آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه آلبالوپلو قالبی؛ شیک و مجلسی خانه داري

طرز تهیه آلبالوپلو قالبی؛ شیک و مجلسی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / آلبالو پلو قالبی یکی از روش‌های متنوع پخت آلبالو پلو است که در این روش پلو با سه رنگ مختلف و همراه با مخلفات آلبالو پلو به صورت لایه‌ای طبخ می‌شود.
پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، لوبیا پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو، مرصع پلو و... از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. آلبالو پلو یکی از انواع پلو‌های مخلوط بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که پخت آن هر سال با فرارسیدن فصل بهار و تابستان رونق پیدا می‌کند. این غذای خوشمزه بسیار محبوب است و به روش‌های مختلفی با گوشت تکه‌ای، گوشت قلقلی، مرغ و... طبخ می‌شود. اما پخت آلبالو پلو به مهارت زیادی نیاز دارد و این غذا فوت و فن‌های خاص خودش را می‌طلبد تا بتوانید درنهایت یک دیس آلبالو پلو خوشمزه و دانه دانه روی میز بگذارید. در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه آلبالو پلوی قالبی سه رنگ را با روشی متفاوت به شما آموزش بدهیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
آلبالو بدون هسته: یک و نیم پیمانه
شکر: 2 قاشق غذاخوری
برنج: 3 پیمانه
سینه مرغ کامل: 1 عدد
پیازداغ: 1 قاشق غذاخوری سرپر
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
خلال پسته و بادان: به میزان لازم
روغن: به میزان
نمک، زردچوبه، فلفل و پاپریکا: به میزان لازم
طرز تهیه آلبالو پلو قالبی
برای درست کردن این آلبالو پلوی خوشمزه ابتدا برنج را از حدود 4 ساعت قبل با آب و کمی نمک خیس کنید. آلبالو‌های بدون هسته را همراه با شکر و یک قاشق روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید. اجازه بدهید آلبالو کمی با حرارت بپزد، درحدی که اصلا له نشود، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. آب اضافه آلبالو را بگیرید و کنار بگذارید.
در مرحله بعد سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کنید و همراه با کمی روغن، نمک، زردچوبه، فلفل و پاپریکا داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید تا مرغ تفت بخورد و کم کم بپزد. وقتی مرغ پخت، پیاز داغ را اضافه کنید، سپس کمی زعفران بزنید و خلال پسته و بادام را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید و اجاق گاز را خاموش کنید. در مرحله آخر برنج را آبکش کنید. سعی کنید برنج را کمی زنده‌تر و کال‌تر بردارید.
کف قالب موردنظرتان را با کمی کره یا روغن چرب کنید، سپس برنج آبکش شده را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت آب آلبالو بزنید تا قرمز شود و به قسمت دوم برنج زعفران دم کرده بزنید و قسمت سوم را سفید بگذارید. حالا برنج زعفرانی را کف قالب بریزید و و با قاشق خوب صاف کنید. مقداری از مخلوط سینه مرغ و آلبالو را روی برنج بریزید و به عنوان لایه دوم از برنج سفید استفاده کنید. بقیه سینه مرغ و آلبالو را روی برنج بریزید و برنج قرمز را روی مواد بریزید و با قاشق خوب مواد را صاف کنید. (ترتیب رنگ‌های برنج، اختیاری است) این کار را می‌توانید به صورت سه لایه دیواری و نه ردیفی هم داخل قالب انجام بدهید. روی قالب را با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید، سپس قالب را داخل فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 60 دقیقه بگذارید تا برنج بپزد، سپس فویل را از روی قالب بردارید و 15 دقیقه دیگر زمان بدهید تا پلو کاملا بپزد. بعد از پخت وقتی پلو کمی از حرارت افتاد، آن را داخل دیس برگردانید. می‌توانید به جای قالب، این غذا را داخل قابلمه نچسب هم به همین ترتیب روی اجاق گاز درست کنید، نوش جان.
نکات مهم
1ـ آلبالو را بیش از حد روی شعله تفت ندهید، همینکه آلبالو کمی نرم شود، کافی است. آلبالو هرگز نباید له شود.
برنج آلبالو پلو باید خیلی کال آبکش شود تا غذا درنهایت شفته نشود. برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
3ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای‌خوری زعفران 2 قاشق سوپ‌خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1240004/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلوع ابرماه جذاب در میانه دهانه پل خواجو

