آریا بانو

آخرين مطالب

دلایل ناتوانی برخی کودکان در یادگیری ریاضی خانه داري

دلایل ناتوانی برخی کودکان در یادگیری ریاضی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / اختلال در ریاضی یا دیسکالکولیا، نوعی ناتوانی در مهارت‌های درک موضوعات مرتبط با حوزه ریاضیات است که این ناتوانی متناسب با توانمندی هوشی و سطح آموزشی کودک نیست.
پریسا خسروتاش در این باره اظهار کرد: تعدادی از کودکانِ دارای اختلال یادگیری خاص، دارای مشکلاتی در زمینه درک موضوعات مرتبط با حوزه ریاضیات هستند. اختلال در ریاضی یا دیسکالکولیا به معنای ناتوانی کودک در انجام مهارت‌های مربوط به حساب کردن است که ناتوانی ذکر شده، متناسب با توانمندی هوشی و سطح آموزشی که کودک دریافت می‌کند، نباشد.
وی با بیان اینکه این اختلال معمولا پس از پایان کلاس اول دبستان، قابل تشخیص خواهد بود، افزود: به این دلیل که سیستم آموزشی بیشتر مدارس بر این مبنا استوار است که معمولا آموزش ریاضی تا انتهای کلاس اول، نقش پررنگ و چندان موثری در دروس مدرسه‌ای ایفا نمی‌کند، از همین رو،‌ اختلال در ریاضیات پس از گذراندن کلاس‌های دوم و سوم ظهور مشخص‌تری پیدا می‌کند.
این درمانگر اختلالات یادگیری در ادامه به تشریح برخی از مشکلات و چالش‌های کودکان دارای اختلال ریاضی یا دیسکالکولیا پرداخت که از جمله این مشکلات را مشکل در زمینه مهارت‌های زبانی، مشکل در زمینه نگهداری و حفظ توجه، دشواری‌هایی در زمینه مهارت‌های ادراکی، مشکل در انجام چهار عمل اصلی، مشکل در زمینه مهارت‌های ریاضی، عدم درک صحیح از روابط فضایی، مشکلاتی در زمینه درک مفاهیم زمان و جهت‌گیری، مشکلاتی در زمینه ادراک بینایی و مشکلاتی در زمینه توانایی حرکتی ـ بینایی عنوان کرد.
خسروتاش با اشاره به مشکلاتی در زمینه مهارت‌های زبانی، خاطرنشان کرد: معمولا مهارت‌های زبانی این کودکان با مشکل مواجه می‌شود، به این معنا که این کودکان در زمینه فهمیدن و نام بردن اصطلاحات قابل کاربرد در حیطه ریاضی و از طرفی فهمیدن و نامیدن اعمال و مفاهیم ریاضی دچار مشکل هستند. 
وی درخصوص مشکلاتی در زمینه نگهداری و حفظ توجه، ادامه داد: این مشکل نیز به این معناست که در کپی کردن صحیح ارقام، به خاطر سپردن و در حافظه نگهداشتن ارقام و انتقال آنها از یک موقعیت محاسبه به موقعیت دیگر محاسباتی دچار مشکلاتی هستند. کودکان دارای دیسکالکولیا برای به خاطر سپردن شکل ظاهری اعداد و به خاطر سپردن حاصل ضرب محاسبه شده در یک مرحله محاسباتی و انتقال آنها به مرحله بعدی فرایند محاسبه نیز دچار مشکل و چالش هستند.
این درمانگر اختلالات یادگیری تصریح کرد: دشواری‌ در زمینه مهارت‌های ادراکی به این شکل رخ می دهد که این دسته از کودکان معمولا در زمینه درک و تشخیص نمادهای عددی و دسته‌بندی ارقام دچار مشکل هستند.
خسروتاش با اشاره به مشکلاتی در انجام چهار عمل اصلی، گفت: بسیاری از کودکان دارای اختلال ریاضیات برای شمارش اعداد و انجام اعمال جمع، تفریق، ضرب و تقسیم از انگشتان خودشان استفاده می‌کنند یا به جای استفاده از تصویرسازی ذهنی در فضای حافظه خودشان، از ابزارهای کمکی طی انجام این اعمال محاسباتی استفاده می‌کنند. همچنین این کودکان در شمارش و یادگیری جدول ضرب دچار مشکلاتی هستند، زیرا توانمندی ایجاد درک درستی از روابط بین اعداد را ندارند، به تبع آن یادگیری جدول ضرب هم با سختی و تلاش بسیار برای این کودکان رخ خواهد داد.
