آریا بانو

آخرين مطالب

4گوشه دنیا/ دومین مقبره «فرعون» کشف می‌شود؟ گوناگون

4گوشه دنیا/ دومین مقبره «فرعون» کشف می‌شود؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / کشف محل یک مقبره فرعون گمشده برای یک باستان‌شناس، لحظه‌ای تعیین‌کننده در حرفه اوست. اما پیدا کردن یک مقبره دوم، بیشتر یک اتفاق رویایی به نظر می‌آید.
هفته گذشته بود که «پییرز لیترلند» (Piers Litherland) باستان‌شناس بریتانیایی کشف قرن را به این شکل اعلام کرد: «نخستین مقبره‌ صخره‌ای که از زمان کشف مقبره توت‌عنخ‌آمون در سال 1922 میلادی تاکنون در مصر پیدا شده است، کشف شد.»
گروه کاوشگران این باستان‌شناس، مقبره فرعون «تحوتموس دوم» را در زیر یک آبشار در اقصر پیدا کردند که حدود 3 کیلومتری غرب «دره پادشاهان» ‌واقع شده است.
در مقبره نویافته، تقریباً چیزی جز خرابه‌ وجود نداشت. کاوشگران معتقدند این مقبره در عرض 6 سال پس از مرگ فرعون در سال 1479 پیش از میلاد، زیر آب رفته و خالی شده است.
اکنون، «لیترلند» در مصاحبه با «Observer» گفته که معتقد است محل یک مقبره دوم متعلق به «تحوتموس دوم» را شناسایی کرده است. او مشکوک است این مقبره شامل جسد مومیایی‌شده و لوازم تدفین فرعون جوان باشد.

