آریا بانو

آخرين مطالب

لزوم پرهیز از درمان خودسرانه تورم اندام پزشکي

لزوم پرهیز از درمان خودسرانه تورم اندام
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اجتناب از درمان خودسرانه تورم اندام و اعضای بدن گفت: تنها راه تشخیص و درمان صحیح بیماری لنف‌اِدِم با مراجعه به لنفوتراپیست ممکن و محقق می‌شود.
دکتر سولماز رهبر، دکترای تخصصی فیزیوتراپی اظهار کرد: لنف‌اِدِم تورم مزمنی است که بیشتر اندام‌های فوقانی مثل بازوها، آرنج، دست یا اندام‌های تحتانی مثل ساق پا و ران‌ها را درگیر می‌کند؛ البته سایر نواحی بدن مثل تنه، گردن و سر نیز می‌توانند تحت تأثیر این بیماری قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه لنف‌اِدِم ناشی از ناتوانی سیستم لنفاتیک در انجام عملکرد اساسی خود یعنی جذب آب و پروتئین است، افزود: لنف‌اِدِم به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود؛ لنف‌اِدِم اولیه معمولا مادرزادی است و می‌تواند زودرس (قبل از 35 سالگی) یا دیررس (پس از 35 سالگی) باشد که تشخیص آن دشوار است. اما لنف‌اِدِم ثانویه در اثر آسیب به سیستم لنفاوی به دلیل جراحی، برداشت غدد لنفاوی، تابش اشعه رادیوتراپی یا عفونت ایجاد می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: این بیماری ممکن است به‌صورت تدریجی یا ناگهانی بروز کند؛ بنابراین در صورت مشاهده تورم در اندام‌های فوقانی، تحتانی، تنه، گردن یا سر، بیماران باید به لنفوتراپیست مراجعه کرده و مشاوره دریافت کنند؛ چراکه اگر لنف‌اِدِم درمان نشود، می‌تواند حجم اندام را افزایش داده و باعث محدود شدن دامنه حرکتی، درد و فشارهای عصبی شود.
وی خاطرنشان کرد: لنف‌اِدِم از نظر شدت به چهار مرحله تقسیم می‌شود؛ مرحله اول بدون علامت ظاهری است و بیمار تنها احساس سنگینی در اندام دارد. در مرحله دوم، تورم قابل برگشت است و با بالا نگه داشتن عضو، اندازه به حالت طبیعی بازمی‌گردد. اما در مرحله سوم تورم شدید شده و با بالا نگه داشتن عضو کاهش نمی‌یابد که ممکن است همراه با عفونت‌های مکرر باشد. مرحله چهارم شامل چین‌های پوستی عمیق، عفونت‌های قارچی، زگیل‌های پوستی و ناخن‌های بدشکل است.
دکتر رهبر در ادامه با اشاره به اینکه هر تورمی در اندام‌ها نشانه لنف‌اِدِم نیست، عنوان کرد: باید پس از انجام غربالگری توسط متخصصین کلیه، قلب و عروق، به لنف‌اِدِم مشکوک شد؛ بنابراین انجام آزمایشات دقیق برای تشخیص ضروری است.
وی با اشاره به باورهای اشتباه بیماران در خصوص گرم کردن ناحیه مورد نظر، گفت: گرم کردن اندام متورم یا استفاده از نمک برای کاهش تورم می‌تواند وضعیت را بدتر کند. همچنین حمل اجسام سنگین، استفاده از انگشتر، ساعت، دستبند و انجام تاتو یا طب سوزنی ممنوع است. اندازه‌گیری فشار خون و نمونه‌گیری آزمایشگاهی نیز نباید از عضو مبتلا انجام شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در صورت مزمن شدن لنف‌اِدِم، مشکلاتی مانند سفت شدن بافت، عفونت‌های مکرر و حتی قطع عضو ممکن است رخ دهد، تبیین کرد: درمان استاندارد این بیماری روش CDT است که شامل بانداژهای مخصوص، آستین‌های فشاری و ماساژ تخلیه لنفی (MLD) می‌شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی توصیه کرد: بیماران باید پوست خود را مرطوب نگه داشته، در کارهای منزل از دستکش استفاده کرده و از تماس با مواد شیمیایی خودداری کنند. همچنین مصرف نمک، چربی و قند را کاهش داده و پروتئین و میوه‌های قرمز رنگ مصرف کنند. مراجعه به متخصص تغذیه برای دریافت رژیم غذایی مناسب نیز ضروری است.
دکتر رهبر در پایان گفت: افراد باید در روند بیماری از ماساژهای عادی و پرفشار خودداری کرده و تنها تحت نظر لنفوتراپیست از ماساژهای مخصوص استفاده کنند. همچنین استفاده از باندهای مخصوص و آستین‌های فشاری طبق آموزش‌های لنفوتراپیست اهمیت زیادی در کنترل این بیماری دارد، البته بعد از مراجعه و معاینه، قطعا لنفوتراپیست با ارزیابی دقیق، نکات مهمی را به بیمار آموزش خواهد داد که در روند بهبود تأثیر بسزایی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1369928/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قاتل خاموش قلب: چگونه کلسترول بالا را قبل از اینکه دیر شود، کنترل کنیم؟

