بزرگنمايي:
آریا بانو - روش های مختلفی برای نگهداری طولانی مدت سیر در یخچال وجود دارد. با رعایت این روشها میتوانید طعم و عطر سیر تازه خود را برای مدت طولانیتری حفظ کنید و از آن در آشپزیهای مختلف بهرهمند شوید.
سیر، ادویهای پرطرفدار است که به بسیاری از غذاها طعم و عطر دلپذیری میبخشد. برای حفظ طراوت و کیفیت سیر، نگهداری صحیح آن بسیار مهم است. اگر سیر به درستی نگهداری نشود، جوانه زده و طعمش تلخ میشود. از آنجایی که در بسیاری از غذاها به سیر خرد شده یا له شده نیاز است، داشتن سیر تازه در آشپزخانه ضروری است. در ادامه، روشهای مختلف نگهداری سیر را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید همیشه از سیر تازه و خوش طعم استفاده کنید. روشهای نگهداری سیر تازه در یخچال را در پرشین وی ببینید.
روشهای نگهداری سیر در یخچال
سیر را پوست کنده یا خرد کرده و در ظرفی دربسته قرار دهید. این روش ماندگاری سیر را تا چند هفته افزایش میدهد، اما بهتر است بیشتر از این زمان نگهداری نشود یا اینکه سیر خرد شده را با 3 تا 4 قاشق غذاخوری نمک مخلوط کرده و در ظرفی محکم بسته قرار دهید. این روش به حفظ طعم و ماندگاری سیر کمک میکند و میتوان آن را تا یک سال نگهداری کرد.همچنین می توان سیر پوستکنده را در روغن زیتون قرار دهید و درب شیشه را محکم ببندید. این روش به جلوگیری از خشک شدن سیر کمک کرده و میتواند تا 6-8 ماه ماندگاری داشته باشد. برای جلوگیری از کپکزدن، سیر را در مکانهای مرطوب مانند کشوی یخچال نگهداری نکنید و بهتر است در قسمت مخصوص میوه و سبزیجات قرار گیرد .اگرچه فریز کردن ممکن است باعث تغییر بافت سیر شود، اما میتوان آن را به صورت حبهای یا خرد شده فریز کرد تا برای مدت طولانیتری قابل استفاده باشد
چگونه سیر را ذخیره کنیم تا مدت طولانیتری تازه بماند
سیر، یکی از پایههای اصلی بسیاری از غذاهاست که طعم بینظیری به آنها میبخشد. به همین دلیل، نگهداری صحیح از آن اهمیت ویژهای دارد. سیر، اگر به درستی ذخیره نشود، جوانه زده، طعم تلخی میگیرد و یا حتی فاسد میشود. از آنجایی که سیر خرد شده، ورقه شده یا له شده، در بسیاری از دستور پختها کاربرد گستردهای دارد، داشتن سیر تازه همیشه در آشپزخانه ضروری است. در این مقاله، بهترین روشهای نگهداری سیر برای حفظ تازگی و عطر آن را به شما آموزش میدهیم.
چگونه سیر را برای مدت طولانیتر تازه نگه داریم؟
برای حفظ طراوت و کیفیت سیر، بهتر است در هر نوبت فقط یک یا دو بوته سیر خریداری کنید. هنگام خرید، به دنبال بوتههای سفت و محکم با پوستی سالم باشید. از خرید سیرهایی که نرم شده یا جوانه زدهاند (رشد شاخههای سبز رنگ از حبهها) خودداری کنید. سیر بنفش (سختگرد) و سیر سفید (نرمگرد) هر دو دارای خواص مشابهی هستند و میتوانید از هر دو نوع برای پختوپز استفاده کنید.
نگهداری طولانیمدت سیر در یخچال
برای نگهداری طولانیمدت سیر، میتوانید سیر را پس از پوست گرفتن، به همراه مقدار کمی نمک در مخلوطکن یا غذاساز ریخته و به صورت مخلوطی نسبتا درشت خرد کنید. توجه داشته باشید که سیر نباید به طور کامل له شود. سپس مخلوط سیر و نمک را در ظروف کوچک و دردار ریخته و در فریزر قرار دهید. با این روش، سیر شما تا یک سال قابل استفاده خواهد بود و طعم و عطر تازه خود را حفظ میکند.
طرز نگهداری سیر در فریزر
نگه داری سیر از طریق انجماد:
اگرچه برخی افراد مخالف انجماد سیر هستند، زیرا همان طور که گفته شد انجماد بافت و عطر و طعم سیر را تغییر میدهد. اما انجماد میتواند برای افرادی که به ندرت از سیر استفاده میکنند مناسب باشد.
