آریا بانو

آخرين مطالب

حسین علیزاده: آنچه به ما قدرت می‌دهد تا سرمان را در دنیا بلند کنیم تکیه بر فرهنگ است فرهنگی هنری

حسین علیزاده: آنچه به ما قدرت می‌دهد تا سرمان را در دنیا بلند کنیم تکیه بر فرهنگ است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / حسین علیزاده نوازنده ایرانی در جشن امضای «دستگاه‌های موسیقی ایران» گفت: آنچه به ما قدرت می‌دهد تا سرمان را در دنیا بلند کنیم تکیه بر فرهنگ است.
تالار فرهنگ و هنر ساری جمعه 5 اردیبهشت میزبان جشن امضا و رونمایی مجموعه کتاب و آلبوم «دستگاه‌های موسیقی ایران» اثر استاد «حسین علیزاده» با اجرای آلبوم «نی‌نوا» توسط ارکستر فیلارمونیک مازندران شد.
بازار


این مجموعه که تالیف و آهنگسازی آن برعهده حسین علیزاده بوده؛ شامل 13 دستگاه و آواز موسیقی ایرانی در قالب 17 لوح فشرده و 13 کتاب نُت است.
حسین علیزاده در این مراسم مازندران را سرزمینی خواند که از آن خاطرات بسیاری دارد و در ادامه گفت: بسیار از این سرزمین آموخته‌ام و آنچه برای من سازنده شد افکاری است که در آینده به آن اعتقاد پیدا کردم.
این نوازنده سرشناس ایرانی با یادآوری نام و یاد «احمد محسن‌پور» و «ابوالحسن خوشرو» هنرمندان نامدار و فقید موسیقی مازندران یادآور شد: یاد می‌کنم از استادان بزرگ‌ احمد محسن‌پور و خوشرو که خیلی لحظات زیبایی با آنها داشتم. سال‌های جنگ که دلم در تهران می‌گرفت و نیاز داشتم از عشق لبریز شوم به مازندران می‌آمدم و در قادیکلا با محسن‌پور دمخور می‌شدم‌ که همیشه برای من زنده است و چقدر انسان باشکوهی بود. از فرهنگ و موسیقی آنها فیض می‌بردم.
علیزاده ادامه داد: هیچ وقت بعضی‌ها در قالب مرگ نمی‌گنجند، به زندگی معنی می‌دهند و جاودانه‌اند.
این موسیقیدان ایرانی با بیان این که گفتن از موسیقی، هنری که فکر می‌کردند ممنوعه باشد زیباست، یادآور شد: بعد از نیم قرن نشان داد آنچه در دل و عشق ملتی است و تاریخ را ساخته، هیچکس نمی‌تواند تعیین کند این باشد یا نباشد، مثل این که بگویند حق ندارید عاشق باشد، این حرف پوچی است چراکه همه عاشق‌اند.
او تصریح کرد: ممکن است برخی از دوستان و همکاران ما به این موضوع تن داده باشند اما من از کسانی هستم که هرگز تن ندادم.


علیزاده با ابراز غرور نسبت به حضور مشتاقان هنر در این مراسم گفت: انسان وقتی چهره‌های شما را می‌بیند احساس غرور می‌کند و فکر نمی‌کند تنهاست، به هر وسیله‌ای بتوانی امید ایجاد کنی، مرگ را می‌رانی، اگر ملتی تاریخ و فرهنگ نداشته باشد باقی نمی‌ماند، آنچه ما را باقی نگه داشته شعار نیست، ملت‌های دنیا می‌دانند ایران چه تاریخی دارد و این سرزمین پهناور چه فرهنگ‌های متنوعی دارد که هنوز درک نشده با این فرهنگ‌ها، از فرهنگ غنی برخوردار می‌شویم.
نوازنده سرشناس ایرانی موسیقی تمام اقوام را موسیقی خود خواند و افزود: من به عنوان نماینده موسیقی سنتی و دستگاهی اینجا نیستم، من به‌عنوان یک ایرانی اینجا ایستادم که موسیقی مازندران، ترکمن‌صحرا، کردستان، خراسان موسیقی من است. حتی ارزش نفت زیر پای ما کمتر از این است و آنچه به ما قدرت می‌دهد تا سرمان را در دنیا بلند کنیم، تکیه بر فرهنگ است.
علیزاده تاکید کرد: وقتی ایرانی هستیم همه آنچه در فرهنگ‌های ایرانی داریم از ما هویت ایرانی می‌سازد.

