آریا بانو

آخرين مطالب

83درصد فوتی‌های تصادفات، زیر 50 سال هستند سیاسی

83درصد فوتی‌های تصادفات، زیر 50 سال هستند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام اینکه 83درصد فوتی‌های تصادفات، زیر 50 سال هستند، درباره پویش نه به تصادف و اجرای برنامه پزشکی خانواده توضیحاتی ارائه داد.
دکتر علیرضا رئیسی در برنامه تلویزیونی «کشیک سلامت» درباره پویش «نه به تصادف» اظهار کرد: 20هزار نفر سالانه جان خود را در حوادث ترافیکی از دست می دهند، توضیح داد: 83 درصد افرادی که جان خود را در حوادث ترافیکی از دست می دهند کمتر از 50 سال دارند و بیش از 60 درصد نیز کمتر از 30 سال دارند.
وی با بیان اینکه پویش‌ها با هدف آگاه‌سازی و فرهنگسازی اجرا می‌شوند، گفت: وزیر بهداشت، پویش نه به تصادف را در دولت مطرح کرد و رئیس‌جمهور از اجرای آن استقبال کرد. همچنین وزرایی که در ارتباط با حوادث ترافیکی دستی بر آتش دارند به پای کار آمدند.
بازار
اجرای پویش نه به تصادف در سه مرحله
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره مراحل و فازهای پویش نه به تصادف اظهار کرد: پویش نه به تصادف شامل سه مرحله می‌شود. مرحله اول پویش از یک اسفند ماه سال گذشته آغاز شد و تا 15 فروردین ماه ادامه داشت. مرحله دوم این پویش بلافاصله پس از پایان مرحله اول یعنی از روز 16 فروردین ماه آغاز شده و جلساتی در وزارت بهداشت به منظور بررسی عملکرد دانشگاه‌های علوم پزشکی در راستای پویش نه به تصادف در حال برگزاری است. مرحله دوم پویش نه به تصادف حدود یک سال زمان می‌برد. 
سخنگوی پویش نه به تصادف ادامه داد: مرحله اول و دوم پویش نه به تصادف به ترتیب مراحل کوتاه‌مدت و میان‌مدت این پویش هستند اما مرحله سوم پویش که یک برنامه بلند مدت است، پس از پایان مرحله دوم آغاز می‌شود و تا پایان دولت چهاردهم ادامه دارد. در حال حاضر، اگر بخواهیم درباره آمار و ارقام پویش نه به تصادف و تاثیر آن سخن بگوییم دست به کار غیرعلمی زده‌ایم.
ضرورت توجه به حوادث ترافیکی در تمام فصول سال
رئیسی با بیان اینکه پویش نه به تصادف به بهانه سفرهای نوروزی آغاز شده، توضیح داد: اینطور نباید تصور کرد که فقط میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی سفرهای فروردین ماه را در کانون توجه قرار دهیم بلکه می‌بایست به تمام ماه‌ها توجه کنیم. میزان فوتی‌های حوادث ترافیکی ماه‌های مرداد و شهریور نسبت به فروردین ماه بیشتر است. 
وی با بیان اینکه حوادث ترافیکی هزینه‌های فراوانی به همراه دارد، ادامه داد: نه تنها افرادی که حوادث ترافیکی را تجربه کرده‌اند بلکه خانواده‌های آنها نیز این حوادث را فراموش نمی‌کنند. تصادف، بار اجتماعی و عاطفی فراوانی به همراه دارد. 
بیش از 3000 نقطه حادثه‌خیز در کشور
سخنگوی پویش نه به تصادف با بیان اینکه چهار ضلع «جاده»، «خودرو»، «فرهنگ رانندگی» و «قانون» در کاهش حوادث ترافیکی نقش دارد، توضیح داد: ایران، کشوری پهناور است و جاده‌های فراوانی دارد. بررسی‌ها بیانگر این است بیش از 3000 نقطه حادثه‌خیز در کشور وجود دارد و بیش از 30 درصد تصادفات منجر به فوت در این نقاط اتفاق می‌افتد. 
پیش از 65 درصد مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در صحنه تصادف
وی با انتقاد از صنعت خودروسازی کشور گفت: متاسفانه، زور هیچ‌کسی به خودروسازان کشور نمی‌رسد. بیش از 65 درصد مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در صحنه تصادف رخ می‌دهد. اینطور نباید تصور کرد که تمام افرادی که جان خود را در حوادث رانندگی از دست می‌دهند با سرعت بیش از 200 کیلومتر در ساعت رانندگی می‌کند بلکه بسیاری از افراد با سرعت 100 کیلومتر تصادف می‌کند و جان خود را به دلیل کیفیت خودرو از دست می‌دهند.
سخنگوی پویش نه به تصادف گفت: هنگامی که مسائل را بررسی می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که همواره پای خودرو در میان است. به طور مثال، 50 هزار مرگ منتسب به دلیل آلودگی هوا طی هر سال اتفاق می‌افتد که بخش اعظمی از آلودگی هوا به دلیل خودروها است. مصرف سوخت بالا، آلودگی هوا و میزان مرگ و میر حوادث ترافیکی با خودروها در ارتباط است.
ضرورت افزایش جرائم رانندگی
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه جرایم رانندگی در کشور بازدارنده نیست، افزود: جرائم رانندگی در کشور می‌بایست بازدارنده باشد. برخی کشورها، محرومیت از خدمات اجتماعی را برای جرایم رانندگی در نظر گرفته‌اند. میزان جرایم رانندگی می‌بایست افزایش شود به نحوی که بازدارنده باشد.
رئیسی درباره فرهنگ سازی گفت: امکان اصلاح خودرو و جاده‌های کشور طی مرحله اول پویش نه به تصادف وجود نداشت. با توجه به محدودیت‌ها، موضوع فرهنگ سازی را در کانون توجه قرار دادیم. 
اجرای برنامه پزشکی خانواده
وی در بخش دوم صحبت خود درباره اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع گفت: رئیس‌جمهور، برنامه پزشکی خانواده را در کانون توجه قرار داده و از این برنامه به شدت حمایت می‌کند. وزارت بهداشت، سه جلسه در ارتباط با برنامه پزشکی خانواده با حضور دکتر پزشکیان برگزار کرده است. 
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره اعلام رسمی اجرای برنامه پزشکی خانواده گفت: اجلاس روسای دانشگاه‌ها را،گ 28 و 29 فروردین ماه برگزار می‌شود و اجرای برنامه پزشکی خانواده به طور رسمی اعلام می‌کنیم.
اجرای فاز اول برنامه پزشکی خانواده با دو برنامه
رئیسی با بیان اینکه فاز اول برنامه پزشکی خانواده شامل 2 برنامه می‌شود، توضیح داد: 30 میلیون نفر در شهرهای کمتر از 20 هزار نفر جمعیت در کشور زندگی می‌کنند؛ وزارت بهداشت در نظر دارد که نظام شبکه را برای این شهرها تکمیل کند. همچنین تعیین تکلیف برنامه پزشکی خانواده در استان‌های فارس و مازندران، برنامه دوم فاز اول برنامه پزشکی خانواده محسوب می‌شود. منظور از تعیین تکلیف برنامه پزشکی خانواده در استان‌های فارس و مازندران این است که ادامه روند یا توقف اجرای آن را بررسی کنیم. 
وی درباره ضرورت اجرای برنامه پزشکی خانواده گفت: حوزه سلامت کشور می‌بایست ساماندهی شود و به طور قطع، اجرای برنامه پزشکی خانواده به ساماندهی نظام سلامت کمک می‌کند. برنامه پزشکی خانواده به اقتصاد سلامت و دسترسی همگانی بسیار کمک می‌کند. خوشبختانه، برنامه پزشکی خانواده از حمایت مسئولان ارشد حوزه سلامت یعنی رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت برخوردار است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1385742/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیگیری کمبود برخی داروهای حیاتی

