آریا بانو

آخرين مطالب

پرسه گدا‌های لاکچری در مناطق ثروتمند

گدا‌ها چگونه قانون را دور می‌زنند؟ اجتماعی

گدا‌ها چگونه قانون را دور می‌زنند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تکدی‌گری برای خیلی از متکدی‌ها شغلی‌پردرآمد است؛ شغلی که نه نیاز به مغازه دارد و نه محل کسب؛ کافی است فرد شکل و شمایل محزون و نامرتب به‌خود بگیرد و گوشه دنجی برای تکدی‌گری پیدا کند، آن‌وقت برای او کسب درآمدی چشمگیر اتفاق می‌افتد.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران درباره کسب‌وکار متکدیان می‌گوید: بسیاری از متکدیان به‌طور خانوادگی فعالیت دارند. برای مثال، خانواده‌ای داشتیم که پدر سرایدار یک ساختمان بود و فرزندان و همسرش نیز در شهر و نقاط مختلف تکدی‌گری می‌کردند و درآمد بالایی هم داشتند.
وی می‌افزاید: این افراد به واسطه درآمد بالایی که دارند، خیابان را رها نمی‌کنند. آنها این فعالیت را شغل خانوادگی خود می‌دانند و در هر بار دستگیری و رهایی باز به خیابان برمی‌گردند.
گدا‌های کاملا حرفه‌ای 
متکدیانی که در تهران فعالیت می‌کنند، 2 دسته هستند: حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای‌که البته با توجه به فعالیت‌شان برخورد با آنها نیز متفاوت است.
محمد اسماعیلی، مدیر ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شهرداری تهران می‌گوید: متکدیان حرفه‌ای به‌صورت خانوادگی فعالیت دارند و شغل‌شان تکدی‌گری است؛ مانند کولی‌هایی که حرفه‌ای کار می‌کنند و شبکه دارند. متکدیان غیرحرفه‌ای افراد معتاد و بی‌خانمانی هستند که برای تامین هزینه مواد‌مخدرشان در کنار تکدی‌گری کار‌هایی از قبیل دود کردن اسفند نیز انجام می‌دهند.
وی می‌افزاید: متکدیان با اشکال و شگرد‌های مختلف در شهر در حال فعالیت هستند. ما 2 ماده قانونی داریم که مختص تکدی‌گری است؛ ماده نخست درباره متکدیان بزرگسال است و ماده دوم با توجه به اینکه فعالیت کودکان کار در چهارراه‌ها نوعی تکدی‌گری محسوب می‌شود، درباره افرادی که کودکان کار را تحت استثمار قرار می‌دهند، است که قانون مجازاتی برای آنها تعیین کرده است.
وی می‌افزاید: تکدی‌گری، شغل خوش‌درآمدی است؛ برای همین افرادی که وارد این حوزه می‌شوند دیگر جذب شغل دیگری نخواهند شد. خیلی سخت است که متکدی را راضی کنیم پشت یک چرخ خیاطی بنشیند تا ماهی 7 تا 8 میلیون پول درآورد، چون او خود روزی 3 تا 6 میلیون درآمد دارد.
یکی دیگر از مشکلاتی که باعث شده متکدیان بعد از جمع‌آوری شدن به خیابان برگردند، این است که مراجع قضایی از حکم حبس برای آنها کمتر استفاده می‌کنند. به گفته اسماعیلی، سال گذشته 5 هزار متکدی به مراجع قضایی تحویل داده شدند، اما تعداد کمی از آنها زندانی شدند.
شگرد‌های متکدیان برای فرار از قانون
برخی از متکدیان که می‌دانند کارشان جرم است، از شگرد‌هایی استفاده می‌کنند که قانون را دور بزنند.
اسماعیلی می‌گوید: یکی از چالش‌هایی که با آن روبه‌رو هستیم، تکدی‌گری در قالب دستفروشی است؛ برای مثال متکدی سر چهارراه چند شاخه گل به دست گرفته و درحال تکدی‌گری است، اما، چون به ارائه خدمت مشغول است، در قانون مجرم محسوب نمی‌شود و قاضی، او را به عنوان تکدی‌گر محکوم نمی‌کند. اینها دستفروش محسوب می‌شوند، درحالی‌که کارشان کاملا تکدی‌گری است. برخی نیز یک کیسه دستمال کاغذی در دست می‌گیرند و در کنارش تکدی‌گری هم می‌کنند. اینها شگرد‌های جدید متکدیان برای فرار از قانون است.
مدیر ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شهرداری تهران ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه ما در سطح شهر متکدیان را جمع‌آوری و کودکان کار را شناسایی و جذب می‌کنیم، اکنون آنها مکان‌های دیگری را برای فعالیت خود انتخاب کرده‌اند. آنها از چهارراه‌ها به پاساژ‌ها، مراکز خرید و رستوران‌ها نقل مکان کرده‌اند؛ به‌ویژه در مناطقی که زنان، بیشتر در تردد هستند؛ مثلا زن جوانی در مقابل قصابی می‌ایستاد و با لحنی ترحم‌آمیز از مردم می‌خواست برایش گوشت بخرند. او به مردم می‌گفت بچه‌هایش گرسنه هستند و ماه‌هاست که گوشت نخورده‌اند و وقتی فردی برایش گوشت می‌خرید، آن گوشت را در محلی مخفی می‌کرد تا مقدار قابل‌توجهی گوشت جمع کند و دوباره گوشت‌ها را به صاحب قصابی بفروشد. او حین انجام این کار دستگیر شد.
یا مردی در مقابل یکی از بیمارستان‌ها خود را به عنوان همراه بیمار نشان می‌داد و با پهن کردن زیراندازی زیر درخت خانواده‌اش را به تکدی‌گری وادار می‌کرد. با اینکه چندین بار با او برخورد شده، اما حالا حتی اقوامش را نیز به تهران آورده و در قالب یک باند در حال تکدی‌گری هستند.
مناطق طلایی برای گدایی
برخی از مناطق تهران برای متکدیان، مناطق طلایی به‌شمار می‌روند. به گفته اسماعیلی، منطقه 12 و به ویژه محدوده 15 خرداد بیشترین آمار متکدیان را دارد. در منطقه 2 و 3 نیز آمار بالایی از کودکان کار وجود دارند. منطقه یک هم ترکیبی از متکدی و کودک کار است. به گفته اسماعیلی، 80 درصد کودکان کار اتباع و غیرایرانی هستند؛ برای مثال یک گروه از این کودکان هستند که 15 نفری در یک اتاق 20 متری در کنار هم زندگی می‌کردند. سرکرده‌های آنها صبح، این کودکان را سوار بر ماشین در خیابان‌ها برای تکدی‌گری پخش می‌کردند. بعد از ظهر نیز آنها را جمع می‌کردند. سرپرست این گروه یک فرد افغان بود که آنها را جذب شبکه کرده بود و به‌صورت حرفه‌ای به آنها آموزش می‌داد. این کودکان روزانه بین 2 تا 3 میلیون تومان درآمد داشتند. به گفته اسماعیلی، 15 درصد از کودکان کار هم ایرانی هستند که در سنین 2 تا 3 سالگی از شهر‌های مختلف دزدیده شده‌اند تا در باند‌های تکدی‌گری به کار گرفته شوند. در این میان مأموران موفق شده‌اند بسیاری از آنها را جمع‌آوری کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1286769/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعر انتخابی علی سمرقندی در مرحله ششم رقابت شاعران

