آریا بانو

آخرين مطالب

آیا سفر انفرادی برای زنان امن شده است؟ اقتصادی

آیا سفر انفرادی برای زنان امن شده است؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / در دهه‌های اخیر، زنان بیش از هر زمان دیگری پا به دنیای سفرهای مستقل گذاشته‌اند. آمارها نشان می‌دهد که از هر سه تن، یک نفر ترجیح می‌دهد به‌تنهایی سفر کند و در این میان، زنان مسن پیشتاز هستند. اما آیا این آزادی به معنای امنیت است؟ آیا زنان می‌توانند بدون ترس و محدودیت، آن‌گونه که مردان جهان را درنوردیده‌اند، به کشف ناشناخته‌ها بپردازند؟
واقعیت این است که زنان برای رسیدن به این نقطه، مسیر پرپیچ‌وخم و دشواری را طی کرده‌اند. در طول تاریخ، سفر برای زنان نه‌تنها یک تفریح یا ماجراجویی، بلکه نوعی مبارزه برای حق انتخاب و حضور در فضاهای عمومی بوده است. هرچند که امروزه طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری (UN Tourism)، زنان 55 درصد از گردشگران بین‌المللی را تشکیل می‌دهند و بررسی‌های موسسه British Airways نشان می‌دهد که 75 درصد از زنان تصمیم‌گیرنده اصلی در سفرهای خانوادگی هستند، اما همچنان ترس از ناامنی، محدودیت‌های اجتماعی و موانع ساختاری، آزادی آنان را در این حوزه تحت‌الشعاع قرار داده است.
درحالی‌که میل به سفر در میان زنان افزایش یافته، اما آیا زیرساخت‌ها و فرهنگ عمومی نیز به همان میزان خود را با این تغییرات وفق داده است؟ بسیاری از زنان همچنان با تبعیض در اقامتگاه‌ها، آزارهای خیابانی، نبود وسایل حمل‌ونقل ایمن و حتی محدودیت‌های قانونی در برخی کشورها مواجه‌اند.طبق گزارش سازمان ملل، 60 درصد از زنان در کشورهای مختلف همچنان درباره امنیت خود در سفر نگرانی دارند. 
از سوی دیگر، یک نظرسنجی جهانی نشان داده است که 70 درصد از زنان به سفرهای انفرادی علاقه‌مند هستند، به‌ویژه زنان نسل هزاره (متولدین 1981 تا 1996). همچنین، بیش از 40 درصد از سفرهای کاری در جهان توسط زنان انجام می‌شود که این رقم در کشورهای توسعه‌یافته حتی بالاتر است. بااین‌حال، بسیاری از زنان هنوز احساس امنیت کافی در سفر ندارند و برخی حتی به دلیل این نگرانی‌ها از سفرهای مستقل صرف‌نظر می‌کنند.
برخی کشورها و شرکت‌های گردشگری در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند تا سفر را برای زنان ایمن‌تر سازند. از راه‌اندازی اپلیکیشن‌های هشداردهنده و شبکه‌های حمایتی گرفته تا اختصاص وسایل حمل‌ونقل ویژه بانوان و ارائه تورهای مخصوص زنان، این اقدامات نشان‌دهنده‌ی اهمیت موضوع است. اما سؤال اینجاست: آیا این تدابیر واقعاً کافی بوده‌اند؟
بازار
متأسفانه، هنوز هم زنان در بسیاری از نقاط جهان هنگام انتخاب مقصد سفر، مجبورند مواردی را در نظر بگیرند که مردان کمتر به آن فکر می‌کنند: آیا این کشور برای زنان امن است؟ آیا شب‌ها می‌توانم تنها در خیابان راه بروم؟ اگر دچار مشکل شوم، سیستم قضایی و پلیس محلی چه واکنشی خواهند داشت؟
حق سفر ایمن برای زنان، مطالبه‌ای جهانی
در روز جهانی زنان (8 مارس)، یکی از مهم‌ترین مطالبات، حق سفر ایمن و بدون تبعیض است. این حق تنها به معنای برخورداری از امکانات اولیه نیست، بلکه شامل تغییر در سیاست‌گذاری‌ها، آموزش عمومی، و ایجاد یک فرهنگ جهانی برای پذیرش زنان در فضای سفر است.
سفر، تنها یک تجربه فردی برای زنان نیست؛ بلکه راهی برای تقویت اعتمادبه‌نفس، استقلال و رشد اقتصادی و اجتماعی آنان محسوب می‌شود. دسترسی برابر به حمل‌ونقل ایمن، آموزش مهارت‌های سفر، و ایجاد محیط‌هایی که زنان بتوانند بدون هراس در آن حضور داشته باشند، گامی مهم در جهت برابری جنسیتی در صنعت گردشگری است.
امروز، جهانگردی زنانه نه‌تنها یک موج وجریان( ترند) جهانی، بلکه یک آزمون برای جوامع مختلف است. آیا امنیت سفر برای زنان به‌اندازه‌ای که باید تأمین شده است؟ آیا می‌توان امید داشت که روزی سفر برای همه، بدون تبعیض و هراس، به یک تجربه لذت‌بخش تبدیل شود؟ این پرسشی است که نه‌تنها در روز جهانی زن، بلکه در تمام روزهای سال باید مطرح شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1369957/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قاتل خاموش قلب: چگونه کلسترول بالا را قبل از اینکه دیر شود، کنترل کنیم؟

