آریا بانو

آخرين مطالب

مشکلات بهداشتی حاد در ایستگاه فضایی بین‌المللی گوناگون

مشکلات بهداشتی حاد در ایستگاه فضایی بین‌المللی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / نتایج بررسی‌های انجام شده نشان داده که تنوع میکروبی در ایستگاه فضایی بین‌المللی در مقایسه با محیط‌های ساخته‌شده توسط انسان روی زمین به‌مراتب کمتر است.
غزال زیاری: طبق بررسی‌های انجام‌شده، چند خطر بهداشتی بزرگ و مستند در ایستگاه فضایی بین‌المللی، سلامت فضانوردان را به دردسر انداخته است. ازجمله این خطرات که به خاطر حضور طولانی‌مدت در ریز گرانش ایجاد می‌شود، می‌توان به آتروفی عضلانی، کاهش تراکم استخوان و تغییرات در عملکرد و سلامت اندام‌ها اشاره کرد.
علاوه بر آن، فضانوردان علائم مختلفی مثل اختلال عملکرد سیستم ایمنی ازجمله بثورات پوستی و سایر شرایط التهابی را گزارش کرده‌اند.
همکاری دانشمندان برای مشکلات فضانوردان
بازار
براساس مطالعات جدید که توسط رودولفو سالیدو و هائوکی نینا ژائو، یک مهندس زیستی و یک شیمیدان تحلیلی محیطی در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو انجام‌شده، این مشکلات احتمالاً به خاطر محیط بسیار استریل داخل فضاپیما و ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) رخ می‌دهد و نتایج این بررسی‌ها حکایت از آن دارد که شاید ورود میکروب‌های بیشتر به ایستگاه فضایی باعث بهبود سلامت انسان در فضا شود.
در جریان این مطالعات، محققان بیشتری از مراکز علمی متفاوتی ازجمله مرکز آلرژی و واکسن‌های ایمونولوژی مخاطی (cMAV)، تحقیقات فضایی، مرکز پزشکی فضایی کالج بیلور، مؤسسه علوم فضایی مرمر آبی (BMSIS) و گروه پروتکنولوژی بیوتکنولوژی (BMSIS) به آن‌ها پیوستند.
در مطالعه‌ای که با همکاری فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام شد، 803 سطح مختلف (100 برابر بیشتر از سطوح بررسی‌ شده در مطالعه قبلی) برای سرشماری میکروب‌ها در ایستگاه مورد بررسی قرار گرفت. محققان به بررسی این موضوع پرداختند که کدام گونه‌های باکتریایی و مواد شیمیایی در هر نمونه وجود دارد و برای نشان دادن مکان هریک از میکروب‌ها و نحوه تعامل آن‌ها، نقشه‌های سه‌بعدی طراحی کردند.
نتایج این بررسی نشان داد که تنوع میکروبی در ایستگاه فضایی بین‌المللی در مقایسه با محیط‌های ساخته‌شده توسط انسان روی زمین به‌مراتب کمتر است.
به‌طورکلی مشخص شد که مواد شیمیایی موجود در محصولات تمیزکننده و ضدعفونی‌کننده در همه جای ایستگاه دیده می‌شوند و میکروب‌ها عمدتاً از طریق سلول‌های پوست انسان وارد ایستگاه فضایی می‌شوند. آن‌ها به‌علاوه متوجه شدند که ماژول‌های مختلف، میزبان جوامع میکروبی متعددی هستند و آثار شیمیایی بر اساس استفاده از ماژول مشاهده شد.
مثلاً مناطق غذاخوری و آماده‌سازی غذا، حاوی میکروب‌های مرتبط با غذا بود و در توالت ایستگاه فضایی بین‌المللی، میکروب‌های مرتبط با ادرار و مدفوع و محصولات زیستی متابولیسم (متابولیت ها) شناسایی شد.
ژائو دراین‌باره توضیح داد: «ما متوجه شدیم که فراوانی مواد ضدعفونی‌کننده در ایستگاه فضایی بین‌المللی با تنوع میکروبیوم در مکان‌های مختلف ایستگاه ارتباط زیادی دارد.»
این نتایج نشان می‌دهد که انتقال میکروب‌های بیشتری از زمین به ایستگاه فضایی، به بهبود سلامت فضانوردان کمک خواهد کرد. سالیدو دراین‌باره توضیح داد: «باید در محیط‌هایی از جمله ایستگاه‌های فضایی که در آینده ساخته خواهند شد، از پرورش عمدی جوامع میکروبی متنوعی که به‌نوعی تقلید از مواجهه‌های میکروبی طبیعی روی زمین است، استفاده کنیم. نباید در این ایستگاه‌ها به دنبال فضاهای بسیار بهداشتی باشیم. اگر می‌خواهیم که زندگی در خارج از کره زمین رشد کند، نمی‌توانیم فقط یک شاخه کوچک از درخت زندگی را برداریم و به فضا پرتاب کنیم. باید میکروب‌ها هم با فضانوردان به فضا اعزام شوند تا به توسعه اکوسیستم‌هایی که برای همه پایدار و مفید است کمک کنند.»
طبق جمع‌بندی محققان، جوامع میکروبی موجود در ایستگاه فضایی بین‌المللی نسبت به اکثر مکان‌های روی زمین از تنوع کمتری برخوردار هستند، به‌جز جایی که به محیط‌های شهری، صنعتی و ایزوله (ازجمله بیمارستان‌ها) مربوط می‌شود.
آن‌ها به‌علاوه متوجه شدند که سطوح ایستگاه فضایی بین‌المللی فاقد میکروب‌های محیطی آزادی که معمولاً در خاک و آب یافت می‌شوند، هستند.
درنتیجه دانشمندان به این جمع‌بندی رسیدندکه همان‌طور که باغبانی برای سیستم ایمنی انسان مفید است، ترکیب این میکروب‌ها و بسترهای آن‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌تواند سلامت فضانوردان را بدون به خطر انداختن بهداشت بهبود بخشد.
رابین نایت، یکی از نویسندگان این مقاله و میکروبیولوژیست محاسباتی دراین‌باره توضیح داد: «تفاوت زیادی بین قرار گرفتن در معرض خاک سالم باغبانی و غوطه‌ور شدن در آلودگی وجود دارد؛ این همان اتفاقی است که اگر در یک محیط کاملاً بسته، بدون ورود منابع سالم میکروب‌ها از بیرون، رخ می‌دهد.»
حالا محققان با نگاهی به آینده، امیدوارند تا برای شناسایی میکروب‌های بالقوه بیماری‌زا و چگونگی استفاده از متابولیت‌های محیطی به‌عنوان شاخص‌هایی برای سلامت فضانوردان رویکردهایشان را اصلاح کنند. اعضای این تیم معتقدند که این روش‌ها می‌توانند به بهبود سلامت افرادی که در محیط‌های استریل مشابهی روی زمین زندگی و کار می‌کنند نیز کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1370166/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیتی 2-0 لستر؛ پیروزی آسان در شب خلوت اتحاد!