خسروتاش درخصوص مشکل عدم درک صحیح از روابط فضایی نیز اینگونه توضیح داد: معمولا مشاهده می‌شود که این کودکان از بازی با مکعب‌ها و پازل‌ها استقبال نمی‌کنند و تمایلی به بازی با این ابزارها ندارند. این عدم تمایل می‌تواند به دلیل توانمندی پایین این کودکان در زمینه درک روابط فضایی بین اجسام رخ دهد. از طرفی این کودکان معمولا در درک مفاهیم بالا، پایین، دور، نزدیک، زیر، رو، جلو، عقب، شروع و پایان مشکل دارند. وجود چنین مشکلاتی، باعث ایجاد ذهنیت فضایی مشکل‌دار از نظام عددی خواهد شد و به دنبال آن کودک در تشخیص فاصله بین اعداد دچار مشکل خواهد شد. به طور مثال مشکل در درک سیستم عددی می‌تواند مانع درک فاصله عدد 6 تا 5 در مقایسه با فاصله عدد 6 تا 3 شود و نتواند درک کند که کدام عدد به 6 نزدیک‌تر هستند.
وی در ادامه درباره مشکلاتی در زمینه درک مفاهیم زمان و جهت‌گیری، خاطرنشان کرد: معمولا کودکان دارای اختلال یادگیری ریاضی در برآورد فراخنای زمان، شامل بررسی و درک فراخنای دقیقه، ساعت، هفته و ماه دچار مشکل هستند. از طرفی زمانی که درگیر انجام تکلیف خاصی می‌شوند، در تخمین این که انجام تکلیف موردنظر چقدر زمان می‌برد دچار مشکل هستند. به همین دلیل خیلی از مواقع برای انجام تکلیف مورد نظرشان، فرصت کم می‌آورند و در نتیجه به درستی از عهده انجام تکلیف‌شان در زمان تعیین شده بر نمی‌آیند.
این درمانگر اختلالات یادگیری تصریح کرد: همچنین مشکلاتی در زمینه ادراک بینایی وجود دارد؛ کودکان دارای اختلال ریاضی هر چند که از قدرت بینایی کافی برخوردار هستند اما مشکلات و چالش‌هایی در زمینه درک بینایی دارند. مشکلات در حیطه ادراک بینایی می‌تواند به شکل‌های مختلف تظاهر پیدا کند؛ یکی از آنها در زمینه درک این موضوع است که نوشتن کلمات در فارسی، از راست به چپ و نوشتن اعداد در ریاضی، از چپ به راست انجام می‌شود. اما در عین حال عملیات محاسباتی در طی انجام اعمال ریاضی جمع، تفریق و ضرب از سمت راست به چپ و در طی انجام عمل تقسیم از چپ به راست صورت می‌گیرد. کودکان دارای اختلال ریاضی در درک تفاوت در نحوه نوشتن و چگونگی نوشتن در موقعیت‌های گفته شده که از چپ به راست یا از راست به چپ باشد، دچار سردرگمی می‌شوند.
خسروتاش ادامه داد: از سوی دیگر، کودکان دارای دیسکالکولیا در درک یکپارچه یک شکل هندسی دچار مشکل می‌شوند. به طور مثال وقتی با یک چند ضلعی مواجه می‌شوند، ایجاد درک منسجمی از آن شکل برایشان سخت است و ممکن است آن شکل را مانند چند خط غیر مرتبط با هم در نظر بگیرند. همچنین ممکن است در تشخیص اشکال متفاوت هندسی از یکدیگر دچار مشکل شوند. در تشخیص و درک موقعیت مکانی اعداد، درک صحیح حجم اشیا و اجسام نیز دچار مشکلاتی هستند. 
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی در زمینه توانایی حرکتی ـ بینایی، افزود: این مشکل معمولا به شکل عدم توانمندی کودک در کپی کردن اعداد، حروف و شکل‌های هندسی تظاهر می‌یابد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1365916/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارشی از حال و هوای برج میلاد برای پخش قسمت آخر سریال پایتخت

حضور بازیگران نقش سارا و نیکا در مراسم اکران مردمی قسمت آخر سریال پایتخت

بازدید مردم از پراید پرنده سریال پایتخت

پشت‌ صحنه خرس سریال پایتخت که بدون حضور بازیگران گرفته شده!

پای «کلید روحانی» به جوکر بانوان باز شد!

تصاویری از بازیگر نقش محمدجواد پسر اوس موسی

شمارش معکوس برای آغاز فصل هشتم پایتخت

حضور عوامل سریال پایتخت 7 در برج میلاد

تصاویری از نقش روحانیت توسط سیروس مقدم در سریال پایتخت

حضور هما و جمیله در اکران مردمی سریال پایتخت

اجرای زیبایی از ساز «ویولن» را تماشا کنید

نگهداری گرگ در یک مغازه!

صدور کیفرخواست 4 پرونده کلاهبرداری خودرویی

پزشکی قانونی: در حوزه علمی از هیچ کشوری عقب نیستیم

درخواست قصاص برای مردی که با هل دادن مردی به قتل متهم شد

چرا همدلی به بهبود حال افراد کمک می‌کند، اما دلسوزی نه؟

حادثه ترسناک سقوط درخت روی خودروی شاسی بلند

بال مرغ طعمی فراموش‌نشدنی با سس‌های متنوع

شیک طالبی سرشار از ویتامین و طراوت

دمنوش‌هایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند

نگاه دانشمندان به عشق؛ چهار مدل عشق وجود دارد/ شما از کدام دسته‌اید؟

نسل مصرف‌گرا!

تصویری حیرت انگیز از یک جریانِ پلاسما در سطح خورشید

رئال و بایرن به دنبال جبران بازی رفت و حضور د رنیمه نهایی لیگ قهرمانان

حواشی فوتبال جهان؛ از تلاش رئال برای جذب سرمربی صاحب نام آلمانی تا تصمیم یونایتد برای فروش اونانا

فقط تیم دوچرخه سواری بانوان به مسابقات قهرمانی آسیا در چین اعزام می‌شود!

بدون تعارف با استاد شیرخدا مرشد معروف ورزش‌های زورخانه‌ای

پیمان جبلی رئیس رسانه ملی: 7.5 میلیون نفر در انتخاب قهرمان ایران رای دادند

حضور رئیس جمهور در مراسم اختتامیه قهرمان ایران

ساره جوانمردی با رأی مردم به عنوان بانوی سال 1403 پارالمپیکی ایران انتخاب شد

پیام مهدی طارمی برای مراسم قهرمان ایران

یادبود وزیر ورزش از شهید رئیسی به رسم مشی پهلوانی

ملی‌پوش استقلال محروم شد!

کامبک در سیرجان تکمیل نشد؛ بوژوویچ قصد بردن ندارد

نمایش قسمت پایانی پایتخت در برج میلاد تهران

قسمت آخر ستایش کلی گریه کردم!

پخش فیلم ترسناک «مارهای آناکوندا» با کیفیت فول اچ‌دی از تلویزیون

بهتاش در پایتخت از لکنت زبان تا بیماری میمونی

صحبت‌های وزیر ارتباطات در مورد زمان پخش مجموعه «پایتخت»

نمایش کمپر ارسطو و تاکسی پرنده ارشاد در برج میلاد

صف طولانی در برج میلاد برای تماشای سریال پایتخت

آهنگ «سرمست» با صدای حسین توکلی

نجات 20 نفر از آتش‌ سوزی یک ساختمان مسکونی 5 طبقه

نگهداری غیرقانونی گرگ در یک مغازه!

ممنوعیت ورود برخی داروها به عربستان؛ افزایش ظرفیت تخت برای حج 1404

ارتباط عجیب یک قایق سوار با نهنگ قاتل؛ غافلگیری در طبیعت

کروسان دوناتی یک میان وعده لذیذ برای بچه ها

اگر کبد چرب کنترل نشود چه می شود؟

کادوپیچی خاص، خلاقیت رو چاشنی هدیه‌هات کن!

شیرین تر از این بچه مگه داریم؟