آریا بانو

«دره پادشاهان» در اقصر، نزدیکی مکانی که مقبره تحوتموس دوم کشف شد
باستان‌شناسان معتقدند مقبره دوم 3500 سال است که پنهان بوده و به طور مخفیانه زیر 23 متر از تخته‌های سنگ‌ آهک، آوار، خاکستر و گچ گِلی دفن شده بود و طوری به نظر می‌رسید که بخشی از کوه است.
«لیترلند» برای آنکه به فرضیه خود درباره مقبره دوم واقعیت ببخشد، گفت: «23 متر از یک توده لایه‌های دست‌ساز بالای نقطه‌ای در چشم‌انداز قرار دارد که ما معتقدیم یک بنای تاریخی در زیر آن پنهان است (شواهد تأییدی دیگری نیز داریم). بهترین کاندیدا برای آنچه که در زیر این توده پنهان شده است و کشف آن تلاش بسیار زیادی را می‌طلبد، مقبره دوم تحوتموس دوم است.»
‌این باستان‌شناس بریتانیایی در حالی که در جست‌وجوی نشانه‌هایی از مکانی بود که محتویات مقبره اول بعد از سیل به آنجا منتقل شده بود، یک کتیبه پیدا کرد که در یک گودال با بقایای قربانی یک گاو دفن شده بود. این کتیبه نشان می‌دهد که محتویات ممکن است توسط همسر و خواهر ناتنی پادشاه، «حتشپسوت» (یکی از بزرگترین فرعون‌های مصر و یکی از معدود زنانی که به طور مستقل حکومت می‌کرد) به مقبره دوم که هنوز کشف نشده‌ و در نزدیکی قرار دارد، منتقل شده باشد.
«بنیاد پژوهش پادشاهی نوین»، که یک نهاد آکادمیک مستقل بریتانیایی است، به همراه وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، هفته گذشته اعلام کردند که به سرپرستی «لیترلند» نخستین مقبره «تحوتموس دوم» پس از بیش از یک دهه کار در سال 2022 پیدا شده است.
حدود یک سال است که لیترلند و گروه باستان‌شناسان مصری در حال تحقیق درباره روش‌هایی برای دسترسی به مقبره دوم هستند، که لایه‌های سنگی و گچی که توسط انسان ساخته شده است، روی آن قرار دارد.
به گفته «لیترلند» در بالای لایه‌های گچ، سنگ آهک ضخیم، تخته‌های سنگ آهک، توفا (سنگ آهک پوک که به سیمان تبدیل می‌شود) و آوار، لایه‌ای از گچ گِلی به همراه خاکستر در بالاترین نقطه وجود دارد.
«لیترلند» همچنین گفت: «در میان آن خاکستر، بقایای ظروف و سر قلم‌هایی که توسط کارگران برای ساخت مقبره‌ها استفاده می‌شد، پیدا کردیم. بنابراین هیچ شکی نیست که این لایه‌ها ساخته دست انسان هستند.»
این نظر مطرح است که مصریان باستان، بخش‌های بزرگی از صخره را از جای خود برداشته و آنها را روی هم ریخته‌اند. این سنگ‌های بزرگ که برخی از آنها به اندازه یک خودرو هستند با استفاده از گچ در جای خود تثبیت شده‌اند.
اکنون کاوشگران گروه «لیترلند» تلاش می‌کنند تا این سنگ‌ها و گچِ سنگ آهک را با دست جدا کنند، چراکه تونل زدن و تراشیدن کناره‌های آن کار بسیار خطرناکی است.
باستان‌شناس بریتانیایی و سرکارگرش «محمد سید احمد» و مدیر باستان‌شناسی‌اش «محسن کامل» تصمیم دشواری گرفته‌اند که تمام ساختار که از صخره بیرون زده است را از سه هفتۀ پیش بردارند و اکنون حدود نیمی از آن را برداشته‌اند. لیترلند گفته است باید بتوانند کل آن را در حدود یک ماه دیگر جدا کنند.
«لیترلند» گمان می‌کند هر دو این مقبره‌ها توسط معمار دودمان هجدهم مصر باستان به نام «ایننی» ساخته شده است. این معمار در زندگینامه‌ خود نوشته است که «براساس ساخت مقبره اعلیحضرت پس از اینکه مقبره نخست سیل‌زده شد، با مشکل بسیار جدی مواجه شده بودند».
«لیترلند» توضیح داد: «اگر «ایننی» در ساختن مکانی امن برای استراحت پادشاهی که پس از مرگش مقدس شد، به عنوان یک ناکام در نظر گرفته می‌شد، ممکن است کمی دچار وحشت شده و تلاش کرده باشدتا مطمئن شود مقبره این‌بار غرق نمی‌شود.»
تمام پادشاهان دودمان هجدهم در زیر آبشارها دفن می‌شدند. با پوشاندن مقبره با لایه‌هایی از گچ و تخته‌های سنگ آهک، «ایننی» آن را از آب محافظت می‌کرد و همزمان مکان را از دسترس دزدان مخفی و پنهان می‌کرد.
«لیترلند» گفت: «ایننی در بیوگرافی‌های خود می‌گوید که کارهای زیادی برای مخفی کردن مکان‌های مقبره‌ها انجام داده است، از جمله پوشاندن مقبره‌ها با لایه‌هایی از گچ گِلی که او می‌گوید قبلاً هرگز انجام نشده بود.»

این باستان‌شناس توضیح داد که این یک استراتژی است که به نظر می‌رسد موفق بوده است. در حالی که نمایش اشیاء خاکسپاری از مقبره‌های غارت‌شده فرعون‌ها از دودمان‌های هجدهم، نوزدهم و بیستم در موزه‌ها معمول است، هیچ‌گونه اشیاء خاکسپاری مربوط به مقبره «تحوتموس دوم» در هیچ موزه یا مجموعه خصوصی وجود ندارد.
«لیترلند» گفت: «جسد یک مرد 30 ساله که در سال 1881 میلادی در دیر البحری پیدا شد و قبلاً به عنوان تحوتموس دوم شناسایی شده بود، به نظر برای اینکه فرعون باشد بیش از حد پیر است. او در زندگی‌نامه «ایننی» به عنوان کسی توصیف شده بود که همچون «باز در آشیانه» به تخت رسیده بود، بنابراین او پسری جوان بود.» برخی از مصرشناسان معتقدند که او فقط سه یا چهار سال سلطنت کرد و اندکی پس از پدر شدن و تولد «تحوتموس سوم» درگذشت.
برای «لیترلند»، که از کودکی مجذوب مصر باستان بوده، تصور پیدا کردن محل دفن نهایی تحوتموس دوم حیرت‌انگیز است. او گفت: «چنین چیزهایی را در رویا می‌بینید. اما مانند برنده شدن در لاتاری، هیچ‌گاه باور نمی‌کنید که برای خودت اتفاق بیفتد.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1364364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لحظاتی پر از آرامش با این ویولن نوازی

سرانه مطالعه در کشور اعلام شد

صداوسیما، مصرانه پیگیر پیشگیری از تصادف‌ها

روش عجیب قاچاق مواد مخدر

لحظهٔ ریزش یک پل در کره‌جنوبی

کشوری که ممکن است روزی ناپدید شود

انسان دو پدر ثروتمند داشته باشد و برود گدایی کند؟

طنز؛ در راه آزادی میهن دونیت کن!

عصبانیت مسافر از لغو پرواز در لهستان

همه این کودکان...

دعایی برای روزهای پایانی ماه شعبان

ما اهالی آخرتیم...

نماهنگ ویژه «یا ایها العزیز»

به عهد ما وفا کن، من هم به عهدم وفا می ‌کنم

یک غذای بسیار لذیذ با استیکِ تام‌ و جری!

مفهوم اگزمای پوستی چیست؟

چرا دیگر نمی‌توانیم کسی که عاشقش بودیم را دوست داشته باشیم؟

خودرویی که از روی ترافیک پرواز می‌کند

3 اثر مشهور نیکوس کازانتزاکیس در بازار کتاب

اظهارات مجیدی پیش از جدال با قایدی و رفقا

عصبانیت الهلال سر خلود خالی شد؛ آتش‌بازی در یک ساعت

اعلام زمان نشست خبری شهرآورد

هافبک پرسپولیس نمی‌خواهد از لیست دربی خط بخورد

کری‌خوانی بارسا و اتلتیکو در آستانه بازی حساس

احتمال حضور زنان تماشاگر در تراکتور - سپاهان

هیچ دوره‌ای، کاندیداهای ریاست فدراسیون، دارای مقبولیت عمومی نبودند

پیش بازی دربی 105

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

استایل هستی‌ مهدوی‌فر در امارات جلب‌توجه کرد

«ماه من» ویژه برنامه رمضان برای شبکه سه

ساترا صلاحیت قانونی برای نظارت بر نمایش خانگی ندارد

ویدئویی از حضور هانیه توسلی و سارا حاتمی در یک خیریه

باورتان می‌شود که این سریال مال دو دهه پیش است؟

چهره ها/ عکس هایی شیک از بازیگر جذاب سینما و تلویزیون

مطمئنم که این ویدئو را بارها خواهید دید

آواز بختیاری «شیرعلی مردون» در سکانسی از سریال معمای شاه

آهنگ «دل دل نکن» با صدای کسری زاهدی

ایران سومین کشور با بیشترین واحدهای دانشگاهی در جهان

برخورد مینی بوس با گاردریل؛ 11 کارگر مصدوم شدند

آغاز سفرهای نوروزی از 22 اسفند؛ افزایش سفرها در هفته دوم تعطیلات

گرمای یک مراسم عروسی دانشجویی در زمستان سرد پایتخت

افزایش فعالیت گشت‌های ساماندهی کارتن‌ خواب‌ها در پی ورود موج سرما

مهمترین دستاوردهای آموزش و پرورش از زبان آقای وزیر

طرز تهیه حلوای به؛ حلوای خوشمزه و سنتی گیلانی

یک غذای جدید؛ فتوچینی با سس قارچ

اشتباهات رایج در آشپزخانه که به سلامتی‌تان آسیب می‌زنند

افراد روزه دار چگونه از پوست خود در طول ماه رمضان مراقبت کنند؟

«زوال مغز» ناشی از تماشای ویدئوهای کوتاه صحت دارد؟

سبزه عید رو با این بذر سبز نکنید که فقر میاره

والدین باید تصمیم سازی برای نوجوانانشان انجام دهند