آریا بانو

آخرين مطالب

ایران در چه‌سالی انسان به فضا پرتاب می‌کند؟ سیاسی

ایران در چه‌سالی انسان به فضا پرتاب می‌کند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تسنیم / رئیس سازمان فضایی ایران با بیان "در موضوع زیست فضا در سال 1402 قراردادهایی پیش‌بینی‌ و منعقد کردیم و فاز طراحی این پروژه با همکاری وزارت علوم آغاز شده است."، به این سؤال پاسخ داد: ایران در چه‌سالی انسان به فضا پرتاب می‌کند؟
دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران صبح روز شنبه هفته جاری در خبرگزاری تسنیم حاضر شد و به سؤالات خبرنگار حوزه فضایی تسنیم پاسخ داد.
آخرین وضعیت ماهواره‌های ایران در مدار و ماهواره‌های درحال‌ساخت، میزان پیشرفت صنعت فضایی ایران باتوجه به اسناد بالادستی، ماهواره‌های آماده پرتاب ایران، پایگاه فضایی چابهار، پروژه زیست فضا و اعزام انسان به فضا از جمله موضوعات مطرح‌‌شده در این مصاحبه است.
دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به این سؤال تسنیم؛ " در موضوع زیست فضا قرار بوده است در سال 1404 انسان به فضا پرتاب کنیم، اما به‌دلایلی این پروژه متوقف شد، اکنون هم در برنامه‌های جدید، هدف‌گذاری ما برای این موضوع به سال 1410 منتقل شده است، سال گذشته، کپسول زیستی را پرتاب کردیم و پس از یک دهه این پروژه دوباره کلید خورد. برنامه سازمان فضایی در این حوزه چیست و آخرین وضعیت 2 کپسول زیستی کشورمان که در دست ساخت است، چگونه است؟ " گفت: در برنامه 10ساله فضایی کشور، علوم و اکتشافات فضایی یک سرفصل مشخصی دارد. یکی از عناوینی که به‌طور جدی روی آن کار می‌کنیم، بحث کپسول‌های زیستی است، هدف این است که این کپسول‌ها بتوانند یک محموله زیستی را به ارتفاع بالا ببرند و سپس به‌صورت سالم بازگردانند یا در مدار قرار دهند و به سلامت بازگردانند. این فرآیند شامل توسعه تکنولوژی‌های متنوعی است
وی تصریح کرد: بازگشت‌پذیری کپسول و توانایی آن در تحمل شرایط خاص فضا، مانند تشعشعات، گرادیان‌های دمایی و فشار، نیازمند فناوری‌های بسیار پیشرفته است، فراهم کردن شرایط زیست برای موجود زنده داخل کپسول نیز باید فراهم شود. بازگشت یک محموله به‌صورت سالم در جو، با وجود اصطکاک و گرمای شدید هنگام ورود به جو، مستلزم توسعه فناوری پیشرفته است، همچنین فرود ایمن بر سطح زمین با توجه به موقعیت جغرافیایی نیز یک موضوع مهم است.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در سال 1402 قراردادهایی پیش‌بینی‌ و منعقد کردیم و فاز طراحی این پروژه با همکاری وزارت علوم آغاز شده است، این پروژه نیازمند پژوهش‌های مفصلی است و دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم بهترین بستر برای انجام این تحقیقات هستند البته همچنان در مراحل تأمین مالی این پروژه مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود و اعتبار لازم فراهم شود تا کار عملیاتی ساخت را نیز آغاز کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال؛ "چه‌کسی این اعتبارات را باید تأمین کند؟" گفت: دولت، سازمان برنامه، باید این اعتبارات را تأمین کنند. ما در برنامه 10ساله فضایی کشور این موضوع را مورد توجه قرار دادیم.
سالاریه تصریح کرد:‌ به‌عنوان یک فرد مطلع و دانشگاهی که فعالیت‌های فضایی کشورهای دیگر را بررسی و رصد می‌کند، باید تأکید کنم که اگر در این حوزه کوتاهی یا غفلت کنیم، جایگاه خود را در بهره‌برداری از منابع ارزشمند فضایی از دست خواهیم داد. عقب‌ماندگی در این حوزه ممکن است به نقطه‌ای برسد که جبران آن بسیار سخت یا حتی غیرممکن شود.
وی گفت: خوشبختانه در مجموعه وزارت ارتباطات، شخص آقای دکتر ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات، به این موضوع توجه جدی دارند. ایشان دانشمند حوزه تخصصی هوش مصنوعی هستند و این حوزه‌ها ارتباطات تنگاتنگی با یکدیگر دارند. دولت نیز عزم جدی برای تأمین منابع مالی و شتاب‌دهی به این پروژه‌ها دارد.
رئیس سازمان فضایی ایران یادآور شد: رسانه‌ها نیز باید در این زمینه اطلاع‌رسانی و فضای ذهنی جامعه را برای اهمیت این موضوع آماده کنند. حوزه رقابت اقتصادی در آینده، بخشی از آن بهره‌برداری از منابع ارزشمند کرات دیگر خواهد بود، این آینده چندان دور نیست و ما باید از امروز برای آن آماده شویم. عدم سرمایه‌گذاری به‌موقع در این حوزه می‌تواند ما را به نقطه‌ای برساند که حسرت آن را بخوریم.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1336544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماکت های استارلینک در حال نصب برای پرتاب هفتم