آریا بانو


او درباره موسیقی ایرانی گفت: این موسیقیِ فارسی‌زبانان است و به شعر فارسی متکی بوده؛ حتی اگر گویش، مازندرانی یا زبان آذری باشد، پس چرا آموزش موسیقی صرفا به این تکیه می‌کند!؟
علیزاده در ادامه با اشاره به شیوه‌های آموزش موسیقی در دانشگاه افزود: پس از فراغت از دانشگاه هر چه جلوتر می‌آمدم با خودم فکر می‌کردم چرا شیوه آموزش فرق نمی‌کند؟ مطلب را در دانشگاه که محل تحقیق است ارائه می‌دهیم اما شیوه برخوردمان مکتبخانه‌ای است.
این هنرمند خاطرنشان کرد: روایت‌های شفاهی ایرادهای خودش را دارد. از کسی ایراد نمی‌گیریم، سنت انتقال ردیف از قدیم وجود داشته، وقتی می‌بینیم آنچه در دانشگاه تدریس می‌شود هیچ ارتباطی به جامعه ندارد باید فکر کنیم تکلیف این دانش‌آموخته در جامعه چیست.
علیزاده با بیان این که از نظر فرهنگ‌ موسیقی، جامعه ما فقیرتر از ادبیات است، گفت: با این که ادبیات فعلی خیلی صدمه خورده اما پشتوانه قوی داریم. ما ملتی با فرهنگ و تاریخ هستیم اما برخی برنامه‌های تلویزیون بار ضدهنری دارد و برخی جراید، شما را از فرهنگ خودتان جدا می‌کند.
او خاطرنشان کرد: موسیقی و همین زبان فارسی که حرف می‌زنیم را ملت نگه داشتند. باید کاری کنیم فرهنگ موسیقایی مردم پرورش یابد و عادی شود.
علیزاده با اشاره به روزهای همه‌گیری کرونا گفت: نخستین فکری که روزهای کرونا در خانه داشتم با تماشای کتاب‌های خیام و حافظ و سعدی در طاقچه به ذهنم رسید که موسیقی ما در روزگار قاجار تدوین شد اما ملودی‌های آن از اقصی‌نقاط ایران گرفته و آنکادره شد.
موسیقیدان ایرانی تاکید کرد: وقتی بدون کنجکاوی و سوال، با پدیده‌ای برخورد کنیم، ماشین‌های تکرارکننده و حفظ‌کننده ملودی می‌شویم که پس از امتحان، آن را هم فراموش می‌کنیم و بعد جذب بازار می‌شویم.
علیزاده به ارزش و قداست موسیقی در دیگر کشورها اشاره کرد و افزود: در تاجیکستان موسیقی جزو مقدسات است و مردم فرهنگ موسیقیایی دارند.
وی خاطرنشان کرد: اگر یک قدم به سمت مردم برداریم، صدها قدم به طرف شما برمی‌دارند، آنچه به غرور من اضافه می‌کند همان ایرانی بودن است.
نقش‌آفرینی بیش از 40 نوازنده و خواننده در مجموعه دستگاه‌های موسیقی ایران
«علی بوستان» مدیر پروژه و ناظر کیفی مجموعه نیز در سخنانی گفت: در گذشته هنرمندان در رشته‌های مختلف متخصص بودند، بعد از مدت‌ها توانستیم زیر لوای پرچم حسین علیزاده با موضوع دستگاه‌های موسیقی ایران این کار را انجام دهیم.
بوستان درباره این مجموعه اظهار کرد: از پاییز 1399 مجموعه با گروهی بزرگ آغاز و تولید شد، با 13 دستگاه و آواز روبه‌رو بودیم که به 302 قطعه رسیدیم.
وی ادامه داد: در تابستان 1402 این پروژه آماده شد، در مرحله نخست قرار بود پروژه به صورت دوره‌ای منتشر شود اما در نهایت به صورت کامل ارائه کردیم.
بوستان درباره گروه اجرایی پروژه یادآور شد: بیش از 100 نفر در این مجموعه نقش داشتند که بالغ بر 45 نفرشان نوازنده و خواننده بودند.
او با بیان این که تاکنون عادت داشتیم اشعار ادبیات کلاسیک را در ردیف‌های آواز و ساز با هم بشنویم، گفت: اوزان این اشعار به گوشه‌ها تحمیل می‌شد اما به همت شاعر و هنرمند «سیروس جمالی» تمام گوشه‌هایی که در ردیف بوده، در شعر آمده‌است.
در این مراسم آلبوم «نی‌نوا» توسط ارکستر فیلارمونیک مازندران اجرا و در پایان مراسم نیز با حضور تعداد زیادی از هنردوستان، جشن امضای این اثر برگزار شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1395512/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قتل نوعروس 17 ساله و مادرش پس از قتل تازه داماد

