آریا بانو

آخرين مطالب

شگردهای کلاهبرداران اینترنتی را بشناسید اجتماعی

شگردهای کلاهبرداران اینترنتی را بشناسید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / ارسال پیامک حاوی لینک های آلوده یا تماس با عناوین مختلف با افراد با بهانه‌های متفاوت، از جمله مهم ترین روش های کلاهبرداران سایبری است که سال هاست حساب هموطنان ما را خالی می‌کند، در حالیکه با دانستن چند نکته می‌توان از وقوع این کلاهبرداری‌ها جلوگیری کرد.
این روزها که دغدغه های زندگی روزمره، باعث شده بیشتر مردم تمام امور بانکی و مالی خود را بدون مراجعه به بانک ها و از طریق اپلیکیشن های مختلف در فضای مجازی انجام دهند، فرصت مضاعفی برای کلاهبرداران فضای مجازی ایجاد شده تا با فریب این کاربران، پولی به جیب بزنند. همچنین استفاده برخی کودکان، سالمندان و افراد کم سواد که اطلاعات کمی درباره فضای مجازی دارند و ممکن است فریب هر پیامی را بخورند، کار را برای این شیادان راحت تر کرده است.
این پلتفرم ها درست است که امکان دسترسی راحتی را برای انجام امور اداری و مالی فراهم کرده‌اند، اما قطعا استفاده از آنها، کاملا ایمن نیست و باید در این فضاها مراقب اطلاعات شخصی بود.
شگردهای کلاهبرداران اینترنتی را بشناسید
دو مورد از مهم ترین شگردهایی که سال هاست کلاهبرداران سایبری از آن استفاده می کنند ارسال پیامک با لینک آلوده یا تماس با افراد است.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که پیامکی حاوی لینک اینترنتی از یک سرشماره موبایل ناشناس برای شما ارسال شده باشد که در آن آمده است که برای «برقراری یارانه معیشتی»، «مشاهده ابلاغیه و اظهاریه» یا «دریافت سود سهام عدالت» روی لینک پیامک شده کلیک کنید.
این در حالیست که اگر افراد روی این لینک ها کلیک کنند، تلفن همراه آنها هک شده و ممکن است تمام حساب‌های بانکی شهروندان، خالی شود. 
علاوه بر این ممکن است با عناوین مختلف با شما تماس گرفته شود و با عناوینی چون «برنده شدن در قرعه کشی»، «دریافت وام فوری» یا «طرح های بیمه ای» از شما درخواست کنند که کد چهاررقمی ارسال شده برای تلفن همراهتان را به آنها بدهید.
با این روش نیز، اگر کد را در اختیار افراد قرار دهید؛ می‌توانند با استفاده از آن کد، وارد همراه بانک‌های افراد شده و با استفاده از اطلاعات بانکی، حساب های بانکی آنان را خالی کنند.
این نکات را رعایت کنید تا از شر کلاهبرداران سایبری در امان بمانید
در اولین نوع کلاهبرداری که در آن پیامک با لینک آلوده ارسال می شود؛ باید قبل از کلیک کردن روی لینک چند مورد را بررسی کنید. اولا دقت کنید که سرشماره پیامک ارسال شده، سازمانی باشد. یعنی با حروف نام سازمان به جای شماره نوشته شده باشد. دوما پیامک باید از یک شماره ثابت ارسال شده باشد زیرا هیچ سازمانی از یک شماره شخصی و موبایلی برای ارسال این پیامک‌ها استفاده نمی‌کند.
دقت کنید در صورت کلیک کردن روی این لینک های آلوده، تلفن همراه شما هک می شود؛ یعنی یک یا چند برنامه موبایلی روی تلفن همراه شما نصب می‌شود و به سیله آنها تمام اطلاعات گوشی شما هک شده و به سرقت می روند. کلاهبرداران با این روش راحت با استفاده از اطلاعات بانکی شما، به حسابتان دسترسی پیدا کرده و پول‌های شما را می دزدند.
اگر اشتباهی روی این لینک‌های آلوده کلیک کردید؛ سریعا تلفن همراه خود را روی حالت پرواز بگذارید، برنامه‌های نصب شده را از گوشی خود پاک کنید و فورا با پلیس فتا تماس بگیرید.
در دومین روش کلاهبرداری که همان تماس با عناوین یا بهانه‌های مختلف با کاربران است؛ افراد به بهانه‌های مختلف مانند برنده شدن در قرعه کشی با شما تماس گرفته و پیامکی که برای شما ارسال شده را درخواست می‌کنند. این پیامک همان رمز ورود به پلتفرم‌های بانکی شماست که اگر آن را در اختیار این کلاهبرداران قرار دهید با استفاده از آن می‌توانند برنامه‌های بانکی شما را روی تلفن همراه خود نصب کنند و اینچنین به اطلاعات مالی شما دسترسی پیدا کنند.
به همین دلیل توصیه می‌شود به هیچ وجه روی لینک‌های ناشناس کلیک نکنید و یا در صورت برقراری تماس تلفنی، از دادن کدهای پیامک شده به تماس گیرندگان خودداری کنید.
70 درصد پرونده‌های پلیس فتا مربوط به کلاهبرداری رایانه‌ای است
سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا در گفت‌وگو با ایسنا درباره بیشترین موضوعات پرونده‌های پلیس فتای کشور در سال 1403 می‌گوید: در تحلیل‌های ما مشخص شد بیشتر پرونده‌های پلیس فتا، مربوط به کلاهبرداری‌های رایانه‌ای و برداشت‌های اینترنتی غیر مجاز از حساب است؛ به طوری‌که 70 درصد شکایت های مردم به پلیس فتا، مربوط به جرائم مالی و اقتصادی است. مهمترین شگردهای مجرمین سایبری نیز ارسال پیام‌های جعلی حاوی لینک دانلود بدافزار، تحت عناوین مختلف مثل شکایت علیه شما و دریافت یارانه معیشتی است.
وی در پاسخ به این پرسش که چند درصد از پرونده‌ها به نتیجه رسیده‌اند؟ ادامه می‌دهد: بر اساس تحلیل‌ها، حدود 92 درصد از جرایم سایبری رخ داده در کشور، توسط همکارانم در سراسر کشور کشف شده و به دستگیری متهمان ختم شده است.
سردار مجید درباره راه‌های ارتباطی مردم با پلیس فتا اظهار می‌کند: هموطنان می‌توانند هرگونه تخلفی در فضای سایبری را به شماره تلفن 096380 و یا سایت https://fata.gov.ir به صورت شبانه روزی گزارش کنند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1387305/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

