آریا بانو

آخرين مطالب

همه فوت و فن‌های پخت خورشت بامیه خانه داري

همه فوت و فن‌های پخت خورشت بامیه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - جام جم / خورشت بامیه یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که از خورشت‌های مجلسی استان‌های جنوبی کشور محسوب می‌شود. این خورشت خوشمزه با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود و به سلیقه خود می‌توانیم آن را با گوشت قرمز، گوشت مرغ یا حتی به صورت وگان تهیه کنیم.
مواد لازم برای 4 نفر
بامیه 300 گرم
گوشت خورشتی 400 گرم

پیاز 2 عدد متوسط
سیر 2 حبه
گوجه‌فرنگی 2 عدد
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
زردچوبه و روغن به اندازه لازم
آبلیمو یا آبغوره به اندازه دلخواه
طرز تهیه خورشت بامیه
برای تهیه خورشت بامیه ابتدا سیر و پیازها را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. سپس همراه مقداری روغن مایع در قابلمه‌ای که برای پخت خورشت در نظر گرفته‌اید، کمی تفت دهید تا شفاف و شیشه‌ای شود. در این مرحله کمی زردچوبه به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه با سیر و پیاز به طور کامل یکدست شود. در ادامه گوشت خورشتی را بشویید، سپس به صورت قورمه‌ای خرد کنید.توجه داشته باشید که گوشت را بهتر است به صورت متوسط خرد کنید؛ زیرا کوچک یا بزرگ بودن قطعات گوشت روی ظاهر خورشت تاثیر منفی می‌گذارد، ضمنا بزرگ بودن قطعات گوشت باعث می‌شود دیرتر مغزپخت شود.
پس از این‌که گوشت خورشتی را خرد کردید، آن را به قابلمه خورشت اضافه کنید و به همراه سیر و پیاز کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. اگر گوشت را بیش از حد تفت دهید، ممکن است سفت و دیرپز شود. در مرحله بعدی پوست گوجه‌فرنگی‌ها را جدا کرده و آنها را رنده کنید. سپس گوجه‌فرنگی‌های رنده‌شده را به همراه رب گوجه‌فرنگی به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه‌فرنگی گرفته شود. تفت دادن رب گوجه‌فرنگی علاوه‌بر این‌که روی طعم خورشت تاثیر مثبت می‌گذارد، باعث می‌شود در پایان خورشت خوشرنگ‌تری داشته باشید. در این مرحله چهار لیوان آب به قابلمه اضافه و حرارت زیر آن را زیاد کنید تا آب سریع‌تر به جوش بیاید. پس از این‌که آب به جوش آمد، حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به‌آرامی مغزپخت شود. خورشت بامیه هم مانند دیگر خورشت‌های ایرانی اگر به‌آرامی و با زمان بیشتری پخته شود، علاوه‌بر این‌که لعابدار می‌شود، طعم بهتری نیز خواهد داشت.در حین پختن گوشت، بامیه‌ها را پاک کنید و دقت داشته باشید که به بافت بامیه آسیبی نزنید. فقط کافی است سر و دم بامیه را جدا کنید. در صورتی که بدنه بامیه‌ها باز شود، روی ظاهر خورشت تاثیر منفی می‌گذارد. در این مرحله بامیه‌ها را پس از شست‌وشو و خشک کردن، همراه مقداری روغن مایع در یک تابه کمی تفت دهید تا رنگ‌شان کمی تغییر کند. تفت دادن بامیه فقط به این دلیل است که ظاهرش را هنگام پخت خورشت از دست ندهد و له نشود. پس از گذشت حدود دو ساعت که گوشت به طور کامل پخت، بامیه‌ها را به قابلمه خورشت اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید برای طعم‌دهی به خورشت، کمی آب لیموترش یا آبغوره نیز به همراه نمک و فلفل سیاه به خورشت اضافه کنید.حالا اجازه دهید خورشت حدود 30 تا 45 دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا علاوه‌بر پخته شدن بامیه‌ها، خورشت غلیظ‌تر شده و به طور کامل جا بیفتد. خورشت بامیه از خورشت‌‌هایی محسوب می‌شود که باید با آب کم سرو شود.
نکته مهم دیگر در مورد این خورشت آن است که اگر پس از اضافه کردن بامیه‌ها به قابلمه، خورشت مدت زیادی روی حرارت بماند، بامیه‌ها له می‌شود و ظاهر خورشت را خراب می‌کند. در پایان پس از این‌که خورشت بامیه جا افتاد، آن را به همراه پلو سرو کنید.خورشت بامیه به دلیل این‌که یک خورشت جنوبی است، معمولا با ادویه‌هایی مانند فلفل قرمز تند و پودر زنجبیل تهیه می‌شود، البته ما به دلیل این‌که این دستور را برای تمام مردم عزیز ایران قرار داده‌ایم، فلفل قرمز و پودر زنجبیل را از دستور آن حذف کردیم. در صورتی که به غذاهای تند علاقه‌مند هستید، می‌توانید نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل هم به خورشت‌تان اضافه کنید. ادویه‌هایی مثل پودر پیاز و پودر سیر و پاپریکا هم می‌تواند این خورشت را خوشمزه‌تر کند.
در دستور اصلی خورشت بامیه، زعفران وجود ندارد اما اگر می‌خواهید خورشت خوش‌رنگ‌تری را با عطر زعفران تجربه کنید، می‌توانید یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ نیز در زمان اضافه کردن بامیه‌ها به خورشت اضافه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1241180/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلوع ابرماه جذاب در میانه دهانه پل خواجو

