نشان قلب روی گواهینامه رانندگی برای اهداکنندگان عضو درج میشود
سیاسی
بزرگنمايي:
آریا بانو - فارس / رئیس پلیس راه راهور فراجا از درج نشان قلب روی گواهینامه رانندگی برای اهداکنندگان عضو خبر داد و گفت: این طرح با هدف رفع موانع موجود در فرآیند اهدای عضو و تسهیل اعلام رضایت افراد برای این امر نجاتبخش طراحی شده است.
سرهنگ احمد کرمیاسد رئیس پلیس راه راهور فراجا از اجرای طرحی نوآورانه و خداپسندانه در راستای ترویج فرهنگ اهدای عضو خبر داد که با استقبال چشمگیری از سوی هموطنان همراه شده است.
وی گفت: این طرح با هدف رفع موانع موجود در فرآیند اهدای عضو و تسهیل اعلام رضایت افراد برای این امر نجاتبخش طراحی شده است.
ضرورت اجرای طرح و همکاری پلیس راهور با انجمن اهدای عضو
سرهنگ کرمیاسد گفت: یکی از چالشهای اصلی در موضوع اهدای عضو، ابهام در رضایت افراد در زمان حیاتشان بوده است. حتی در مواردی که خانوادهها رضایت داشتند، نبود یک مرجع رسمی برای ثبت رضایت فرد، مشکلاتی ایجاد میکرد. برای رفع این مشکل، پلیس راهور فراجا در همکاری با انجمن اهدای عضو و با تأکیدات ویژه سردار سید تیمور حسینی، ریٔیس پلیس راهور فراجا، اقدام به طراحی فرآیندی کرد که رضایت افراد برای اهدای عضو بهصورت رسمی ثبت شود.

نحوه اجرای طرح و ثبت نشان قلب روی گواهینامه
وی افزود: با استفاده از ظرفیت قانونی جدید و اطلاعات ثبتشده در سازمان ثبت احوال، پلیس راهور سیستمی طراحی کرده است که در فرآیند صدور، تعویض یا المثنی گواهینامه، افراد میتوانند رضایت خود برای اهدای عضو را اعلام کنند. در صورت اعلام رضایت، نشان “قلب” همراه با عبارت “Donor” یا “اهداکننده” بر روی گواهینامه رانندگی درج میشود. اما در صورتی که فرد تمایلی به اهدای عضو نداشته باشد، فرآیند صدور گواهینامه بدون درج هیچ علامتی ادامه خواهد یافت.
سرهنگ کرمیاسد تأکید کرد: درج نشان قلب بر روی گواهینامه تأییدی بر رضایت فرد در زمان حیات است، اما طبق قانون، رضایت خانواده فرد متوفی همچنان برای انجام فرآیند اهدای عضو ضروری است.
استقبال گسترده هموطنان از طرح جدید
رئیس پلیس راه راهور فراجا با اشاره به استقبال قابل توجه هموطنان از این طرح گفت: از زمان اجرای این طرح که کمتر از یک ماه از آن میگذرد، بیش از 90 هزار نفر از متقاضیان خدمات گواهینامه رضایت خود را برای اهدای عضو اعلام کردهاند و نشان قلب بر روی گواهینامه آنها درج شده است. نکته جالب توجه این است که بیش از 30 درصد از مشارکتکنندگان را بانوان تشکیل میدهند.
ترویج فرهنگ ایثار و کاهش آسیبهای اجتماعی
وی افزود: اهدای عضو، نماد ایثار و ازخودگذشتگی است و به معنای حیات بخشیدن به دیگران. پلیس راهور فراجا، بهعنوان متولی کاهش حوادث رانندگی و حفظ جان هموطنان، این طرح را در راستای مأموریتهای خود اجرا کرده است. ترویج این فرهنگ میتواند به کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از حوادث ترافیکی و افزایش امید برای افرادی که در انتظار عضو پیوندی هستند، کمک شایانی کند.
برگزاری مراسم رونمایی رسمی
سرهنگ کرمیاسد در پایان اعلام کرد: امروز، مراسم رسمی رونمایی از این طرح با حضور نمایندگان پلیس راهور و انجمن اهدای عضو کشور برگزار شد. این اقدام مشترک، گامی مهم در جهت تسهیل فرآیند اهدای عضو و توسعه فرهنگ ایثار در جامعه است.
علی نوبخت، رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز امروز در نهمین مراسم سالروز تاسیس انجمن اهدای عضو ایرانیان اظهار کرد: پیوند عضو پیشرفتهترین راه درمانی فردی است که با بیماریهای مختلف دست و پنجه نرم میکند و داروها برای او موثر نیست.
