آریا بانو

آخرين مطالب

تکواندو ایران و نتیجه ماندگار در پاریس ورزشي

تکواندو ایران و نتیجه ماندگار در پاریس
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / تکواندو ایران در حالی با ثبت نتیجه‌ای تاریخی در بازی‌های المپیک 2024 پاریس به عنوان موفق ترین فدراسیون ورزشی در سال 1403 معرفی شد که در رده‌های سنی پایه نیز عملکرد چشمگیری داشت. 
محمد بیرامی؛ تکواندو در سال 1403 عملکردی فراتر از تصور داشت، شاید هیچکدام از کارشناسان این رشته روزهایی ابتدایی سال 1403 کسب چهار مدال از بازی‌های المپیک را تصور نمی‌کرد. البته که روند تکواندو در دوره مدیریت جدید، روند رو به رشد با شیبی ملایم و بعضاً سینوسی بود، که افزایش تردیدها نسبت به نتایج المپیک را در پی داشت. اما تیمی که مسئولان فدراسیون و متولیان فنی آن به موفقیتش ایمان داشتند، در پاریس 2024 دست به کار بزرگی زد.
البته که باید المپیک 2024 پاریس را به نام تکواندو ایران نوشت، رشته‌ای که همه رکوردها را به نام خود جابجا کرد و تحسین کارشناسان داخلی و مسئولان رده بالای فدراسیون جهانی را برانگیخت. از زمان حضور رسمی تکواندو در بازی‌های 2000 سیدنی تا 2020 توکیو، پاریس اولین میدانی بود که تیم ایران با ترکیبی کامل وارد «شیهاپ چانگ» المپیک می‌شد. دو دختر و دو پسر که دو نفر از سهمیه قاره‌ای، یک نفر از رنکینگ سیستم و یک نفر از گرنداسلم بلیط خود را برای سفر به پاریس رزرو کرده بودند.
برای اولین بار هر چهار نماینده ایران موفق به کسب مدال شدند. یعنی موفقیتی صد در صدی که نه تنها در ورزش ایران که در تکواندو دنیا سابقه نداشته است. از هشت فینالی که در کاخ «گرندپله» برگزار شد، سه فینال را نمایندگان ایران برگزار کردند. اولین بانوی فینالیست المپیک در تاریخ ورزش کشور نیز ناهید کیانی بود که به همراه مبینا نعمت زاده دو مدال نقره و برنز گرفتند. آرین سلیمی و مهران برخورداری هم که با صعود به فینال دو طلا و نقره کسب کردند تا تکواندو به قولی سر به آسمان ساید.
تیم ایران در پارالمپیک پاریس نیز حضوری موفق داشت و با تک نقره زهرا رحیمی و دو برنز حامد حق شناس و علیرضا بخت به کار خود پایان داد. تیمی که شایستگی‌های زیادی داشت و اسیر اتفاقات پیش بینی نشده شد.
المپیک پاریس تنها دستاورد تکواندو در سال 1403 نبود، پیش از این رویداد بزرگ تیم‌های کشورمان در جام جهانی کره جنوبی در هر دو گروه مردان و زنان عنوان قهرمانی را کسب کردند. پس از آن در مسابقات قهرمانی آسیا تیم ایران در بخش مردان موفق به کسب عنوان نخست شد.
تیم ملی تکواندو کشورمان که پیش از این در سال‌های 2008، 2010، 2014 و 2016 به مقام قهرمانی دست یافته بود، بعد از هشت سال موفق شد با 3 مدال طلا (مهدی حاجی‌موسایی، محمدحسین یزدانی و آرین سلیمی)، یک مدال نقره (علی خوش‌روش) و یک مدال برنز (متین رضایی) پس از 8 سال یک بار و این بار با هدایت مجید افلاکی بالاتر از کره‌جنوبی به پنجمین عنوان قهرمانی خود در آسیا دست یافت

