آریا بانو

آخرين مطالب

خورش به؛ طعمی اصیل و خوش‌عطر از آشپزی ایرانی خانه داري

خورش به؛ طعمی اصیل و خوش‌عطر از آشپزی ایرانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها /بی شک از بین همه خورش‌هایی که با میوه تهیه می‌شوند، خورش به یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین آن‌هاست. یکی از ویژگی‌هایی که این خورشت را نسبت به سایر خورش‌ها متمایز می‌کند، عطر و بوی آن است. بد نیست بدانید بهترین نوع به در اصفهان کاشت می‌شود. این غذا در اصل جز غذا‌های اصیل اصفهانی محسوب می‌شود. همچنین از به برای درست کردن مربا و دم‌نوش نیز استفاده می‌شود، چراکه این میوه عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. اگر می‌خواهید با طرز تهیه خورش به آشنا شوید، با ما همراه باشید.
مواد لازم
400 گرم گوشت گوسفندی 300 گرم به 1 عدد پیاز متوسط 10 الی 12 عدد آلو خورشی 2 تا 3 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری شکر یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو یک دوم پیمانه زعفران دم کرده روغن به مقدار لازم فلفل، نمک، پودر سیر، زرد چوبه، دارچین به میزان دلخواه برای طرز تهیه خورش به به پیشنهاد می‌کنیم از گوشت گوسفندی استفاده کنید، اما به هر دلیلی اگر این گوشت را دوست ندارید؛ می‌توانید از گوشت گوساله، گوشت مرغ یا اصلا بدون گوشت این غذا را درست کرده و از آن لذت ببرید.

آریا بانو


طرز تهیه
این خورشت هم مانند طرز تهیه خورش فسنجان مراحل مختلف، اما ساده‌ای دارد. برای تهیه این خورش کافی است مراحل زیر را طی کنید.
1. خرد و سرخ کردن پیاز‌ها
در قدم اول از طرز تهیه خورش به باید پیاز‌ها را نگینی یا خلالی خرد کنید. پس از آن روغن را در ماهی‌تابه بریزید و پیاز‌های خرد شده را به آن اضافه کنید. زیر شعله را ملایم قرار دهید و پیاز‌ها را کامل هم بزنید تا به تدریج سرخ و طلایی شوند. اجازه ندهید پیاز‌ها خیلی رنگ عوض کرده و تیره شوند.

آریا بانو


2. خرد و سرخ کردن گوشت‌ها
گوشت‌ها را در اندازه‌های تقریبا مساوی خرد کنید. هرچند اندازه قطعات گوشت دلخواه است، اما پیشنهاد می‌شود هر تکه به اندازه دو حبه قند باشد. گوشت‌ها را به تابه اضافه کرده و با پیاز‌ها تفت دهید تا رنگ گوشت‌ها کم‌کم تغییر کند. برای از بین بردن بوی بد گوشت می‌توانید هنگام طبخ کمی برگ بابونه به آن اضافه کنید. پس از تغییر رنگ و پخته شدن نسبی گوشت‌ها، زرد چوبه، نمک و سایر طعم‌دهنده‌های دلخواهتان را به آن اضافه کرده و مواد را با هم به خوبی مخلوط کنید.
ترکیب گوشت، پیاز و… را پس از سرخ شدن، درون یک قابلمه ریخته و 1 لیتر آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا آب به نقطه جوش رسیده و کمی بافت گوشت‌ها نرم‌تر شود. در این مرحله از طرز تهیه خورش به بعد از پخت گوشت در آب، در صورتی که آب خورش کم بود، دوباره کمی آب و رب گوجه‌فرنگی به آن اضافه کنید. پیشنهاد می‌کنیم همراه آب و رب کمی دارچین یا چوب آن را به خورش به اضافه کنید تا عطر غذایتان بهتر شود.

آریا بانو


3. اضافه کردن میوه‌ها در طرز تهیه خورش به
با توجه به اینکه میوه به بافت نرم و لطیفی دارد، باید در آخرین مرحله به خورش اضافه شود؛ بنابراین پس از آنکه کل ترکیب گوشت با سس اصلی خورش کاملا پخته و نرم شد، باید میوه به را به آن اضافه کنید.
برای اضافه کردن میوه در طرز تهیه خورش به ابتدا به‌ها را کاملا شسته و در انداز‌ه‌های دلخواه خلال یا خرد کنید. میوه‌های خرد شده را به خورش اضافه کرده و زیر خورش را با شعله ملایم روشن کنید تا میوه به هم کاملا بپزد.
پس از آنکه به هم پخت، می‌توانید زیر خورش را خاموش کرده و غذا را سرو کنید.

