آریا بانو

آخرين مطالب

ماجرای سرقت اشیای تاریخی از موزه آبادان اجتماعی

ماجرای سرقت اشیای تاریخی از موزه آبادان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / ادعاهای ضدونقیض درباره «ماجرای سرقت اشیای تاریخی از موزه آبادان» همچنان ادامه دارد. در حالی که اداره‌کل میراث فرهنگی استان خوزستان سرقت را تکذیب کرده و بر ایمن بودن موزه تأکید دارد، اما اسنادی نشان می‌دهند برخی آثار تاریخی که سال‌ها پیش به این موزه تحویل داده شده‌اند، اکنون در آنجا دیده نمی‌شوند. از سوی دیگر، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان که پیش‌تر سرقت را رد کرده بود، حالا از بررسی موضوع توسط یگان حفاظت و حراست خبر می‌دهد. اما این بررسی برای چیست؟ آیا این اشیاء صرفاً در نتیجه بی‌نظمی اداری‌ ناپدید شده‌اند، یا پای یک سرقت خاموش و پنهان‌شده در میان است؟
در روزهای اخیر، اخباری درباره سرقت اشیای تاریخی از موزه آبادان در فضای مجازی منتشر شد. اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان خوزستان بلافاصله این ادعا را تکذیب کرد و در بیانیه‌ای رسمی اعلام داشت که «هیچ سرقتی رخ نداده و تمامی اشیا در مخازن امن موزه نگهداری می‌شوند.» اما شواهد و گفته‌های منابع آگاه نشان می‌دهد که برخی از این آثار در موزه نیستند و تاکنون پاسخ روشنی درباره وضعیت آن‌ها ارائه نشده است. حالا این سؤال مطرح می‌شود که آیا آنچه اتفاق افتاده یک سرقت پنهان‌شده است یا بی‌نظمی در ثبت و نگهداری اموال موزه؟
بازار


محمد جوروند، مدیرکل میراث فرهنگی استان خوزستان، که پیش‌تر بر ایمن‌بودن موزه تأکید کرده بود، حالا در پاسخ به این پرسش‌های خبرنگار ایسنا تنها به این جمله بسنده کرده است: «این موضوع از طریق یگان حفاظت و حراست در حال بررسی است.»
اما این پاسخ مبهم است؛ اگر سرقتی در کار نبوده، چرا حالا نیاز به بررسی از سوی یگان حفاظت و حراست احساس شده؟ آیا گزارش‌هایی وجود دارد که خلاف تکذیبیه‌های اولیه را نشان می‌دهد؟
مدارکی که به دست خبرگزاری ایسنا رسیده، نشان می‌دهد برخی آثار تاریخی که سال‌ها پیش به موزه آبادان تحویل داده شده‌اند، اکنون در این موزه وجود ندارند. این اسناد شامل نامه‌هایی است که به روند تحویل و جابه‌جایی اموال فرهنگی و تاریخی اشاره دارند، اما هیچ توضیحی درباره وضعیت نهایی این آثار ارائه نمی‌دهند.
بررسی این اسناد نشان می‌دهد که در تاریخ 19 دی 1395، مجموعه‌ای از اشیای تاریخی، شامل 164 سکه، 112 سکه مشکوک به اصالت، چندین مُهر باستانی، ظروف فلزی، قطعه‌ای طلا و تعدادی اشیای دیگر، به موزه آبادان تحویل داده شده است. تحویل‌دهندگان این آثار دو نفر به نام‌های قاسم شادی و محمد سلمان‌پور معرفی شده‌اند.


آریا بانو

صورت‌جلسه‌ای از آثاری که به موزه آبادان تحویل داده شده است.
حدود هشت سال بعد، در آبان ماه 1403، نامه‌ای خطاب به مدیرکل وقت میراث فرهنگی استان خوزستان ارسال شده است که در آن درباره سرنوشت این اشیا پرسش شده و تعیین تکلیف و وضعیت آن‌ها درخواست شده است. این نامه نشان می‌دهد که آثار مذکور سرنوشت نامعلومی داشته‌اند و اکنون مشخص نیست کجا نگهداری می‌شوند. اگر این اشیاء در موزه هستند، چرا فهرستی و مستنداتی از اموال موجود که در سامانه جام ثبت شده ـ آنچنان که پیش‌تر در تکذیبیه‌ گفته شده است ـ منتشر نمی‌شود؟ اگر سرقتی رخ نداده، علت ناپدید شدن برخی آثار چیست؟

آریا بانو


این پرونده چندین تناقض آشکار دارد؛ ابتدا اداره‌کل میراث فرهنگی خوزستان تأکید کرد که هیچ سرقتی رخ نداده و همه آثار در موزه هستند، اما حالا مدیرکل این اداره از بررسی موضوع توسط یگان حفاظت خبر می‌دهد. اگر اشیاء در موزه هستند، چرا این بررسی انجام می‌شود؟
همچنین، اسنادی که نشان می‌دهد آثار تحویلی در سال 1395 اکنون در موزه موجود نیستند، پرسش‌های بیشتری ایجاد می‌کند. آیا این اشیا به جای دیگری منتقل شده‌اند؟ و یا اینکه ثبت رسمی آن‌ها انجام شده است؟
با گذشت هفته‌ها از طرح این ماجرا، هنوز پاسخ روشنی درباره وضعیت اشیاء تاریخی موزه آبادان داده نشده است و به نظر می‌رسد تا زمانی که فهرست دقیق و مستندات قابل اتکا از آثار موجود منتشر نشود و نتیجه بررسی‌های یگان حفاظت و حراست نیز مشخص نشود، این پرونده در سایه‌ای از ابهام باقی خواهد ماند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1374047/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انقباض طول زمانی

سخنان شنیدنی دکتر قمشه ای

خولین آلوارز: یامال یکی از بهترین‌های جهان است

مصاحبه بد موقع در حاشیه دیدار پرسپولیس - ملوان

گل اول یونیون به بایرن مونیخ توسط هولرباخ

درخواست رئال از فیفا؛ ما را از دست تباس نجات دهید!

اشتباه مدافع جوان ازبک؛ گل دوم برایتون توسط جک هینشلوود

انقلاب شمسایی در تیم ملی؛ هم ترکیب و هم نیمکت!

ترکیب احتمالی اینتر؛ بازگشت طارمی به نیمکت

منچسترسیتی در خانه مساوی کرد

سینا مهراد: نمی‌توان با حرف ایران را توصیف کرد ایران بهترین جای دنیاست

آبروریزی ماشاالله خان جلوی مهمونش

ویدئو کنسرت احساسی «تو را که دیدم» با اجرای راغب

فرار مرگبار از بالکن خانه؛ متهم از طبقه سوم سقوط کرد

تصادف خونین تریلى با ون؛ ٣ نفر جان باختند

حمله به خودروی اورژانس در حال خدمت؛ عاملان حمله دستگیر شدند

سارقان 60 میلیاردی احشام به دام افتادند

رشد 180 درصدی اورهال واگن‌های مترو

نجات دختر 4 ساله از مرگ توسط کارکنان شهرداری

بزرگترین صدای تاریخ زمین که 4 هزار کیلومتر دورتر شنیده شد!

شروع طوفانی پیام عزیزی در محفل

تلاوت پسر کوچولوی اصفهانی در محفل

تمرین لهجه اصفهانی با حسنین در محفل

تلاوت سوره مبارکه فیل توسط حامد شاکرنژاد

در آشپزخانه‌های چینی‌ها چه می‌گذرد؟

داستان قرآنی اصحاب فیل با بهره گیری از هوش مصنوعی در محفل

تیپ اندونزیایی حاج احمد

تلاوت قاری نوجوان اهل اندونزی

سیب زمینی رستورانی برای میان وعده بچه ها

چیکن ماسالا یه غذای پرطرفدار هندی که بوی ادویه های تند و خوش عطرش هوش از سر میپرونه !

مقدار پلاکت در خون

فایده بازی های قل دادنی

محیط خونه‌ت رو بدون هزینه‌های اضافی خوشبو کن!

جنگ سلول ایمنی بدن علیه سلول سرطان تخمدان

به جای «کامنت» بگویید «نظر»

شروع طوفانی سیتی؛ مرموش پنالتی گرفت، هالند گل زد

بایرن-اینتر باید در فینال برگزار شود نه در یک‌چهارم!

با یک ضربه آزاد تماشایی؛ پاسخ برایتون به تیم پپ

گل اول بایرن مونیخ به یونیون توسط سانه

برگزاری تمرین ریکاوری ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی

دعوای محمد و لیلا بالا گرفت

قسمت چهاردهم «زندگی پس از زندگی»؛ آرمستان

اجرای قدیمی و زیرخاکی از مانی رهنما، نیما مسیحا و حمید حامی

نوازندگی ویولن از ساموئل یروینیان در کنار یانی

مصدومیت مادر و 2 فرزوند در پی انفجار مواد محترقه

راز وحشتناک پایگاه بایکُونور قزاقستان

عجیب ترین هواپیمای به جا مانده از جنگ جهانی

رکوردشکنی حیرت‌انگیز در گینس؛ کشیدن قطار 279 تُنی با دندان!

خاگینه مغزدار یه دسر محبوب تبریزی

نقش ورزش در پیشگیری از زوال عقل