آریا بانو


جام قهرمانی نوجوانان جهان دختر و پسر جهان روی دستان رئیس فدراسیون تکواندو
کسب عنوان قهرمانی نوجوانان ایران در مسابقات قهرمانی جهان هم از مهمترین نتایج تکواندو بود. تیم‌های دختران و پسران ایران در مسابقات جهانی کره جنوبی موفق شدند روی سکوی نخست ایستاده و در مهد تکواندو دنیا و پیش چشم بادامی‌های کره جنوبی جام قهرمانی را از آن خود کنند. این عناوین از آن جهت اهمیت ویژه ای دارد که بهترین‌های این مسابقات می‌توانند به زودی به ترکیب تیم‌های ملی بزرگسالان راه پیدا کنند. تجربه موفق استفاده از جوانان در ترکیب تیم‌های ملی این نوید را می‌دهد که نوجوانان با آتیه خیلی زود در مسیر موفقیت قرار بگیرند.
در مجموع تکواندو ایران در سال گذشته 12 رویداد جهانی، آسیایی و بین المللی را در بخش‌های مختلف از جمله پارالمپیک، پومسه و هانمادانگ را تجربه کرده که حاصل آن 125 مدال طلا، نقره و برنز بوده است.
موفقیت‌های بزرگ و تاریخی تکواندو در سال گذشته را باید ثمره توجه ویژه به جوانان با آتیه و تزریق بنزین سبز به تیم ملی دانست. البته که تلاش کادر فنی هر دو تیم و رصد فنی ملی پوشان و حضور مداوم هادی ساعی به عنوان رئیس فدراسیون و پرافتخارترین المپین ایران به همراه اصغر رحیمی مرد با تجربه تکواندو و ورزش کشور باعث شد تکواندویی که نمایندگان ایران در پاریس به تصویر کشیدند نمایشی از تکواندو ناب و خاص ایرانی بود که نوید از بازگشت کشورمان به سطح اول تکواندو می‌داد.
در واقع پازل تکواندو برای رسیدن به سطح اول تکواندو دنیا جور بود.
اما تکواندو بعد از پایان سالی موفق و البته در برخی موارد چالشی وارد سال جدید شد. رقابت‌های نونهالان قهرمانی جهان در فجیره اولین آزمون پیش روی تکواندو در سال جدید است و طبق رویه‌ای که ساعی در استفاده از مربیان سازنده گرفته، با کادر فنی جدید راهی امارات خواهند شد. مسابقات جام ریاست فدراسیون جهانی در چین، تورنمنت‌های چالش گرندپری، قهرمانی رده‌های سنی آسیا و در نهایت قهرمانی جهان از مهمترین رویدادهای این رشته در سال 1404 خواهد بود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1377809/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر در تاریخ؛ «فرح در حال بازی با فرزندان در کاخ سلطنتی»؛ دهه 40/ عکس

ترکیب احتمالی استقلال در بازی انتقامی

اردوی تیم ملی با کادرفنی جدید در غیاب مرد اسپانیایی

حماسه پرشور مردم مناطق روستایی و عشایری در روز جهانی قدس

آتش‌سوزی شدید در ابوظبی

‏10 بزرگ فوتبال به فکر فرار؛ 3 ماه تا آزاد شدن ستاره‌ها

پنالتی عزت الهی را هم‌تیمی او از دست داد

میلان دیگر به زلاتان اعتماد ندارد!‏

مورایس به مورینیو شوک داد!

مصدومیت دردسرساز قبل از تراکتور

همه‌ی زنای ناصرالدین شاه برن حموم انقد کشش نمیدن که زن تو کش داد!

یه هم‌خدمتی داشتم اسمش محلا بود!

تقی دوباره به گاز پیک‌نیک گیر داد

لحظه‌ی خوردن شهاب‌سنگ تو سر رحمت

روایت تلخ کمال شرف از فجایع غیرانسانی علیه مردم یمن

تلاوت دلنشین سوره جمعه توسط رهبر انقلاب

تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف این میوه

پرواز سرنشین‌دار فضاپیمای ناسا تا سال 2026 انجام می‌شود

بخشی از کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری

با عبور از امباپه؛ ایسکو بازیکن ماه لالیگا شد

حمله موتا به ستاره یووه؛ فکر نکن مسی هستی بچه!‏

ارسطو همش دنبال برق و بورقه

اخرش من میشم گوشت قربانی

برای رحمت پیامک بی حجابی اومده!

سکانس بامزه پایتخت: بگوضیا !

تا قبل این که بیای مهمونی خودتو قشنگ بخارون

دیدار رئیس جمهور با استاد علی نصیریان به مناسبت روز جهانی تئاتر

جادوگر شهر اوز رو بخوان کور کنن انقد اسپند دود نمیکنن!

خوانندگی اسپانیایی رحمت!

آهنگ تاجیکی و زیبای «میده باران» با صدای دولتمند خلف

پراید زیر چرخ‌های تریلی له شد

تلاوت احمد ابوالقاسمی

تلاوت سوره مبارکه بقره توسط حامد شاکرنژاد

پیام خاخام اعظم بر ضد صهیونیسم در برنامه محفل

غوغای دختربچه های شیرین اهل رشت در محفل

حاج احمد این بار با لباس یمنی

تلاوت طوفانی نوجوان مازندرانی در برنامه محفل

یمنی‌ها چطور مسلمون شدن!

مرغ شکم پر به سبک شمالی ها

این 6 علامت یعنی کمبود مواد مغذی در بدن‌تان جدی است

شمع‌سازی آسان، فقط آب و روغن نیاز دارید!

معمای کهکشان مارپیچی 12 میلیاردساله؛ آیا باید تاریخ کیهان را از نو نوشت؟

حلیمه و مورچه از کتاب داریوش غریب زاده به روایت احسان عبدی پور در برنامه اکنون

خوشبخت‌ترین دختر دنیا

چهره ها/ قابی از زوج جذاب سریال «در انتهای شب» در فرانسه

دیدار مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و سیاحتی کوثر با خانواده شهید حکمت‌پناه

سفر در تاریخ؛ «فرح در 6 ماهگی در آغوش پدرش»؛ سال 1318/ عکس

رمزگشایی از تاکتیک‌های جنگی نادرشاه؛ پادشاهی که فرمانده میدان بود

سخنان صریح شهرام شکیبا با مردم در برنامه «هلال» شبکه یک

چهره ها/ استوری جالب بازیگر زیبای سریال آبان