واکنش نظام پزشکی به نَشتِ داروهای میلیاردی به بازارسیاه
سیاسی
بزرگنمايي:
آریا بانو - ایسنا / «سوء استفاده از «یوزر پسورد» پزشکان در سامانه نسخه الکترونیک و نشت داروهای حیاتی میلیاردی به بازار سیاه» اخیرا و در شرایط برخی کمبودهای دارویی، خبرساز و البته مشکلساز شده؛ موضوعی که رییس کل سازمان نظام پزشکی تنها راه چاره آن را اجرای تکلیف قانونی «امضای دیجیتال پزشکان» میداند و تاکید دارد که علیرغم آمادگی این سازمان، اما برخی در دوره قبل وزارت بهداشت و بیمهها مانع اجرای آن شدهاند...
دکتر محمد رییسزاده در این باره گفت: متاسفانه با نسخه نویسی الکترونیک چالشی برای پزشکان دردسرساز شده و بعضا با سوء استفاده از یوزرپسورد پزشکان در سامانه نسخه الکترونیک و بدون اطلاع پزشک مربوطه، داروهای حیاتی گران قیمت نظیر داروهای شیمی درمانی، پیوند و ... تجویز میشود و این داروها با قیمت دولتی از داروخانهها اخذ و در بازار آزاد به فروش میرسند؛ این موضوع در شرایط برخی کمبودهای دارویی، هم مردم را دچار مشکل میکند و هم پزشکان دچار گرفتاریهای قضایی و حقوقی میشوند.
وی با بیان اینکه این مساله مورد اعتراض سازمان غذا و دارو و سازمان تامین اجتماعی نیز هست، افزود: در همین رابطه مراجعات مکرر از اعضای سازمان نظام پزشکی را شاهدیم که از یوزر پسورد آنها در سامانه نسخهنویسی الکترونیک سوء استفاده شده است.
رییس کل سازمان نظام پزشکی، اجرایی شدن امضای دیجیتال پزشکان را تنها راهکار جلوگیری از این سوءاستفادهها و تخلفات دانست و گفت: طبق قانون برنامه بودجه 1401 و 1402 امضای دیجیتال برای نسخه نویسی الکترونیک بر عهده سازمان نظام پزشکی گذاشته شده است. در همین راستا سازمان نظام پزشکی علیرغم تکلیف حکومتی، بدون اخذ کمک از بودجههای عمومی، در شهریور 1401 سامانه مربوط به امضای الکترونیک پزشکان را طراحی و راهاندازی کرد و با حضور مسوولان وقت وزارت بهداشت و رییس کمیسیون بهداشت مجلس، رونمایی شد.
وی در این باره افزود: اما متاسفانه از آن زمان به دلیل مقاومتهایی که در برخی حوزههای وزارت بهداشت بویژه حوزه فناوری اطلاعات وزارت بهداشت وقت و سازمانهای بیمهگر در دوره قبل وجود داشت، این سامانه اجرایی نشد؛ این درحالیست که جلسات مکرری هم در این باره برگزار شد و حتی دیوان محاسبات نیز جلسهای را با حضور وزیر وقت بهداشت مختص این قضیه برگزار کرد و این موضوع را پیگیر بودند. اما در مجموع این سامانه بویژه توسط حوزه فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در دوره قبل به دلیل بحثهایی که چندان هم شفاف نبود، اجرایی نشد.
رییسزاده گفت: بازار سیاهی که برای این داروهای حیاتی و گرانقیمت ایجاد شده، آسیبی که در این زمینه به مردم وارد میشود و همچنین آسیب به حرمت جامعه پزشکی، مشخصا متوجه کسانی است که ترک فعل انجام دادهاند و علیرغم تکلیف قانونی، برای راهاندازی و اجرایی شدن این سامانه اقدامی نکردهاند.
وی گفت: وقتی داروی گران قیمت 1.5 میلیارد تومانی پیوند کلیه با نسخه پزشک و در شرایطی که خود پزشک در جریان نیست، از داروخانه اخذ و در بازار آزاد به فروش رفته، این آسیبی است که به مردم و همچنین به پزشک وارد شده و مشخصا جرم متوجه کسانی است که مانع اجرای امضای دیجیتال شدند.
رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: درخواست جدی سازمان نظام پزشکی از سازمان بازرسی و دیوان محاسبات آن است که به این موضوع ورود کنند و افرادی که به تکلیف قانونی خود عمل نکرده و مانع اجرای سامانه شدند، بازخواست شوند.
رییس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: اگر امضای دیجتال در سامانه نسخه الکترونیک اجرایی میشد، این تخلفات تقریبا به صفر میرسید؛ چراکه امضای دیجیتال دست خود پزشک و است و با تلفن همراه وی قابلیت استفاده دارد و امکان سوء استفاده ندارد.
رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: متاسفانه مراجعات مکرری از سوی اعضای سازمان داریم که با این سوء استفادهها در پیچ و خم محاکم قضایی گرفتار شدهاند تا اثبات کنند چنین داروهایی را تجویز نکردهاند.
رییسزاده گفت: در این زمینه با سازمان بازرسی و دیوان محاسبات مکاتبه خواهم داشت و باید این موضوع مشخص شود که چرا علیرغم تکلیف قانونی و آمادگی سازمان نظام پزشکی برای اجرای امضای دیجیتال پزشکان، اما برخی حوزهها در دوره قبل در وزارت بهداشت و بیمهها مانع اجرای آن شدند.
-
دوشنبه ۱۷ دي ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴:۱۱
-
۲۴ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1335484/