آریا بانو

آخرين مطالب

دردسرهای گروهی که مجوز اجرا ندارد فرهنگی هنری

دردسرهای گروهی که مجوز اجرا ندارد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / یک گروه تخت‌حوضی که قبلا در لاله‌زار فعال بودند، اواخر دهه 50 بیکار می‌شوند. آنها حاضرند حتی در مراسم‌هایی مانند مولودی هم اجرا کنند تا اینکه دهه 60 با این مصوبه روبه‌رو می‌شوند که گروه‌های هنری باید برای تمدید مجوز فعالیت خود به جبهه بروند. حالا آنان با شرایط تازه‌ای روبه‌رو شده‌اند و ...
این خلاصه‌ای است از نمایش «لاله‌زاری‌ها» که این روزها در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است.
محمدرضا آزاد فرد، نویسنده و کارگردان این نمایش این اثر نمایشی را ادای دینی به هادی اسلامی، نعمت‌الله گرجی، محمد اسدی و نیز هنرمندان شهید و جانبازی مانند پرویز سنگ سهیل دانست و از مسئولان خواست اجازه بدهند وقایع دوران جنگ با خوانش‌های گوناگونی همراه باشد.
او در این گفت‌وگو با اشاره به شرایط گروه‌های تخت‌حوضی لاله‌زار در سال‌های اول بعد از انقلاب که تئاتر چندان رونق نداشته است، افزود: نمایش ما اثری مستند است. اوایل دهه 60 اعلام می‌شود افراد برای تمدید مجوز اجرای خود، به جبهه بروند و داستان نمایش ما درباره گروهی تخت‌حوضی است که برای فعالیت خود در جبهه با شرایط تازه و بعضا چالش‌هایی روبه‌رو می‌شود.
 در این نمایش سعی کردیم از هنرمندانی یاد کنیم که سال‌ها در زمینه نمایش‌های ایرانی فعال بوده‌اند و امروز شاید نسل جدید آنان را نشناسد؛ کسانی مانند آقای روح‌پرور یا محمد اسدی که از مطربان قدیمی بوده و بعد از انقلاب در نمایش‌های تخت‌حوضی فعالیت خود را ادامه داده است.
آزادفرد در عین حال این نمایش را ادای دینی به هنرمندان حاضر در جبهه دانست که شهید یا جانباز شده‌اند و یادآوری کرد: در دوران جنگ، هنرمندان متعددی داشتیم که شهید شدند یا همچون پرویز سنگ سهیل جانباز شیمیایی شدند و حالا هم کسی سراغی از آنان نمی‌گیرد. در عین حال که در همان دوران خاطرات خوبی در جبهه رقم خورده است و هنرمندی مانند آقای جواد انصافی که در جبهه حضور داشته، در روایت این خاطرات به ما کمک کرد.

این کارگردان با اشاره به سختی‌هایی که برای دریافت مجوز از سر گذرانده است، افزود: به سختی مجوز اجرا گرفتیم و چهار بار بازبینی رفتیم.
آزادفرد خواستار نگاه منعطف مسئولان به روایت‌های گوناگون از دوران جنگ شد و گفت: از متولیان امر خواهش می‌کنم فضای میان آدم‌های جبهه و عموم مردم را از هم جدا نکنند. ما بچه‌های همین خاکیم و خطر قرمزها را هم می‌شناسیم. اجازه بدهید آدم‌های جنگ را همان‌گونه که بوده‌اند، بازنمایی کنیم زیرا تصویری که برخی از مسئولان و خوانش‌های رسمی از این آدم‌ها ساخته، مردم را از آنها دور کرده است.
در نمایش‌مان دیالوگی داریم که می‌گوید ما این آدم‌ها (آدم‌های جنگ) را در محله می‌دیدیم؛ در جاهایی مانند نانوایی، قصابی، شیرینی‌فروشی و میوه‌فروشی و ... چرا وانمود می‌کنید که آنان از آسمان به زمین آمده‌اند. تا زمانی که هاله‌ای از الوهیت دور آنان بکشیم، آثار هنری‌مان شعاری می‌شود و میان آدم‌های جنگ و مردم فاصله می‌اندازیم در حالیکه این فاصله‌گذاری درست نیست چون آنها از دل همین مردم آمده بودند. به هر حال امیدوارم با نگاهی گشوده‌تر و واقعی‌تر، اتفاقات و آدم‌های دوران جنگ را روایت کنیم تا مردم و به ویژه نسل‌های جدیدتر که جنگ را از نزدیک ندیده‌اند، بهتر بتوانند با آن دوران و آدم‌های حاضر در جبهه ارتباط برقرار کنند و میان خود و آنها فاصله نبینند.
این کارگردان که در اجرای خود از شیوه‌های گوناگون نمایش ایرانی بهره گرفته است، افزود: شیوه اجرایی ما بین رئال و فانتزی است و ما از بسیاری از قراردادهای نمایش ایرانی استفاده کرده‌ایم.
بازیگران نمایش «لاله‌زاری‌ها» (به ترتیب ورود به صحنه) فیروز ‌حیدرزاده، امیرحسین ‌انصافی، سید ‌محسن ‌میرهاشمی، قاسم طاهر احمدی، محمد ‌پورآ، محمدرضا ‌آزادفرد هستند.
این نمایش هر شب ساعت 20:30 و به مدت 85 دقیقه در تماشاخانه «سنگلج» روی صحنه می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1357660/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک ایرانی دست راست ایلان ماسک؛ امید افشار کیست؟

