طرز تهیه یخنی نخود؛ آبگوشتِ شیرازیها
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - ایرنا / یخنی همان آبگوشت شیرازیهاست که طعم بینظیری دارد.
مواد لازم
گوشت گوسفند: 400 گرم
نخود: نصف پیمانه
لوبیا قرمز یا لوبیا چیت: پیمانه
رب گوجه فرنگی: 3 ق غ
پیاز: 1عدد متوسط
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
بازار

آب جوش: به میزان لازم
گوجه فرنگی: 2عدد چهار قاچ خورد شده
سیبزمینی: 3 عدد

طرز تهیه
1. ابتدا گوشت را با
پیاز و کمی
روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند.
2. نخود و لوبیا و در صورت تمایل گندم
پوست کنده را هم اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید. ترجیحا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. در بعضی از نقاط فارس فقط با نخود پخته میشود و لوبیا نداره که اصطلاحا به یخنی نخود معروف است.

3. سپس نمک و فلفل
سیب زمینیها و گوجه را هم اضافه کنید کمی مخلوط کنید و آب جوش روی آن بریزید تا کاملا روی مواد را بگیرد. بعد از اینکه چند قل زد زیر آن را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضی از مناطق فارس تکههایی از کلم قمری هم به اون اضافه میکنند.
4. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنید و
پوست سیبزمینیها را جدا کنید. در
صورتی که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگیرید و مواد را با گوشتکوب یا گوشتکوب برقی نرم کنید. با کمی از آب گوشت سرو کنید.
-
شنبه ۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۱:۴۵
-
۱۲ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1377495/