آیا در دوران بارداری میتونیم سوشی بخوریم؟
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - نی نی سایت / خوردن سوشی در بارداری مجازه؟
سوشی یکی از غذاهای پرطرفدار و اصیل ژاپنیه که بهخاطر طعم خاص و ترکیبات متنوعش، جای خودش رو توی رژیم غذایی خیلی از افراد باز کرده. با این حال، زمانی که بارداری، باید دقت بیشتری به نوع غذاهایی که مصرف میکنی داشته باشی. چون بعضی از غذاها ممکنه برای سلامت خودت یا جنینت خطرناک باشن. یکی از سوالات پرتکراری که خیلی از خانمهای باردار میپرسن اینه که "آیا در دوران بارداری میتونم سوشی بخورم یا نه؟"
برای پاسخ به این سؤال، باید جنبههای مختلف مصرف سوشی در بارداری رو بررسی کنیم؛ از جمله نوع مواد تشکیلدهنده، خطرات میکروبی، احتمال آلودگی به جیوه و راههای مصرف ایمنتر.
خطرات مصرف سوشی خام در دوران بارداری
یکی از نگرانیهای اصلی درباره سوشی در بارداری، وجود ماهی خام در ترکیبات این غذاست. ماهی خام ممکنه حامل انواع میکروارگانیسمهای بیماریزا مثل لیستریا مونوسایتوژنز، سالمونلا و انگلهای دریایی مثل آنیساکیس باشه. این عوامل، اگه وارد بدن یه خانم باردار بشن، ممکنه باعث عفونتهای شدید، تب، تهوع، اسهال و حتی در موارد جدیتر، سقط جنین یا زایمان زودرس بشن.
بازار 
با توجه به اینکه سیستم ایمنی بدن توی دوران بارداری یه مقدار ضعیفتر عمل میکنه، احتمال ابتلا به این بیماریها بیشتر از حالت عادیه. به همین دلیل، خیلی از متخصصین تغذیه و پزشکان توصیه میکنن که مصرف سوشی خام توی دوران بارداری محدود یا بهطور کامل حذف بشه.
نقش جیوه در سوشی و اثرش بر جنین
یکی دیگه از دغدغههای مرتبط با سوشی در دوران بارداری، مقدار جیوه موجود در بعضی از انواع ماهیهاست. جیوه یه عنصر سنگینه که میتونه روی رشد مغز و سیستم عصبی جنین اثر منفی بذاره. ماهیهایی مثل ماهی تن آبی (Bluefin)، شاهماهی، ماهی شمشیر و کوسهماهی معمولاً جیوه بالایی دارن و مصرف زیادشون در بارداری اصلاً توصیه نمیشه.
اگه بخوای سوشی بخوری، باید حواست باشه که در ترکیبات اون از ماهیهایی استفاده شده باشه که سطح جیوهشون پایینه؛ مثل سالمون پخته شده، میگو یا ساردین. این ماهیهای مجاز در بارداری هم پروتئین و امگا-3 دارن، هم خطرشون برای جنین خیلی کمتره.
آیا سوشی همیشه شامل ماهی خامه؟
خیر، همهی انواع سوشیها خام نیستن. خیلی از رستورانها مدلهایی از سوشی رو سرو میکنن که مواد تشکیلدهنده اون کاملاً پخته است یا اصلاً ماهی نداره. مثلاً:
رول تمپورا که معمولاً با میگو یا سبزیجات سرخشده تهیه میشه.
سوشیهای گیاهی با ترکیباتی مثل آووکادو، خیار، تخممرغ یا توفو.
اگه سوشی فقط با مواد پخته یا گیاهی درست شده باشه، معمولاً مصرفش تو بارداری بیخطره، البته به شرطی که رعایت بهداشت و شرایط نگهداری مواد اولیه هم رعایت شده باشه.
توصیه های بهداشتی در مورد مصرف سوشی در بارداری
مهمترین نکته اینه که اگه قصد خوردن سوشی تو بارداری رو داری، باید از تمیز بودن محل تهیه غذا مطمئن باشی. ماهیهایی که برای سوشی استفاده میشن، باید طبق استانداردهای خاصی منجمد بشن (معمولاً حداقل 72 ساعت در دمای منفی 20 درجه سانتیگراد) تا هر نوع انگل احتمالی از بین بره.
توصیه میشه که سوشی رو فقط از رستورانها یا فروشگاههایی بخری که مجوز بهداشتی معتبر دارن و اصول بهداشت مواد غذایی رو رعایت میکنن. اگه به رستورانی اعتماد نداری یا مطمئن نیستی که روش تهیه سوشی اصولی بوده، بهتره از خوردنش صرفنظر کنی.
مصرف چقدر سوشی در دوران بارداری مجازه؟
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) پیشنهاد میکنن که زنان باردار حداکثر 2 وعده در هفته ماهی کمجیوه مصرف کنن. اگه سوشیای که میخوای بخوری از این نوع ماهیها درست شده باشه و موادش پخته باشن، مشکلی نیست که گاهی تو رژیم غذایی باشن.
حرف آخر
در پاسخ به سؤال «آیا در دوران بارداری میتونم سوشی بخورم؟» باید گفت: بستگی به نوع سوشی و روش تهیه اون داره. اگه سوشی شامل ماهی خام باشه یا از ماهیهایی با جیوهی بالا درست شده باشه، بهتره تو بارداری مصرف نشه. ولی اگه از مواد پختهشده، کمجیوه و سالم درست شده باشه، احتمالاً مصرفش بیخطره، البته به شرط رعایت بهداشت.
در نهایت، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه هم میتونه کمکت کنه تصمیم درستی بگیری. چون شرایط بدنی هر فردی متفاوته و شاید چیزی که برای یکی بیضرره، برای دیگری مشکلساز بشه.
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۸:۳۵
-
۷ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1389029/