آریا بانو

آخرين مطالب

سیارک قاتل در فکر انتقام از زمین است گوناگون

سیارک قاتل در فکر انتقام از زمین است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین /سیارک‌هایی که رزونانس خاصی با سیاره مشتری دارند و مسیرشان از مدار زمین می‌گذرد، در فرصت‌های متعددی احتمال برخورد با سیاره ما را خواهند داشت.
غزال زیاری: اگر به یاد داشته باشید چندی پیش عبور سیارک خطرناکی به نام 2024 YR4 از نزدیکی زمین ، باعث نگرانی بسیاری از افراد شده بود.
در ابتدا، دانشمندان احتمالی اندک اما نگران‌کننده‌ای را درباره برخورد این سیارک با زمین در هفت سال آینده پیش‌بینی کرده بودند؛ اما پس از بررسی‌های بیشتر، مشخص شد که این سیارک در سال 2032 از کنار زمین عبور خواهد کرد و با سیاره ما برخوردی نخواهد داشت.
اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود و در نهایت این سیارک دوباره بازخواهد گشت. مارتین کانرز، ستاره‌شناس دانشگاه آتاباسکا، در مقاله‌ای به این نکته اشاره‌کرده که این تنها یکی از سیارک‌هایی است که بارها احتمال برخورد با زمین را خواهند داشت.
رزونانس مداری: چرا سیارک‌ها دوباره برمی‌گردند؟
سیارک 2024 YR4 دارای پدیده‌ای به نام "رزونانس مداری" با سیاره مشتری است. بدین معنا که مدار آن به‌گونه‌ای تنظیم‌شده که با سرعتی متناسب با مشتری حرکت می‌کند. در شرایطی که 12 سال طول می‌کشد تا سیاره مشتری یک دور کامل به دور خورشید بزند، YR4 هر چهار سال یک‌بار این کار را انجام می‌دهد (یعنی با نسبت 3: 1 با مدار مشتری).
این موضوع اهمیت زیادی دارد؛ چرا که سیارک‌هایی که رزونانس خاصی با مشتری دارند و مسیرشان از مدار زمین می‌گذرد، در فرصت‌های متعددی احتمال برخورد با سیاره ما را خواهند داشت.
کانرز در این رابطه توضیح داد: «در بین همه این سیارک‌ها، باید توجه ویژه‌ای به سیارک‌های رزونانسی مثل 2024 YR4 داشته باشیم، زیرا درنهایت دوباره بازخواهند گشت.»
شکاف‌های کرک‌وود و خطر سیارک‌های آلیندا
رزونانس 3: 1 مداری با مشتری پدیده خاصی است. برای یک قرن، دانشمندان فکر می‌کردند که هیچ سیارکی در کمربند سیارکی که این الگو را دنبال کند وجود ندارد. بعدها و در دهه 1970 میلادی، ستاره‌شناسان دریافتند که سیارک‌هایی که به این نواحی وارد می‌شوند، یا با زمین یا دیگر سیارات داخلی برخورد می‌کنند و یا از منظومه شمسی بیرون رانده می‌شوند. این مناطق خالی از سیارک‌ها، "شکاف‌های کرک‌وود" نامیده شدند.

آریا بانو

البته بعدها مشخص شد که این شکاف‌ها کاملاً هم خالی نیستند. دسته‌ای از سیارک‌ها به نام "آلیندا" (Alindas) در همین رزونانس 3: 1 با مشتری قرار دارند. این گروه از سیارک‌ها به نام سیارک غول‌پیکر 887 آلیندا که در سال 1918 میلادی کشف شد، نام‌گذاری شده‌اند. در صورت برخورد 887 آلیندا با قطر 4 کیلومتری‌اش با زمین، فاجعه‌ای در حد انقراض گونه‌ها رخ خواهد داد.
در ژانویه امسال، این سیارک در نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین در 100 سال اخیر قرار گرفت.
آیا 2024 YR4 و آلیندا زمین را تهدید می‌کنند؟
خوشبختانه مسیر همه سیارک‌های آلیندا با مسیر زمین تقاطع ندارد. یک عامل کلیدی در احتمال برخورد این سیارک‌ها، زاویه مدار آن‌ها نسبت به زمین است.
یعنی اگر مدارشان نسبت به صفحه مدار زمین زاویه‌دار باشد، احتمال برخوردشان با سیاره ما کمتر خواهد بود؛ اما متأسفانه هم 2024 YR4 و هم 887 آلیندا تقریباً در همان صفحهٔ مداری زمین قرار گرفته‌اند و زاویه کمی با سیاره ما دارند و از همین رو شانس برخورد آن‌ها با زمین بالاتر است.
بااین‌حال دست‌کم لازم نیست که نگران 887 آلیندا باشیم؛ چراکه حداقل برای 1000 سال آینده به زمین نزدیک نخواهد شد.

