آریا بانو

آخرين مطالب

آش هفت قلم؛ عطر اصفهان در سفره افطار شما خانه داري

آش هفت قلم؛ عطر اصفهان در سفره افطار شما
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / آش هفت قلم اصفهانی، یکی از آش‌های خوشمزه و مقوی اصالتا اصفهانی است که در مناسبت‌های مختلف، ماه رمضان و حتی به عنوان عصرانه یا برای لیست شام و منوی ناهار تهیه و سرو می‌شود.
آش هفت قلم اصفهانی، یکی از آش‌های خوشمزه و مقوی اصالتا اصفهانی است که در مناسبت‌های مختلف، ماه رمضان و حتی به عنوان عصرانه یا برای لیست شام و منوی ناهار تهیه و سرو می‌شود. در این آش، از سبزی آش، گوشت گوساله یا گوسفند، عصاره قلم و انواع حبوبات استفاده می‌شود. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه آش هفت قلم و نکات پخت و خوشمزه شدن این آش لذیذ را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه آش هفت قلم در یک نگاه
برای درست کردن آش هفت قلم اصفهانی به حدود 4 ساعت زمان نیاز دارید. در شروع کار حبوبات شامل لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، نخود، ماش و گندم را از شب قبل بخیسانید و بعد از چند بار عوض کردن آب، آنها را بپزید.
گوشت گوسفندی یا گوساله و قلم‌های گوسفند را با پیاز، ادویه‌های معطر و آب بپزید. بعد از پختن حبوبات، آنها را به گوشت پخته شده اضافه کنید. استخوان‌های قلم را بیرون بیاورید. برنج و عدس خیس خورده و آبکش شده را هم اضافه کنید.
سپس سبزی آش (جعفری، تره، گشنیز و اسفناج) و تره و مرزه را به مواد آش بیفزایید. وقتی همه مواد آش پختند، آنها را با گوشتکوب دستی یا برقی بکوبید و نمک و چاشنی‌های آش را اندازه کنید.
وقتی آش هفت قلم جا افتاد، آن را با پیاز داغ، نعناع داغ و کشک تزیین و سرو کنید. 
مواد لازم برای تهیه آش هفت قلم (برای 10 نفر)
گوشت گوساله یا گوسفند: نیم کیلوگرم
سبزی آش (جعفری، تره، گشنیز و اسفناج): نیم کیلوگرم
گندم بدون پوست: نیم کیلوگرم
ترخون و مرزه: 100 گرم
 عدس، نخود و برنج نیم دانه یا برنج ایرانی: از هر کدام 100 گرم
پیاز: 2 عدد بزرگ
قلم گوسفند: 2 عدد
 لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی: از هر کدام 50 گرم
لوبیا سفید و ماش: از هر کدام 50 گرم
 نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
پیاز داغ و نعناع خشک (برای نعناع داغ): برای تزیین آش هفت قلم
ماست چکیده یا کشک: برای تزیین آش هفت قلم
مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: 8 ساعت
مدت زمان مورد نیاز برای پخت آش هفت قلم: 4 ساعت