4گوشه دنیا/ قاتل آمریکایی که به اشتباه آزاد شده بود، دوباره دستگیر شد!

نان پوآچا ترکی، با بافتی نرم وپنبه ای

چرا بیماری قلبی برای بانوان کشنده‌تر است؟

آموزش اکسسوری جذاب برای گوش

عکسی با جزئیات بی‌سابقه از مرکز کهکشان راه شیری

منچسترسیتی بند تمدید قرارداد گوندوگان را فعال کرد

بازیکن مغضوب قلعه‌نویی به ایران برنمی‌گردد

مصوبات جلسه کمیته فنی فدراسیون جهانی ووشو اعلام شد

سوارز دوباره گاز گرفت!

دعوای شدید بلینگام و رودیگر!

جان‌ باختن نایب‌ قهرمان دوومیدانی جهان در جنگ داخلی سودان

علی نعمتی: فولاد پتانسیل قهرمانی دارد

سامانه تخصصی «بشری» ویژه تشکل‌های شاهد و ایثارگر به بهره‌برداری رسید

8 فیلم ابرقهرمانی با حال و هوای دوران وسترن

ورود یک پلتفرم جدید به شبکه خانگی با سریال «کنکل»

چهره ها/ واکنش رحمتِ پایتخت به سکانس جنجالی دیشب

آهنگ «عادت» با صدای سهراب پاکزاد

ضرب و شتم یک پاکبان؛ ضارب دستگیر شد

ماجرای تنبیه بدنی دانش‌آموزان توسط یک معلم

طنز؛ شیوه برخورد بدون تبعیض با مفسدین کوچک و بزرگ!

آتش سوزی در یک کارخانه مواد شیمیایی اسکاتلند

صبحانه 3 سوته برای 3 روز

نسل آینده ایران در تله چاقی!

آموزش حریم خصوصی به کودکان و اهمیت احترام به آن

ساخت داروی نقص ایمنی با پلاسما؛ سالانه چندبار می‌توان پلاسما اهدا کرد

ماریو بارگاس یوسا درگذشت

شاعری که آتش به جان عاشقان زد و آثارش در آتش سوخت

4 ستاره بزرگ در کانون توجه سران الهلال عربستان

جدایی یک بازیکن از اینتر؛ طارمی در رقابت با مهاجم اتریشی

فریبا: هواداران سهراب را با مجیدی مقایسه می‌کردند

نوجوانان عربستان، ژاپن را زدند و رفتند!

بیشترین دقایق بازی در اختیار چهار دروازه‌بان

جابه‌جایی رکورد پرتاب دیسک دنیا

فایل مکالمه داوران: تصمیم سریع به ضرر امباپه!

بازگشت بازیکن فرانسوی سپاهان به ایران

افزایش بودجه المپیک زمستانی 2026 میلان

برنامه مرحله پلی‌آف و پلی‌این لیگ NBA

شفاف‌سازی صداوسیما درباره «رشد 22 درصدی» بینندگان

راز عجیبی که درباره سریال «پوست شیر» فاش شد

آیا مسواک زدن با جوش شیرین بی‌خطر است؟

بازار داغ اجراهای موسیقی بهاری از پاپ بانوان تا ارکستر ملی و سمفونیک

افزایش 102 درصدی برخورد با تخلفات حادثه‌ساز

راز سقوط مرگبار مرد همسایه فاش شد

طنز؛ برخورد با مفسدین کوچک و بزرگ!

طرز تهیه بروشتوک هویج و پنیر

قاتل نامرئی زنان میانسال؛ تنهایی خطر مرگ را 3 برابر افزایش می‌دهد

نسخه درمانی ترس «فریبا کوثری» از ازدواج

یک شهاب سنگ باستانی آخرین زمان جاری بودن آب در مریخ را فاش کرد

پیام واضح بوژوویچ برای مدیران استقلال

انگیزه بالای پرسپولیس و سپاهان مقابل هم