آریا بانو

آیا 2024 YR4 بازخواهد گشت؟
در سال 2032 میلادی، سیارک 2024 YR4 از کنار زمین عبور خواهد کرد ولی فرصتی برای ایجاد فاجعه نخواهد داشت؛ اما باید این را در نظر داشته باشیم که این سیارک از مسیر اصلی خود خارج خواهد شد و دیگر در رزونانس 3: 1 با مشتری و 1: 4 با زمین باقی نخواهد ماند؛ یعنی دیگر هر 4 سال یک‌بار به زمین نزدیک نخواهد شد، اما بالاخره روزی دوباره به سمت بازخواهد گشت؛ فقط نه به این زودی‌ها!
طبق گفته کانرز، بعضی سیارک‌ها هرگز تسلیم نمی‌شوند و دیر یا زود دوباره به ما سر خواهند زد.
منبع: futurism

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1381640/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سنگ‌باران پلیس راه در یاسوج؛ مهاجمان دستگیر شدند

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا

مارماهی مورای پرخاشگر و ترسناک

نردبان عشق در چین

تاثیر نفَس های پاک مثل باد بهاری است

پوسیدگی دندان‌ به‌دلیل کمبود این ویتامین‌ها

گوگل چگونه از دریا نیرو می‌گیرد؟

«زخم پاییز» روایت زندگی شهید مدافع امنیت در بازار کتاب

پیام سیزده‌بدری استقلالی‌ها: همه برای تیم!

جلسه مدیرعامل و سرمربی استقلال در روز تعطیل

لاپورتا: لالیگا می‌خواهد بارسا را بی‌ثبات کند!‏

فیلمی از هنرنمایی ابوالفضل رحمانی در مسابقات آسیایی اردن

اندونگ: خوشحالم تندیس بهترین هافبک دفاعی سال را گرفتم

سیدحسین حسینی: امسال سال سختی را داشتیم

انگیزه‌های ویژه استقلالی سابق مقابل یحیی!

دستمزد داوران در 1404 دو برابر شد

کیانو ریوز به «جان ویک 5» پیوست

رویا میر علمی: «من اون 9 ماه بارداریمو هم روی سن فرزندم حساب میکنم»

تاثیر سریال امام علی(ع) بر بازیگری محمدرضا شریفی نیا

تصاویر هوایی از پارک‌های معروف تهران در سیزده‌بدر

دیدار خواهر و برادری از روستای راستقان خراسان شمالی بعد از 70 سال دوری!

چطور حس و حال ماه رمضان در ما ادامه داشته باشد؟

طبیعت زیبای خوزستان

پل سه بلوطک، بزرگترین پل کابلی ایران

اگر از عاشقان پیتزا هستی این ویدیو رو ببین

ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب درد مفاصل می‌شود

ساخت جاجواهری با جعبه های ساده

کوچک‌ترین پهپاد جهان ساخته شد

صحبت های شنیدنی از مهران مدیری

پاسخ بارسا به بیانیه لالیگا

آتش‌بس در رفسنجان؛ سرمربی برگشت

دپارتمان داوری فوتبال ایران در 1404 چه برنامه‌هایی دارد؟

مرادی: من دخالتی در تصمیمات داور و VAR نداشتم

یک رکورد تاریخی که بارسا امشب می‌شکند!

سفر در تاریخ؛ «ظاهر رضاخان بعد تاج گذاری» در سال 1305

فیروز، بهروز رو نابود کرد

عکس دوستانه دست اندرکاران سریال پایتخت 7

آهنگ محلی/ ترانه گیلانی «گولی جان» با صدای بهمن حسین زاده

ساعت بازگشایی مدارس در 16 فروردین اعلام شد

خرچنگ پادشاه در Puget Sound

خوابیدن پرنده ای کوچک در میان یک برگ

کباب مرغ؛ با بافت پنبه ای و رایحه ای خوش

ساندویچ کالباس، بهترین غذای بین راهی در سفرها!/ به این باکس‌ها می‌توان اعتماد کرد؟

آموزش تکنیک سایه چشم خطی

آدامس نیکوتینی برای ترک سیگار والدین؛ هوای تازه برای کودکان آسمی

مسعود فروتن: عادت ندارم از کتابم پول به دست بیاورم/ زندگی خواهرم را می‌نویسم

درخواست 61 میلیاردی کی روش برای حضور روی نیمکت عراق تنها در دو بازی!

اعتراض مس رفسنجان نسبت به انتخاب داور دیدار مقابل نساجی

در اینتر خوشحالم، اما رویایم گالاتاسرای است!

میثم تیموری؛ دست و دل باز و خانواده دوست