آریا بانو

آخرين مطالب

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟ سیاسی

اولین گل‌های رز دنیا چه رنگی بودند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین /وقتی حرف از گل رز به میان می‌آید، در ذهن اکثر ما گل رز قرمز متبادر می‌شود؛ اما جالب است بدانید که عبارت معروف "رزها قرمزند" ازنظر تاریخی نادرست است.
غزال زیاری: نتایج تحلیل‌های ژنتیکی بر روی گل‌های رز حکایت از آن دارد که اجداد گل رز نه به رنگ قرمز بوده، نه سفید و نه حتی صورتی؛ بلکه به رنگ زرد بوده است. این موضوع احتمالا در آن زمان برای شاعرانی که در جستجوی قافیه‌های عاشقانه بودند، مشکل‌ساز بوده است.
در این تحقیق توصیفی به بررسی اجدادی گل رز پرداخته شده و موارد متعددی ازجمله رنگ و تعداد گلبرگ‌های آن مورد بررسی قرار گرفته است. محققانی که بر روی این تحقیق کار می‌کردند امیدوارند که این اطلاعات در آینده، کار پرورش‌دهندگان رز را برای ترکیب ویژگی‌های مدنظرشان آسان‌تر کند و این تحقیق برای اولویت‌بندی پروژه‌های حفاظتی نیز مفید خواهد بود.

آریا بانو


کاهش تنوع گیاهی در گذر زمان
بسیاری از گونه‌های گیاهی روزگاری تنوع به‌مراتب بیشتری داشتند، اما به دلیل تولید بیشتر محصولاتی که انسان‌ها به آن نیاز داشتند و یا قرار داشتن در مکان و زمان مناسب، فقط تعداد معدودی از آن‌ها برای کشاورزی انتخاب شدند.
کشاورزی صنعتی هم این تنوع را به طرز قابل‌توجهی کاهش داده که گرچه ازیک‌طرف باعث افزایش بهره‌وری می‌شود؛ اما از سوی دیگر این گیاهان را در برابر بیماری‌ها و تغییرات اقلیمی آسیب‌پذیرتر می‌کند.
این وضعیت برای گیاهانی مثل گل رز نیز صادق است. همان‌طور که در کشاورزی مواد غذایی، پیدا کردن تنوع باقی‌مانده در طبیعت برای اصلاح نژاد مفید است، این موضوع برای گل رز هم صدق می‌کند. به همین خاطر شناسایی روابط درخت تبارشناسی رزها این فرایند را سریع‌تر و مؤثرتر خواهد کرد.
تبارشناسی گل رز
حالا و در پی تلاش‌های فراوان برای بررسی ژنوم گل‌های رز اطلاعات جدیدی از تاریخچه آن‌ها به دست آمده است؛ جنس Rosa شامل حداقل 140 گونه است و حدود 35 هزار رقم (کشت پذیر) از آن‌ها وجود دارد. شاید بیشتر افرادی که گل‌ها را می‌شناسند رزها را بر اساس رنگ یا بو شناسایی کنند، اما پرورش‌دهندگان و گیاه‌شناسان ویژگی‌های دیگری را نیز مدنظر قرار می‌دهند. از آنجا که گل رز 30 درصد از بازار جهانی گل‌های بریده‌شده را تشکیل می‌دهد، سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی نیز در این زمینه وجود دارد.
در این راستا تیمی به رهبری پروفسور چائو یو از دانشگاه جنگلداری پکن، نمونه‌هایی از 80 گونه وحشی چینی رز جمع‌آوری کرده‌ و ژنوم کامل گل Rosa persica (که یک گونه کویری است) را ارائه داده‌اند که برخلاف نسخه‌های قبلی، از نظر ژنتیکی هیچ‌گونه خللی ندارد.
این پژوهش این امکان را برای محققان فراهم کرده تا منشأ گیاه‌شناسی، روابط تبار شناختی و تاریخ تکاملی رز را کشف کنند و در ادامه نقشه‌ای برای پرورش آینده این گل‌ها فراهم نمایند.

آریا بانو


این محققان معتقدند که توانسته‌اند ویژگی‌های اجدادی گل رز که همه رزهای امروزی از آن منشأ گرفته‌اند را شناسایی کنند. اگر ادعای آن‌ها صحت داشته باشد، اجداد گل‌های رز، زرد و بدون لکه‌های گلبرگ بودند؛ گرچه احتمالاً این گل‌ها در چین رشد می‌کردند.
به‌احتمال‌زیاد این گل‌ها ساختار ساده‌ای داشتند و ویژگی‌هایی ازجمله گلبرگ‌های دو ردیفه شاید نتیجه جهش‌های نادری بوده باشند که توسط انسان‌ها انتخاب و پرورش داده شده‌اند.
برگچه‌های بوته‌های رز احتمالاً به شکل هفت‌تایی بوده است. گل‌های سفید احتمالاً از اولین تغییرات رنگ گل‌های رز بوده‌اند و رزهای قرمز و صورتی بعدها به‌واسطه سلیقه انسان‌ها رواج یافته‌اند.
رزها گیاهانی با قدمت بسیار زیاد هستند و عمر آن‌ها در باغ تنها یک لحظه کوتاه در مقیاس زمانی است. نویسندگان این پژوهش تفاوت‌های میان گونه Banksianae (رزی با گل‌های سفید و زرد) و دیگر گونه‌های رز را به تغییرات جغرافیایی چین نسبت می‌دهند که در نتیجه شکل‌گیری دوباره کوه‌های هیمالیا و در حدود 23 میلیون سال پیش اتفاق افتاده است. این تغییرات موجب کاهش بارندگی و دمای زمین شده و در نتیجه دامنه پراکندگی و جمعیت رزها کاهش یافت؛ اما گونه Banksianae حدود 200 هزار سال پیش دوباره بازیابی شد.

