آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ مناسب برای دورهمی های عید خانه داري

طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ مناسب برای دورهمی های عید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همشهری آنلاین / مرصع پلو یکی از لذیذ ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که جزو غذاهای مجلسی و پرطرفدار به حساب می آید و خیلی ها آن را به اسم جواهر پلو می شناسند. این غذای لذیذ می تواند یک انتخاب عالی برای شب عید و سفره افطار در کنار خانواده و دوستان باشد.
مرصع پلو از ترکیب برنج سفید به همراه بادام، پسته، پوست پرتقال، زرشک و کشمش در کنار گوشت مرغ یا گوسفندی است. تاریخچه این غذا به دوران صفوی برمی‌گردد و زادگاه آن در شهر قزوین است. در این مقاله طرز تهیه مرصع پلو با فیله مرغ را آموزش داده ایم.
مواد لازم
برنج 5 پیمانه
فیله‌ مرغ 500 گرم
کشمش پلویی نصف پیمانه
زرشک یک پیمانه
هویج 2 عدد
خلال بادام 100 گرم
خلال پسته 100 گرم
پوست پرتغال خلالی 1.4 پیمانه
زعفران دم کشیده 4 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق چای‌خوری
گلاب به میزان لازم
پودرسیر، پودر پیاز، نمک، فلفل‌سیاه، دارچین و شکر به اندازه‌ لازم
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد متوسط
هل 2 عدد
کره‌ 100 گرم
روغن به اندازه‌ لازم

آریا بانو


طرز تهیه
نیم کیلوگرم فیله مرغ را به زعفران آغشته و خوب مخلوط می کنیم و بعد ادویه های پودرسیر، فلفل سیاه، نمک، پودر پیاز و دارچین و مقداری آبلیمو را به فیله ها اضافه می کنیم و روی فیله ها پیاز حلقه ای می گذاریم و با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت داخل یخچال می گذاریم تا مزه دار شوند.
در این فاصله برنج را دم می کنیم و دو عدد هل روی آن می گذاریم تا عطر هل به خود بگیرد. در فاصله ای که برنج دم می کشد به سراغ آماده کردن موادی می رویم که قرار است برنج را با آنها تزیین کنیم.
ما به 100 گرم خلال پسته، 100 گرم خلال بادام درختی، نصف پیمانه زرشک، نصف پیمانه کشمش و 1.4 پیمانه پوست پرتقال نیاز داریم که زرشک و کشمش را با آب و خلال پسته و بادام را با گلاب خیس می کنیم و اجازه می دهیم ده دقیقه خیس بخورند. پوست پرتقال را نیز با آب از یک ساعت قبل خیس کنید.
در ادامه فیله هایی که در یخچال بود را به شکل حلزونی درست کنید و در روغن سرخ کنید. برای حلزونی شکل کردن وسط فیله ها را با چاقو برش می زنیم و نصف می کنیم، حواستان باشد سر فیله ها از هم جدا نشود و از یک طرف شروع به رول کردن فیله ها می کنیم و برای جلوگیری از باز شدن در تابه، با یک خلال کوچک آن را فیکس می کنیم. فیله ها را در تابه با حرارت بالا سرخ می کنیم تا آب نیندازد و داخل آن نرم بماند. یک طرف که کاملا سرخ شد برمی گردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود. حواستان باشد تا یک طرف کاملا سرخ نشده فیله ها را برنگردانید چون آب می اندازد.
برای آماده کردن مواد روی برنج، داخل یک تابه مقداری کره می ریزیم و خلال ها یک دقیقه تفت می دهیم. پسته ها را نیز جدا تفت می دهیم و بعد از یک دقیقه از روی حرارت بر می داریم. کشمش را نیز کمی با کره تفت می دهیم و از روی حرارت برمی داریم. خلال پرتقال را نیز در آب جوش به مدت 3 دقیقه می جوشانیم و آبکش می کنیم. این کار را 4 بار انجام می دهیم و آب قابلمه را عوض می کنیم تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود. در آخر هم داخل آب یخ می ریزیم و بعد از 5 دقیقه خارج می کنیم. حالا پوست پرتقال را با یک قاشق شکر و کمی زعفران دم کرده در کره دو دقیقه تفت می دهیم. زرشک را هم با یک قاشق شکر دو دقیقه تفت می دهیم.
دو عدد هویج را خلالی خرد می کنیم و داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و اجازه می دهیم با یک قاشق شکر و نصف استکان آب بپزد تا کمی نرم شود و آب آن کشیده شود. بعد از اینکه آب آن کشیده شد یک قاشق کره به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. بعد هم از روی حرارت برمی داریم.
وقتی برنج دم کشید دانه های هل را برمی داریم و در دیس می کشیم. حالا روی برنج را با هویج های تفت داده شده، زرشک، خلال بادام و پسته، کشمش، پوست پرتقال، برنج زعفرانی و فیله مرغ تزیین می کنیم. نوش جان.

