آریا بانو

آخرين مطالب

کرم یخ‌زده پس از 46 هزار سال زنده شد گوناگون

کرم یخ‌زده پس از 46 هزار سال زنده شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا /پژوهشگران نوعی کرم لوله‌ای کشف کردند که حدود 46 هزار سال در پایا یخبندان سیبری منجمد شده بود. این کرم در آزمایشگاه‌های پیشرفته به زندگی عادی بازگشت و تولیدمثل کرد.
 وبگاه ارث در گزارشی آورده است: تصورناپذیر به نظر می‌رسد که موجودی پس از ده‌ها هزار سال، هنوز در خواب زمستانی باشد. کشف یک موجود کوچک در پایا یخبندان سیبری این موضوع را مطرح کرده است که زندگی ممکن است تا چه اندازه انعطاف‌پذیر باشد.
پژوهشگران به‌تازگی کرمی را کشف کردند که حدود 46 هزار سال منجمد شده بود و زنده مانده است. دکتر فیلیپ شیفر (Philipp Schiffer)، سرپرست گروه پژوهشی مؤسسه جانورشناسی دانشگاه کلن و همکارانش، در حال بررسی این موضوع بوده‌اند که این موجود چگونه توانسته است فراتر از طول عمر معمول خود زنده بماند.
بخش‌های وسیعی از سیبری پایا یخبندان (permafrost) است؛ یعنی خاک یا رسوبی است که حداقل برای دو سال متوالی یخ‌زده باقی می‌ماند. زمین یخ‌زده می‌تواند صدها فوت زیر سطح، در مناطقی خاص گسترش یابد و دمای سرد هر چیزی را که در لایه‌های آن به دام افتاده است حفظ می‌کند.
شرایط در این مناطق برای مردم چالش‌برانگیز است؛ اما پایا یخبندان محلی مناسب برای حفظ بقایای حیوانات فراهم می‌کند. یخ ضخیم و دمای سرد، مواد آلی را به اندازه کافی تازه نگه می‌دارد که بتوان هزاران سال بعد آن‌ها را مطالعه کرد.
کرم زنده‌شده به سرده‌ای تعلق دارد که به دلیل توانایی خود برای ورود به کریپتوبایوسیس (نهان‌زیوی) شناخته شده‌اند. کریپتوبایوسیس یک راهبرد زیست‌شناختی است که در آن به نظر می رسد زندگی در شرایط سرد متوقف می‌شود. در این حالت، موجود زنده هیچ فعالیت متابولیک عمده‌ای ندارد و می‌تواند شرایط محیطی شدید را، که معمولاً کشنده است، تحمل کند.
زیست‌شناسان کریپتوبایوسیس را در سایر موجودات، مانند تاردیگریدها (خرس‌های آبی) و برخی میگوهای آب شور، مستند کرده‌اند. این حیوانات تا زمانی که بتوانند به محیطی برگردند که در آن امکان رشد و تولیدمثل داشته باشند، عملکرد معمول بدن خود را متوقف می‌کنند.

آریا بانو

پژوهشگران کرم لوله‌ای (نماتد) موضوع پژوهش خود را متعلق به گونه Panagrolaimus kolymaensis شناسایی کردند؛ این گونه قبلاً در متون علمی توصیف نشده بود. تاریخ‌گذاری رادیوکربن (روشی برای تعیین سن اشیا) نشان داد که این کرم ده‌ها هزار سال عمر کرده و بیشتر عمر خود را زیر رسوبات یخ‌زده معلق بوده است.
این کرم در عمق حدود 40 یاردی (37 متری) بازیابی شد. این موقعیت در برابر سرمای شدید از کرم محافظت کرد و به آن فرصتی داد تا در آزمایشگاه‌های پیشرفته دوباره زنده شود، فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرد و حتی تولیدمثل کند.
به گفته پژوهشگران، کرم‌های لوله‌ای این گونه معمولاً فقط یک یا دو ماه زنده می‌مانند؛ اما این کرم که در آزمایشگاه، دوباره بیدار شده با استفاده از کریپتوبایوسیس سال‌ها زنده مانده است. پژوهشگران مشغول مطالعه کریپتوبایوسیس هستند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1367379/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محمدحسین میثاقی: شور هواداران استقلال، به بازیکنان منتقل شده بود

