نسخه درمانی ترس «فریبا کوثری» از ازدواج
خانواده
بزرگنمايي:
آریا بانو - خراسان / این بازیگر در گفتوگو با کامران نجفزاده در برنامه «برمودا» شبکه نسیم درباره دلایل مجرد ماندنش گفت که میترسیده مادر سختگیری باشد؛ آیا این نگرانی بجا بوده است؟
ترس از ازدواج، دلایل متفاوتی دارد و ممکن است برای افراد زیادی پیش بیاید. به تازگی «فریبا کوثری» در گفتوگو با کامران نجفزاده در برنامه «برمودا» شبکه نسیم از دلایل مجرد ماندن و مادر نشدنش گفت. این بازیگر معروف کشورمان در پاسخ به این سوال که چرا ازدواج نکرده است، گفت: «خیلیها این سوال را از من میپرسند. من همیشه از ازدواج میترسیدم. این را صادقانه بگویم. همیشه یک ترسی داشتم. من همیشه از مادر شدن میترسیدم و نگران بودم که چون خیلی منظم هستم، مادر سختگیری بشوم». به همین بهانه و در ادامه به کمالگرایی و تاثیر آن در ازدواج و بچهدار شدن میپردازیم.
تفاوت کمالگرایی مثبت و منفی
کمالگرایی عبارت است از تعیین معیارهای سخت گیرانه در زندگی و تلاش برای دستیابی به آنها. کمالگرایی از ویژگیهای شخصیتی است که میتواند تاثیر مثبت و منفی بر زندگی و انتخابهایمان داشته باشد. اگر کمالطلبی باعث تلاش بیشتر انسان برای رسیدن به اهدافش شود، خوب و مثبت است. اما در صورتی که کمالگرایی افراطی شود و باعث ترس و اضطراب و ایجاد معیارهای سختگیرانه در ازدواج و سایر انتخابهای فرد در زندگی شود، کمالگرایی منفی میشود که مانعی برای رشد و پیشرفت انسان میشود و زندگی را پر از استرس میکند.
بازار 
ترس کمالطلبها از ازدواج و بچهدار شدن
افرادی که در زمینه انتخاب همسر به دنبال فردی کامل و بینقص هستند، وقتی نمیتوانند چنین فردی را پیدا کنند، از ازدواج کردن منصرف میشوند. همچنین افراد کمالطلب اغلب از بچهدار شدن میترسند؛ زیرا بچهدار شدن در نظر آنان یکی از پروژههای غیر قابل کنترل در زندگی است و تصور غیر قابل پیشبینی بودن شرایط، این افراد را دچار ترس و استرس زیادی میکند تا حدی که از بچهدار شدن هم منصرف میشوند.
نشانههای افراد کمالگرا
افراد مبتلا به این اختلال چند نشانه رایج دارند که عبارت اند از: برای ازدواج به دنبال افراد کاملا بیعیب و نقص میگردند؛ احساس میکنند اگر فردی را که برای ازدواج انتخاب میکنند، فرد کاملی نباشد، در آخر رابطه شان به جدایی و طلاق منجر میشود؛ زیاد انتقاد میکنند، نظم وسواسی دارند و ریزبین هستند؛ چون میخواهند همه چیز باب میل آن ها باشد کنترل گر هستند؛ معیارهای غیر واقع بینانهای دارند.
تفکر یک فرد کمالگرا چگونه است؟
معمولا افراد کمالگرا فکر میکنند، در صورتی انسان با ارزشی هستند که کارها را به صورت کامل و بیعیب و نقص انجام دهند، در غیر این صورت فرد بیارزش و شکست خوردهای هستند.
راهکارهای ساده و عملی برای درمان کمالگرایی
1 نسبت به افکار سختگیرانه خود آگاهی پیدا کنید
سعی کنید افکار کمالطلبانه خود را شناسایی کنید تا بدانید وقتی این افکار به سراغ شما میآید چه احساسی پیدا میکنید و به دنبال آن، چه رفتاری را انجام میدهید، تا آگاهی پیدا کنید، این افکار از روی کمال طلبی است بنابراین نباید بر اساس آن عمل کنید.
2 با تفکر صفر و صد مقابله کنید
افراد کمالطلب هرگونه نقصی را شکست تلقی میکنند بنابراین معمولا با اولین شکست تمام کار را رها میکنند. از نظر آنان اگر نتوانند کارها را به بهترین نحو انجام دهند، باید از انجام آن کار صرف نظر کنند. برای مقابله با کمالگرایی و نگاه همه یا هیچ باید موفقیت را یک پیوستار ببینید نه یک گزاره همه یا هیچ.
3 احتیاط در استفاده از شبکههای مجازی
کمالگرایی از طریق شبکههای مجازی و رسانهها و ... تقویت میشود. در صورت نیاز باید این شبکهها را محدود کنید یا بهطور کلی آنها را کنار بگذارید، زیرا تاثیرگذاری این شبکهها بهصورت غیرمستقیم است و به مرور الگوی زندگی شما را به سمت الزام بر کارهای بی عیب و نقص سوق میدهد.
4 اهداف معقولتری را تعیین کنید
به جای این که به دنبال ازدواجی باشید که در آن هیچ بحث و دعوایی نیست، به دنبال ازدواجی باشید که در آن عشق، تفاهم، احترام و اعتماد وجود دارد، تا در صورت اختلاف نظر بتوانید درنهایت احترام به عقاید یکدیگر به حل تعارض بپردازید.
سخن پایانی
کمالطلبی به صورت افراطی در زندگی باعث ایجاد مشکلات اساسی میشود، تا جایی که افراد ممکن است از ازدواج و بچهدار شدن صرف نظر کنند، بنابراین اگر به صورت افراطی کمالگرا هستید، سعی کنید آن را بهصورت کاملا ریشهای و با کمک درمانگران حوزه سلامتروان درمان کنید.
-
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۹:۰۷
-
۱۶ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1387933/