آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ مناسب برای دورهمی های عید خانه داري

طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ مناسب برای دورهمی های عید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همشهری آنلاین / مرصع پلو یکی از لذیذ ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که جزو غذاهای مجلسی و پرطرفدار به حساب می آید و خیلی ها آن را به اسم جواهر پلو می شناسند. این غذای لذیذ می تواند یک انتخاب عالی برای شب عید و سفره افطار در کنار خانواده و دوستان باشد.
مرصع پلو از ترکیب برنج سفید به همراه بادام، پسته، پوست پرتقال، زرشک و کشمش در کنار گوشت مرغ یا گوسفندی است. تاریخچه این غذا به دوران صفوی برمی‌گردد و زادگاه آن در شهر قزوین است. در این مقاله طرز تهیه مرصع پلو با فیله مرغ را آموزش داده ایم.
مواد لازم
برنج 5 پیمانه
فیله‌ مرغ 500 گرم
کشمش پلویی نصف پیمانه
زرشک یک پیمانه
هویج 2 عدد
خلال بادام 100 گرم
خلال پسته 100 گرم
پوست پرتغال خلالی 1.4 پیمانه
زعفران دم کشیده 4 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق چای‌خوری
گلاب به میزان لازم
پودرسیر، پودر پیاز، نمک، فلفل‌سیاه، دارچین و شکر به اندازه‌ لازم
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد متوسط
هل 2 عدد
کره‌ 100 گرم
روغن به اندازه‌ لازم

آریا بانو


طرز تهیه
نیم کیلوگرم فیله مرغ را به زعفران آغشته و خوب مخلوط می کنیم و بعد ادویه های پودرسیر، فلفل سیاه، نمک، پودر پیاز و دارچین و مقداری آبلیمو را به فیله ها اضافه می کنیم و روی فیله ها پیاز حلقه ای می گذاریم و با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت داخل یخچال می گذاریم تا مزه دار شوند.
در این فاصله برنج را دم می کنیم و دو عدد هل روی آن می گذاریم تا عطر هل به خود بگیرد. در فاصله ای که برنج دم می کشد به سراغ آماده کردن موادی می رویم که قرار است برنج را با آنها تزیین کنیم.
ما به 100 گرم خلال پسته، 100 گرم خلال بادام درختی، نصف پیمانه زرشک، نصف پیمانه کشمش و 1.4 پیمانه پوست پرتقال نیاز داریم که زرشک و کشمش را با آب و خلال پسته و بادام را با گلاب خیس می کنیم و اجازه می دهیم ده دقیقه خیس بخورند. پوست پرتقال را نیز با آب از یک ساعت قبل خیس کنید.
در ادامه فیله هایی که در یخچال بود را به شکل حلزونی درست کنید و در روغن سرخ کنید. برای حلزونی شکل کردن وسط فیله ها را با چاقو برش می زنیم و نصف می کنیم، حواستان باشد سر فیله ها از هم جدا نشود و از یک طرف شروع به رول کردن فیله ها می کنیم و برای جلوگیری از باز شدن در تابه، با یک خلال کوچک آن را فیکس می کنیم. فیله ها را در تابه با حرارت بالا سرخ می کنیم تا آب نیندازد و داخل آن نرم بماند. یک طرف که کاملا سرخ شد برمی گردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود. حواستان باشد تا یک طرف کاملا سرخ نشده فیله ها را برنگردانید چون آب می اندازد.
برای آماده کردن مواد روی برنج، داخل یک تابه مقداری کره می ریزیم و خلال ها یک دقیقه تفت می دهیم. پسته ها را نیز جدا تفت می دهیم و بعد از یک دقیقه از روی حرارت بر می داریم. کشمش را نیز کمی با کره تفت می دهیم و از روی حرارت برمی داریم. خلال پرتقال را نیز در آب جوش به مدت 3 دقیقه می جوشانیم و آبکش می کنیم. این کار را 4 بار انجام می دهیم و آب قابلمه را عوض می کنیم تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود. در آخر هم داخل آب یخ می ریزیم و بعد از 5 دقیقه خارج می کنیم. حالا پوست پرتقال را با یک قاشق شکر و کمی زعفران دم کرده در کره دو دقیقه تفت می دهیم. زرشک را هم با یک قاشق شکر دو دقیقه تفت می دهیم.
دو عدد هویج را خلالی خرد می کنیم و داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و اجازه می دهیم با یک قاشق شکر و نصف استکان آب بپزد تا کمی نرم شود و آب آن کشیده شود. بعد از اینکه آب آن کشیده شد یک قاشق کره به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. بعد هم از روی حرارت برمی داریم.
وقتی برنج دم کشید دانه های هل را برمی داریم و در دیس می کشیم. حالا روی برنج را با هویج های تفت داده شده، زرشک، خلال بادام و پسته، کشمش، پوست پرتقال، برنج زعفرانی و فیله مرغ تزیین می کنیم. نوش جان.

آریا بانو


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1376922/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ جدید/ «تاسیان» علیرضا قربانی شنیدنی شد

سالار عقیلی: بیش از 20 آهنگ راجع به ایران خواندم؛ من عاشق کشورم هستم

موزیک بی‌کلام "پیانو زمین" را باهم بشنویم

ویژه‌های حوادث/ مردی که همسر و دو پسرش را سلاخی کرد!

مدح شیرین حضرت علی (ع) در محفل

روایت پر از احساس بانوی ترکیه‌ای از اولین مواجهه با حرم حضرت معصومه (س) در محفل

تو زندان قرآن پناهم بود

پیگیری برای گرفتن حکم آزادی حافظ قرآن متحول شده

مدح خوانی زیبای سیدجلال معصومی با شعر مشهور شهریار

تلاوت زیبای سوره انسان توسط احمد ابوالقاسمی در محفل

حال و هوای احساسی بغل کردن دختر سه ساله بعد از سال‌ها در محفل

امشب از علی (ع) انتظار داریم

اشک و بغض خانم تاش هنگام روایت دستگیری حضرت معصومه (س) در اوج ناامیدی ...

تلاوت آیه 16 سوره مبارکه حدید توسط سیدحسنین الحلو در محفل

باورهای غلط درباره طبع سرد و گرم

زیاده روی در مصرف آجیل‌ها و افزایش وزن

خوشبو شدن فضای منزل با چند راهکار عالی

جسورترین انسان تاریخ

عظمت بی انتهای خداوند از دید دکتر کاکاوند

فن دایک: پائو کوبارسی دقیقا کاری را انجام می‌دهد که من خیلی‌ دوست دارم

پائو کوبارسی به بارسلونا برگشت

هشدار به آلیسون؛ شماره یک لیورپول من خواهم بود

بازدید میدانی بازرسان سازمان بازرسی از ورزشگاه آزادی؛ علت حادثه بررسی شد

با افتخار کاسه گدایی دستش گرفت!

برای درک زیبایی، کافیه مرد باشی

ناراحتی فرزاد حسنی از سپند امیرسلیمانی روی آنتن زنده تلویزیون

ترانه نوستالژیک «عاشق سرگردان» با زنده یاد داریوش رفیعی

بارش تگرگ شدید در جاده دهلران به مهران

جریمه رعایت نکردن فاصله طولی خودروها

حکایت ساده‌زیستی امیرالمومنین (ع) در محفل

راز نهفته در صدای ناقوس

دیدن حضرت زهرا (س) در عالم مکاشفه

سفره افطاری شب بیست و یکم ماه رمضان در حرم امیرالمومنین

بازخوانی دو بیت زیبا به زبان عربی درباره محبت حضرت علی (ع) در محفل

مدح خوانی نوجوان خادم در محفل

شعرخوانی رسالت بوذری در مدح حضرت معصومه (س) در محفل

جوان 18 ساله می‌تونه پیغمبر بشه!

فوت و فن خوشمزه شدن سیب زمینی تنوری در خانه

باورهای غلط در مورد کبد چرب

چرا لباس‌ها در ماشین لباسشویی سوراخ می‌شود؟

کشف علمی شگفت‌انگیز؛ مرغ عشق با ساختار مغزی خاص، قادر به تولید صداهای انسانی است

شیرینی زبان قرآنی سعدی

مارکت بهاری فوتسال؛ سنگربان تیم ملی در سیرجان

تمرین پرسپولیس 80 دقیقه زیر باران شدید!

عذرخواهی خیابانی از وزیر جهاد کشاورزی

دست به یقه شدن رنار و برانکو

کری‌‌خوانی بی‌حساب و کتاب؛ گاف عجیب ویدال مقابل هواداران پاراگوئه

واکنش جالب جواد خیابانی به شوخی های مردم

ضدحال برای خامس رودریگز؛ لئون مکزیک از جام جهانی باشگاه‌ها کنار گذاشته شد

مدافع سابق رئال مادرید برای اولین بار به تیم ملی اسپانیا دعوت شد