آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه باقالی پخته به روش بازاری خانه داري

طرز تهیه باقالی پخته به روش بازاری
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فارس /یکی از خوشمزه‌هایی که در هر فصلی می‌توانید بپزید باقالی است.
این خوراکی با طعم خوشمزه و فوق العاده‌اش به همراه نمک و فلفل دلچسب‌تر هم می‌شود. بعضی این میان وعده را به عنوان صبحانه یا عصرانه میل می‌کنند و برخی هم با آن را به عنوان یک شام سبک و مقوی می‌خورند.
باقالی نگو بلا بگو! / خواص دارویی باقالی
اگر بدانید باقالی چه خاصیتی دارد همین الان دست به کار می‌شوید و یکی از غذا‌های حاوی باقالی را در برنامه غذایی تان جای می‌دهید. باقالی دارای مقدار زیادی ال دوپا (L DOPA) است؛ ماده‌ای که سال هاست در درمان پارکینسون مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از خاصیت‌های دیگر باقالی در کنترل پرفشاری خون است؛ بنابراین به کسانی که فشار خون دارند، خوردن آن توصیه می‌شود.
باقالی همچنین باعث استحکام استخوان ‎ها می‌شود و این در حالی است که سلامت استخوان‌ها بسیار اهمیت دارد، اما ما معمولا به فکر حفظ و نگهداری آن‌ها نیستیم. از این به بعد به فکر ستون ‎های بدن خودتان باشید و باقالی را وارد رژیم غذایی خود کنید تا از منگنز Manganese، پتاسیم Potassium، و ویتامین K این ماده که لازمه استخوان‌سازی هستند، استفاده کنید. اما این همه خاصیت‌های باقالی نیست؛ باقالی به‌خاطر وجود آهن، می‌تواند انرژی زیادی به شما بدهد. یک لیوان باقالی پخته‌شده می‌تواند تقریبا 14 درصد آهن موردنیاز روزانه‌ی شما را تأمین کند. همچنین آهن به شما انرژی می‌دهد، چون آهن برای تولید هموگلوبین لازم است. هموگلوبین اکسیژن را به تمام نقاط بدن می‌برد و آن را به سلول‌ها می‌دهد.
اگر به کمبود آهن مبتلا هستید، اکسیژن در بدن کاهش می‌یابد و احساس خستگی و بی‌حالی می‌کنید. این مسئله ممکن است به آنمی منجر شود؛ بنابراین خوردن باقالی سرشار از آهن می‌تواند خستگی و علائم دیگر آنمی را از بین ببرد.
اما حواستان باشد، اگر به فاویسم یا G6PD مبتلا هستید، خوردن باقلا می‌تواند برایتان خطرناک باشد. دیویسین، کان‌ویسین و ایزورامیل موادی هستند که در باقالی وجود دارند؛ این مواد شیمیایی خاصیت اکسیدکنندگی دارند. برای همین هم افراد مبتلا به فاویسم باید از باقالی دوری کنند.
باقالی از نظر طب سنتی
براساس تعالیم موجود در طب سنتی، باقالی تازه از طبع سرد و‌تری برخوردار است. گفته می‌شود رطوبت درون باقالی برای بدن بسیار مفید است. به همین دلیل سرد بودن طبع آن، بهتر است در صورت مصرف در فصول سرما نظیر پاییز و زمستان، توسط ادویه‌هایی با طبع گرم نظیر گلپر و فلفل، از نظر طبع به تعادل درآید. اما طبع گل باقالی گرم است. دم کرده گل باقالی ضد تشنج و ادرار آور است. دم کرده گل باقالی سنگ کلیه را دفع می‌کند و برای قولنج‌های کلیوی مفید است.
پیامبر اکرم (ص) باقالی را به عنوان خوراک حضرت عیسی (ع) مطرح فرموده اند. امام صادق (ع) هم می‌فرمایند: باقالی، بیماری را می‌برد و در آن بیماری‌ای نیست. همچنین می‌فرمایند، استخوان‌های پا را استحکام و تراکم درونی می‌بخشد، مغز را افزون می‌سازد و خون تازه تولید می‌کند (کافی). این امام همام خوردن قدری پوست باقالی همراه آن را، برای پاک کردن معده مطرح فرموده اند که این نکته در فرمایش پیامبر اکرم (ص) نیز به عنوان دفع کننده بیماری از بدن بیان شده است.
بیایید باقالی درست کنیم
برای پختن یک باقالی خوشمزه و بازاری به چیزی جز باقالی و آب نیاز ندارید. اگر باقالی تان خشک است، بهتر است، همانند سایر حبوباتی که از شب قبل خیس می‌کنیم تا برای غذاهایمان استفاده کنیم، باقالی خشک را نیز پس از شستن با آب به مدت 24ساعت در داخل آب بخیسانید. یادتان نرود هر چند وقت یکبار آب آن را عوض کنید. این غذای خوشمزه جزء خوراکی‌های خوش طعم شب‌های زمستانی است که اکثر افراد از آن خاطره‌ای دارند.
بعد از خیساندن باقالی حالا نوبت به پخت آن می‌رسد. برای این منظور قابلمه‌ای مناسب با حجم باقالی استفاده شده انتخاب کنید. در داخل قابلمه آب بریزید و آن را بر روی شعله گاز قرار دهید. بگذارید دمای آب به نقطه‌ی جوش خود یعنی 100 درجه برسد. توجه داشته باشید این آب نباید به هیچ عنوان قُل بزند. دلیل این موضوع آن است که در صورت قُل زدن آب به همراه پخت باقالی، سبب سفت شدن این دانه‌های خوشمزه خواهد شد. بهتر است دمای آب قابلمه و باقالی‌ها بر روی صد درجه ثابت باشد و حرارت را همچنان ملایم کرده که از قل زدن جلوگیری شود.
در مراحل آخر پخت نمک روی باقالی‌ها بریزید. اگر از ابتدا نمک بزنید باعث دیرپز شدن باقالی‌ها می‌شود، همچنین بهتر است، ادویه‌ها مثل فلفل و گلپر را در انتهای پخت باقالی بزنیم تا عطر و طمع آن‌ها همچنان حفظ شوند. زمانیکه باقالی پخت، به راحتی در بین دوانگشت دست له می‌شود و این نشان دهنده‌ی آماده شدن آن است. بعد از پخت با مخلوط نمک و سرکه و گلپر که طعم بسیار لذیذی به باقالی پخته شده شما می‌دهد، از خودتان پذیرایی کنید.
*حواستان به این نکات هم باشد
توجه کنید که اگر از باقالی تازه استفاده می‌کنید احتیاجی به قرار دادن باقالی‌ها در آب نیست، کافی است باقالی را بشویید و برای پختن در قابلمه بریزید.
در آخر هم یادتان نرود که طبع باقالی سرد است و مصرف زیاد آن موجب نفخ یا سنگینی معده می‌شود. همچنین در بعضی از افراد به علت نقص وراثتی کمبود آنزیمی، مصرف آن می‌تواند منجر به تشدید کم خونی در این افراد شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1398068/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرگ سالانه 800 کارگر بر اثر حوادث ناشی از کار