عرضه ترجمه «باراگان؛ سرزمین بی‌حکمرانان» در بازار نشر

رحمتی: استقلال درگیر فضای مجازی است و بازیکنان دنبال جذب فالوئر هستند!

رحمتی: وجود بازیکنان جوان یکسری محاسن و معایب دارد با تمرین بیشتر مشکلات کمتر میشود

چشمی: به دنبال حاشیه برای استقلال هستند؛ یک روز من یک روز نفر دیگری را می‌زنند

روزبه چشمی و زبیر نیک‌نفس؟ این دو عزیز را به جا نمی‌آورم

ادامه نتایج ضعیف پارس جنوبی؛ آریو دوم شد

توافق گزینه سرمربیگری استقلال با الزمالک مصر!

عالمی: چشمی با مصدومیت بازی کرد

باقری: مقصر شکست مقابل پیکان بازیکنان فولاد هستند

قهرمانی ماشین سازی اراک در لیگ برتر کوراش

پارادوومیدانی گرندپری امارات؛ پایان کار ایران با 10 مدال

مراسم جشن نیمه شعبان در 131 سال پیش/ تصاویر

وقتی مدل انتخاب آرای مردمی تک‌بعدی است!

مرتضی عقیلی بعد از 44 سال دوباره بازی خواهد کرد

چرا «آنتیک» با اهانت به اماکن متبرکه، علیه انسانی ایرانی می‌شورد؟

مرگ سالانه 60 هزار نفر به دلیل فقدان مصرف نان کامل

نماهنگ تصنیف زیبا و خاطره انگیز " دل شیدا " با صدای استاد شهرام ناظری

دلداری دادن سرایدار مدرسه فرزانگان کرمان به دانش آموزان

تشریح ماجرای مفقودی کوهنوردان دماوندی

پزشکیان: در زمینه بهداشت و درمان حتما در کشور تغییراتی ایجاد خواهیم کرد

گل آرایی حرم امام رضا(ع) همزمان با شب نیمه شعبان

صدای جشن از نقاره‌خانه‌ بهشت می‌آید

استوری/ روزی که می آیی...

از دل برود هر آنچه از دیده برفت...

سخن بزرگان/ شرط مهم در توسل به امام زمان(عج) در حل مشکلات

طرز تهیه کتلت بادمجان؛ یک شام سبک و خوشمزه برای گیاه‌خواران

علت و درمان تکرر ادرار

خشک کردن لباس در خانه، سلامتی شما را به خطر می‌اندازد!

تست جالب شوهر شناسی؛ امتیاز شوهر خوب

آیا باکتری‌های دهان بر زوال عقل تاثیر دارند؟

عین مرگ است اگر بی تو بخواهد برود

دین‌محمدی: هدف ما لیگ برتر است و نیم نگاهی به جام حذفی داریم

بختیاری‌زاده: نیم‌فصل را با کادر موسیمانه از دست دادیم!

کوبارسی تا 2029 با بارسا تمدید کرد

میلوشوویچ: با یار دوازدهم بردیم!

پاسخ تند رحمتی به سئوال درباره چشمی و زیبر!

بیت کوین رایگان تنها با ثبت‌نام بدون قرعه کشی (فرصت محدود)

رحمتی: در نیمه اول بازیکنان دو تیم درگیر حواشی بودند و تمرکز تیم را بهم زد

چشمی: فقط به دنبال زدن استقلال هستید

اولین مجسمه‌ای که بعد از انقلاب در تهران نصب شد/ عکس

تجربه آزاده سیفی، بازیگر خدای جنگ از عشق و مادر شدن

سریال «آبان» خوب است یا نه؟

علی هاشمی: محیط بان افتخاری هستم

نمی ذارم حتی دستت به جنازم برسه!

خوابیدن به پهلوی چپ چه بلایی بر سر قلب و مغز می‌آورد؟

وزش باد خیلی شدید در استان تهران

ماجرای پدری که دخترش را کشت!

استوری/ زیارت امام حسین(ع) در شب نیمه شعبان

نماهنگ «املای انتظار» با صدای روح الله رحیمیان