آریا بانو

آخرين مطالب

چه‌وقت و چطور هدیه بدهیم؟ خانه داري

چه‌وقت و چطور هدیه بدهیم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / ما هدیه دادن را از اتفاقی ساده و برای ایجاد صمیمیت تبدیل به فرایندی سخت و پیچیده کرده‌ایم که دیگر خودمان هم جرئت این‌ را نداریم که بی‌مقدمه و به‌ویژه در مراوده با آدم‌های جدید سراغش برویم
ما به دوست، خانواده و همسایه هدیه نمی‌دهیم؛ نه‌ به خاطر آن‌که از ضرورت هدیه دادن غافلیم، بلکه چون هدیه دادن هم مثل خیلی از اتفاقات دیگر زندگی ما مراحلی پیچیده و عجیب پیدا کرده. همان‌طور که این روزها جشن تولد گرفتن را فقط برای بچه‌ها می‌دانیم چون فرایندش پرخرج و پردرد شده؛ هدیه دادن را هم منوط به زمان و موقعیت خاصی می‌کنیم. درحالی‌که هدیه دادن بهانه چندانی نمی‌خواهد. اساساً وقتی بهانه‌اش موجود باشد لذتش هم کمتر است. خب حالا بحث این است چطور یک هدیه جالب و کم خرج بدهیم؟
چی؟ دست‌سازه‌های خودمان
از یک اوریگامی ساده بگیرید، تا یک خوراکی که خودمان تهیه کرده‌ایم، چوب کنده‌کاری شده، نقاشی، سازه‌ای ساده با سیم مفتول و... هر کدام می‌تواند یک هدیه کم خرج اما پر از خاطره باشد. ارزش هدیه به خاطره‌انگیز بودن است و اتفاقاً چیزهای ساده اما پر از روح مثل دست‌سازه‌ها به‌شدت خاطره‌ساز هستند؛ چون مصرفی و دم دستی محسوب نمی‌شوند. یک اسپری خوشبوکننده مصرف که شد دیگر جایی روی میز کار یا دکور رفیق و همکارمان ندارد. خب شاید بگویید چیزی بلد نیستید؛ این ماجرا هم مثل هدیه دادن سخت شده و فکر می‌کنیم حتماً باید شاهکار هنری خلق کرده باشیم. چند فیلم از یوتیوب تماشا کنید، قطعاً بین‌شان موردی هست که در توانمندی شما و ابزارهای دم دست‌تان باشد. حالا اگر بتوانید آن دست‌سازه را کمی بومی یا بنا به کاراکتر خودتان یا هدیه‌گیرنده شخصی‌سازی کنید که چه بهتر و جالب‌تر. یادتان باشد حسی را که به آن فرد و رفاقت‌تان دارید، به اثر تزریق کنید. خواهید دید چه هدیه ماندگاری می‌شود.
چه‌وقت؟ همسایه جدید، همکار جدید و...
ما فکر می‌کنیم باید مدت‌ها از آشنایی‌مان بگذرد، خاطرات زیادی داشته باشیم و بعد به دیگری هدیه بدهیم. اول می‌خواهیم خاطره‌بازی کنیم و بعد تازه تصمیم می‌گیریم به‌پاس سال‌ها رفاقت هدیه‌ای رد و بدل کنیم. شاید حتی در ذهن‌مان چرتکه بیندازیم که هدیه فلانی چقدر بود و حالا در چه حد باید جبرانش کرد. اساساً همه این‌ها با ماهیت هدیه دادن به منظور نزدیکی بیشتر آدم‌ها، ایجاد حس خوب و... در تضاد است. هدیه باید ابزار شروع رفاقت و کلیدی برای خاطره‌سازی باشد؛ باید بدون منت و حساب و کتاب باشد؛ باید سازنده رفاقت‌ها باشد نه نتیجه رفاقت‌ها.

آریا بانو


چطور؟ همان اول آشنایی
دنبال موقعیت ویژه هم نباشید؛ همان اول آشنایی یک هدیه ساده به همسایه یا همکار جدید بدهید. حتی به فرزندتان یاد بدهید اگر دانش‌آموزی تازه وارد آن مدرسه شده با یک هدیه از او استقبال کنند تا حس تنهایی‌اش کم شود. البته اشتباه نکنید؛ منظورمان این نیست که به رفیق قدیمی هدیه ندهیم؛ حرف این است که فقط نباید منتظر قدیمی شدن رفاقت‌ها بود. اولین هدیه ما به یک همسایه جدید، همکار جدید و... لبخند است و در گام بعدی چیزی که به او ثابت کند دوست داریم در تعامل با او باشیم، تا بداند در محیط تازه تنها نیست؛ تا یخش زودتر از آن‌چه که باید باز شود. در این روزهای عجیب که بیشتر زوج‌های جوان مستاجر هستند و بدون خاطره از محله و همسایه، مدام از این طرف به آن طرف می‌روند؛ آن‌قدر جابه‌جایی سخت و خانه‌ها کوچک شده که یک عروس جوان حتی حس تعلقی به جهیزیه و هدایایی که گرفته ندارد؛ چه رسد به خانه‌ای که می‌داند باید زود ترکش کند. این یعنی آدم‌هایی بدون داستان و خاطره، بدون اتفاقی که در آینده برای‌شان نوستالژیک محسوب شود و در این شرایط زوج‌های جوانی به خانه‌ها و مجتمع‌ها می‌آیند و می‌روند بدون آن‌که اسم همسایه‌های قبلی را به‌یاد داشته باشند و حتی فرصت کرده باشند یاد بگیرند. همین حس بیگانه بودن با فضا، دور بودن از دیگران، آدم‌های دیگر را برای ما تبدیل به یک سری تصویر می‌کند که فقط مقابل‌مان تردد می‌کنند بدون آن‌که پیوندی بین خودمان و آن‌ها حس کنیم.
لطفاً با کمترین ادا
از چند روز قبل از تولدمان تا چند روز بعدش منتظریم سورپرایز شویم، خب اساساً این انتظار چه شگفتانه‌ای در دلش دارد وقتی از اصل ماجرا با خبریم و خبر لحظه دقیقش را نمی‌دانیم؟ و چه لذتی دارد جز این‌که فیلمی بگیریم تا نشان دهیم از قافله ژست‌های شبکه‌های اجتماعی عقب نمانده‌ایم. اساساً همین ضرورت به اشتراک گذاشتن چنین اتفاقاتی با دیگران است که ما را در تنگنای کمیت هدیه دادن و شکل اجرایش می‌اندازد و جنبه معنوی هدیه را خراب می‌کند. اصلاً اجازه بدهید خیال‌تان را راحت کنم؛ آن مدل هدیه دادن‌های اینستاگرامی کپی کردن یک لحظه شیرین از روی بقیه است نه ساختن آن. ما خاطره را جعل می‌کنیم و به‌نوعی با گریم به مخاطب‌مان ارائه می‌کنیم. درحالی‌که خاطرات ساخته می‌شوند؛ نه در قاب دوربین و استوری‌ها، که در ذهن و قلب آدم‌ها. حرفم این نیست که اگر لحظه خوبی داشتیم با دیگران به اشتراک نگذاریم، حرف این است که آن لحظه واقعی را اگر ثبت کردیم و اولویت‌مان خاطره ساختن بود؛ اگر بعدش با دیگران به اشتراک گذاشتیم چه بهتر، اما در چهارچوب فیگورهای اینستاگرامی محدود نشویم. یادتان هست که وقتی بچه بودیم شوق باز کردن هدایای تولد را داشتیم و بزرگ ترها می‌خواستند حالا که یک نگاتیو 36 تایی در دوربین انداختند؛ با وسواس از مراسم عکس بگیرند و اجازه باز کردن هدایا یا تار و مار کردن کیک را به ما نمی‌دانند؟ آن‌لحظه چه حسی داشتیم؟ کاش هنوز مثل بچه‌ها و برای دل خودمان هدیه بگیریم و هدیه بدهیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1301151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ردیابی گاز‌های ضروریِ حیات در سیاره‌ای فراخورشیدی توسط تلسکوپ جیمز وب

اگر تو فارغی از حال دوستان یارا

مربی استقلال: عملکرد ما امروز خوب بود، می‌شد برنده شویم

کارترون: روی یک اشتباه گل خوردیم ولی بابت واکنش‌ مان خوشحالیم

صالح حردانی، بازیکن سپاهان: از استقلال پیشنهاد دارم

صحبت های جنجالی روزبه چشمی بازیکن استقلال پس از تقابل با سپاهان

النصر با تالیسکا در حال عذاب دادن فنرباغچه است!‏

باشگاه‌های اسپانیایی علیه بارسا؛ اولمو را ثبت نکنید!

ربیعی: چرا استعفایم را قبول نکردید!

دوبلور کارتون «فوتبالیست‌ها» :دوست نداشتم جای سوباسا حرف بزنم!‎

خبرهایی از مهران مدیری و مسعود کیمیایی و ماجرای اولین حاشیه جشنواره فیلم فجر امسال

این 6 نشانه یعنی منتظر حمله میگرن باشید

«جغجغه مرگ» چیست و چرا گاه در آخرین لحظات زندگی انسان‌ها شنیده می‌شود؟

موسیقی «بتهوون»؛ امید به زندگی در میان آشفتگی های زندگی

وزیر بهداشت: 80 درصد پزشکان مجبورند بعد از مهاجرت رشته پزشکی را کنار بگذارند

در مراسم گرامیداشت سالگرد سردار سلیمانی چه گذشت؟

استوری/ داروی درد من شهادت است

سیل در خیابن های مکه!

کندن پارکومتر و سرقت پول در لندن!

زندگی بزرگان/ صاحب مظلوم‌ترین تصویر جنگ؛ این غواص دست‌بسته کیست؟

آموزش تزئین کیک پای

این غذاها برای عفونت معده مضر است!

چه کنم که فرزندم از من حرف شنوی داشته باشه ؟

حیوان عجیبی که می‌تواند مغزش را کوچک کند

مجموعه داستانی کوتاه از یک نویسنده دهه هفتادی

قلعه نویی: از باشگاه استقلال تشکر میکنم این تیم خانه دوم من است

سیو نیازمند سپاهان را در بازی نگه داشت

موسیمانه بعد بازی با سپاهان در نشست خبری حاضر نشد و استادیوم شهر قدس را ترک کرد

کودک استقلالی طرفدار سیدحسین حسینی که خواستار دستکش کاپیتان بود

قلعه‌نویی: استقلال خانه من است

توپ قرمز نداشتیم، نداده بودند!

خوشحال ترین استقلالی در آخرین شب نیم فصل

اسکو و تارتار به دنبال شکستن رکورد فرهاد مجیدی

یحیی تا دم استعفا رفت و پشیمان شد!

جدول لیگ برتر در پایان نیم‌ فصل اول؛ تراکتور از سپاهان جلو زد

ال‌کلاسیکو برنده نداشت؛ زور موسیمانه و کارترون به هم نرسید

مایکل مور، حامی نماینده فلسطین در اسکار شد

خاطره شنیده نشده رضا ایرانمنش از حاج قاسم در فرودگاه

معرفی نامزدهای پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم عمار

ترانه «غم مخور» با اجرای بابک افرا

تداوم سقوط مخاطبان صداوسیما؛ فقط 29.5 درصد مردم ویژه برنامه‌های شب یلدای ‏تلویزیون را دیده‌اند

اعمال مهم ماه رجب از زبان استاد رفیعی

عظمت ماه رجب از زبان آیت الله بهجت(ره)

طرز تهیه ساندویچ صبحانه

راهکاری ساده برای کاهش کالری مصرفی روزانه

سه عارضه اصلی در زندگی وجود دارد که بودنش باعث مختل شدن زندگی است

ناسا از طراحی هلیکوپتر مریخ جدید خود رونمایی کرد

تو خویشاوندی دیرینه‌ای با رودها داری؛ به دریای تو می‌ریزند جریان‌های بسیاری

سیو زیبای سیدحسین حسینی روی شوت محبی

زارع: اعصاب مربیان استقلال و پرسپولیس راحت است!