نجات یک کشتی ایرانی از غرق‌شدن در دریای خزر

بازداشت اعضای باند گروگانگیر

واکنش دانشگاه آزاد به دستگیری یکی از اساتید این دانشگاه در ترکیه

سرقت لباس با روشی متفاوت در ترکیه

چگونه بینی فوک‌ها از ورود آب به ریه ها جلوگیری می کند؟

بازگشت زمستان به بهار ارسباران

شروع بارش برف در هریس استان آذربایجان شرقی

تاکسی رولزرویس در قطر!

وقتی بلد نیستی اما ادعا داری!

لحظاتی از بارش تگرگ امروز در حرم امام رضا (ع)

سیستم چرخ هواپیمای بوئینگ 737 مکس

طوفان شدید شن در بصره عراق

شیر حلوا گیلانی، یک شیرینی سنتی خوش طعم

دستور پخت کباب کفتا، پرطرفدار و خوشمزه

این خوراکی‌ها را هر روز بخورید

ناخن هات رو با چسب نواری و لاک زیبا کن

آیا در دوران بارداری میتونیم سوشی بخوریم؟

نمونه آزمایشی "ماه‌نورد" ایرانی در 1404 ساخته می‌شود

بخشی از کتاب/ ذهن بی انتها، جسم پردوام

گزیده اخبار روز ورزش؛ شجاع و 5 استقلالی!

ام‌باپه تنها یک جلسه محروم شد

کانتونا برای آموریم زمان خرید؛ تقصیر او نیست!‏

کین: کوه انگیزه‌ایم، اینتر را می‌بریم و صعود می‌کنیم

عضو جدید در کادر فنی نفت مسجدسلیمان

غایب جدید و احتمالی گل گهر مقابل استقلال

دو میهمان ویژه در تمرین پرسپولیس

برنامه‌های کارتال برای پایان ناکامی برابر سپاهان

رایا: مطمئنم رئال را حذف می‌کنیم!

برد زنان بسکتبال ایران در اولین گام از مسابقات غرب آسیا با درخشش برهمن

شهاب حسینی: به شان و شعور ایرانی جماعت نباید اهانت کرد

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

چهره ها/ عکس خندان دختر کارگردان معروف

5 سریال کره‌ای «کارآگاهی» که نباید از دست بدهید

نگاهی به سریال «پایتخت» از فصل اول تا هفتم

آیا سریال «وحشی» ارزش دیدن دارد؟

آهنگ زیبای «مهربانم» با صدای علی منتظری

باند سارقان 100 فقره‌ای خودرو منهدم شد

نجات کودک نهاوندی توسط پرستار جوان

نوزاد 7 ماهه بیمار از دل برف‌های سلماس نجات یافت

روایتی دردناک از وضعیت دو کودکی که مورد حمله سگ‌های ولگرد قرار گرفتند

تفنگ بادی، جان یک کودک را گرفت

ویدئوی دیدنی از سایه دماوندِ زیبا

خطر از بیخ گوشش گذشت!

روستای زیبای فوروگلیو در سوئیس

خط تولید غیر بهداشتی چوب و قاشق بستنی

کتابخانه‌‌ای با تِم صخره‌ نوردی!

آموزش گام به گام لطیف‌ترین دسر پسته‌ای

کیک شکلاتی رو بدون فر تو قابلمه درست کن

دو فایده با یک تزریق؛ محافظت از پوست و مغز با واکسن زونا