آریا بانو

آخرين مطالب

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز گوناگون

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر /در شامگاه چهارشنبه دهم اردیبهشت‌ماه، یک رویداد نجومی زیبا در آسمان ایران رخ خواهد داد که در آن هلال ماه در کنار سیاره درخشان مشتری قرار می‌گیرد.
کاظم کوکرم، سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران به بررسی رویداد نجومی ویژه‌ای که در شامگاه چهارشنبه دهم اردیبهشت‌ماه رخ خواهد داد(مقارنه ماه و سیاره مشتری)، پرداخت و گفت:هنگام غروب خورشید، اگر در شهرهای ایران رو به سمت مغرب بایستیم، یعنی همان جهتی که خورشید دارد غروب می‌کند، می‌بینیم که هلال ماه در کنار یک جرم بسیار درخشان در آسمان دیده می‌شود. در واقع سمت چپ ماه، این جرم بسیار درخشان وجود دارد که با روشنایی کاملاً متمایز از ستاره‌های دیگه دیده می‌شود. این جرم درخشان در واقع سیاره مشتری است که خیلی پرنور دیده می‌شود.
وی ضمن اشاره به اینکه جدایی زاویه ماه و مشتری در این مقارنه نزدیک به 5 درجه است و این پدیده احتمالاً برای بسیاری از علاقمندان آسمان شب جلب توجه خواهد کرد، افزود: از گذشته‌های دور، در طالع بینی ها این مقارنه یعنی مقارنه ماه و مشتری را یک رویداد خوش‌یمن می‌دانستند اما به لحاظ نجومی، ما فقط این رویداد را منظره زیبایی می‌دانیم که فرصتی است تا سیاره مشتری را در آسمان به کمک موقعیت ماه تشخیص دهیم یا از آن عکاسی کنیم.
کوکرم ادامه داد: رویدادی مثل مقارنه ماه و مشتری به این شکل که ماه در کنار یک جرم درخشنده دیده می‌شود، یکی از نمادهای معروف به ویژه در کشورهای اسلامی است. تصویر معروف ماه در کنار یک ستاره که بر پرچم کشورهایی مانند ترکیه، تونس، پاکستان و مالزی نقش بسته، نمایانگر خوش‌یمنی این رویداد نجومی است. اما تأکید می‌کنم که هیچ ربطی به مقوله علمی ندارد و بیشتر احساس و برداشت‌هایی است که در تمدن‌های مختلف نسبت به این منظره زیبا در آسمان شب وجود داشته است.
سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران همچنین اشاره کرد: این پدیده را تقریباً می‌توانیم در تهران از حوالی ساعت 6:30 بعد از ظهر دهم اردیبهشت تا 8:30 شب مشاهده کنیم و در دیگر شهرها نیز با اختلافی نسبت به تهران، تقریباً در همین حدود ساعتی رخ خواهد داد. بنابراین تا ساعت حدود 8:30 شب می‌توانیم این پدیده را در جهت مغرب ببینیم.
کوکرم همچنین به فاصله‌های قابل توجه ماه و مشتری از زمین اشاره کرد و افزود: در این شب، فاصله سیاره مشتری از زمین حدود 876 میلیون کیلومتر است، در حالی که فاصله ماه تا زمین تقریباً 362 هزار کیلومتر خواهد بود. بنابراین، اگرچه این دو جسم در آسمان نزدیک به هم دیده می‌شوند، در واقع فاصله زیادی از یکدیگر دارند. فقط هم‌راستایی آن‌ها باعث می‌شود که ما آن‌ها را در کنار هم ببینیم.
وی تأکید کرد: این هم‌راستایی هیچ تأثیر معناداری بر روی زمین یا سرنوشت انسان‌ها ندارد و از نظر علمی نمی‌تواند اتفاق خاصی بیفتد. بنابراین، این رویداد فرصتی است برای لذت بردن از زیبایی آسمان شب.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1397979/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصنیف «یاد ایام» با صدای استاد محمدرضا شجریان

پیکر کارمند مفقود اسکله شهید رجایی پیدا شد

آخرین وضعیت بندر شهید رجایی؛ کانتیرها از داخل همچنان می‌سوزند

متقلبان کنکور نقره‌داغ می‌شوند؛ 10 سال محرومیت!

قتل در مقابل دانشگاه؛ قاتل خودکشی کرد

شکار بی‌رحمانه گاومیش در حال زایمان توسط گله شیر و خوردن خودش و توله‌اش!

مبارزه گله گرگ‌ها با گاومیش غول‌پیکر برای شکار گوساله گاومیش

نکات مهمی که در زمان زیارت باید رعایت کنیم

فیلمی نفس‌گیر از جشن شیر ماده با دهانی پر از خون بعد از شکار گاومیش غول‌پیکر!

پاستای لذیذ ترکی که جدیدا محبوب شده

آش جو با آبغوره؛ یک ترکیب خوشمزه

چرا بسیاری از ایرانی‌ها زخم معده دارند؟

میان وعده های لاغر کننده

آموزش گام به گام مدل موی مجلسی

ستاره های آسمان در حال اجرای کنسرت

پاسخگویی هوش مصنوعی به مشتریان رستوران‌ها

داستانک/ مرد فلج

دنبال علم و دانش نرو!

دخه‌آ به اولدترافورد برمی‌گردد

ثبت‌نام 18 نفر در انتخابات فدراسیون کاراته

شاید قهرمان لیگ همین جمعه مشخص شود!

سیر صعودی تیم ملی با قلعه‌نویی؛ همیشگی!

دو خبر خوب به یونایتد در آستانه بازی بزرگ

تاخت و تاز اوسمار؛ جشن قهرمانی با 7 گل!

تراکتور از تتوی بیرانوند رونمایی کرد؛ میدان آزادی!

دو نماینده قلعه‌نویی در قطر چه می‌کنند

یک ایرانی رئیس کمیته کنترل والیبال قهرمانی جهان شد

محرومان هفته بیست‌وهشتم لیگ برتر فوتبال

شوخی با تاریخ اروپا با عطر ادویه‌های شرقی در یک نمایش!

رویاپردازی سینمای ایران با سعید روستایی در جشنواره کن

ببین حشمت فردوس چی میگه!

موزیک ویدئوی فیلم «آتابای» با صدای محسن چاوشی

مرگ سالانه 800 کارگر بر اثر حوادث ناشی از کار

عنکبوت عجیب آبی

حکمت/ از کوتاهى کردن بپرهیزید که آن موجب سرزنش است

اشکِ نمکی زمین

نان شیر مال خوشمزه را در خانه بپز

طعم خاص این ساندویچ با روانت بازی می کنه

زنگ خطر کبد!

ترکیب لاک اکلیلی و ساده آبی

ماسک های بی نظیر خانگی ساده برای پوست نوجوانان

تصویری با زوم بالا از سطح سیاره ی مریخ

بازگشت مترجم کارتال به صورت رسمی

نظری‌جویباری: آقای درویش! کار شما دور از اخلاق بود

زلزله تلویزیونی در فوتبال فرانسه!

باانگیزه‌ترین بازیکن پرسپولیس من هستم!

درخشش تیم‌های ایرانی در تکواندو جام باشگاه‌های آسیا

چراغ سبز رئال به آنچلوتی برای مذاکره با برزیلی‌ها به یک شرط

ربیع‌زاده: می‌خواهیم دوباره تراکتور را شکست بدهیم

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال