آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه آش غلور؛ انتخابی مناسب برای هوای سرد خانه داري

طرز تهیه آش غلور؛ انتخابی مناسب برای هوای سرد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / وقتی صحبت از غذای خوشمزه ای به اسم آش میشه به جرات میشه گفت هیچ کجای دنیای مثل ایران توی پخت این غذا تنوع وجود نداره. تقریبا هر شهر و استان توی ایران یه آش مخصوص به خودش رو داره، مثل آش عباسعلی کرمانشاه، آش شله مشهد، آش قلقل شوشتر و چندین و چند نوع آش دیگه که مطمئنم اگه بخوام اسم همه رو بیارم خسته کننده میشه. آش غلور هم یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه است که توی شهر بیرجند و استان خراسان جنوبی خیلی معروفه.
درسته که توی پخت اکثر آش ها از حبوبات و غلات استفاده میشه، اما هر کدوم از اونها یه فوت کوزه گری مخصوص به خودشون رو دارند که باعث میشه طعم تمام آش ها با هم متفاوت باشه. برای تهیه آش غلور یا حلیم غلور بیرجندی از بلغور گندم و حبوبات استفاده میشه اما شیوه پخت متفاوت و ریختن روغن حیوانی و ادویه های متنوع طعم این آش رو بی نظیر می کنه. اگه جز طرفداران آش های خوشمزه و مقوی هستید پس آماده یه ماجراجویی جدید و سفری مهیج به استان خراسان جنوبی باشید.

آریا بانو



مواد اولیه طرز تهیه آش غلور
 حبوبات (شامل نخود، لوبیا چشم بلبلی و عدس) 2 پیمانه
 بلغور گندم 3 پیمانه
 سیر 3 حبه
 گوشت با استخوان 300 گرم
 آرد 2 قاشق غذاخوری
 زعفران به مقدار لازم
 فلفل قرمز به مقدار لازم
 روغن به مقدار لازم
 آب 10 پیمانه
طرز تهیه آش غلور 
مرحله اول: حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید. 
اگر قصد دارید آش غلور را برای نهار آماده کنید از شب قبل یا از صبح حبوبات را داخل آب ولرم خیس کنید. البته عدس از این قاعده مستثنی است. ضمنا برای خیساندن حبوبات از آب خیلی داغ استفاده نکنید.
مرحله دوم: بلغور و حبوبات آش غلور را بپزید. 
در یک قابلمه مناسب 10 لیوان آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا جوش بیاید. در این فاصله بلغور گندم را پاک و سپس به خوبی بشویید. روی آن آب سرد بریزید و حدود 5 دقیقه بگذارید بماند. وقتی آب داخل قابلمه جوش آمد، بلغورها را داخل یک صافی بریزید و سپس به آب در حال جوش اضافه کنید. آرد را کم کم داخل قابلمه بریزید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
در یک ظرف دیگر مقداری روغن حیوانی یا کره بریزید و سیرهای خرد شده را تفت دهید. کمی که سیرها تغییر رنگ دادند گوشت را نیز اضافه و با سیر سرخ کنید. البته لازم نیست گوشت خیلی تفت بخورد همین که مزه سیر به خوردش برود کافی است. در انتها حبوبات را نیز به این ترکیب اضافه کنید حدود یک دقیقه تفت داده و سپس شعله را خاموش کنید. این مواد را نیز داخل قابلمه بلغور بریزید و شعله گاز را پایین بکشید. حدود سه ساعت زمان لازم است تا آش غلور کاملا جا بیفتد و تمامی مواد آن پخته شوند. در این فاصله هر از چند گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم: چاشنی ها را اضافه کنید. 
هنگامی که پخت آش به انتها رسید و گوشت، حبوبات و بلغور کامل پختند موقع آن رسیده که چاشنی ها را اضافه کنید. در یک تابه مقداری روغن حیوانی یا کره ریخته و سیرهای له شده را تفت دهید تا طلایی شوند. در پایان سیر داغ، زعفران و فلفل قرمز را نیز به آش اضافه کنید و 30 دقیقه دیگر زمان دهید تا مزه ها کاملا با هم ترکیب شوند. آش غلور شما آماده است، به دلخواه تزیین و دور هم میل کنید.
نکات کلیدی در تهیه آش غلور 
– اگر در این آش از روغن حیوانی استفاده کند خوش طعم تر خواهد شد.
– اگر فراموش کردید حبوبات را از قبل خیس کنید آنها را 5 دقیقه در آب بجوشانید، سپس شعله را خاموش کنید و بگذارید 45 الی 60 دقیقه در همان آب بماند. در نهایت آب روی حبوبات را ریخته و به آش اضافه کنید.
– می توانید آش غلور را با کشک، ماست، آبغوره یا هر چاشنی دلخواه دیگر میل کنید. این آش حتی بدون هیچ گونه افزودنی نیز خوشمزه است.
– می توانید در پایان گوشت ها را از آش خارج کنید و استخوان هایش را در بیاورید و بعد از ریش ریش کردن مجددا داخل آش بریزید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1364081/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش 20 درصدی بودجه تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا

من خود بلای خویشم، از خود کجا گریزم؟

اعلام زمان نشست خبری نوازی؛ کارتال در مسیر گاریدو اخراجی!

فیروز کریمی سرمربی موقت استقلال در دربی 105 شد

بوژوویچ: اگر می دانستم شرایط این باشگاه این طور است نمی آمدم

هالند حتی یک روز هم در چمپیونشیپ بازی نمی‌کند

نتایج نمایندگان ایران در شمشیربازی قهرمانی جوانان آسیا

آغاز روند رسمی طلاق گواردیولا و همسرش

برتری ایران مقابل چین تایپه در گام دوم

50 هزار بلیت برای دربی 105؛ درهای ورزشگاه ساعت 13 باز می شود

صعود در رنکینگ و تمجید فیبا از تغییر نسل بسکتبال ایران

نعیمه نظام‌دوست: من پولدار نیستم، مستاجرم!

جشنواره برلین در 75 سالگی رکورد شکست

چهره ها/ ارسلان قاسمی سرباز شد

قطعه دلنشین “آرام جان” با تصاویر فیلم و سریال های ایرانی

ترانه «عطر خاطره» با صدای علی زندوکیلی

نجات صیادان در خلیج فارس بعد از 14 ساعت سرگردانی

هوای پاک تهران برای سومین روز متوالی

رئیس‌جمهور: علاوه‌ بر مدرسه‌سازی، مهارت‌آموزی را در مدارس توسعه دهیم

تصویر تکان‌دهنده از جاده‌های شمالی؛ تلاش بی‌وقفه برای وصل برق در کولاک و سرما

شلیک مرگبار به خاطر اختلاف خانوادگی

گوناگون/ قورباغه هیتلر چگونه به محبوب‌ترین خودروی تاریخ تبدیل شد؟

سرقت کابل‌های مسی از خیابان‌های کالیفرنیا

سوژه شدن تعقیب و گریز کودکانه پلیس در انگلیس!

این رسپی کوفته تبریزی محشره

آیا سرفه کردن یک مکانیزم درمانی دفاعی است؟

بارداری و ادویه ها؛ کدام مجاز کدام ممنوع؟

آیا الماس می‌تواند به یک ماده ساختمانی در فضا تبدیل شود؟

خواندن سروده‌ای از استاد مظاهر مصفا

بوژوویچ پلن B باشگاه استقلال؟

نظر وزیر ورزش در مورد نتیجه دربی پایتخت

درس آنچلوتی به دو بازیکن ناراضی: باید این را بفهمند

پیام تباس برای آنچلوتی: برای تو متاسفم!

سفر به ایران قدیم؛ نگاهی به پوشش زنان ایرانی در دوره‌های مختلف تاریخی

فیلم جنجالی کیانوش عیاری قاچاق شد

رضا کیانیان: قدرت بازی بهروز وثوقی غیرقابل انکار است ولی بازیگری او قدیمی است!

تاسیان واقعی برای تینا پاکروان اتافق افتاد!

از هر 2 ازدواج در ایران یکی به طلاق منجر می‌شود؟

هشدار وزارت بهداشت در مورد سرمای‌ هوا

آزادی محکوم مالی 8 میلیارد تومانی با پرداخت 650 میلیون تومان

سیل در غرب افغانستان 21 قربانی گرفت

گوناگون/ زیباترین پاسپورت جهان متعلق به کجاست؟

جدا کردن پرچم آمریکا از کلاه‌خود جنگی اوکراینی ها

هر اندازه به قرآن نزدیک شوی...

حجم برف در جاده‌های مراغه

یک طعم ترد وبه یادماندنی؛ فیله سوخاری

ظروف ممنوعه در ماشین ظرفشویی

برچسب معطر، روشی جدید برای بهبود عادات غذایی

«درسی از ناکامی‌های آمریکا در ارتقای آموزش عمومی»

استراماچونی: فابرگاس مخلوطی از پپ و مورینیو است