آریا بانو


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1376922/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعطیلی اماکن فرهنگی‌تاریخی در دوم فروردین

اولین قتل سال 1404 در تهران؛ 2 شرور جوان خون به پا کردند

طغیان آبشار تونل کوهرنگ

نخلستان رودفاریاب در بوشهر

ویدئویی از طبیعت بکر آبشار گزو، سوادکوه مازندران

گوناگون/ اعمال شب بیست‌ویکم ماه مبارک رمضان

زندگی بزرگان/ علت دفن حضرت علی(ع)، در نجف اشرف چیست؟

گوناگون/ ابن ملجم، قاتل امام علی (ع) یک ایرانی بود؟

Safari رویایی در تانزانیا

گوناگون/ آیت الله بهجت شب قدر را اینگونه می‌گذراند

روضه حاج آقا مجتبی تهرانی

طرز تهیه املت پیتزایی با نان تست؛ ساده و فوری

مهم‌ترین علائم کبد چرب

خبر خوش برای افرادی که دارای این رنگ مو هستند

ساعت هوشمند چگونه ضربان قلب شما را اندازه‌گیری می‌کند؟

آدم دنبال یک گریزگاهی هست!

ستایش از شماره یک آلمان؛ تصمیم ناگلزمان درست بود

مک‌گرگور نامزد ریاست‌جمهوری ایرلند شد!

بررسی تخلف ویلیامز در چین

ارزش‌گذاری جدید امباپه؛ قیمت فرانسوی بالا رفت!

عذرخواهی شرکت توسعه و تجهیز بابت قطعی نورافکن ورزشگاه آزادی

تنش بین بارسلونا و تیم ملی اسپانیا؛ پائو کوبارسی باید استراحت کند

آنتوان گریزمان؛ شازده کوچولوی فرانسوی

مصدومیت کالافیوری در ایتالیا؛ بازی با رئال مادرید فعلاً در خطر نیست

گندوز الجزایر را به دندان کشید!

دونده ایرانی در مسابقات جهانی رکوردشکنی کرد

سرنوشت عجیب یک اخراجی

مادر شهیدان والامقام «علی و محمود سعادتی زارع» آسمانی شد

اسکناس ایرانی اینجا متولد شد

ضامن جوان یک مادر!

مطمئن مثل حس یک مادر

21 مارس؛ روز جهانی سندرم داون

“شعر یادُم رَ…”؛ نوستالژی و دلتنگی در نغمه‌های بوشهری گروه سیریا

چهره مشهور شبکه‌های اجتماعی ژاپن مقابل چشمان 6 هزار دنبال کننده‌اش به قتل رسید

حضور فرمانده نیروزی زمینی ارتش در کنار مرزداران ایران و افغانستان در ساعت آغازین سال جدید

نطنز 7 بار دیگر لرزید

مسکن مهر در لهستان شبیه به بهشت ست

پارک آبشار سرزمین فرشتگان در دانته‌وادا

پیشنهادی برای تنوع در پخت مرغ

آزمایش خون و تیروئید

تکلیف مهریه پس از فوت زن

چطور به سرعتی بیشتر از سرعت نور برسیم؟/ 13 ایده دیوانه‌وار برای عبور از مرز سرعت!

سخنان ارزشمند عبدالجبار کاکایی

بدترین خبر از ایتالیا به آرسنال رسید

امباپه را در فرانسه طلسم کردند

تاج تاکید کرد؛ با قلعه‌نویی تا پایان جام جهانی 2026

مسابقه پرتاب در تیم ملی در حد ان بی ای!

مربی مطرح اسپانیایی؛ سال نو مبارک

رئال هر چه زودتر این جواهر هلندی را بخرد

روایت تجربه‌گر مرگ از دیدار با امام رضا(ع)