید و ته‌دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه بچینید، سپس مقداری از مواد میانی را روی برنج بریزید و کمی دارچین و ادویه پلویی بپاشید، سپس دوباره کمی برنج بریزید و از لایه میانی روی برنج بریزید و باز هم ادویه پلویی و دارچین بپاشید و این کار را تا لایه آخر ادامه بدهید. روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و 45 دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد. در آخر کمی کره آب شده و زعفران دم کرده غلیظ روی برنج بریزید و بعد برنج را هم بزنید، سپس داخل دیس سرو بکشید و میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
1ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
2ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند. استاک در انواع سوپ‌ها، انواع سس‌ها، خورشت‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارد. می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی‌که از آن استفاده می‌کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1339761/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مورینیو چمدانت را ببند و تیمم را رها کن!

پرکاس: در لیگ برتر مهاجم زهردار نداریم

بیانیه رسمی بارسلونا در مورد اینیگو مارتینز

کمک تیم‌های لس‌آنجلسی به حادثه دیدگان آتش‌ سوزی

تاج: باید به باشگاه‌ های بازیکن‌ ساز در بحث تیم ملی امید مزیت بدهیم

شوک به نیمار؛ ثبت‌ نام فقط در مسابقات آسیایی

حاشیه های فوتبال جهان

پرسپولیس تیم دوم تشکیل می‌دهد

دیدار وزیر علوم و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده «شهید علیمحمدی»

سوپرایز ویژه علی صادقی در روز پدر برای پدرش

هلاکتم به مولا

زائران ایرانی در مکه، میلاد مولود کعبه را جشن گرفتند

همت جهادی‌ها در مرز لبنان و سوریه

مداحی «مست و مدهوش شش گوشم» با صدای محسن عراقی

زندگی بزرگان/ درباره سخنوری و خطبه‌های حضرت علی (ع) چه گفته می‌شود؟

خواندن مدحی شنیدنی از امیرالمومنین (ع) با همراهی رضا هلالی

حکمت/ اگر نمازگزار مى‌دانست...

این کوکوی مرغ یه غذای عجله‌ای لذیذ و خوشمزه است

ایده‌های رمانتیک بسیار ساده برای خوشحال کردن همسر

تعویق پرتاب موشک «نیو گلن» بلو اوریجین به دلیل مشکل فنی

میلان رشفورد را انتخاب کرد!

هالند: شکست‌ها به نفع سیتی تمام شد!

مدیرعامل استقلال از قهرمانی حرف زد!

شماره 99؛ تبریز از بلژیک گرم‌ تر است

تعجب موسیمانه از حضور مدیران استقلال در کیش

جدیدترین پست محسن چاووشی همزمان با ولادت امیرالمومنین (ع)

هیچ وقت غرور یک مرد را نشکن

مصباح عضو هیئت انتخاب جشنواره فجر: امسال جشنواره پُرشوری داریم

سکانس‌هایی به بهانه روز پدر

ریمیکس جدید آهنگ «متاسفانه» با صدای مجید رضوی

تصادف زنجیره‌ای 43 خودرو در غرب کره جنوبی

توزیع کیک 1469 متری در نجف اشرف

جشن میلاد حضرت علی (ع) در میان آوارگان سوری

توفیق برای 1500 معتکف در حرم رضوی از میان 85 هزار درخواست

گل‌آرایی مزار حاج قاسم در روز پدر

اعجاز ولادت امیرالمؤمنین(ع) از زبان آیت الله بهجت (ره)

امیرالمومنین(ع) همیشه تلخی را برای شیرینی دیگران تحمل کردند

ماجرای رفتن دکتر شریعتی به لندن از زبان محمدرضا شریفی‌نیا

چرا غزل خوب است از مدح علی (ع) باشد؟

فداکاری‌هایی که امیرالمومنین(ع) برای مردم انجام داد

اجرای قطعه زیبای جانم علی (ع) توسط گروه سرود آوای حرم

استوری/ منم دم مرگم میبینمت مولا...

تهیه میرزا قاسمی با روش پخت متفاوت

خورشت آلوی مازندرانی با طعمی بکر

این دسرهای ژاپنی این روزا خیلی ترند شده

آشنایی با انواع درجات سوختگی

به رنگ پوست گندمی چه رنگ مویی بهش میاد؟

21 ماهواره جدید «استارلینک» راهی مدار زمین شدند

ناله از کنج قفس شادی کش است

راه پیشرفت استعدادهای فوتبال ایران فقط از روسیه می‌گذرد؟