آریا بانو

آخرين مطالب

سینما پارس خاطره انگیز به فروش گذاشته شد سیاسی

سینما پارس خاطره انگیز به فروش گذاشته شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / مالکان سینما پارس پس از چند سال تعطیلی آن را به صورت یکجا به فروش می‌رسانند.
 سینما «پارس» یکی از سینماهای قدیمی تهران در میدان انقلاب است که تاسیس آن به دهه 40 خورشیدی برمی‌گردد و اسماعیل کوشان یکی از مالکان اولیه آن شناخته می‌شود. این سینما که در گذشته «یونیورسال» نام داشت، از دهه 60 تاکنون در اختیار چند مالک دیگر بوده که دو نفر از آن‌ها از سینماگران شناخته شده یعنی مرتضی و مصطفی شایسته هستند و بخشی از سینما در تملک آن‌هاست.
سینما پارس همانند بسیاری دیگر از سالن‌های سینمایی با شیوع کرونا درگیر رکود شدند و با وجود آنکه در ابتدا تلاش‌هایی برای متوقف نشدن فعالیت آن صورت می‌گرفت اما سرانجام سینما «پارس» هم به سرنوشت بسیاری از سینماهای تک‌منظوره و تک سالنه دچار شد و سال‌های گذشته را در تعطیلی گذراند.
به تازگی مالکان سینما پارس - که شنیده می‌شد درخواست تغییر کاربری آن را به وزارت ارشاد ارائه داده بودند - اعلان رسمی فروش را به سر در سینما زده‌اند.
اگرچه این سینما همانند سینما عصر جدید که مدتی قبل اعلان فروش آن هم نصب شده بود، برای سینمادوستان خاطرات زیادی را به یاد می‌آورد اما مالکان این نوع سینماها و نیز برخی کارشناسان فرهنگی معتقدند که شرایط، چاره‌ای دیگری جز فروش باقی نمی‌گذارد بخصوص وقتی از سوی دستگاه‌های متولی حمایتی صورت نمی‌گیرد. درباره سینما پارس گفته می‌شود که دلایل متعددی سبب فروش آن شده، از جمله نبود یکسری امکانات لازم برای مردمی که بخواهند برای تماشای فیلم به مرکز شهر بیایند و نیز وجود بیش از 10 سالن سینما در کنار هم (5 سالن سینما مرکزی، 2 سالن سینما پارس و 4 سالن سینما بهمن).
البته به نظر می‌رسد تعطیلی این سینماها بر کاسبان محاور هم بی‌تاثیر نبوده؛ تا جایی که یکی از مغازه‌داران اطراف این سینما دو سال قبل به ایسنا گفته بود: تعطیلیِ این سینماها، دیگر فروشگاه‌ها را مستقیماً تحت‌الشعاع قرار داده است. بالاخره روزی‌ روزگاری است که دانشجوها از این خیابان و میدان گذر می‌کنند و هرجا هم که مردم از آن عبور کنند، زنده خواهد بود اما از زمانی‌که دانشگاه‌ها تعطیل شد و ویروس کرونا همه‌جا را فرا گرفت، چراغِ سینما هم در اینجا خاموش شد.
بازار
سینما پارس در حالی به فروش گذاشته شده که از چند سال قبل سینما «مرکزی» هم که در مجاورت آن قرار دارد تعطیل شده و احتمالا دور نیست زمانی که خبر فروش آن هم منتشر شود. در این میان، پرسش این است که نقش وزارت ارشاد برای حفظ چنین سینماهایی چیست؟ آیا متولی اصلی سینما در کشور هیچ راهکاری برای جلوگیری از تعطیلی این سینماها و استفاده از آن‌ها - حتی در مشارکت با مالکانش - ندارد؟ آیا این امکان وجود ندارد که به جای پیگیری وعده دولت قبلی برای ساخت مکانی مخصوص برگزاری جشنواره‌های فیلم در مرکز شهر، این سینماها به شکلی دیگر بازسازی و تجهیز شوند تا اعتراض کمتری از خانه به دوشی جشنواره‌های فیلم شنیده شود؟
در این زمینه دو سال قبلامیرحسین علم‌الهدی - کارشناس سینما - در بخشی از یاداشت خود برای ایسنا نوشته بود: «سیر خزنده تعطیلی سینماهای لاله‌زار که از اواخر سال 1370 آغاز شد، در دهه 90 به خیابان انقلاب و میدان ولیعصر و سینماهایش رسید و الان تبعات این سیر خزنده در حال خودنمایی است و اپیدمی کرونا نیز توانست سرعت این سیر خزنده را بیشتر کند تا سینمای ایران متوجه این نکته باشد که سینماداری یک فعالیت منفک از تولید است و امکان وصل حیات و ممات سینماداری به سیاست‌های تولید و مصرف فیلم داخلی یک سیاست سرتاسر اشتباه و مرگ‌آور (تعطیلی سینماها) است. امیدوارم بر من خرده نگیرند دوستان سینمایی که تولید مهم‌تر است از سینماداری، در صورتی که سینماداری مثل هر فعالیت استاندارد توزیع و فروش محصول، مختصات منطقی عرضه و تقاضای بازار را در خود دارد و نه مختصات خاص مشتری‌مداری به سبک تولید و مصرف محصولات داخلی! براین اساس فرونشست‌های سینمایی (تعطیلی) بیشتری را در آینده با این سبک و سیاق علم‌ اقتصاد داخلی سینما در پیش خواهیم داشت...»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1370736/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیتی 2-0 لستر؛ پیروزی آسان در شب خلوت اتحاد!

روایت پورموسوی از استعفا و بازگشت به مس

اتلتیکو نزدیک به ده نفره شدن!

حذف جنجالی مورینیو در شب پرآشوب استانبول!

گلزن غافلگیرکننده دوباره علیه استقلال

پناهگاه ایرانیان در خطر ویرانی

گل اول آث میلان به اینتر توسط آبراهام

گل اول لیورپول به اورتون توسط ژوتا

گل اول اینتر به آث میلان توسط چالهان اوغلو

بهت لیورپولی‌ها؛ این خطا قرمز نداشت!

درها باز شد، چه پاسی از لامین یامال!

دنیا درباره حمله مورینیو به بوروک صحبت می‌کند!‏

9 مصدوم بر اثر حمله سگ ولگرد

مردم در سیزده بدر به دل طبیعت زدند

رفتاری زشت و تاسف‌برانگیز؛ برداشت خاک‌های رنگی جزیره هرمز

زاینده‌رود پُر آب می‌شود

برخورد پژو پارس با پژو 405، چهار کشته برجای گذاشت

خشم طرفداران سانتوس از نیمار؛ فوتبال اولویتت نیست!

حمله آزمون و عزت‌اللهی به سومین قهرمانی!

گل اول بارسلونا به اتلتیکو توسط فران تورس

تسلیت در پی درگذشت پدر بزرگوار همکار حوزه ریاست

ای مرگ بر اسرائیل ، مرگ بر آمریکا__اوس موسی قضیه پهباد رو لو داد

نقی با دشمن خیالی زندس

بالاخره بهتاش پیداش شد

بالاخره بهتاش رو گیر آوردن

چقدر گرما برای بدن انسان کشنده است؟

سقوط مرگبار خودرو در محور طبس؛ سرنشین 8 ساله پژو جان خود را از دست داد

درگیری بین دو نفر از اتباع خارجی، به قتل انجامید

زن روستایی زیر چرخ‌های قطار جان باخت

حادثه در شهر بازی تهران

لحظە رعد و برق وحشتناک در پاوە

رهایی لاکپشت در حال انقراض توسط صیادان درگهان

زلزله تایلند از زاویه بالای برج

چند لحظه آرامش در روستاهای بکر شمال

شامی سبک و خوشمزه؛ خوراک لوبیا سبز

چای سبز بهتر است یا چای سیاه؟

ازدواج مجدد با کسی که بچه داره؛ چطور با چالش‌هاش کنار بیایم؟

ترمیناتور در دنیای واقعی؛ ربات مایع دانشمندان کره‌ای می‌تواند از زندان فرار کند

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

شعر خوانی زیبایی از مرحوم فریدون مشیری

در آستانه فاجعه؛ سقوط شیاطین سرخ به قعر تاریخ!

نارضایتی مدیر میلان؛ در 2025 خوب نبوده‌ایم!

خوانندگی الیکا عبدالرزاقی وسط برنامه صداتو

چهره ها/ سیزده بدر شبنم قلی خانی در دل طبیعت

سر میمون دعواشون شد

چهره ها/ سحر دولتشاهی در لباسی کلاسیک

اون رحمتو لولو برد!

نقی خودشو استراتژی کرد

اجرای زنده محمد اصفهانی از قطعه «امشب در دل شوری دارم»

با این موسیقی ملایم و بیکلام شب را به پایان ببرید