آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه باقالی پخته به روش بازاری خانه داري

طرز تهیه باقالی پخته به روش بازاری
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فارس /یکی از خوشمزه‌هایی که در هر فصلی می‌توانید بپزید باقالی است.
این خوراکی با طعم خوشمزه و فوق العاده‌اش به همراه نمک و فلفل دلچسب‌تر هم می‌شود. بعضی این میان وعده را به عنوان صبحانه یا عصرانه میل می‌کنند و برخی هم با آن را به عنوان یک شام سبک و مقوی می‌خورند.
باقالی نگو بلا بگو! / خواص دارویی باقالی
اگر بدانید باقالی چه خاصیتی دارد همین الان دست به کار می‌شوید و یکی از غذا‌های حاوی باقالی را در برنامه غذایی تان جای می‌دهید. باقالی دارای مقدار زیادی ال دوپا (L DOPA) است؛ ماده‌ای که سال هاست در درمان پارکینسون مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از خاصیت‌های دیگر باقالی در کنترل پرفشاری خون است؛ بنابراین به کسانی که فشار خون دارند، خوردن آن توصیه می‌شود.
باقالی همچنین باعث استحکام استخوان ‎ها می‌شود و این در حالی است که سلامت استخوان‌ها بسیار اهمیت دارد، اما ما معمولا به فکر حفظ و نگهداری آن‌ها نیستیم. از این به بعد به فکر ستون ‎های بدن خودتان باشید و باقالی را وارد رژیم غذایی خود کنید تا از منگنز Manganese، پتاسیم Potassium، و ویتامین K این ماده که لازمه استخوان‌سازی هستند، استفاده کنید. اما این همه خاصیت‌های باقالی نیست؛ باقالی به‌خاطر وجود آهن، می‌تواند انرژی زیادی به شما بدهد. یک لیوان باقالی پخته‌شده می‌تواند تقریبا 14 درصد آهن موردنیاز روزانه‌ی شما را تأمین کند. همچنین آهن به شما انرژی می‌دهد، چون آهن برای تولید هموگلوبین لازم است. هموگلوبین اکسیژن را به تمام نقاط بدن می‌برد و آن را به سلول‌ها می‌دهد.
اگر به کمبود آهن مبتلا هستید، اکسیژن در بدن کاهش می‌یابد و احساس خستگی و بی‌حالی می‌کنید. این مسئله ممکن است به آنمی منجر شود؛ بنابراین خوردن باقالی سرشار از آهن می‌تواند خستگی و علائم دیگر آنمی را از بین ببرد.
اما حواستان باشد، اگر به فاویسم یا G6PD مبتلا هستید، خوردن باقلا می‌تواند برایتان خطرناک باشد. دیویسین، کان‌ویسین و ایزورامیل موادی هستند که در باقالی وجود دارند؛ این مواد شیمیایی خاصیت اکسیدکنندگی دارند. برای همین هم افراد مبتلا به فاویسم باید از باقالی دوری کنند.
باقالی از نظر طب سنتی
براساس تعالیم موجود در طب سنتی، باقالی تازه از طبع سرد و‌تری برخوردار است. گفته می‌شود رطوبت درون باقالی برای بدن بسیار مفید است. به همین دلیل سرد بودن طبع آن، بهتر است در صورت مصرف در فصول سرما نظیر پاییز و زمستان، توسط ادویه‌هایی با طبع گرم نظیر گلپر و فلفل، از نظر طبع به تعادل درآید. اما طبع گل باقالی گرم است. دم کرده گل باقالی ضد تشنج و ادرار آور است. دم کرده گل باقالی سنگ کلیه را دفع می‌کند و برای قولنج‌های کلیوی مفید است.
پیامبر اکرم (ص) باقالی را به عنوان خوراک حضرت عیسی (ع) مطرح فرموده اند. امام صادق (ع) هم می‌فرمایند: باقالی، بیماری را می‌برد و در آن بیماری‌ای نیست. همچنین می‌فرمایند، استخوان‌های پا را استحکام و تراکم درونی می‌بخشد، مغز را افزون می‌سازد و خون تازه تولید می‌کند (کافی). این امام همام خوردن قدری پوست باقالی همراه آن را، برای پاک کردن معده مطرح فرموده اند که این نکته در فرمایش پیامبر اکرم (ص) نیز به عنوان دفع کننده بیماری از بدن بیان شده است.
بیایید باقالی درست کنیم
برای پختن یک باقالی خوشمزه و بازاری به چیزی جز باقالی و آب نیاز ندارید. اگر باقالی تان خشک است، بهتر است، همانند سایر حبوباتی که از شب قبل خیس می‌کنیم تا برای غذاهایمان استفاده کنیم، باقالی خشک را نیز پس از شستن با آب به مدت 24ساعت در داخل آب بخیسانید. یادتان نرود هر چند وقت یکبار آب آن را عوض کنید. این غذای خوشمزه جزء خوراکی‌های خوش طعم شب‌های زمستانی است که اکثر افراد از آن خاطره‌ای دارند.
بعد از خیساندن باقالی حالا نوبت به پخت آن می‌رسد. برای این منظور قابلمه‌ای مناسب با حجم باقالی استفاده شده انتخاب کنید. در داخل قابلمه آب بریزید و آن را بر روی شعله گاز قرار دهید. بگذارید دمای آب به نقطه‌ی جوش خود یعنی 100 درجه برسد. توجه داشته باشید این آب نباید به هیچ عنوان قُل بزند. دلیل این موضوع آن است که در صورت قُل زدن آب به همراه پخت باقالی، سبب سفت شدن این دانه‌های خوشمزه خواهد شد. بهتر است دمای آب قابلمه و باقالی‌ها بر روی صد درجه ثابت باشد و حرارت را همچنان ملایم کرده که از قل زدن جلوگیری شود.
در مراحل آخر پخت نمک روی باقالی‌ها بریزید. اگر از ابتدا نمک بزنید باعث دیرپز شدن باقالی‌ها می‌شود، همچنین بهتر است، ادویه‌ها مثل فلفل و گلپر را در انتهای پخت باقالی بزنیم تا عطر و طمع آن‌ها همچنان حفظ شوند. زمانیکه باقالی پخت، به راحتی در بین دوانگشت دست له می‌شود و این نشان دهنده‌ی آماده شدن آن است. بعد از پخت با مخلوط نمک و سرکه و گلپر که طعم بسیار لذیذی به باقالی پخته شده شما می‌دهد، از خودتان پذیرایی کنید.
*حواستان به این نکات هم باشد
توجه کنید که اگر از باقالی تازه استفاده می‌کنید احتیاجی به قرار دادن باقالی‌ها در آب نیست، کافی است باقالی را بشویید و برای پختن در قابلمه بریزید.
در آخر هم یادتان نرود که طبع باقالی سرد است و مصرف زیاد آن موجب نفخ یا سنگینی معده می‌شود. همچنین در بعضی از افراد به علت نقص وراثتی کمبود آنزیمی، مصرف آن می‌تواند منجر به تشدید کم خونی در این افراد شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1398068/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایش فیلم «دونده» امیر نادری در پرتغال

