آریا بانو

آخرين مطالب

جمال علی‌اُف؛ روایت موسیقی ورای مرزها فرهنگی هنری

جمال علی‌اُف؛ روایت موسیقی ورای مرزها
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / دومین شب چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر میزبان اجرای «جمال علی‌اُف» نوازنده برجسته ویولنسل اهل ترکیه و «اجه داغستان» پیانیست توانمند با بیان پیام موسیقی به‌ عنوان پلی میان فرهنگ‌ها و فراتر از مرزهای سیاسی و تاریخی بود.
دومین شب از بخش بین‌الملل چهلمین جشنواره موسیقی فجر، میزبان اجرای جمال علی‌اُف نوازنده برجسته ویولنسل اهل ترکیه بود. او در این کنسرت با همراهی اجه داغستان پیانیست توانمند در تالار وحدت به روی صحنه رفت.
این کنسرت با اجرای قطعاتی متنوع، از آثار آهنگسازان کلاسیک تا تنظیم‌هایی از موسیقی عامه‌پسند، فضایی دلنشین و پراحساس را رقم زد اما آنچه این اجرا را فراتر از یک شب موسیقایی معمولی جلوه داد، پیام عمیق آن درباره موسیقی به‌ عنوان پلی میان فرهنگ‌ها و فراتر از مرزهای سیاسی و تاریخی بود.
علی‌اُف برای این اجرا مجموعه‌ای متنوع از آثار را انتخاب کرده بود که از تنظیم‌های کلاسیک آثار عمر زولفو لیوانلی تا لیبرتانگو اثر آستور پیاتزولا را شامل می‌شد. همچنین قطعاتی همچون سلطان ساخته فاهیر آتاک‌ اوغلو و طوفان برفی اثر گیورگی سویریدف آهنگساز روس اجرا شد.
نحوه استفاده نوازندگان از نت‌نویسی دیجیتال و کاغذی نیز جالب توجه بود. داغستان هنگام اجرا از یک نفر برای تعویض صفحات نت کمک می‌گرفت، در حالی که علی‌اُف از تبلت و پدال بلوتوثی برای تغییر صفحات نت استفاده می‌کرد. این تفاوت در رویکرد، نشان‌دهنده دو روش متفاوت در مدیریت نت‌خوانی حین اجرا بود.
این برنامه با استقبال گرم مخاطبان همراه شد و تنوع قطعات انتخابی، مهارت تکنیکی نوازندگان و هماهنگی میان ویولنسل و پیانو، فضایی دلنشین و جذاب را در تالار وحدت رقم زد.
یکی از نکات برجسته در نوازندگی علی‌اُف، کنترل دقیق او بر کرشندو و دی‌کرشندوهای جذاب و سنجیده بود که در اجرای او به‌ وضوح شنیده می‌شد. وی در انتقال احساسات هر قطعه، نه‌ تنها از ویبراسیون مناسب بهره می‌برد بلکه با درک عمیق از حال و هوای موسیقی، صدایی شفاف و تأثیرگذار از ساز خود خلق می‌کرد.
برخلاف برخی نوازندگان که صرفاً نت‌ها را پشت سر هم اجرا می‌کنند، علی‌اُف نشان داد که هر نت برای او حامل یک احساس مشخص است و اجرای او مانند یک روایت موسیقایی زنده و پویا به گوش می‌رسید. این ویژگی، نکته‌ای ارزشمند برای نوازندگان جوان ایرانی است که بیاموزند چگونه درک احساسی عمیق‌تری از موسیقی داشته باشند و صرفاً به اجرای فنی قطعات اکتفا نکنند

آریا بانو

قطعه دوم این اجرا، مرثیه اثر آرنو باباجانیان آهنگساز و پیانیست نامدار ارمنی بود. این قطعه که در میان ارامنه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، با احساسی عمیق و تأثیرگذار اجرا شد.
علی‌اُف و داغستان توانستند فضایی حسی و درون‌گرایانه را به مخاطبان منتقل کنند؛ به‌ گونه‌ای که اجرای آن، روح قطعه را به‌ خوبی نمایان ساخت. جالب است که هایک ملیکیان پیانیست ارمنی در سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر نیز قطعه مرثیه را به‌ عنوان آخرین اثر کنسرت خود در سالن رودکی اجرا کرده بود.
در مورد نوازندگی پیانو داغستان که نقش همراهی‌کننده علی‌اُف را در این کنسرت برعهده داشت، می‌توان گفت که اجرای او عموماً شیرین و روان بود. با این‌ حال، در چند بخش از اجرا، به‌ ویژه هنگام پرش‌های ملودیک، اشتباهاتی جزئی در نواختن دو نت مجاور رخ داد که باعث ایجاد دیسونانس فاصله دوم شد. با این‌ حال، در مجموع، اجرای او قابل قبول و هماهنگ با نوازندگی علی‌اُف بود و توانست نقش خود را در همراهی این کنسرت به‌ خوبی ایفا کند.
قطعات اجراشده در این کنسرت، هرچند عامه‌پسند و خوش‌حس بودند و از نظر ساختار و فرم پیچیدگی آثار کلاسیک برجسته را نداشتند اما توانستند فضای دلچسبی برای یک شب موسیقایی خلق کنند. این ترکیب از آثار، نه‌ تنها بر جنبه احساسی و ارتباط مستقیم با مخاطب تأکید داشت بلکه نشان‌دهنده نگاه متفاوت علی‌اُف به اجرای موسیقی در چنین رویدادهایی بود.
یکی از نکات جالب این کنسرت، اجرای قطعه لاچین بود؛ شهری در جمهوری آذربایجان که سال 1992 توسط نیروهای ارمنستان اشغال شد و سال‌ها درگیر آثار جنگ بوده است. تقابل اجرای این اثر در کنار مرثیه از باباجانیان، آن‌ هم توسط نوازنده‌ای آذری‌تبار، پیام روشنی را منتقل می‌کرد «موسیقی ورای هر گونه جنگ، درگیری و ملیت‌هاست و می‌تواند مردم، فرهنگ‌ها و کشورها را به یکدیگر نزدیکتر کند».
سازی که جمال علی‌اُف در این کنسرت با آن می‌نواخت، یک ویولنسل ساخته‌ جوزپه گوارنری فیلیوس آندریا، (1700) بود. این ساز با صدایی پرحجم و جذاب، کیفیتی کم‌نظیر داشت و علی‌اُف نیز ارتباط عمیقی با آن برقرار کرده بود.
نوازندگی او نشان از تسلط و درک بالا از ساز داشت؛ به‌ ویژه در اجرای نوارها که با دقت و حساسیت خاصی اجرا می‌شدند. یکی از ظرافت‌های قابل‌ توجه در نوازندگی او، کنترل بی‌نقص در پایان قطعات بود؛ جایی که نت پایانی را به‌ آرامی محو می‌کرد و گویی که نفس ساز را آرام و سنجیده می‌گرفت تا قطعه با لطافتی خاص به پایان برسد.
در مجموع، این اجرا شبی دل‌چسب و خاطره‌انگیز برای مخاطبان رقم زد. تنوع قطعات، اجرای احساسی و تکنیک بالای نوازندگان در کنار فضای صمیمی و ارتباط عمیق موسیقی با شنوندگان، باعث شد که این کنسرت به یکی از لحظات به‌ یادماندنی جشنواره تبدیل شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1357476/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازیگر جوان تئاتر درگذشت

