آریا بانو

آخرين مطالب

شیوع آنفلوآنزا در ایران به مرز هشدار رسید سیاسی

شیوع آنفلوآنزا در ایران به مرز هشدار رسید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همزمان با سرما و کاهش دمای هوا، وزارت بهداشت نسبت به افزایش موارد بیماری‌های تنفسی بویژه آنفلوآنزا در کشور هشدار داده و بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی خصوصا در افراد پرخطر تاکید دارد.

مسوولان وزارت بهداشت با استناد به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه H1N1 آنفلوانزای فصلی خبر داده و خواستار اجتناب افراد از حضور در مکان‌های شلوغ و همچنین لزوم استفاده از ماسک شده‌اند.
به اذعان وزارت بهداشت، بیماری‌های تنفسی یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر و ناتوانی در جهان و ایران هستند؛ بیماری‌های تنفسی ویروسی از جمله مشکلات بهداشتی رایج در سطح جهانی هستند که سالانه میلیون‌ها نفر را در معرض خطر قرار می‌دهند. این بیماری در زمان‌های اوج شیوع ویروس‌ها به ویژه در فصل‌های پاییز و زمستان موجب ابتلای موارد زیاد، بستری شدن میلیون‌ها نفر و مرگ‌های زیادی در جهان می‌شوند.
بیماری‌های حاد تنفسی واگیر، علائم، عوامل خطر و راهبردها و استراتژی‌های پیشگیری مشابهی دارند.
علایم
ویروس‌های تنفسی می‌توانند منجر به عفونت‌های جدی ریه مانند ذات الریه شوند. علائم ویروس‌های تنفسی ممکن است شامل تب، لرز، خستگی، سرفه، آبریزش یا گرفتگی بینی، کاهش اشتها، گلودرد، استفراغ، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، سردرد، درد عضلانی یا بدن درد و اسهال باشند.
گروه‌های پرخطر
سالمندان به ویژه سالمندان با بیماری‌های زمینه‌ای، افراد چاق، زنان باردار تا دو هفته پس از زایمان، افراد با بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های خونی، نارسایی‌های مزمن کلیوی، کبدی، مبتلایان به بیماری‌های قلبی، دیابتی‌ها، کودکان و ... از جمله افراد در معرض خطر این بیماری هستند.
سه عامل مهم انتقال
تماس نزدیک و انتقال از طریق تنفس و یا تماس با سطوح فضاهای سرپوشیده با تهویه نامناسب و شلوغی و تجمع افراد از عوامل انتقال این بیماری‌های تنفسی هستند.
وضعیت آنفلوآنزا و کووید 19
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در نیمکره شمالی فعالیت آنفلوانزا در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکای مرکزی، کارائیب، غرب آفریقا و آفریقای میانی، آفریقای شمالی و آسیا افزایش یافته است. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد در کشورهای اروپایی فعالیت آنفلوآنزا افزایش یافته است و در هشت کشور اروپایی درصد مثبت شدن آنفلوآانزا بالای 10 درصد است.
آنفلوآنزا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ویروسی تنفسی است که سالانه حدود یک میلیارد مورد ابتلا به آن در جهان گزارش می‌شود. از این تعداد حدود 3 تا 5 میلیون مورد به بیماری شدید تنفسی منجر می‌شود و سالانه 290 هزار تا 650 هزار مرگ به علت بیماری تنفسی رخ می‌دهد.
به اذعان وزارت بهداشت، تا به این لحظه وضعیت جهانی کووید 19 در مقایسه با اوج همه‌گیری بیماری به طور قابل توجهی بهبود یافته است؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در تاریخ 5 می 2023 مطابق با 15 اردیبهشت سال 1402، خاتمه وضعیت اضطراری بهداشتی با دغدغه بین المللی به علت کووید 19 در جهان را اعلام کرد.
سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است که آمار موارد جدید و مرگ به علت کووید 19 کمتر از میزان واقعی است؛ زیرا بسیاری از کشورها ارسال گزارش کووید 19 را متوقف کرده یا تواتر ارسال آن را تغییر داده‌اند. لذا ضروری است تعداد موارد جدید کووید 19 و مرگ جدید کوید 19 در جهان به علت کاهش تعداد تست‌های انجام شده و تاخیر در گزارش‌دهی با احتیاط تفسیر شود.
در بازه زمانی 16 سپتامبر 2024 تا 13 اکتبر 2024 یعنی از 26 شهریور تا 22 مهر 1403 در مقایسه با بازه زمانی 28 روز قبل از آن باید گفت که تعداد موارد جدید شناسایی شده کووید 19 در جهان 18 درصد افزایش و تعداد موارد جدید مرگ به علت کووید 25.19 درصد کاهش یافته است.
از میان کشورهایی که داده‌های بستری و بستری در ICU را گزارش می‌کنند 9 درصد کاهش بستری جدید و 39 درصد کاهش بستری جدید ICU را گزارش کرده‌اند.
فعالیت ویروس و بیماری کووید 19 در بسیاری از کشورهای اروپایی بعد از پیک ماه جولای یعنی تیر ماه 1403 روند نزولی داشته است. هرچند هنوز در برخی از کشورهای اروپایی فعالیت این ویروس بالا باقی مانده است. در آسیای جنوب شرقی نیز افزایش فعالیت کووید 19 مشاهده می‌شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، امسال فعالیت RSV (از علل شایع عفونت‌های تنفسی) در اروپا دو هفته زودتر نسبت به سال گذشته شروع شده است و در حال حاضر در اروپا افزایش موارد RSV وجود دارد که برای این مقطع زمانی از سال قابل انتظار است.

آریا بانو


همچنین تا 8 دی ماه امسال در جهان حدود 258 هزار تست آنفلوآنزا انجام شده است که 11.98 درصد از این تست‌ها مثبت شدند. همچنین تا این تاریخ برای کووید 19 بیش از 329 هزار تست انجام شده که 15.06 درصد موارد مثبت واقع شده‌اند.
وضعیت ایران
طبق اعلام وزارت بهداشت، وضعیت بیماری‌های تنفسی در ایران مانند سایر کشورها، با شروع فصل سرما، تعداد بیماران آنفلوآنزا به ویژه در میان کودکان، سالمندان و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای افزایش می‌یابد. در همین راستا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نظام‌هایی برای رصد و مراقبت بیماری‌های تنفسی در کشور دارد. به صورت خلاصه در این نظام‌ها نمونه برخی از بیماران با علائم بیماری‌های تنفسی از نظر آزمایشگاهی برای شناسایی علت عفونت تنفسی مورد بررسی قرار می‌گیرند. معمولا گزارشات دو هفتگی و یا هفتگی در وزارت بهداشت جمع‌بندی می‌شوند.
یافته‌های مربوط به این نظام‌های رصد در هفته منتهی به 30 آذر ماه امسال نشان می‌دهند که بین 21 تا 23 درصد کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری آنفلوآنزا هستند. نوع آنفلوآنزا در اغلب موارد از نوع آنفلوآنزای A و از زیر گونه H1N1 است که همان آنفلوآنزای فصلی است.
رصد آنفلوآنزا در دو ماه اخیر نشان دهنده افزایش تدریجی ابتلا و شیوع این بیماری است. میزان شیوع آنفلوآنزا بالای 20 درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی در چرخش در جامعه نشان دهنده افزایش آن در این فصل از سال است. البته این نسبت در بین افراد بستری به علت عفونت‌های تنفسی بیشتر است.
این الگو یعنی شیوع بیشتر در این فصل سال با الگوی شیوع آنفلوآنزا پیش از بحران کووید 19 همخوانی زیادی دارد. البته در برخی از استان‌ها فراوانی آنفلوآنزا در بین عفونت‌های تنفسی بیشتر است.
مهمترین توصیه مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در حال حاضر و با توجه به شیوع بیشتر آنفلوآنزا رعایت آداب تنفسی شامل اجتناب از حضور در مکان‌های پر ازدحام به ویژه برای سالمندان و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای است. استفاده از ماسک می‌تواند در مقابل ابتلا محافظت کننده باشد؛ شست و شوی مرتب دست‌ها نیز بسیار توصیه می‌شود. همچنین به افرادی که دارای علائم بیماری‌های تنفسی هستند توصیه می‌شود تا زمان بهبودی با نظر پزشک در منزل استراحت کنند و از حضور در اماکن تجمعی پرهیز کنند.
بعد از آنفلوآنزا، رینوویروس‌ها که عامل سرماخوردگی هستند، دومین عامل مهم عفونت‌های تنفسی است. وزارت بهداشت از طریق شبکه آزمایشگاهی علت بیماری‌های تنفسی را به صورت منظم رصد می‌کند. بر اساس رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی در کشور در آذر ماه سال جاری تعداد 119 نمونه از نظر 21 پاتوژن تنفسی در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی بررسی شده است. نتایج نشان دهنده آن است که ویروس‌های آنفلوآنزا با 21 درصد، رینوویروس‌ها با 11.8 درصد و ویروس کرونا با 6.7 درصد در راس ویروس‌های در گردش هستند.

