آریا بانو

آخرين مطالب

دستاوردهای 4 دوره بزرگداشت نظامی چیست؟ اقتصادی

دستاوردهای 4 دوره بزرگداشت نظامی چیست؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / نشست خبری چهارمین دوره برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی که از 14 تا 21 اسفند برگزار می‌شود، امروز (یکشنبه، 12 اسفندماه) در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ابتدای این نشست در سخنانی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته حکیمان ایرانی و اسلامی تعلقات دینی و ایمانی و اعتقادات راسخ قلبی آن‌ها همراه با تعلقات سرزمینی و هویتی و علاقه‌ای که به زبان فارسی داشته‌اند، است. از زمره این بزرگان چون فردوسی، حافظ، سعدی، حکیم سنایی، عطار نیشابوری و جلال‌الدین محمد مولانا و نظامی یاد کنیم که هر کدام از قله‌های بلند زبان و ادب فارسی هستند و در همه جای دنیا به همین ویژگی شناخته می‌شوند.
او با بیان اینکه نظامی به عنوان شاعری بزمی‌سرا شناخته می‌شود، گفت: اکر معانی و مفاهیم بزمی وجوه شعری او را دریابید، پرداختن به مسائل دیگر به حاشیه می‌رود. در «پنج گنج» او در عمیق‌ترین بیانات عاشقانه هرگز از فضیلت و دیانت دور نمی‌شود و عشقی که معرفی می‌کند عشق معنوی از زمین به سوی آسمان سیر کردن است.
شالویی در بخش دیگر سخنان خود گفت: چهارمین مراسم بزرگداشت نظامی از چهاردهم اسفند شروع شده و تا بیست‌ویکم اسفند ادامه دارد. بزرگداشت مفاخر فرهنگی که به تصویب شورای فرهنگ عمومی می‌رسد، یک روز در نظر گرفته شده است اما در یک روز نمی‌توان به معرفی این مفاخر اهتمام کرد و نسل امروزی را با این مفاخر آشنا ساخت؛ بنابراین تصمیم گرفته شد هفته بزرگداشت حکیم نظامی و حکیم فردوسی و حافظ و سعدی و دیگران را داشته باشیم. هرچند یک هفته هم برای معرفی بیشتر مفاخر کم است و احتیاج به زمان بیشتری داریم.
او افزود: از دستگاه آموزشی خواسته‌ایم در قالب کتابی با عنوان «مفاخرنامه» در سطح ملی و استانی و از همان دوران نوجوانی و دروس ابتدایی و راهنمایی کودکان را با مفاخر آشنا کنیم تا با شعر و اندیشه آن‌ها خو بگیرند، شناخت کامل در سنین بزرگسالی کار دشواری است و ز زمان کودکی آشنایی جامع‌تر و کاملی حاصل می‌شود.
شالویی با اشاره به اینکه برنامه‌های مختلفی در نظر گرفته شده است، گفت: کتابخانه‌های عمومی، مراکز دانشگاهی، مراکز استان‌ها و رایزنی‌های فرهنگی در کشورهای مختلف هرکدام برنامه‌هایی برای این بزرگداشت دارند؛ 14 استان کشور میزبان برنامه‌های مرتبط با حکیم نظامی هستند. 
او با اشاره به کتاب «نظام سخن»، گفت: مجموعه‌ای از محققان درباره حکیم نظامی تحقیق کردند که در این کتاب گرد آمده است. سال گذشته، مجسمه حکیم نظامی در میدان ونک نصب شد. از سال گذشته تا کنون در بسیاری از شهرها، میادین و معابر به نام حکیم نظامی، نامگذاری شده است، اگرچه از گذشته برخی معابر به نام حکیم نظامی بوده و دبیرستان حکیم نظامی سابقه طولانی دارد. با برگزاری بزرگداشت‌ها نام و نشان حکیم نظامی پس از چند دوره با قوت بیشتری در سطح میادین و مراکز علمی و فرهنگی همراه بوده است.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری برنامه‌های فرهنگی با کشورهای دوست و همسایه اشاره کرد و گفت: هرجای دنیا برنامه‌ای درباره‌ شاعران فارسی‌زبان برگزار شود، جای خوشبختی دارد و باید استقبال کرد.
او همچنین بر گسترش فعالیت‌های بزرگداشت همراه با ابزار هنری در این دوره از برگزاری بزرگداشت تأکید کرد و گفت: می‌خواهیم در انجمن مفاخر به برنامه همایشی اکتفا نکنیم، بنابراین جشنواره مهم ادبی استاد محمد معین طراحی شده که فراخوان عمومی آن آماده شده است.
شالویی ادامه داد: در آینده نزدیک برنامه ساخت مستند نظامی را با همکاری دستگاه‌های فرهنگی و هنری چون بنیاد فارابی و سازمان سینمایی در دستور کار قرار داده‌ایم. همچنین در نظر داریم کارهای حجمی را داشته باشیم.
کاوه خورابه، معاون پژوهشی انجمن نیز در سخنانی با اشاره به آسیب‌شناسی چهار دوره برگزاری این بزرگداشت گفت: مهم‌ترین دستاورد ما این بود که نام بردن از این مفاخر، توانسته ما را به خود بیاورد تا به مفاخر خود توجه کنیم و به کار اساسی بپردازیم. در کنار سرمایه اقتصادی و سرمایه اجتماعی و... می‌توانیم از سرمایه‌های نمادین نام ببریم که نقش ویژه‌ای را در پالایش و تعالی ملت‌ها دارند. ملت‌ها به نام‌های خاص نیاز دارند و ما از رهگذر نام‌ها حوزه دیگری را می‌توانیم داشته باشیم. در واقع توجه به سرمایه‌های نمادین سرمایه‌های دیگر را دربر خواهد داشت.
او سپس بیان کرد: از سال 1399 این فعالیت‌ها شکل گرفت، کنش‌گری سبب شد 331 کتاب در این زمینه چاپ شود، نزدیک 582 مقاله نوشته شده و 449 پایان‌نامه و تز دکتری نوشته شده است و این جریان توانسته موجی را ایجاد کند. این جریان باعث شده تا به بازسازی و بازشناسی خودمان بپردازیم. 