خاطره جالب حسین معززی منتقد سینما از اولین نقد سینمایی خود

تدارک شبکه‌های رادیویی ویژه روز معلم

باید بین زن و بچش یک نفر رو انتخاب کنه

تک نوازی زیبای سه تار در طبیعت

انحراف از جاده خودروی معلمان؛ 5 نفر مصدوم شدند

برخورد پژو و ساینا 6 مصدوم بر جا گذاشت

حادثه برای مینی‌بوس مدرسه؛ 15 مصدوم درمان و ترخیص شدند

جنگل سنگی Suobuya، واقع در چین

دریاچه Carezza یکی از زیباترین دریاچه های ایتالیا

ساحل صورتی در جزیره کومودو، اندونزی

تولید اکسیژن توسط برگ زیر میکروسکوپ!

فیلمی عجیب از هندوانه خوردن یک زرافه

یک شاهکارِ 133میلیونی!

تصاویری دیده نشده از سواری گرفتن بچه زرافه از مادرش

تصاویر عجیب و ترسناکی از یک مارماهی در زیر دریا

روش پخت کتلت بدون تخم مرغ

قورمه سبزی رشتی؛ غذایی که حال و هوای شمال را به خانه‌تان می‌آورد

قرص کلسیم نخر!

امنیت روانی همسرت رو بِهَم نَریز

رفع بوی بد ظروف مسی با استفاده از روش های خانگی

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند

کاهش متراژ غرفه‌ها برای حضور تعداد بیشتر ناشران است

‏48 ساعت پرتنش آنچلوتی؛ رئال مانع رفتن او به برزیل نشد!‏

اعلام ترکیب النصر؛ رونالدو در اندیشه اولین فینال آسیایی

هت‌تریک بارسا ممکن نیست، قطعی است!‏

رئیس فدراسیون چوگان: هدف ما صعودبه جام‌جهانی نیست!

دوری محبی از میادین طولانی شد!

مشاور لاپورتا؛ این رفتارهای رئال یعنی قافیه را باخته‌اند!

عصبانیت امیرمحمد هوشمند بعد از تعویض زودهنگام

واکنش ورزشکاران به روز ملی خلیج فارس

کلیپ باشگاه اینتر برای دیدار حساس امشب برابر بارسلونا

رونمایی از پوستر نمایش بهاره رهنما، اجرای «باغ عدن» و چند خبر دیگر

اضافه شدن 57 سالن به سینماهای کشور

اجرای احساسی و زیبا از سینا درخشنده و حمید هیراد

تک نوازی زیبای سه تار در منظره طبیعی

تمهیدات سازمان سنجش برای به صفر رساندن تقلب در کنکور

مرگ تلخ زن جوان در نهر

جستجو برای یافتن مفقودان حادثه بندر شهید رجایی آغاز شد

هواشناسی هشدار داد؛ رگبار و رعد و برق در 23 استان

واژگونی پراید بر اثر خواب‌آلودگی راننده؛ سرنشین خودرو کشته شد

فیلمی شگفت‌انگیز از مبارزه گراز نَر با گله گرگ‌های گرسنه

یکی از طولانی ترین غارهای جهان

منظره ای زیبا از طبیعت

سد غول‌پیکری که چرخش زمین را کند می‌کند!

آبشار Tumpak Sewu، یا هزار آبشار در جاوه شرقی

صحنه آهسته‌ای تماشایی از بال زدن مرغ مگس‌خوار

Katara Towers یک شگفتی معماری در قطر

طرز تهیه اسکمو گوجه سبزِ اصیل شمالی

بدون ثعلب این بستنی بهاری رو درست کن