آریا بانو


اگر ذائقه شیرینی دارید و ترجیح می‌دهید خورش شیرین باشد، در طرز تهیه خورش به یک قاشق شکر نیز حین پخت به آن اضافه کنید. سپس حرارت را کمی ملایم‌تر از قبل کنید و اجازه دهید مدت 30 دقیقه به آرامی خورش جا بیفتد. شما می‌توانید این خورش خوشمزه اصفهانی را همراه برنج ایرانی سرو کرده و نوش جان کنید. اگر در پخت این غذای اصیل ایرانی تجربه‌ای دارید که در این مطلب به آن اشاره‌ای نشده است، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1335535/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران در چه‌سالی انسان به فضا پرتاب می‌کند؟

ویلچر هوشمند با قابلیت‌های پیشرفته برای عبور از موانع معرفی شد

بخشی از کتاب/ در زندگى کسانى هستند که مثل کتاب ها حرف مى زنند

مصطفی مستور نویسنده : من عاشق دروغم!

بهترین بازیکن آذر؛ عاشق کریم باقری هستم!

لقب خاص اتحادیه جهانی کشتی به یزدانی

تلاش‌های بارسا برای درآمدزایی؛ فروش کمد مسی!‏

ایلان ماسک به دنبال خرید لیورپول است!

وینگر کره‌ای مورد توجه آرسنال برای جانشینی ساکا!

کاپیتان پرسپولیس سورپرایز شد!

ناپولی دروازه‌بانش را با کالیاری عوض کرد!

گل اول الاتحاد به الهلال توسط کریم بنزما

کاپیتان سابق پرسپولیس در نیکا پارس

میزبانی آسیا به ایران برگشت

دورهمی السا، صحرا و متین با کلی حرف و حدیث!

«گوریل انگوری» را کدام صدای ماندگار برای ایرانی‌ها زنده کرد؟

ساعت نوستالژیک کامران نجف‌زاده در «برمودا» پربازدید شد

تلاش تلویزیون برای آشتی با مخاطب به بهانه بازگشت «جناب خان»

بهترین و بدترین لحظه‌های مراسم گلدن گلوب 2025

نماهنگ ترانه «آن سر که گویند» از مرحوم داریوش رفیعی

آهنگ «برگرد دوباره» با صدای مسعود صادقلو

آمار تکان دهنده از مرگ معتادان در تصادفات پایتخت

تیراندازی افراد مسلح به پاسگاهی در زاهدان

برخورد جدی با مدارس غیردولتی متخلف

خبر خوش برای فارغ التحصیلان مشمول سربازی خارج از کشور

افزایش قابل توجه سهم پرداخت بیمه‌ها برای سه دهک اول

گلایه بیماران از تاخیر در ساخت بزرگترین بیمارستان سوختگی کشور

تقلب برای سود بیشتر؛ ظروف یک بار مصرف تقلبی نخرید

تا حالا احیا کردن عروس هلندی دیده بودید!

بازیگوشی پانداهای باغ وحش واشنگتن در برف

وقتی یهو یادت میاد بز نیستی!

مهندسین برق در چنین ارتفاعاتی کار می‌کنند!

پیتزا گلی؛ لقمه ای از بهشت

با این ایده ها، سالادت رو متفاوت کن

علائمی که نشان می‌دهد به تومور مغزی مبتلا شده‌اید

اگر این علائم را دارید در 24 ساعت ابتدایی به پزشک مراجعه کنید

دمای ماه چقدر است؟

با انتقاد کاربران، متا حساب کاراکترهای هوش مصنوعی را حذف کرد

عرضه دو کتاب درباره قاطعیت و تغییر تحول‌آفرین در کتابفروشی‌ها

بعد از انتقادات همه جانبه؛ نقش جهان میزبان فوتبال زنان

عمل جراحی پدیده بدشانس لیگ برتر

یک سیگنال تاریخی در مورد نام سرمربی پرسپولیس!

برزیلی 50ساله، رقیب رونالدو؛ گناه نمی‌کنم، منضبطم!‏

مربی صدرنشین لیگ، کاندید بهترین مربی باشگاهی جهان

وضعیت اولمو روی خریدهای بارسا اثر می‌گذارد

اعتراض شدید تراکتور به حکم جریمه و محرومیت

بیست گرانقیمت آینده فوتبال ایران

تونل وحشت برای خرید جدید خیبر

پپ اصرار دارد؛ زوج هالند باید همین ژانویه بیاید

اورونوف، تنها دغدغه حل‌شده پرسپولیسی‌ها!