تاثیر بازیکن ایرانی در صدرنشینی تیم کویتی

امامزاده ابراهیم(ع) شفت آتش گرفت

انفجار شدید در مجتمع مسکونی محله دروس

پُرمسافرترین استان‌ها در نوروز اعلام شد

بیشترین کلاهبرداری‌های اینترنتی مربوط چیست؟

بخشندگی ایرانی‌ها با دستان بسته

برخورد پراید و پژو 405، چهار کشته برجای گذاشت

مدح دلربای امیرالمومنین (ع)

شبی که خبر شهادت به ما رسید

بازخوانی قطعه ای از محمد اصفهانی

نماهنگ زیبای «طلب»

شب عید فطر دعا به اجابت می رسد

فاضلی: حرکت رحمتی در مورد کارتال غریزی بود!

آقایی‌پور: سال جدید 10 از 10 خواهم بود!

حامد لک تهدید به افشاگری کرد

کارترون: تمام صحبت‌ها در مورد جادوگری مزخرف است

پپ: در این فصل روح و قلب‌مان را از دست دادیم

پیروانی: حرف‌های زیادی در مورد خداداد داشتم!

ستاره اینتر فقط 55 دقیقه نفس داشت!

دقیقی: شمس آذر من را فلج کردند!

خلاصه بازی شمس‌آذر قزوین 3 - پرسپولیس 2

اسلامی‌خواه: به بازیکن مس عذرخواهی بدهکارم

خواب عجیب فهیمه برای نقی

قسمت بیست و نهم زندگی پس از زندگی: چشم های بسته

پروژه حذف نقی با حمله پهپادی!

هرگز نرسیدن بهتر از دیر رسیدن است!

میخواستن نقی رو به جای مالکی ترور کنن

عین بوقلمون مست غبغبش باد کرده بود

این برق فشار قوی آدمو اقیم میکنه

دریغ از یه پشگل تو کل مسیری که ما رفتیم!

موزیک ویدئوی «به جهنم» با صدای رضا صادقی

25 مجروح در اثر خروج قطار از ریل در هند

3 کُشته در پی تصادف پژو 206

8 برادر حافظ قرآن

قارچ سوخاری خانگی سالم‌تر و خوشمزه‌تر از همیشه!

این کیک دارچینی بعد از یک ماه روزه داری حسابی میچسبه

8 راهکار بهبود نفخ شکم

چگونه با شوهر ولخرج برخورد کنیم؟

ربات چرخدار و چهارپا جدید شرکت DEEP Robotics چین

شعر خوانی زیبایی از استاد شهریار

کارتال: شمس آذر بیشتر از ما به پیروزی علاقه داشت

رحمتی: پرسپولیس را خوب آنالیز کرده بودیم

قدرت تکلم ارسطو در شرایط خاص

بازتاب دیدن نتیجه ی سرقتی که در نوجوانی انجام شده بود

حرکت منطقی بهاره رهنما در اینستاگرام جلب توجه کرد

بی مزه ترین جوکها در ویژه برنامه نوروز

پاسخ میر سعید مولویان به سوالی راجع به انتخاب بازیگران در مهمونی ها

سکانسی از قسمت اول مافیای الکلاسیکو

ترانه شنیدنی «بوکا بهار» با صدای محسن میرزازاده