خوش و بش ماشاریپوف بازیکن ازبکستانی فعلی استقلال با همبازیان سابقش در باشگاه النصر عربستان

سرد کردن بازیکنان تیم النصر عربستان پس از پایان بازی استقلال - النصر

کنایه محمدحسین میثاقی به استوری یکی از بازیگران مطرح تلویزیون و سینما درباره علی‌علیپور

تصویری شگفت انگیز از سطح ماه

شبکه کتاب در قالب یک پلتفرم اعلام وجود کرد

بوژوویچ: باید روی گلزنی بیشتر کار کنیم

بوژوویچ:هرگز نباید امید را از دست داد

واکنش بوژوویچ سرمربی استقلال به مقایسه اش با برانکو

سیدحسین حسینی: به دلیل عدم لغو دربی بازیکنان خسته بودند

کنایه بوژوویچ به پیام حیدری؛ داوری بازی با النصر از بازی دربی خیلی بهتر بود

مرادمند: هواداران سنگ‌تمام گذاشتند

رامین رضاییان: گل علیپور در دربی آفساید بود

نوازی: داوری عالی بود و دو تیم خوب بازی کردند

ستاره هلندی تا 2030 در میلان ماندگار شد

درخواست کوجو از مانه برای دریافت پیراهن بعد از پایان بازی

در حسرت از دست رفتن نگین خراسان بعد از 168 سال

تصویری از فردین در مراسم ختم «علی حاتمی»

چهره ها/ استوری ترلان پروانه در کنار برادرش

انگار حبیب «لیسانسه‌ها» به فرش قرمز اسکار آمده بود!

‎یاد دوران کودکی با قطعه جادویی «دختر کوچک دریا» از ونجلیس

لحظه دستگیری دو دختر سارق و جیب‌ بر حرفه‌ای

الاغ سانحه آفرین شد

قوهای سیاه و زیبا که عاشق یکدیگرند اما یک مشکل بزرگ دارند

چرم طبیعی حیوانات مختلف

راز تاریک درختان کاج که شاید نمی دانستید!

فیلمی از گوسفند عجیبی که دُمی شکل روباه دارد و با دُمش زمین را جارو می‌کند!

فیلمی باورنکردنی از شکار تمساح نیمه‌جان توسط کوسه در ساحل دریا!

اقامتگاه اکولوژ مزرعه قوها در برف

گردشگری/ چند توصیه به آنهایی که می‌خواهند آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی را ببینند

عصر یک روز زمستانی در جزیره هرمز

آوازخوانی اسپانیایی داور افغانستانیِ برنامه محفل

تصاویری ترسناک از شکار حیوانات توسط شیر؛ قدرت بی‌رقیب سلطان جنگل!

فیلمی دردناک از تلاش ناکام گورخر با شکم پاره برای فرار از دست گله کفتارها

جذابیتش از صداش مشخصه خیلیم خوشمزه و در دسترسه!

نیازهای کودکان و ضرورت توجه به آن‌ها

نقشه زندگی شاد، درس‌هایی از دالایی لاما

Blue Ghost به ماه رسید و تصاویر را به زمین فرستاد!

هوش مصنوعی، تفکر انتقادی را از بین می‌برد

تعطیلی یک‌هفته‌ای کتابخانه ملی

به جز غم عشق چه هنر دارد عشق!

عملکرد استقلال و سایر تیم‌های ایرانی، مقابل تیم‌های عربستانی

حسینی: دوست داشتم عملکرد خوبم با برد همراه باشد

پیولی سرمربی النصر: ما امروز توانستیم بازی را کنترل کنیم. موقعیت گل های ما بیشتر از استقلال بود

پیولی: 6 موقعیت صددرصد گلزنی داشتیم و استقلال هم موقعیت‌هایی داشت

واکنش کوشکی به درخواست خبرنگاران برای مصاحبه

پیولی: در بازی امشب جو بسیار زیبایی را در ورزشگاه آزادی شاهد بودیم

بوژوویچ: النصر مقداری از ما بهتر بود. نتیجه مساوی برای دو تیم عادلانه بود

پیولی: بازیکنان من نیاز به استراحت داشتند و به دلیل خستگی به بعضی از بازیکنانم استراحت دادم

پیولی: مجبور بودیم رونالدو را به خاطر مصدومیت و خستگی همراه خودمان نیاوریم