آریا بانو


مراحل طرز تهیه آش هفت قلم اصفهانی
روش تهیه آش هفت قلم تا حدود زیادی مشابه طرز تهیه آش شله قلمکار است. ترکیب حبوبات، گوشت و سبزیجات، یک آش خوشمزه و مقوی از آن می‌سازد. در ادامه جزییات طرز تهیه آش هفت قلم با حبوبات را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: حبوبات آش را بخیسانید
در ابتدا حبوبات را پاک کرده و بشویید. برای اینکه نفخ حبوبات گرفته شود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا قرمز، نخود و گندم را در یک قابلمه بریزید و به آنها آب اضافه کنید تا روی آنها را بپوشاند.
اجازه دهید حبوبات به مدت یک شب تا صبح، خیس بخورند. در این مدت، 2 تا 3 بار آب روی حبوبات را عوض کنید تا ترش نکنند. این کار به نرم شدن حبوبات در زمان پخت هم کمک می‌کند. ماش را جداگانه خیس کنید و جداگانه بپزید چون زودتر از نخود و لوبیا می‌پزذ.
مرحله دوم: حبوبات آش را بپزید
حالا حبوبات خیس خورده را آبکش کنید و در یک قابلمه بریزید. مقداری آب به حبوبات اضافه کنید تا به اندازه 2 تا 3 بند انگشت، روی آنها را بپوشاند. قابلمه حبوبات را روی حرارت بگذارید و درب قابلمه را بگذارید تا حبوبات به مدت 1 ساعت بپزند. در این فاصله، برنج و عدس را هم با مقداری آب، به مدت 1 ساعت، خیس کنید.
مرحله سوم: قلم و گوشت را بپزید
در ادامه، یکی از پیازها را پوست بگیرید و به صورت درشت خرد کنید. در یک قابلمه بزرگ، پیاز خرد شده، قلم‌ها و گوشت گوساله و گوسفندی را بریزید و شعله را کم کنید تا رنگ گوشت‌ها تغییر کند و آب بیندازند. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت‌ها، طعم ادویه بگیرند.
حدود 2 تا 3 دقیقه بعد، روی گوشت‌ها، آب بریزید تا حدی که آنها را بپوشاند. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت‌ها بپزند و نرم شوند.
مرحله چهارم: گوشت و حبوبات را با هم مخلوط کنید
بعد از اینکه گوشت‌ها پختند و عصاره قلم خارج شود، استخوان‌ها را بیرون بیاورید و کنار بگذارید. گوشت‌ها را بهتر است با گوشتکوب دستی بکوبید تا کاملا له شوند. این کار باعث کشدار شدن آش هفت قلم می‌شود. گوشت‌ها را به قابلمه برگردانید. حبوبات پخته شده را هم بعد از آبکشی در قابلمه بریزید.
مرحله پنجم: عدس، برنج و سبزی آش را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه آش هفت قلم اصفهانی، برنج و عدس را که خیسانده بودید، آبکش کنید و در قابلمه گوشت و حبوبات بریزید. سبزی آش، تره و مرزه را هم بشویید و خرد کنید. سبزی‌ها را در قابلمه بریزید.
مواد را هم بزنید و اگر آب آش، کم شده است، مقداری آب اضافه کنید. مواد را هم بزنید. شعله را کم کنید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند و آش جا بیفتند. در این مرحله درب قابلمه آش را باز بگذارید تا آش تیره نشود.
مرحله ششم: پیاز داغ و نعنا داغ درست کنید
در این مرحله پیاز داغ (طرز تهیه پیاز داغ مجلسی) را آماده کنید. برای این منظور، یک عدد پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت خلالی نازک یا نگینی ریز برش بزنید. سپس، تابه مناسبی را روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود.
قطعات پیاز خرد شده را به تابه داغ اضافه کنید تا برای مدت کوتاهی بدون روغن تفت ببینند و آب اضافی خودشان را از دست بدهند. پس از آن، مقداری روغن هم در این تابه بریزید و پیاز را هم بزنید تا طلایی و سبک شود.
در یک تابه جداگانه هم مقداری روغن بریزید و روغن که گرم شد سبزی خشک نعنا را به مدت 30 ثانیه در آن تفت دهید سپس شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله هفتم: آش هفت قلم را بپزید
یک ساعت بعد از اینکه همه مواد پختند و آش هفت قلم جا افتاد، نمک را اضافه کنید. حبوبات را با گوشت‌کوب دستی یا برقی، کمی بکوبید تا غلیظ و کشدار شود. وقتی آش هفت قلم به همان طعم دلخواهتان رسید، شعله را خاموش کنید.
مرحله آخر: آش هفت قلم را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با پیاز داغ، نعناع داغ و کشک یا ماست زده شده، تزیین و سرو کنید.
روش تهیه آش هفت قلم با گوجه فرنگی
آش هفت قلم اصفهان را می‌توانید با گوجه فرنگی هم درست کنید. برای تهیه آش هفت قلم با گوجه فرنگی، مقداری گوجه‌ را بشویید و رنده یا پوره کنید. بعد از تفت دادن گوشت با پیاز و ادویه‌ها، گوجه‌های پوره شده را هم به مواد آش اضافه کنید.
می‌توانید برای رنگ بیشتر از 1 یا 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید. بقیه مراحل را مثل روش بالا، به ترتیب دنبال کرده و آش هفت قلم را بپزید و سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه آش هفت قلم
گندم را به صورت پوست کنده در آش هفت قلم استفاده کنید.
در تهیه آش هفت قلم، حبوبات مختلف مثل انواع لوبیا (لوبیا سفید، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا عروس)، نخود، ماش و عدس به کار می‌روند. می‌توانید این حبوبات را بنا به سلیقه خود، حذف کنید یا مقدار آنها را کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
به جای گوشت گوساله یا گوسفندی در دستور پخت آش هفت قلم، می‌توانید از عصاره آماده گوشت استفاده کنید. دراین صورت، عصاره آماده را با کمی آب حل کنید و در مواد آش بریزید.
از برنج ایرانی که طعم خوشمزه‌تری دارد و لعاب بیشتری می‌دهد، در آش هفت قلم استفاده کنید. اگر برنج نیم‌دانه در آن به کار ببرید، بهتر است.
گوشت ران، سردست و گردن گوسفندی، طعم خوشمزه‌تری به آش هفت قلم می‌دهد.
ترخون و مرزه را می‌توانید با سبزیجات معطر خشک دلخواه، جایگزین کنید. به ازای هر 100 گرم از سبزی تازه، 1 قاشق غذاخوری سبزی خشک معطر استفاده کنید.
برای اینکه رنگ آش هفت قلم، تیره و بدرنگ نشود، بعد از پختن حبوبات، آبی که حبوبات را در آن پخته‌اید، به آش اضافه نکنید و بعد از اضافه کردن سبزی آش، درب قابلمه را نبندید.
فوت و فن های خوشمزه شدن آش هفت قلم
سبزی آش هفت قلم چیست؟
سبزی آش هفت قلم شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج است که به این ترکیب، کمی ترخون و مرزه هم اضافه می‌شود. به جای اسفناج می‌توانید از برگ چغندر هم استفاده کنید.
چه کنیم که آش هفت قلم لعابدار و غلیظ شود؟
استفاده از قلم گوسفند و گوساله باعث لعابدارتر شدن آش هفت قلم می‌شود.
در سبزی آش از اسفناج یا برگ چغندر استفاده کنید.
حبوبات در حالت عادی باعث لعابدار شدن آش می‌شوند.
اگر آش روی حرارت ملایم، به آرامی پخته شوند، آش در نهایت، لعاب می‌اندازد.
کوبیدن حبوبات و گوشت بعد از پخت، باعث غلیظ و کشدار شدن آش هفت قلم می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1367569/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نظری جویباری: قرارداد «نکونام» 32 میلیارد برای امسال است و شکایتی هم برای ما نیامده

