آریا بانو

آخرين مطالب

هشدار به آنها که در خانه سگ یا گربه دارند! پزشکي

هشدار به آنها که در خانه سگ یا گربه دارند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر /رئیس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال وزارت بهداشت گفت: 60 درصد بیماری‌های عفونی انسان منشأ حیوانی دارند و رعایت نکات پیشگیری برای کنترل آن‌ها ضروری است.
محمدرضا شیرزادی رئیس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال به انسان و حیوان وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان که به عنوان زئونوز (Zoonoses) شناخته می‌شوند، گروهی از بیماری‌های عفونی هستند که بین حیوانات و انسان‌ها قابل انتقال است. بر اساس تحقیقات، حدود 60 درصد از بیماری‌های عفونی انسان منشأ حیوانی دارند.
وی افزود: این بیماری‌ها می‌توانند ناشی از ویروس‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها و قارچ‌ها باشند و از راه‌های مختلفی از جمله تماس مستقیم، گزش، یا مصرف فرآورده‌های حیوانی آلوده منتقل شوند.
مهم‌ترین بیماری‌های مشترک در ایران
شیرزادی گفت: هاری یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، هاری است که از طریق گزش حیوانات آلوده، به ویژه سگ‌ها و گربه‌ها، منتقل می‌شود. این بیماری در صورت بروز علائم، مرگبار است.
وی ادامه داد: در ایران، واکسن هاری انسانی از فرانسه و هند وارد می‌شود و در بیش از 770 مرکز بهداشتی به صورت رایگان برای افراد گزیده‌شده تجویز می‌شود. افراد پس از گزش باید محل زخم را شستشو داده و در اولین فرصت به مراکز درمانی مراجعه کنند تا واکسیناسیون و در صورت نیاز تزریق سرم برایشان انجام شود.

آریا بانو


از تب مالت تا هاری؛ تهدیدات ناشی از بیماری‌های مشترک انسان و حیوان
به گفته وی؛ سالک؛ این بیماری پوستی که توسط انگل لیشمانیا ایجاد می‌شود، از طریق نیش پشه خاکی که از موش‌های صحرایی آلوده تغذیه کرده است، منتقل می‌شود، سالک در بیش از 170 شهرستان ایران شایع است، از جمله در استان تهران، شهرستان ورامین. کنترل این بیماری نیازمند کاهش جمعیت موش‌های صحرایی و پشه‌های خاکی، انجام سمپاشی در فصول مناسب و مراجعه سریع افراد مبتلا به مراکز درمانی است.
شیرزادی ادامه داد: تب مالت یا بروسلوز؛ یک بیماری باکتریایی است که از طریق تماس با دام آلوده یا مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه به انسان منتقل می‌شود. این بیماری در بین دامداران و مصرف‌کنندگان محصولات لبنی سنتی شایع‌تر است و برای پیشگیری از آن، شیر و محصولات لبنی باید حداقل 5 دقیقه جوشانده شوند.

آریا بانو


از نیش پشه تا گزش حیوان
وی افزود: عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی؛ این دو مورد از دیگر بیماری‌های بومی در ایران محسوب می‌شوند. سالانه حدود 50 هزار مورد عقرب‌گزیدگی و 5 تا 10 هزار مورد مارگزیدگی ثبت می‌شود که بیشتر در استان‌های جنوبی کشور رخ می‌دهند. برای مقابله، سرم ضد مار و ضد عقرب در بیمارستان‌های کشور موجود است.
شیرزادی خاطر نشان کرد: تب کریمه کنگو؛ این بیماری ویروسی از طریق کنه‌های آلوده بین دام‌ها منتقل شده و می‌تواند از طریق تماس با خون و ترشحات دام آلوده در زمان ذبح به انسان سرایت کند. برای کاهش خطر ابتلاء، کشتار دام فقط در کشتارگاه‌های بهداشتی باید انجام شود و لاشه دام قبل از قطعه‌قطعه شدن، 24 ساعت در دمای 4 تا 8 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

آریا بانو


راه‌های پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان چیست؟
وی ادامه داد: برای کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، رعایت توصیه‌هایی از قبیل واکسیناسیون حیوانات خانگی؛ سگ‌ها و گربه‌ها باید واکسن هاری دریافت کنند، عدم تماس با حیوانات مشکوک و از نزدیک شدن به حیوانات ولگرد خودداری کنید.
به گفته شیرزادی؛ همچنین رعایت بهداشت فردی و محیطی واجب بوده و پس از تماس با حیوانات، شستن دست‌ها الزامی است.
وی ادامه داد: مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه توصیه می‌شود و از مصرف شیر خام و محصولات لبنی غیرپاستوریزه خودداری کنید، کنترل جمعیت جوندگان و حشرات ناقل نیز مورد اهمیت است و سمپاشی و نظافت محیط از جمله اقدامات مؤثر برای کاهش بیماری‌های مشترک است.
شیرزادی در پایان گفت: بیماری‌های زئونوز، نظیر هاری، سالک، تب مالت و تب کریمه کنگو، تهدیدی جدی برای سلامت جامعه محسوب می‌شوند. رعایت اصول بهداشتی، واکسیناسیون حیوانات، و مراجعه سریع به مراکز درمانی در صورت تماس مشکوک، نقش مهمی در پیشگیری و کاهش خطر ابتلاء به این بیماری‌ها دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1366154/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چشیدن طعم به صورت مجازی ممکن شد!