روایت پورموسوی از استعفا و بازگشت به مس

اتلتیکو نزدیک به ده نفره شدن!

حذف جنجالی مورینیو در شب پرآشوب استانبول!

گلزن غافلگیرکننده دوباره علیه استقلال

پناهگاه ایرانیان در خطر ویرانی

گل اول آث میلان به اینتر توسط آبراهام

گل اول لیورپول به اورتون توسط ژوتا

گل اول اینتر به آث میلان توسط چالهان اوغلو

بهت لیورپولی‌ها؛ این خطا قرمز نداشت!

درها باز شد، چه پاسی از لامین یامال!

دنیا درباره حمله مورینیو به بوروک صحبت می‌کند!‏

9 مصدوم بر اثر حمله سگ ولگرد

مردم در سیزده بدر به دل طبیعت زدند

رفتاری زشت و تاسف‌برانگیز؛ برداشت خاک‌های رنگی جزیره هرمز

زاینده‌رود پُر آب می‌شود

برخورد پژو پارس با پژو 405، چهار کشته برجای گذاشت

خشم طرفداران سانتوس از نیمار؛ فوتبال اولویتت نیست!

حمله آزمون و عزت‌اللهی به سومین قهرمانی!

گل اول بارسلونا به اتلتیکو توسط فران تورس

تسلیت در پی درگذشت پدر بزرگوار همکار حوزه ریاست

ای مرگ بر اسرائیل ، مرگ بر آمریکا__اوس موسی قضیه پهباد رو لو داد

نقی با دشمن خیالی زندس

بالاخره بهتاش پیداش شد

بالاخره بهتاش رو گیر آوردن

چقدر گرما برای بدن انسان کشنده است؟

سقوط مرگبار خودرو در محور طبس؛ سرنشین 8 ساله پژو جان خود را از دست داد

درگیری بین دو نفر از اتباع خارجی، به قتل انجامید

زن روستایی زیر چرخ‌های قطار جان باخت

حادثه در شهر بازی تهران

لحظە رعد و برق وحشتناک در پاوە

رهایی لاکپشت در حال انقراض توسط صیادان درگهان

زلزله تایلند از زاویه بالای برج

چند لحظه آرامش در روستاهای بکر شمال

شامی سبک و خوشمزه؛ خوراک لوبیا سبز

چای سبز بهتر است یا چای سیاه؟

ازدواج مجدد با کسی که بچه داره؛ چطور با چالش‌هاش کنار بیایم؟

ترمیناتور در دنیای واقعی؛ ربات مایع دانشمندان کره‌ای می‌تواند از زندان فرار کند

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

شعر خوانی زیبایی از مرحوم فریدون مشیری

در آستانه فاجعه؛ سقوط شیاطین سرخ به قعر تاریخ!

نارضایتی مدیر میلان؛ در 2025 خوب نبوده‌ایم!

خوانندگی الیکا عبدالرزاقی وسط برنامه صداتو

چهره ها/ سیزده بدر شبنم قلی خانی در دل طبیعت

سر میمون دعواشون شد

چهره ها/ سحر دولتشاهی در لباسی کلاسیک

اون رحمتو لولو برد!

نقی خودشو استراتژی کرد

اجرای زنده محمد اصفهانی از قطعه «امشب در دل شوری دارم»

با این موسیقی ملایم و بیکلام شب را به پایان ببرید

ویکی پدیاجستجو