آریا بانو

آخرين مطالب

تأثیر تغذیه دوران بارداری بر سلامت قلب و عروق در میانسالی گوناگون

تأثیر تغذیه دوران بارداری بر سلامت قلب و عروق در میانسالی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /طی یک مطالعه جدید، مشخص شده است که سطح برخی از مواد معدنی ضروری در خون زنان باردار می‌تواند بر سلامت قلب و عروق آن‌ها در آینده تأثیر بگذارد. این پژوهش که نتایج آن به‌تازگی منتشر شده، نشان می‌دهد زنانی که در دوران بارداری میزان بیشتری از عناصر مس، منگنز و ویتامین B12 در خون خود داشتند، حدود 20 سال بعد، کمتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار گرفتند.
مواد معدنی از جمله منگنز، سلنیوم، منیزیم و مس به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی، برای سلامت بدن ضروری هستند. این مواد ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی نقش داشته باشند. پژوهش‌های گذشته نیز ارتباط بین سطوح بالاتر منگنز و کاهش خطر پره‌اکلامپسی (فشار خون بالا در دوران بارداری) را نشان داده‌اند. با این حال، مشخص نبود که آیا این مواد معدنی می‌توانند در کاهش خطر فشار خون بالا در سال‌های بعدی زندگی نیز تأثیر داشته باشند یا نه. از سوی دیگر، تماس طولانی‌مدت با فلزات غیرضروری مانند سرب، کادمیوم و آرسنیک ممکن است خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.
برای بررسی این موضوع، گروهی از محققان از بیمارستان بت ایزرائیل دیکانِس و دانشکده پزشکی هاروارد در بوستون، مطالعه‌ای را انجام دادند. آن‌ها در قالب یک پژوهش بلندمدت، ارتباط بین سطح فلزات ضروری در دوران بارداری و فشار خون در میانسالی را مورد بررسی قرار دادند.
در این پژوهش، محققان اطلاعات مربوط به نزدیک به 500 زن را که بین سال‌های 1999 تا 2002 در مطالعه‌ای تحت عنوان «پروژه ویوا» شرکت کرده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نمونه‌های خونی که در ابتدای بارداری از این زنان گرفته شده بود، برای اندازه‌گیری میزان عناصر معدنی، ویتامین B12 و فولات مورد بررسی قرار گرفت. پس از گذشت حدود 20 سال، فشار خون این زنان در سن میانسالی (حدود 51 سالگی) اندازه‌گیری شد و نتایج با سطح مواد معدنی موجود در دوران بارداری مقایسه شد.
نتایج این تحقیق نشان دادند که با دو برابر شدن میزان مس و منگنز در خون زنان باردار، خطر ابتلا به فشار خون بالا در میانسالی به ترتیب 25 و 20 درصد کاهش می‌یابد.
همچنین، زنانی که سطح ویتامین B12 بالاتری در دوران بارداری داشتند، در میانسالی به طور متوسط 3.64 میلی‌متر جیوه فشار خون سیستولی و 2.52 میلی‌متر جیوه فشار خون دیاستولی کمتری داشتند. علاوه بر این، ترکیب چهار عنصر مس، منگنز، سلنیوم و روی نیز با کاهش فشار خون مرتبط بود.
یکی از نکات مهم این پژوهش آن است که منابع تأمین این مواد معدنی (مانند رژیم غذایی یا مکمل‌ها) مورد بررسی قرار نگرفته است. بنابراین، محققان تأکید می‌کنند که یافته‌های این مطالعه نباید به‌عنوان توصیه‌ای برای مصرف مکمل‌های معدنی در دوران بارداری تلقی شود.
به گفته پژوهشگران، این مطالعه نشان می‌دهد که تنظیم میزان عناصر معدنی و ویتامین‌ها در دوران بارداری می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا در میانسالی مؤثر باشد.
این تحقیق در نشریه معتبر Hypertension که وابسته به انجمن قلب آمریکا است، منتشر شده است. با این حال، به دلیل ماهیت مشاهده‌ای مطالعه، لازم است تحقیقات بیشتری، از جمله آزمایش‌های بالینی، برای تعیین میزان بهینه مصرف این مواد معدنی و تأثیر آن‌ها بر سلامت قلب و عروق انجام شود.
محققان امیدوارند که در آینده بتوانند زنان در معرض خطر را شناسایی کرده و از طریق تغذیه مناسب یا مصرف مکمل‌ها، خطر فشار خون بالا را در آن‌ها کاهش دهند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1369512/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.