عنکبوت عجیب آبی

حکمت/ از کوتاهى کردن بپرهیزید که آن موجب سرزنش است

اشکِ نمکی زمین

نان شیر مال خوشمزه را در خانه بپز

طعم خاص این ساندویچ با روانت بازی می کنه

زنگ خطر کبد!

ترکیب لاک اکلیلی و ساده آبی

ماسک های بی نظیر خانگی ساده برای پوست نوجوانان

تصویری با زوم بالا از سطح سیاره ی مریخ

بازگشت مترجم کارتال به صورت رسمی

نظری‌جویباری: آقای درویش! کار شما دور از اخلاق بود

زلزله تلویزیونی در فوتبال فرانسه!

باانگیزه‌ترین بازیکن پرسپولیس من هستم!

درخشش تیم‌های ایرانی در تکواندو جام باشگاه‌های آسیا

چراغ سبز رئال به آنچلوتی برای مذاکره با برزیلی‌ها به یک شرط

ربیع‌زاده: می‌خواهیم دوباره تراکتور را شکست بدهیم

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال

ایسکو و عجیب‌ترین ادعا درباره بتیس و رئال مادرید

سوسا، والمارک و قلی‌زاده؛ درخشان اما ناهماهنگ

آئین تکریم و معارفه فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

عاشقانِ سریال‌های کره‌ای منتظر این سریال‌ها باشند

منم باید کارِ خودم رو تموم کنم

آهنگ «من عاشقت شدم» با صدای سیروان خسروی

رونمایی از 5 داروی تولیدشده برای نخستین‌بار در ایران

دستور رئیس دیوان عالی کشور درباره مقصران حادثه بندر شهید رجایی

محدودیت‌های ترافیکی محورهای مواصلاتی در تعطیلات اردیبهشت

انفجار گوشی تلفن همراه، خودروی پراید را به آتش کشید

برافراشتن پرچم عقیله العرب حضرت زینب(س) در حرمین کاظمین

مقام شفاعت حضرت معصومه سلام الله علیها

طرز تهیه کیک ردولوت؛ جذابِ دوست‌داشتنی

طرز تهیه کوکوی مرغ؛ پیشنهادی جذاب

روغن نیش زنبور چگونه بدست می آید و چه تاثیری دارد ؟

دعوت 30 بازیکن به نخستین اردوی تیم ملی فوتبال زنان با هدایت جعفری

وقتی دختران در جایی حضور دارند آن محیط محترم‌تر می‌شود

برنامه «متا» برای آوردن هوش مصنوعی به چت‌های واتس‌اپ بدون نقض حریم خصوصی

جلالی که در میقات آرام گرفت

دل عاشق به پیغامی بسازد!

داوری رئال-بارسا زیر ذره‌بین داورهای ایرانی

بوژوویچ بدون تسویه حساب از ایران رفت

تبرئه جنجالی بلینگام؛ بارسا اعتراض می‌کند!

پرواز کاروان پرسپولیس به‌سوی آخرین امیدها

سیدورف: رئال مادرید در بحران؟ هرگز! فوتبال همین است

پاشنه آشیل اینتر؛ بارسا اینجا برنده می‌شود

رئیس صداوسیما: انتشار محتوای خلاف قانون را به صفر می رسانیم

پژمان بازغی: دوست دارم نقش شهید ابراهیم هادی را بازی کنم

آشنایی با مسعود فراستی و نقدهایش در روزنامه کیهان!

همشون بدجوری ضایع شدن!

ترانه زیبای «خلیج فارس» با صدای روزبه نعمت اللهی

مردی که به عروسی دعوت نشد خون به پا کرد