نظری جویباری: اگر لیگ را پنجم تمام کنیم عالی است البته شأن استقلال پنجم نیست

کارشناسی داوری دیدار خیبر خرم آباد - آلومینیوم

ابراز خوشحالی نظری جویباری از جایزه بردن انیمیشن ایرانی «در سایه سرو» در مراسم «اسکار»

دلایل جدایی سهراب بختیاری‌زاده از استقلال از زبان نظری جویباری

آنالیز فنی دیدار پرسپولیس - استقلال در دربی پایتخت

محمدحسین میثاقی: به نظر من با شرایطی که ماتزاری گذاشت، جایزه بگیر نبود و می‌خواست واقعا کاری انجام بدهد

صحبت‌های نظری جویباری درباره انتخاب فیروز کریمی و چرخش ناگهانی به سمت بوژوویچ

خلاصه بازی یوونتوس 2 - هلاس ورونا 0

نظری جویباری: سرمربی یک تیم صربستانی دیروز به عنوان دستیار اول به کادرفنی اضافه شد

نظری جویباری: به زودی برای تمدیدی‌ها و جذب بازیکنان تاپ ایرانی برای فصل آینده اقدام می‌کنیم

بررسی داوری صحنه سیو پنالتی دورسون توسط سیدحسین حسینی

کارشناسی داوری دیدار ذوب آهن - فولاد

چگونه سلامت قلب خود را تضمین کنیم؟/ اینفوگرافیک

توضیحات کامل نظری جویباری درباره عدم توافق با ماتزاری

نظری جویباری : در فوتبال ایران فقط همین دو برادر داور هستند که هم رفت و هم برگشت دربی را داوری کنند؟

کنایه محمدحسین میثاقی به فرشید سمیعی مدیرعامل سابق استقلال

صحبت‌های محسن حکیم درباره صحنه مشکوک به آفساید پنالتی روی علیپور

کارشناسی داوری دیدار جنجالی پرسپولیس - استقلال

بررسی صحنه مشکوک به پنالتی روی محمدرضا آزادی با نظری جویباری

وعده‌های نظری جویباری به هواداران استقلال: بهترین ها را جذب خواهم کرد

رونمایی نظری جویباری از قراردادهای عجیب استقلال با برخی بازیکنان در نقل و انتقالات تابستانی

رقص کُردی(هه لپه رکی) هواداران کُرد استقلال در ورزشگاه آزادی پیش از شروع بازی استقلال - النصر

روایت نظری جویباری از فسخ ناگهانی موسیمانه

سفر به ایران قدیم؛ عکس یادگاری ناصرالدین شاه در کنار آبشار

گل‌های دیدار الوصل 1 -1 السد

تشکر علی نظری جویباری از هواداران استقلال

علی نظری جویباری : دوستان ناراحت شدند که ما صعود کردیم ولی پرسپولیس صعود نکرد

علی نظری جویباری مدیرعامل استقلال: نظر من این است که ما دربی را به داوری باختیم

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - سپاهان

محمدحسین میثاقی: محمدرضا آزادی در این فوتبال باید بیشتر فعالیت داشته باشد

دربی جذاب پرسپولیس - استقلال از نمایی متفاوت

مدیرکل بنیاد مازندران بر ارائه خدمات شایسته به جامعه ایثارگری تأکید کرد

محمدحسین میثاقی: شور هواداران استقلال، به بازیکنان منتقل شده بود

خوش و بش ماشاریپوف بازیکن ازبکستانی فعلی استقلال با همبازیان سابقش در باشگاه النصر عربستان

سرد کردن بازیکنان تیم النصر عربستان پس از پایان بازی استقلال - النصر

کنایه محمدحسین میثاقی به استوری یکی از بازیگران مطرح تلویزیون و سینما درباره علی‌علیپور

تصویری شگفت انگیز از سطح ماه

شبکه کتاب در قالب یک پلتفرم اعلام وجود کرد

بوژوویچ: باید روی گلزنی بیشتر کار کنیم

بوژوویچ:هرگز نباید امید را از دست داد

واکنش بوژوویچ سرمربی استقلال به مقایسه اش با برانکو

سیدحسین حسینی: به دلیل عدم لغو دربی بازیکنان خسته بودند

کنایه بوژوویچ به پیام حیدری؛ داوری بازی با النصر از بازی دربی خیلی بهتر بود

مرادمند: هواداران سنگ‌تمام گذاشتند

رامین رضاییان: گل علیپور در دربی آفساید بود

نوازی: داوری عالی بود و دو تیم خوب بازی کردند

ستاره هلندی تا 2030 در میلان ماندگار شد

درخواست کوجو از مانه برای دریافت پیراهن بعد از پایان بازی

در حسرت از دست رفتن نگین خراسان بعد از 168 سال