تاثیر بازیکن ایرانی در صدرنشینی تیم کویتی

امامزاده ابراهیم(ع) شفت آتش گرفت

انفجار شدید در مجتمع مسکونی محله دروس

پُرمسافرترین استان‌ها در نوروز اعلام شد

بیشترین کلاهبرداری‌های اینترنتی مربوط چیست؟

بخشندگی ایرانی‌ها با دستان بسته

برخورد پراید و پژو 405، چهار کشته برجای گذاشت

مدح دلربای امیرالمومنین (ع)

شبی که خبر شهادت به ما رسید

بازخوانی قطعه ای از محمد اصفهانی

نماهنگ زیبای «طلب»

شب عید فطر دعا به اجابت می رسد

فاضلی: حرکت رحمتی در مورد کارتال غریزی بود!

آقایی‌پور: سال جدید 10 از 10 خواهم بود!

حامد لک تهدید به افشاگری کرد

کارترون: تمام صحبت‌ها در مورد جادوگری مزخرف است

پپ: در این فصل روح و قلب‌مان را از دست دادیم

پیروانی: حرف‌های زیادی در مورد خداداد داشتم!

ستاره اینتر فقط 55 دقیقه نفس داشت!

دقیقی: شمس آذر من را فلج کردند!

خلاصه بازی شمس‌آذر قزوین 3 - پرسپولیس 2

اسلامی‌خواه: به بازیکن مس عذرخواهی بدهکارم

خواب عجیب فهیمه برای نقی

قسمت بیست و نهم زندگی پس از زندگی: چشم های بسته

پروژه حذف نقی با حمله پهپادی!

هرگز نرسیدن بهتر از دیر رسیدن است!

میخواستن نقی رو به جای مالکی ترور کنن

عین بوقلمون مست غبغبش باد کرده بود

این برق فشار قوی آدمو اقیم میکنه

دریغ از یه پشگل تو کل مسیری که ما رفتیم!

موزیک ویدئوی «به جهنم» با صدای رضا صادقی

25 مجروح در اثر خروج قطار از ریل در هند

3 کُشته در پی تصادف پژو 206

8 برادر حافظ قرآن

قارچ سوخاری خانگی سالم‌تر و خوشمزه‌تر از همیشه!

این کیک دارچینی بعد از یک ماه روزه داری حسابی میچسبه

8 راهکار بهبود نفخ شکم

چگونه با شوهر ولخرج برخورد کنیم؟

ربات چرخدار و چهارپا جدید شرکت DEEP Robotics چین

شعر خوانی زیبایی از استاد شهریار

کارتال: شمس آذر بیشتر از ما به پیروزی علاقه داشت

رحمتی: پرسپولیس را خوب آنالیز کرده بودیم

قدرت تکلم ارسطو در شرایط خاص

بازتاب دیدن نتیجه ی سرقتی که در نوجوانی انجام شده بود

حرکت منطقی بهاره رهنما در اینستاگرام جلب توجه کرد

بی مزه ترین جوکها در ویژه برنامه نوروز

پاسخ میر سعید مولویان به سوالی راجع به انتخاب بازیگران در مهمونی ها

سکانسی از قسمت اول مافیای الکلاسیکو

ترانه شنیدنی «بوکا بهار» با صدای محسن میرزازاده