گله از دست کسی نیست ، مقصر دل دیوانه ماست

آخرین اخبار از بازسازی ورزشگاه آزادی از زبان شروین اسبقیان

منتخبی از پاس‌های طلایی لیگ برتر انگلیس

پای خیاطان و طراحان لباس با «نوآ» به شبکه نسیم باز شد!

سریال «طوبی» بیشتر الهام بود تا اقتباس

حاشیه‌های جدید برای بهاره رهنما / حضور در یک اتفاق جنجالی و دعوای دو مجری معروف

آهنگ «خدا همین حوالیه» از حامد همایون

مقایسه ابزار امریکایی و ژاپنی و چینی

لحظاتی با شوکا؛ کوچکترین گوزن ایران

مقدار آب مورد نیاز برای دمنوش

زندگی ساده «هان کانگ» پس از نوبل؛ از نوشتن تا پیاده روی

مسی: افتخاراتم را نمی‌شمارم به خصوص جوایز انفرادی‌ را

نادال:احساس خوشبختی می‌کنم

تنش و درگیری عجیب در فوتبال پایه

سعید لطفی: در فوتبال پایه، نتیجه گرایی جای پرورش استعداد را گرفته است

آیا بارسلونا برای هفته مرگ آماده است؟

طارمی بازوی اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا

حال خوش پرستو گلستانی در سواحل زیبای گیلان

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

کمدین‌های «چارپایه» از یوسف تیموری تا علی صادقی

هنرنمایی با رنگ‌ها و ژست‌های سنتی / آناهیتا درگاهی؛ هنرمندی که رنگ‌ها را به زندگی‌اش می‌آورد

دو انتصاب در معاونت علمی ریاست‌جمهوری

رتبه‌بندی راننده‌ها در دستورکار پلیس

تنگه و آبشار زیبای درونه بردسکن

زنده‌گیری مار سمی توسط آتش‌نشانی روانسر

دمنوش مناسب برای افرادی که آسم دارند

اهمیت «مسی پلی» برای کودکان

بزرگترین ماه کامل سال در آسمان درخشید

ستاره نوظهور مسلمان تاثیرگذارترین فوتبالیست دنیا

جوکوویچ: عربستانی‌ها عاشق تنیس هستند

پوچتینو بهترین انتخاب برای تیم ملی آمریکا بود

استوری تند مدیرعامل تراکتور به مخالفان!

پخش فیلم «تاریکی» همراه با زیرنویس ویژه ناشنوایان از شبکه سلامت

نغمه های از کمانچه بر تصنیف استاد شجریان

ایران میزبان بیش از 5 میلیون مهاجر و پناهنده

توزیع کننده مواد مخدر در تبریز قاتل از آب درآمد

خطر بیخ گوش کشور؛ هشدار رییس سازمان هواشناسی درباره خشکسالی

غذا دادن دستی به مار آناکوندا داخل یک حوضچه آب

جانور سفالوپود کوچک در اعماق دریا

صحبت های حضرت زهرا (س) از "سپر مردم"

بهترین مهارت های فردی بازیکنان لیگ جزیره تا اینجای فصل

خداحافظی دیوید تیلور از کشتی پس از جهانی آلبانی

«برکینگ بد» بهترین سریال هزاره سوم شد

زندگی ساده برنده نوبل

شرایط فیلمسازان مستند خوب نیست

نادر سلیمانی با پوشیدن این لباس در 50سالگی به آرزویش رسید

علائم جدیدی از سویه جدید کرونا چیست؟

سرما در راه شمال کشور

زلزله 4.3 ریشتری استان گلستان را لرزاند