می توانید سیر را به یکی از روش های زیر فریز کنید:
یکی از راه های بسیار خوب برای نگهداری سیر این است که آن را منجمد کنید. برای منجمد کردن سیر هم دو روش وجود دارد.
روش اول
در روش اول سیرها را بدون حبه کردن داخل یک کیسه نایلونی قرار دهید و سپس کیسه را داخل فریزر بگذارید. بعد از آن هر وقت که به سیر احتیاج داشتید، یک تکه از سیر را جدا می کنید. توجه داشته باشید حتماً قبل از اینکه یخ سیر آب شود، آن ر داخل غذا بریزید یا سرخ کنید. اگر یخ سیر آب شود، سیر ها بسیار شل و خراب می شوند.
روش دوم
در روش دوم میتوانید سیرها را پوست بکنید. سپس حبه های سیر را کمی خرد کنید و داخل یک کیسه بریزید. بعد هم کیسه را داخل فریزر قرار دهید. البته توجه داشته باشید که از دو کیسه پلاستیکی استفاده کنید و یا در یک ظرف پلاستیکی در دار سیرها را بگذارید. چرا که در این روش ممکن است فضای فریزر بوی سیر را بگیرد. به طور کلی روش اول نسبت به روش دوم آسان تر است و در این روش خاصیت سیر هم حفظ می شود. اما روش دوم در استفاده راحت تر سیر به شما کمک می کند.
روش های نگهداری طولانیمدت سیر
نکات مهم:
نمک : افزودن نمک به سیر علاوه بر افزایش ماندگاری، باعث میشود سیرها به یکدیگر نچسبند. هنگام استفاده از این سیرهای آماده، باید مقدار نمک اضافه شده به غذا را کاهش دهید.
ظروف نگهداری : برای نگهداری سیر در فریزر، از ظروف دردار و کاملا آببندی استفاده کنید تا از تغییر رنگ سیر و بوییدن سایر مواد غذایی در فریزر جلوگیری شود.
با استفاده از این روش، همیشه سیر تازه و آماده برای پختوپز در اختیار خواهید داشت.
بهترین روش نگهداری از سیر به شرح زیر است:
نگهداری در دمای اتاق: سرهای کامل سیر یا حبههای پوستکنده را در مکانی خشک و خنک مانند انباری یا کابینت آشپزخانه، درون ظرفی مشبک یا سبدی با تهویه مناسب قرار دهید. از قرار دادن سیر در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
سیر را خشک کنید
حبههای سیر تازه و سفت بدون هیچ گونه کبودی میتوانند خشک شوند تا “چیپس” سیر خوشمزهای درست شوند که به هر چیزی از
برنج تا غذاهای مرغی تردی اضافه میکند. برای آمادهسازی، حبهها را
پوست بکنید و به طول نصف کنید، سپس دستورالعملهای خشککن خود را دنبال کنید. برای خشک کردن سیر در فر، در دمای 140 درجه فارنهایت به مدت 2
ساعت خشک کنید، سپس دما را به 130 درجه فارنهایت کاهش دهید و ادامه دهید تا سیر ترد شود، 4-6 ساعت. در یک ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری کنید.
کیسه نخی
اولین روش این است که سیرها را داخل یک کیسه نخی یا توری بگذارید. کیسه ای که استفاده می کنید حتماً باید قابلیت عبور جریان هوا را داشته باشد. سپس می توانید آن کیسه را آویزان کنید. در روش بعدی می توانید سیرها را با نخ ببندید و آن ها را از جایی آویزان کنید.
چگونه سیر تازه را در یخچال نگهداری کنیم تا جوانه نزند
استفاده از سبد
اما روش بعدی برای نگهداری سیر استفاده از آبکش و سبد است. ظرف شما باید طوری باشد که هوا از آن عبور کند. سپس سیر ها را داخل آبکش یا سبد قرار می دهید.
مکان تاریک
یکی از بهترین روش ها این است که سیر را بدون جدا کردن بوته سبزش در یک محیط بسیار سرد و تاریک آویزان کنید. با این کار ماندگاری سیر بیشتر میشود.
اما اگر آن کیسهای که از فروشگاه عمدهفروشی خریدید در حال خراب شدن است، ما یک ایده دیگر داریم: آن را بپزید!
سیر یک ماده ضروری در انبار است. میتوانید سرهای کامل را در دمای اتاق در یک مکان خشک و تاریک نگهداری کنید، حبههای پوستکنده یا بریده شده را در یک ظرف دربسته در یخچال بگذارید یا سیر را در
روغن فریز کنید. با انواع روشها برای ذخیره (و خوردن!) سیر تازه، هرگز بیسیر نخواهید بود.