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1366854/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سنگ‌باران پلیس راه در یاسوج؛ مهاجمان دستگیر شدند

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا

مارماهی مورای پرخاشگر و ترسناک

نردبان عشق در چین

تاثیر نفَس های پاک مثل باد بهاری است

پوسیدگی دندان‌ به‌دلیل کمبود این ویتامین‌ها

گوگل چگونه از دریا نیرو می‌گیرد؟

«زخم پاییز» روایت زندگی شهید مدافع امنیت در بازار کتاب

پیام سیزده‌بدری استقلالی‌ها: همه برای تیم!

جلسه مدیرعامل و سرمربی استقلال در روز تعطیل

لاپورتا: لالیگا می‌خواهد بارسا را بی‌ثبات کند!‏

فیلمی از هنرنمایی ابوالفضل رحمانی در مسابقات آسیایی اردن

اندونگ: خوشحالم تندیس بهترین هافبک دفاعی سال را گرفتم

سیدحسین حسینی: امسال سال سختی را داشتیم

انگیزه‌های ویژه استقلالی سابق مقابل یحیی!

دستمزد داوران در 1404 دو برابر شد

کیانو ریوز به «جان ویک 5» پیوست

رویا میر علمی: «من اون 9 ماه بارداریمو هم روی سن فرزندم حساب میکنم»

تاثیر سریال امام علی(ع) بر بازیگری محمدرضا شریفی نیا

تصاویر هوایی از پارک‌های معروف تهران در سیزده‌بدر

دیدار خواهر و برادری از روستای راستقان خراسان شمالی بعد از 70 سال دوری!

چطور حس و حال ماه رمضان در ما ادامه داشته باشد؟

طبیعت زیبای خوزستان

پل سه بلوطک، بزرگترین پل کابلی ایران

اگر از عاشقان پیتزا هستی این ویدیو رو ببین

ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب درد مفاصل می‌شود

ساخت جاجواهری با جعبه های ساده

کوچک‌ترین پهپاد جهان ساخته شد

صحبت های شنیدنی از مهران مدیری

پاسخ بارسا به بیانیه لالیگا

آتش‌بس در رفسنجان؛ سرمربی برگشت

دپارتمان داوری فوتبال ایران در 1404 چه برنامه‌هایی دارد؟

مرادی: من دخالتی در تصمیمات داور و VAR نداشتم

یک رکورد تاریخی که بارسا امشب می‌شکند!

سفر در تاریخ؛ «ظاهر رضاخان بعد تاج گذاری» در سال 1305

فیروز، بهروز رو نابود کرد

عکس دوستانه دست اندرکاران سریال پایتخت 7

آهنگ محلی/ ترانه گیلانی «گولی جان» با صدای بهمن حسین زاده

ساعت بازگشایی مدارس در 16 فروردین اعلام شد

خرچنگ پادشاه در Puget Sound

خوابیدن پرنده ای کوچک در میان یک برگ

کباب مرغ؛ با بافت پنبه ای و رایحه ای خوش

ساندویچ کالباس، بهترین غذای بین راهی در سفرها!/ به این باکس‌ها می‌توان اعتماد کرد؟

آموزش تکنیک سایه چشم خطی

آدامس نیکوتینی برای ترک سیگار والدین؛ هوای تازه برای کودکان آسمی

مسعود فروتن: عادت ندارم از کتابم پول به دست بیاورم/ زندگی خواهرم را می‌نویسم

درخواست 61 میلیاردی کی روش برای حضور روی نیمکت عراق تنها در دو بازی!

اعتراض مس رفسنجان نسبت به انتخاب داور دیدار مقابل نساجی

در اینتر خوشحالم، اما رویایم گالاتاسرای است!

میثم تیموری؛ دست و دل باز و خانواده دوست