وی با بیان اینکه پیوند در دهه 1950 در آمریکا آغاز شد و در سال 1347 یعنی یک دهه بعد در ایران انجام شد، افزود: از سال 1347 تا پیروزی انقلاب 80 مورد پیوند عضو انجام شده بود و تعدادی بیمار نیز به انگلیس میرفتند که در آن زمان دلالیهایی در لندن شکل گرفته بود و 30 هزار دلار هزینه باید پرداخت میکردند. آقای دکتر فاضل که به عنوان پدر پیوند اعضا در ایران از او یاد میشود نخستین پیوند کلیه را در سال 1362 در بیمارستان شهید مصطفی خمینی انجام داد. از آنجا کار پیوند آغاز شد اما پیوند کلیه صرفا از افرادی که نسبت فامیلی با یکدیگر داشتند انجام میشد، سپس در سال 1364 دکتر سیم فروش در بیمارستان لبافینژاد، پیوند کلیه از افرادی که با یکدیگر نسبت فامیلی نداشتند را آغاز کردند. باتوجه به اینکه پیوند کلیه از افراد زنده امکانپذیر بود، پزشکان به این فکر افتادند که برای اهدای سایر اعضای بدن، باید چه کار کرد؟ در آن زمان بررسیهایی صورت گرفت و در جهان به این نتیجه رسیده بودند که از افراد دچار مرگ مغزی که اگر دستگاهها را از آنها جدا کنند دیگر حیاتی نخواهند داشت، اهدای عضو با رضایت خانوادهها انجام شود.
وی ادامه داد: در آن زمان، دکتر ایرج فاضل که پزشک امام خمینی(ره) بودند برای ابعاد فقهی و حقوقی موضوع به حضرت امام مراجعه کردند و در نهایت در سال 1368 حضرت امام فتوای تاریخی اهدای عضو را صادر کردند.
نوبخت با بیان اینکه 8 ارگان و 53 بافت از بدن هر فرد مرگ مغزی قابل اهداست، تصریح کرد: از سال 1381 آییننامهها و قوانین اجرایی پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی به طور کامل تدوین شد و اهدای عضو به خوبی در کشور انجام میشد. پس از آن، باید اقناع جامعه و اطلاعرسانی به مردم درخصوص اهدای عضو باید انجام میشد در همین راستا در سال 1394 خانم دکتر نجفیزاده ملاقاتی با استاد فاضل و بنده داشتند و تصمیم تاسیس انجمن اهدای عضو ایرانیان اتخاذ و این انجمن پایهگذاری شد و مجوز خود را از وزارت کشور اخذ کرد. در نتیجه فعالیتهای صورت گرفته، تمایل مردم با فرهنگسازیها و فعالیت سفیران اهدای عضو، 70 برابر شد.
وی با بیان اینکه امکان پیوند کلیه از افراد زنده، با چالشهایی نیز مواجه است، اضافه کرد: اکنون بازار سیاهی برای پیوند کلیه راه افتاده که گفته میشود 400 تا 500 میلیون تومان بابت پیوند هزینه دریافت میشود.
رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان بیان کرد: امروز از درج نشان اهدای عضو روی گواهینامههای رانندگی رونمایی خواهد شد. سازمان نظام پزشکی نیز اعلام آمادگی کرده که بسیاری از پزشکان حاضرند تمایل خود به اهدای عضو را در کارت نظام پزشکی خود درج کنند.
امید قبادی، نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان هم امروز در نهمین مراسم سالروز تاسیس انجمن اهدای عضو ایرانیان به آمار اهدای عضو در ایران اشاره و اظهار کرد: در طول دو دهه گذشته، بالغ بر 75 هزار نفر پیوند عضو شدهاند و در نتیجه این پیوندها، 250 هزار میلیارد تومان صرفهجویی ارزی تا سال 1401 انجام شده است. ایران تنها کشور خاورمیانه است که تمام پیوندهای اعضای حیاتی در آن انجام میشود.
سالانه 7000 عضو قابل اهدا خاک میشود!
وی افزود: 67 واحد اهدای عضو داریم که وظیفه آنها، شناسایی و برداشتن اعضای قابل پیوند است. سالانه 7000 عضو قابل اهدا به خاک سپرده میشود و اهدا نمیشود در حالی که 3000 نفر نیازمند پیوند عضو هستند!
لزوم پایش افکار عمومی درباره اهدای عضو
نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با بیان اینکه سالانه در کشورهای مختلف جهان پایش افکار عمومی درباره اهدای عضو صورت میگیرد، تصریح کرد: در این پایشها میزان تمایل افراد به اهدای عضو در صورت مرگ مغزی سنجیده میشود اما در ایران این اتفاق نیفتاده و امسال وزارت ارشاد قرار است در راستای این اقدام پژوهشی به پایش افکار عمومی درمورد اهدای عضو، به ما کمک کند.
وی با بیان اینکه ایران نخستین کشور جهان است که شهروندان به راحتی و با ارسال کد ملی به شماره 3432 میتوانند کارت اهدای عضو دریافت کنند، گفت: افرادی که تمایل به اهدای عضو دارند در صورت مراجعه به سایت اهدای عضو میتوانند در قسمت ابر اهدا، یک فیلم کوتاه از رضایت خودنسبت به اهدای عضو ضبط کنند و در صورتی که دچار مرگ مغزی شدند این فیلم در اختیار خانواده آنها قرار میگیرد تا به تصمیم گیری خانواده در اهدای اعضای بدن فرد کمک کند.
-
پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷:۲۸
-
۲۲ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1365209/