خبر از آلمان رسید؛ تکرار اتفاق بلینگام برای آرنولد

نصب تصاویر نوستالژیک فوتبال ایران در تونل ورودی بازیکنان به استادیوم آزادی پس از اتمام بازسازی

مدیریت بحران 10 از 10؛ حرکت استثنایی ستاره ایتالیایی سوژه اول والیبال دنیا

محمد خاکپور : حقیقتش فوتبال را دنبال نمی‌کنم و نمی‌دانم تیم ملی در چه مرحله‌ای است

خانبان و تکذیب انتخاب سرمربی بعدی پرسپولیس

گل اول منتخب 98 به منتخب سرخ آبی ها

پیام انگیزشی هالند برای طرفداران سیتی

یک سال بدون گلزنی برای جانشین مسی

صحبتهای محمد مایلی کهن قبل از بازی دوستانه تیم 98 و منتخب سرخابی

صحبت‌های جنجالی ناصر فریادشیران قبل از بازی دوستانه تیم 98 و منتخب سرخابی

کلاهبردار به چه کسی می‌گویند!

سکانسی تلخ از سریال سوجان

«مدارس شاهد» پرچمدار تربیت نسلی سرآمد خواهند بود

نقش‌آفرینی رضا داوود نژاد در سریال "داستان شب"

آقای مدیر عاشق می‌شود؟

آهنگ «کافه» با صدای سامان جلیلی

18 ایرانی جزو پر استنادترین دانشمندان زن دنیا هستند

کلاهبرداری 25 میلیاردی با تماس تلفنی

ادامه اشتغال یک پزشک پس از قصور در مرگ 4 بیمار!

سارق طلاجات 5 میلیاردی به دام افتاد

دستور رئیس قوه قضائیه برای اعطای مرخصی 5 روزه به محکومان مسیحی واجد شرایط

پشیمانی جزئی از زندگیست!

کرم پروانه ای با پوستی شفاف

علاقه کوالاها به در آغوش گرفتن!

به این روش ماهیچه درست کن

عضو کمیسیون قضایی مجلس: «مهریه» باید به جزء کوچکی از عقد ازدواج تبدیل شود

آخرین پرتاب سال 2024 اسپیس‌ایکس در شب سال نو انجام می‌شود

از چه دل تنگ شدی؟

اولین خرید نیم‌فصل استقلال در مرحله تست!

اتاق داوران استادیوم آزادی پس از بازسازی

آنچلوتی: نیکو آینده رئال خواهد بود

گریه های حسین رسولی بعد از جلسه در فدراسیون دوومیدانی

ورودی تونل بازیکنان در ورزشگاه آزادی پس از بازسازی

ورودی خبرنگاران ورزشگاه آزادی پس از بازسازی

امید رفت و برگشت بعد از 5 هزار روز مقابل پرسپولیس!

از میلان جدا شدم؛ صحبت‌های فونسکا هنگام خروج از سن‌سیرو با خبرنگار اسکای

سروش رفیعی؛ کاپیتان بدون بازوبند گاریدو

یادگاری عجیب قهرمان پدل جهان از مسی

سلطان مافیا در عمارت کیه؟!

وظیفه همه ما زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای عزیز ایران اسلامی است

هیئت داوران فیلم‌های مستند جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

نماینده مجلس: نابینا شدن 9 نفر در یک روز بی سابقه است

شیوع بالای آنفلوآنزا؛ هشدار وزارت بهداشت را جدی بگیرید

محمد معتمدی به یاد «سردار دل‌ها» در کرمان می‌خواند

موزیک‌ ویدئوی زیبا و خاطره‌انگیزی از زنده‌یاد ناصر عبداللهی

آهنگ «آدم برفی» را از سینا سرلک بشنوید

تأکید فرمانده فراجا بر کشف سریع جرائم در کشور

اعلام نتایج پرونده‌های تجدیدنظر آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش

افزایش اپیدمی آنفلوآنزا تا اواخر دی‌ماه