حسین دارابی: فیلمنامه خدای جنگ 5 سال توقیف بود

خوانندگی نجم الدین شریعتی روی آنتن شبکه سه!

حامد بهداد: اگر فیلم‌های بدم را انکار کنم، بی‌عقلم!

دردسرهای گروهی که مجوز اجرا ندارد

از خرس عمو یادگار تا خرس ولنتاین/ دستفروش‌ها: آقایان سه تا سه تا می‌خرند!

دستگیری باند سارقان منزل با 17 فقره سرقت

کشف محموله 200 کیلوگرمی کوکائین در آب‌های خلیج فارس

نجات جان یک شهروند با اقدام به موقع راهبر مترو

سخن بزرگان/ آیا انتظار برای ظهور تعطیلی مقررات اسلامی و ترویج اباحی‌گری است؟

استوری/ سلام بر تو ای حجت خدا...

چرا منتظران ولی عصر بافضیلت ترین مردم همه تاریخ هستند؟

استوری/ بنویسید شبِ تار سحر می‌گردد...

چای ماسالا؛ مخصوص چای خورهای حرفه ای

اگر پا درد داری این تمرینات رو انجام بده!

بهترین روش مواجهه با ازدواج همسر سابق

چرا مگس‌ها جذب انسان می‌شوند؟

برخیز تا یک سو نهیم

موقعیت عالی گلزنی برای شمس‌آذر که واکنش حسینی دفع شد

برد پرگل ایران در اولین گام

اولین پیروزی زنان استقلال در لیگ‌ دو!

تساوی در دقایق آخر؛ گل اول شمس آذر به استقلال توسط زنده‌روح

قضاوت داور ازبک در دیدار پرسپولیس - النصر

تو سر توپ دیدنی؛ گل دوم استقلال توسط رامین رضاییان

خروج فوق العاده حسینی که موقعیت گل را از شمس آذر گرفت

تک به تکی که فروزان از آزادی گرفت

گزارش زنده؛ شمس آذر 1-2 استقلال

شکست نسخه ترکی سریال «شهرزاد»!

رونمایی از هویت بصری جدید شبکه خبر

سریال تازه آمازون درباره زندگی «محمدعلی کِلی»

آخرین وضعیت آرمان امیدی خواننده «عصر جدید»

اجرای زنده آهنگ «سوگند» توسط محمد معتمدی

اسامی پذیرفته‌شدگان بر اساس سوابق تحصیلی کنکور 1403 اعلام شد

سارق 110 میلیاردی دستگیر شد

جشن میلاد امام زمان(عج) در حرم علوی

اعمال شب نیمه شعبان و فضیلت این شب مبارک

طرز تهیه حمص با بافتی لطیف به روش اصیل لبنانی

حفاظت از مغز با مصرف این مواد غذایی

سیاهی سرنوشت دختری که در خیابان عاشق شد

«معجزه عین صاد» روانه بازار نشر شد؛ رمانی درباره علی صفایی حائری

روزبه مانع از سریع‌ترین گل دریافتی استقلال

اولین گل آزادی در استقلال؛ شاید صعود

قطر تهدید به ترک پی‌اس‌جی کرد

حرفهای عجیب نماینده دشتستان علیه استقلال

حرکت انفرادی مهران احمدی که توپ راهی به دروازه شمس آذر نداشت

سیو تماشایی حسینی در مصاف تک به تک با مهاجم شمس آذر

برگردون زیبا و گل دوم جوانان ایران به اندونزی توسط اسماعیل قلی زاده

گل سوم جوانان ایران به اندونزی توسط مبین دهقان

سیو نمایشی حسینی روی ضربه سر احسان محروقی

ضربه کوارشمایی بازیکن شمس‌آذر خطرناک از کنار دروازه به بیرون رفت