خواندن چند بیتی از اخوان ثالث درباره زمستان

تمجید ویژه رودری از صلاح؛ او مثل چاقو است

پاسخ تمسخرآمیز جام اتحادیه به ادعای آرتتا!‏

خبر تکان‌دهنده؛ جنجال بزرگ ستاره لیگ برتری

عکس قدوس برای النصر چاپ شد!

پرواز یحیی گل‌محمدی به اردوی فولاد

روانخواه بازیکنان سرشناس تیم تهرانی را مازاد کرد!

ستاره سلتاویگو بازی با رئال را از دست داد

آغاز اردوی 6 روزه سپاهان در کیش

قیچی حامد لک در بالاترین نقطه!

لغو نشست لوپتگی در وستهم؛ پاتر بله داد!‏

اولین تصمیم هیئت مدیره جدید استقلال؛ نظری جویباری مدیرعامل آبی‌ها شد

قیام 19 دی؛ نقطه عطف تاریخ انقلاب و تجلی خروش مردم قم

نگاهمان تبدیل فرهنگ ایثار و شهادت به باورهای اجتماعی است

حقش هست تو رو بِدن به سلمان

بازداشت مسئول کودکان کار

نمیزارم اموال پدر منو بالا بکشی

خاطره‌ای شنیدنی ماندگارترین سرود از زبان محمد گلریز

اجرای دلی و جدید از امیر مقاره

مرگ سالانه 7 هزار ایرانی به دلیل سرطان پستان

کیفیت هوای پایتخت قابل قبول شد

بازداشت عامل آتش زدن 65 تن پوشال یک سال پس از آتش‌سوزی

100 مدرسه جدید در تهران ساخته می‌شود

خوابگاه یک پلنگ ایرانی در پارک ملی صیدوا

گذرِ سیاره ی ناهید از مقابلِ خورشید

نجات یک زن از خودروی غوطه‌ور در سیل

حرم مطهر امام رضا(ع) آماده جشن میلاد امام جواد(ع)

به سبک رستوران ها دیزی بپزید

تفاوت خروسک ، برونشیت و سینه پهلو

یکم گل آرایی ببینیم

سفری به سحابی غول پیکر کارینا

گر نباشد حیا و درک و شعور!

ترکیب هیئت مدیره استقلال با اسامی جالب

مهارهای برتر هفته پانزدهم لیگ برتر

نظری جویباری مدیرعامل جدید استقلال شد

ترکیبات گیاهی «پلی فنول»؛ موادی طبیعی که می‌توانند قلبی سالم و فشار خونی پایین به ما هدیه دهند

اجرای قطعه «خجسته باد» از محمد گلریز در برنامه با ترانه

تخصیص 255 هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش

آخرین وضعیت شیوع ویروس جدید چینی

ماجرای تبدیل حمام خوابگاه به سالن مطالعه دانشجویی!

درخواست نماینده مجلس برای پیگیری موضوع عکس بی‌حجاب بازیگران

کلاهبرداری از مردم با ادعای نفوذ در مراکز دولتی

غروب مهارلو و فلامینگوها

لحظه وقوع زلزله 7/1 ریشتری در چین

فینگرفود مهمونیت رو به سادگی درست کن

لوبیا یک کارخانه مواد معدنی و مفید است

بازی برای فرزندانمان پناهگاه است

یک کلاه می‌خواهد زمین را نجات دهد!

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای