آریا بانو

آخرين مطالب

داستان کنسرت‌هایی که سلیقه‌ای لغو می‌شوند! سیاسی

داستان کنسرت‌هایی که سلیقه‌ای لغو می‌شوند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / خبر لغو کنسرت‌ محسن ابراهیم‌زاده که قرار بود سوم و چهارم آبان‌ماه در یاسوج و گچساران برگزار شود، بازتاب فراوانی در محافل هنری داشته است؛ دو کنسرتی که مجوزهای لازم را از وزارت ارشاد دریافت کرده بودند ولی باز هم مانند موارد چندسال گذشته، نهادهای استانی مجوز وزارتخانه را لغو کردند!
طی سال‌های متمادی، بارها شاهد بوده‌ایم که تغییرات و اتفاقات مثبتی که توسط یک مدیر فرهنگی اعمال شده بودند، توسط مدیر بعدی به فراموشی سپرده می‌شدند و یا نهادهایی که تا دیروز به اجبار تن به آن تغییر داده بودند، با عوض شدن مدیران، عرصه را خالی می‌دیدند و ناگهان به همان رویکردهای سنتی خود باز می‌گشتند. این موضوع جایی جالب‌تر می‌شد که مدیران با استدلال بی‌پایه و اساسی مانند «هر کسی خط فکری منحصر به خود را دارد»، گاهی رویه‌هایی متضاد نسبت به قبل را حتی در مسائل کلان فرهنگی پیش می‌گیرند.
ایسنا و رسانه‌های مختلف بارها در گزارش‌های رسمی و گفت‌وگوهای غیررسمی با مدیران فرهنگی گوشزد کرده بودند که اسنادی مانند سند ملی موسیقی در صورتی که اهرم‌های اجرایی نداشته باشد، کارامد نخواهد بود! حال با توجه به ماجرای لغو کنسرت محسن ابراهیم‌زاده در یاسوچ و گچساران که مدیرکل فرهنگ و ارشاد این استان در گفت‌وگو با ایسنا، آن را غیرقانونی دانسته است، سوال اینجاست که آیا تا این حد راحت می‌توان از یک قانون که توسط نهاد بالادستی به نام مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به تصویب رسیده، سرپیچی کرد؟ یا احتمالا سوال مهم‌تر این است که ضمانت اجرایی اسنادی مانند سند ملی موسیقی چیست و تخطی از آن چه عواقبی دارد؟ اگر پاسخ به این سوال «هیچ» است، چرا اصلا چنین اسنادی تصویب می‌شوند؟
ماجرای تصویب سند موسیقی چیست؟
به نظر می‌رسد نظرات بسیاری از کارشناسان درباره سند ملی موسیقی درست‌ از آب در آمد و تصویب این سند ملی در بالاترین نهاد فرهنگی کشور، لزوما مانع کارشکنی‌ها در این حوزه نشده است. اکنون این سوال مطرح است که آیا تخطی از مصوبات این نهاد بالادستی که باید مصداق بارز قانون‌شکنی تلقی شود، نباید جریمه‌هایی همراه داشته باشد؟
به نظر می‌رسد بازدارندگی قوانین باید همزمان با تصویب و پیش از بروز چنین اتفاقاتی پیش‌بینی می‌شد تا کسی نتواند به خاطر اینکه مسئله‌ای باب میل او نیست، حقوق دیگری را پایمال کنددر حوزه موسیقی به دلیل آنکه برخوردهای سلیقه‌ای مدیران مختلف در طول دهه‌های مختلف بارها باعث بی‌اعتبار شدن مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه در استان‌های مختلف شده بود، شورای عالی انقلاب فرهنگی با همکاری وزارت ارشاد دولت سیزدهم سند ملی موسیقی را به تصویب رساندند که طی آن گفته می‌شد، دیگر هیچ نهادی نمی‌تواند مجوزهای مربوط به این حوزه را به صورت دلبخواهی لغو کند.
در سال گذشته شاهد تصویب این سند ملی بودیم؛ سندی که با سال‌ها تأخیر به تصویب رسید و گفته می‌شد که می‌تواند اهرم فشاری برای جلوگیری از لغوهای بی‌مورد کنسرت‌های مجوزدار باشد. درحقیقت این سند با این وعده که می‌تواند مانع لغوهای سلیقه‌ای کنسرت‌ها به خصوص در شهرستان‌ها باشد، سنگ صبوری بود برای اهالی موسیقی که تا تصویب آن برای بهبود اوضاع صبر کنند. البته که پیش از تصویب سند ملی موسیقی هم، لغو کنسرت‌هایی که مجوزهای لازم را از وزارت ارشاد اخذ کرده بودند، قانون‌شکنی به شمار می‌آمد ولی در مواردی قدرت وزارت ارشاد به نهادهای دیگر نمی‌رسد و در نهایت حقوق هنرمند و مخاطب پایمال می‌شد!
با این حال به نظر می‌رسد نظرات بسیاری از کارشناسان درباره سند ملی موسیقی درست‌ از آب در آمد و تصویب این سند ملی در بالاترین نهاد فرهنگی کشور، لزوما مانع کارشکنی‌ها در حوزه موسیقی نشده است و اکنون این سوال مطرح است که آیا تخطی از مصوبات این نهاد بالادستی که باید مصداق بارز قانون‌شکنی تلقی شود، نباید جریمه‌هایی همراه داشته باشد؟ به نظر می‌رسد، بازدارندگی قوانین باید همزمان با تصویب و پیش از بروز چنین اتفاقاتی پیش‌بینی می‌شد تا کسی نتواند به خاطر اینکه مسئله‌ای باب میل او نیست، حقوق دیگری را پایمال کند.
به طور کلی قرار بود با تصویب سند ملی موسیقی یک یا چند پله به قدرت ارشاد در دفاع از مجوزهای خود اضافه شود، اما با لغو دو کنسرت محسن ابراهیم‌زاده، مسئولان ارشاد در استان کهگیلویه و بویراحمد صرفا اعلام کردند که مقصر موضوع، شورای تأمین شهرستان گچساران است و انتظار دارند دستگاه‌های متولی به مجوز قانونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص کنسرت‌ها و سایر موضوعات احترام بگذارند! از سوی دیگر، ماجرای لغو این دو کنسرت به دلیل اینکه با تغییر معاونت هنری وزیر ارشاد و دفتر موسیقی همزمان شده است، از سوی این وزارتخانه هنوز واکنشی نسبت به موضوع صورت نگرفته است.
آیا سند موسیقی می‌تواند مشکل را حل کند؟
چندی قبل محمدحسین ایمانی‌خوشخو (دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی) پس از تصویب سند ملی موسیقی گفته بود که «از این پس دیگر هیچ دستگاهی حق لغو کنسرت ندارد»، «صدا و سیما باید موسیقی را با تمام ملزومات صحنه‌ای نمایش دهد»، «صدا و سیما دیگر نمی‌تواند گل جلوی ساز بگذارد»، «مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی حکم قانونی دارد و همه مصوبات اجرا خواهند شد» و «این سند نظام نامه مصوب موسیقی و تصویر است که صداوسیما هم باید آنها را رعایت کند».
با این حال بنابر آنچه چند روز قبل رخ داد، کنسرت یکی از خوانندگان با وجود مجوز و حمایت اداره ارشاد شهرستان، به خاطر فشارهای بیرونی و بهانه‌تراشی‌ خارج از قوانین لغو شد؛ بهانه‌ای که گفته می‌شود روشن ماندن نور سالن در طول اجرا یکی از آن‌ها بوده است! این در شرایطی است که قانون و نحوه برگزاری کنسرت‌ها در سراسر کشور یکسان است و با تغییر دولت‌ها، نباید به یک‌باره قانون برگزاری کنسرت‌ها هم تغییر کرده باشد و یا سند ملی موسیقی که مصوبه بالاترین رکن فرهنگی کشور را دارد، ارزش و اعتبار خود را از دست بدهد!
حال باید دید وزارت ارشاد و معاون هنری جدید آن چگونه با این موضوع مواجه می‌شوند و شورای عالی انقلاب فرهنگی که قصد دارد سندهای دیگر مانند سند ملی سینما و... را نیز تصویب کند، چگونه می‌خواهد ضمانت اجرایی این اسناد را تضمین کند؟ باید امیدوار بود دولت چهاردهم در همین ابتدای مسیر، جلوی این نوع از قانون‌شکنی را بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1298998/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلا چگونه به سطح زمین می‌رسد؟

گذر ایستگاه فضایی بر فراز طوفانِ Milton

داستان‌هایی از شکوه سیرت امام جواد(ع)

زیباترین اشعار ایرانی

نفرات برتر پنج وزن دوم کشتی آزاد قهرمانی کشور

بعیدی: تا 24 ساعت قبل از محل بازی بی‌اطلاع بودیم

شکایات طرفداران استقلال بعد از بازی برابر سپاهان

لیموچی: از بودن در سپاهان لذت می‌برم

قدردانی بازیکنان سپاهان از هواداران این تیم

قهرمانی علی داودی با ثبت رکورد 459 کیلوگرم

پاسخ متناقض استقلالی‌ها به ناراحتی رامین

دزدی در شش ثانیه به عشق پرسپولیس!

تیزر رسمی نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت رونمایی شد+ویدئو

سمیرا دلش نمی‌سوخت، تو چی کار کردی؟

حرص خوردن های جذاب ژاله صامتی

واکنش نوه مهدی فخیم‌زاده به خبر بستری شدن کارگردان

قهر نه! دوری تو قلب مرا بی‌گله کشت

تأکید سرپرست سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر بر ضرورت اقدام به موقع و مدیریت بهینه زمان

مکتب حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک الگوی مدیریتی مورد توجه قرار گیرد

رژیم‌های غذایی با گرسنگی‌های متناوب ممکن است اثرات غیرمنتظره‌ای روی مو داشته باشد

واقعیت حمام نکردن با افزایش عمر

ترانه زیبای «نفس» با صدای فرزاد فرزین

دستگیری معتاد سابقه‌دار با 37 فقره سرقت در سمنان

روایت عجیب از حاج قاسم سلیمانی در میدان نبرد

استوری/ نام مبارک امیرالمؤمنین علی(ع)

نماهنگ حماسی «ناصر الحسین، قاسم سلیمانی» با صدای محمود کریمی

تاس کباب غذای ویژه برای ظهر جمعه

هنگام غش و ضعف چه کنیم؟

ایده خلاقانه هنرمند کره ای و تبدیل سطل بازیافت به سبدهای سازمان دهنده

ردیابی گاز‌های ضروریِ حیات در سیاره‌ای فراخورشیدی توسط تلسکوپ جیمز وب

اگر تو فارغی از حال دوستان یارا

مربی استقلال: عملکرد ما امروز خوب بود، می‌شد برنده شویم

کارترون: روی یک اشتباه گل خوردیم ولی بابت واکنش‌ مان خوشحالیم

صالح حردانی، بازیکن سپاهان: از استقلال پیشنهاد دارم

صحبت های جنجالی روزبه چشمی بازیکن استقلال پس از تقابل با سپاهان

النصر با تالیسکا در حال عذاب دادن فنرباغچه است!‏

باشگاه‌های اسپانیایی علیه بارسا؛ اولمو را ثبت نکنید!

ربیعی: چرا استعفایم را قبول نکردید!

دوبلور کارتون «فوتبالیست‌ها» :دوست نداشتم جای سوباسا حرف بزنم!‎

خبرهایی از مهران مدیری و مسعود کیمیایی و ماجرای اولین حاشیه جشنواره فیلم فجر امسال

این 6 نشانه یعنی منتظر حمله میگرن باشید

«جغجغه مرگ» چیست و چرا گاه در آخرین لحظات زندگی انسان‌ها شنیده می‌شود؟

موسیقی «بتهوون»؛ امید به زندگی در میان آشفتگی های زندگی

وزیر بهداشت: 80 درصد پزشکان مجبورند بعد از مهاجرت رشته پزشکی را کنار بگذارند

در مراسم گرامیداشت سالگرد سردار سلیمانی چه گذشت؟

استوری/ داروی درد من شهادت است

سیل در خیابن های مکه!

کندن پارکومتر و سرقت پول در لندن!

زندگی بزرگان/ صاحب مظلوم‌ترین تصویر جنگ؛ این غواص دست‌بسته کیست؟

آموزش تزئین کیک پای