اطلاعیه شماره 2 شرکت توانیر، منتظر قطعی برق باشید

حادثه انفجار بندرعباس 6 مفقودی دارد

شدت آتش در بندر شهید رجایی افزایش یافت؛ انفجارها ادامه دارد

عروسک‌های مکانیکیِ قدیمیِ ژاپن

اعجوبه دوندگی در استرالیا

پارک جنگلی ملی در شهر ژانگجیاجی، چین

بزرگترین دریاچه داخلی ایران

طرز تهیه چیپس خانگی؛ با طعم‌های مختلف

لیموناد خیار خونگی، ساده و خنک برای روزهای گرم تابستون!

بورانی بادمجان کبابی؛ پیش‌غذایی با عطر دودی

خلط پشت حلق را جدی بگیرید!

روی کاناپه نخوابید!

عرق سیراب شیردان معجون سلامتی!

از عشق تا همزیستی: 15 نکته برای یک زندگی مشترک پایدار

رفتارهایی که نشان می‌دهد در مهدکودک یک مشکلی برای کودک وجود دارد

تاثیر آینه دکوراتیو در انرژی خانه

کهکشان زیبای Arp142

شعری از حمید حمزه نژاد، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

دوازدهمین گل فصل رامین برای پنچری پیکان

خداحافظی سپاهان با 2 جام در 24 ساعت!

هافبک فولاد پاسخ شایعات عجیب را می‌دهد

انتظاری: سپاهان در نود دقیقه باید شکست می‌خورد

فرشید سمیعی مدیرعامل سابق استقلال

رضایی:قطعا پیکان به لیگ برتر صعود خواهد کرد

خط قرمز جباری روی منفی ترین رکورد استقلال

قائم: خیلی بهتر از سپاهان بازی کردیم

دین محمدی: انتظار داشتم برخی بازیکنان استقلال احترامم را حفظ می کردند

صحبتهای سامان نریمان‌جهان بازیکن پیکان در پایان بازی با استقلال

اولین برد آقا مجتبی در جام حذفی؛ مسیر هموار برای قهرمانی در فصلی کابوس‌وار

هادی خانیکی: به انسان ایرانی امیدوارم

ویدئویی از تمرینات حسین علیزاده و محمد معتمدی برای کنسرت «باده تویی»

وزیر کشور وارد بندرعباس شد

آتش‌سوزی بندر شهید رجایی ‌تحت کنترل درآمد

جسد پزشکی که 2 سال پیش ناپدید شده بود، پیدا شد

کانون انفجار و آتش در بندر شهید رجایی

توزیع کارت ورود به جلسه کنکور آغاز شد

وضعیت خودروهای خروجی از بندر شهید رجایی بندرعباس

لبخند شیرین این دختربچه در بحبوحه اخراج اجباری پربازدید شد

رکورددار طولانی ترین مهاجرت

این بوقلمون وحشی همچنان از دست پلیس فراری است

قمر سیاره مشتری

شعری از عباس کیقبادی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

طبیعت حریف شهرداری گرگان در فینال لیگ بسکتبال شد

پرواز قوی سپید به نیمه نهایی جام حذفی

حدادی: دوومیدانی اولویت وزارت ورزش است/ انتقادپذیر هستم

از اکران «وحشی» تا چند خبر تئاتری

مجبور شدم بهش بگم مادرش خدمتکار خونه شماست

میخوام برم سمت لایف استایلم

علائم کرونای چشمی را جدی بگیرید