مدل مولد ویدئوی «سورا» به «چت‌جی‌پی‌تی» می‌آید

شعرخوانی زیبا با صدای رشید کاکاوند

کتابی دربارۀ یکی از پیشگامان غزل نوکلاسیک

غیر تو را خواستن خسارت محض است

محمد نبی: هیچ فشاری برای انصراف از نایب رئیسی عابدینی روی من وجود نداشت

مدیرعامل پرسپولیس در انتخابات شکست خورد

فخرالدینی: استقلال نیاز به آرامش دارد

ورود رسمی خطیر و اسفندیارپور به فدراسیون فوتبال

علی خطیر : امیدوارم 4 سال پیش رو متفاوت از تمام دوره‌های گذشته فدراسیون باشد

علی خطیر: از اعضای مجمع که به من اعتماد کردند تشکر می‌کنم

قهرمانان لیگ برتر اسکواش مردان و بانوان مشخص شدند

قرارداد عجیب روکه؛ 2 میلیون یورو برای توپ طلا!

نبی: رای‌هایی که من گرفتم کیفی بود نه کمی!

درآمدزایی باشگاه‌ها نیازمند توجه به حق پخش تلویزیونی است

آخرین تصویر تکان دهنده از «جین هکمن» در سن 95 سالگی

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران یزد در جلسه صالحین اشکذر: خانواده‌های ایثارگر، الگوی تأثیرگذار در تقویت روحیه معنوی جامعه

نشست شورای راهبری تحول اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

خصوصی‌ترین کاخی که شاه عباس با زنان حرم سرا به آنجا می‌رفت، کجاست؟/ ویدئو

جناب خان جوراب قرمز حاج آقا رو داستان کرد!

«دوستان پرماجرا» روی آنتن شبکه پویا می‌رود

ستاره جوان هالیوودی درگذشت

برندگان جوایز تمشک طلایی 2025 مشخص شدند

تمشک طلایی بدترین کارگردان را به فرانسیس فورد کاپولا دادند!

بهنوش طباطبایی 3 روز روی صحنه تئاتر نمی‌رود

فهرست پردرآمدترین بازیگران سال 2024 اعلام شد

افزایش 60 درصدی پرداخت از جیب مردم برای دارو

اجرای عاشقانه و دلی با صدای سینا درخشنده

تیزر آهنگ «اول ندیدمت» با صدای روزبه بمانی

آخرین وضعیت طرح تعطیلی پنج‌شنبه ها؛ تعطیلی شنبه‌ها منتفی است

پذیرایی از 4.2 میلیون زائر در ماه رمضان در حرم مطهر امام رضا(ع)

پلیس راهور مجهز به پهپاد شد

پرنده عجیب در کیش

هوبره پرنده‌ای در صدر قاچاق حیات‌وحش ایران

4گوشه دنیا/ محکومیت 100 ساله برای مرد آمریکایی آزارگر زنان و کودکان

ما را به مهمانی خدا می‌برند...

تأثیر سنّت حسنه و صدقه جاریه و هر عمل خوب در برزخ!

سر گنجشکی یا قلمرزه یک سحری ساده و خوشمزه

بیماری کشنده مرموز در جمهوری دموکراتیک کنگو؛ تسکین علائم درمان‌بخش است

خطرات جراحی تغییر رنگ چشم را جدی بگیرید

آیا با وجود سنگ کلیه می توان روزه گرفت؟

راز آماده سازی سبزه نعنا

مادر، سلطان غم و جاده

هم مادر، هم قهرمان

دی‌دار، محصول برگزیده هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات شد

Odin همچنان بی‌پاسخ؛ تلاش‌ها برای برقراری ارتباط ادامه دارد

پیوند هوش مصنوعی با فناوری نانو برای شناسایی سریعتر بیماری‌ها

هواپیمای مافوق صوت ناسا یک مانع بزرگ را در آستانه اولین پرواز برطرف کرد

معادل‌های فرهنگستان برای «دوبلور» و «دوبله»

«شما که غریبه نیستید» به چاپ چهل و دوم رسید