گله از دست کسی نیست ، مقصر دل دیوانه ماست

آخرین اخبار از بازسازی ورزشگاه آزادی از زبان شروین اسبقیان

منتخبی از پاس‌های طلایی لیگ برتر انگلیس

پای خیاطان و طراحان لباس با «نوآ» به شبکه نسیم باز شد!

سریال «طوبی» بیشتر الهام بود تا اقتباس

حاشیه‌های جدید برای بهاره رهنما / حضور در یک اتفاق جنجالی و دعوای دو مجری معروف

آهنگ «خدا همین حوالیه» از حامد همایون

مقایسه ابزار امریکایی و ژاپنی و چینی

لحظاتی با شوکا؛ کوچکترین گوزن ایران

مقدار آب مورد نیاز برای دمنوش

زندگی ساده «هان کانگ» پس از نوبل؛ از نوشتن تا پیاده روی

مسی: افتخاراتم را نمی‌شمارم به خصوص جوایز انفرادی‌ را

نادال:احساس خوشبختی می‌کنم

تنش و درگیری عجیب در فوتبال پایه

سعید لطفی: در فوتبال پایه، نتیجه گرایی جای پرورش استعداد را گرفته است

آیا بارسلونا برای هفته مرگ آماده است؟

طارمی بازوی اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا

حال خوش پرستو گلستانی در سواحل زیبای گیلان

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

کمدین‌های «چارپایه» از یوسف تیموری تا علی صادقی

هنرنمایی با رنگ‌ها و ژست‌های سنتی / آناهیتا درگاهی؛ هنرمندی که رنگ‌ها را به زندگی‌اش می‌آورد

دو انتصاب در معاونت علمی ریاست‌جمهوری

رتبه‌بندی راننده‌ها در دستورکار پلیس

تنگه و آبشار زیبای درونه بردسکن

زنده‌گیری مار سمی توسط آتش‌نشانی روانسر

دمنوش مناسب برای افرادی که آسم دارند

اهمیت «مسی پلی» برای کودکان

بزرگترین ماه کامل سال در آسمان درخشید

ستاره نوظهور مسلمان تاثیرگذارترین فوتبالیست دنیا

جوکوویچ: عربستانی‌ها عاشق تنیس هستند

پوچتینو بهترین انتخاب برای تیم ملی آمریکا بود

استوری تند مدیرعامل تراکتور به مخالفان!

پخش فیلم «تاریکی» همراه با زیرنویس ویژه ناشنوایان از شبکه سلامت

نغمه های از کمانچه بر تصنیف استاد شجریان

ایران میزبان بیش از 5 میلیون مهاجر و پناهنده

توزیع کننده مواد مخدر در تبریز قاتل از آب درآمد

خطر بیخ گوش کشور؛ هشدار رییس سازمان هواشناسی درباره خشکسالی

غذا دادن دستی به مار آناکوندا داخل یک حوضچه آب

جانور سفالوپود کوچک در اعماق دریا

صحبت های حضرت زهرا (س) از "سپر مردم"

بهترین مهارت های فردی بازیکنان لیگ جزیره تا اینجای فصل

خداحافظی دیوید تیلور از کشتی پس از جهانی آلبانی

«برکینگ بد» بهترین سریال هزاره سوم شد

زندگی ساده برنده نوبل

شرایط فیلمسازان مستند خوب نیست

نادر سلیمانی با پوشیدن این لباس در 50سالگی به آرزویش رسید

علائم جدیدی از سویه جدید کرونا چیست؟

سرما در راه شمال کشور

زلزله 4.3 ریشتری استان گلستان را لرزاند