آریا بانو


محققان همچنین معتقدند که در گذشته تنوع بیشتری از رایحه‌های گل رز وجود داشته؛ اما این تنوع به دلیل تمرکز پرورش‌دهندگان بر روی مقاومت در برابر بیماری‌ها و طول عمر بیشتر گل‌ها در گلدان کاهش‌یافته است.
خیلی‌ها گل‌های رز زرد را سمبل مفاهیمی مثل حسادت و خیانت می‌دانند؛ هر چند که مدت‌هاست گل‌فروش‌ها تلاش می‌کنند تا این ارتباط منفی را از بین ببرند؛ چرا که بحث گل با خیانت در تضاد است؛ مگر آنکه گل‌های زرد رز به موفقیت نسل‌های نوین‌ترشان حسادت کنند.
این تحقیق نشان می‌دهد که ویژگی‌های بسیار زیادی از رزها در طبیعت باقی‌مانده که پرورش‌دهندگان ممکن است بخواهند آن‌ها را دوباره احیا کنند.
منبع: iflscience

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1395581/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدرت تکلم من و رفیقم در مواقع حساس

یه طرفه نباید قاضی برم؟!

چهره ها/ استوری تلخ و متفاوت محسن چاوشی برای حادثه بندرعباس

بعد از 105سال یک خواستگار برات اومد اونم فراریش دادی

سکانسی که پری‌سیما را به گریه انداخت!

جکی جان شدن نقی معمولی

بیتی از حافظ با آواز دلنشین طاهر قریشی

موسیقی زیبای «میان ستاره ای» با نوای ساز هنگ درام

مدارس بندرعباس تعطیل شد

اطلاعیه شماره 2 مدیریت بحران در پی انفجار بندرعباس؛ ازدحام نکنید

تعداد فوتی‌های حادثه انفجار بندرعباس به 8 نفر رسید

آتش‌سوزی گسترده در یک پارکینگ؛ 18 خودرو اسقاطی سوخت

خون مورد نیاز مجروحان حادثه انفجار بندرعباس تامین شد

یاقوت سرخ اعماق زمین

لحظه اصابت صاعقه به زمین

لذت بردن پلنگ های برفی باشکوه از گرمای خورشید در باغ وحش مسکو

جایی که زمان متوقف می‌شود

طرز تهیه‌ی بریانی؛ غذای پرطرفدار اصفهانی

چطور بستنی لواشکی درست کنیم؟

مشکلات و آسیب دیدگی های زانو

فوت و فن مهارت‌های ارتباطی؛ چطور روی دیگران تاثیر مثبت بگذارید!

محققان: هوش مصنوعی در درک تعاملات اجتماعی هنوز به‌خوبی انسان عمل نمی‌کند

سحابی سیاره‌نمای NGC 1514

گهی پشت بر زین، گهی زین به پشت

شکوری: خوشحالی هواداران استقلال، بهترین هدیه برای ما بود

رونمایی جباری از یک جوان آینده دار

ایمان عالمی: از هواداران استقلال تشکر می کنم که ما را حمایت کنند.

کتک کاری هواداران بارسا با پلیس پیش از ال‌کلاسیکو!

جباری: کار عجیبی نکردیم؛ موفقیت یعنی قهرمانی در جام حذفی

جباری: بوژوویچ هم در این پیروزی نقش داشت

میزبان اولین بازی نیمه نهایی مشخص شد

آرناتوویچ زوج لائوتارو؛ طارمی به نیمکت‌ برگشت!

صنعت نفت حریف استقلال در نیمه نهایی جام حذفی

شرایط برای برگزاری دیدار ایران -کره شمالی در مشهد فراهم است

از آدمای پولدار باید ترسید

وقتی مامان اول بازجویی می‌کنه، بعدش اسپانسر میشه!

برای پیدا کردن خودت باید از دست بدی

بازیگر دایی جان ناپلئون: زمان پخش دومین قسمت، تهدید به قتل شدم

ویتامین‌های ضروری برای کاهش وزن

اجرای جالب علیرضا قربانی به زبان ترکی با موسیقی شمال خراسان

قتل نوعروس 17 ساله و مادرش پس از قتل تازه داماد

اطلاعیه شماره 2 شرکت توانیر، منتظر قطعی برق باشید

حادثه انفجار بندرعباس 6 مفقودی دارد

شدت آتش در بندر شهید رجایی افزایش یافت؛ انفجارها ادامه دارد

عروسک‌های مکانیکیِ قدیمیِ ژاپن

اعجوبه دوندگی در استرالیا

پارک جنگلی ملی در شهر ژانگجیاجی، چین

بزرگترین دریاچه داخلی ایران

طرز تهیه چیپس خانگی؛ با طعم‌های مختلف

لیموناد خیار خونگی، ساده و خنک برای روزهای گرم تابستون!