آریا بانو


مهمترین استراتژی‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌های تنفسی
اقدامات بهداشتی: شستن مرتب دست‌ها، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه و ضدعفونی برای کاهش انتقال بیماری.
ماسک‌ها و تجهیزات حفاظتی: استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ و اطمینان از دسترسی پرسنل بهداشتی به تجهیزات حفاظت فردی مناسب.
عادات سالم: تشویق به ورزش، خواب کافی، تغذیه متعادل برای تقویت ایمنی بدن و تشویق افراد به خودداری از حضور در مکان‌های شلوغ در مواقع همه‌گیری.
توصیه‌های بهداشتی مورد تاکید: مراقبت بیشتر از افراد در معرض خطر به ویژه در فصول و زمان‌های شیوع بیشتر بیماری‌های تنفسی مانند روزهای اخیر در اوایل زمستان 1403 و تا حد امکان پرهیز از حضور در مکان‌های متراکم، تاکید بر استفاده از ماسک مخصوصا در فضای بسته و اماکن تجمعی و پرجمعیت به ویژه در افراد پرخطر، رعایت آداب تنفسی و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون، رعایت تهویه مناسب در حد امکان.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1332042/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

16 کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما با ساختمانی در کالیفرنیا

سال خونین در آمریکا با بیش از 70 هزار کشته و زخمی

نمایی از شهر زیبای اودا در نروژ

حلوای ساده با دستوری که همه بلدند

تمرینات عالی برای تقویت مفصل شانه

ارزان قیمت فر و وز موهایتان را کراتینه کنید

رمز تکامل شکسته شد

عمارت مگوایر به زیر آب فرو رفت!

معرفی فینالیست‌ھای 5 وزن دوم رقابت‌ھای کشتی آزاد قھرمانی کشور

لیگ آینده‌سازان جودو آغاز شد

گلایه‌های مدیر فولاد از گزارشگر اهوازی تلویزیون

حاج قاسم از زاویه عملیات جنگی؛ این تصاویر دیده نشده بود

حکایت «پیله‌های پرواز» و حاشیه‌هایش؛ علی لهراسبی با این تیتراژ مشهور شد

اجرای آهنگ قدیمی «قمار» از حمید عسکری

صدور گواهی‌ ولادت الکترونیکی شد

تپه زیبای تانارارا در اندونزی

لواندوفسکی تردید بارسلونا را بیشتر کرد

یک منبع درآمد غیرمنتظره برای بارسا!

واکنش اینزاگی بعد از راه‌یابی اینتر به فینال سوپرکاپ ایتالیا

سرنوشت گل‌گهر با یک مصدومیت عوض شد!

بزرگترین سرقت هفته پایانی نیم‌ فصل نخست

پر درآمدترین سرمربیان لیگ برتر جزیره در فصل 2024

برترین گل‌های دورتموند در سال 2024

صداوسیما در روایت واقعیت نیازمند بازنگری جدی است

حمله مسلحانه در مونته‌نگرو 12 کشته برجای گذاشت

کیفیت هوای پایتخت در وضعیت ناسالم قرار گرفت

16 کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما با ساختمانی در کالیفرنی

تقویم تاریخ/ ورود اولین هواپیما به ایران

بدترین و بهترین ظرف برای نگه داری ترشی

کودکی بر باد رفته در صفحات اینستاگرام!

نخستین شناسایی منبع انفجار رادیویی سریع در نزدیکی یک ستاره نوترونی

شعر انتخابی محمدرضا حسین‌زاده بازرگان در رقابت شاعران فصل سوم

هشدار ربیعی: احتمال سقوط ذوب آهن!

قریشی: با جیب خالی به تعطیلات می‌رویم !

فیروز کریمی: به خیابانی پاسخ می‌دهم

مس رکورد فصل قبل را شکست!

ماشین گلزنی فوتسال و رکورد سحرآمیز 400 گل

ده مستند برتر سال 2024 که نباید از دست بدهید

بهترین زمان برای تشخیص تنبلی چشم/ راه درمان چیست؟

ترانه «دختر ایرونی» با صدای سهراب پاکزاد

تفال/ ساقیا برخیز و در ده جام را

انواع انحراف چشم

رانیری: قبل از رم پیشنهاد چلسی را رد کردم!

اولیور کان باشگاه فرانسوی را می‌خرد

خوشحالی خاص کریم باقری؛ بوسه بر حلقه انگشتر

قارداشی: برای اولین بار 3 ایرانی در کاپ آسیا حضور دارند

نارضایتی شدید مردم از کمبود تخت در تک اورژانس بم/ اورژانس بم یکی از شلوغ‌ترین اورژانس‌های کشور است

بدرقه جذاب نیم فصل به سبک ایرالکو

مروری بر آمار و ارقام نیم فصل نخست لیگ برتر

رشفورد سه بار به تیم‌های عربستانی نه گفت!