آریا بانو

آخرين مطالب

ممنوعیت ورود برخی داروها به عربستان؛ افزایش ظرفیت تخت برای حج 1404 اقتصادی

ممنوعیت ورود برخی داروها به عربستان؛ افزایش ظرفیت تخت برای حج 1404
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در نشستی به مناسبت عملیات بهداشت و درمان حج تمتع در کشور عربستان گفت:عملیات حج از بیش از 7 ماه پیش استارت خورده و ثبت‌نام اولیه زائران از ماه آبان انجام شده است. ظرفیت تعیین شده برای زائران ایرانی تکمیل شده و پس از ثبت‌نام، روند به این صورت است که زائران باید معاینات اولیه پزشکی را انجام دهند.
وی افزود: به ازای هر 550 زائر، یک پزشک در نظر گرفته شده است. سازمان حج و زیارت برای این عملیات، 640 کاروان پیش‌بینی کرده که تا کنون 5 کاروان مورد معاینه پزشکی قرار گرفته‌اند. در مجموع 154 پزشک در این طرح شرکت داشته‌اند و ظرفیت در نظر گرفته شده توسط سازمان بر همین مبنا بوده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت همچنین اعلام کرد: از میان 83 هزار زائر ثبت‌نام شده، 29 هزار نفر دارای فشار خون بالا هستند، 5840 نفر چربی خون دارند و 4 هزار نفر نیز دچار نارسایی قلبی هستند. با توجه به اینکه این سفر در فصل گرم سال و در کشوری دیگر انجام می‌شود و هر زائر بیش از 34 روز در سرزمین وحی خواهد بود، حفظ سلامت این افراد برعهده تیم پزشکی است که مجموعاً 160 نفر نیرو دارد.
بازار
مرعشی گفت: در جریان معاینات، حدود 340 نفر به دلیل عدم استطاعت جسمی رد شدند. این افراد به این موضوع اعتراض داشتند و مجدداً برای بررسی به کمیسیون تخصصی حج معرفی شدند. از این میان، 270 نفر به کمیسیون کشوری مراجعه کردند که در نهایت 73 نفر دوباره به دلیل نداشتن استطاعت جسمی، رد شدند.
وی ادامه داد: بیش از 1100 نفر از زائران ثبت‌نام‌شده بالای 80 سال سن دارند. همچنین از میان 83 هزار نفری که تاکنون ثبت‌نام کرده‌اند، حدود 386 نفر در حال بررسی هستند؛ پزشکان این افراد را معاینه کرده و از آنها آزمایش‌های تکمیلی خواسته‌اند. حدود 8500 نفر نیز بین 70 تا 80 سال و 26 هزار نفر در رده سنی 60 تا 70 سال قرار دارند، به طوری که تعداد افراد بالای 70 سال در میان زائران بسیار زیاد است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت به تغییرات مقررات عربستان اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین تغییرات مربوط به موضوع استطاعت جسمی زائران دیالیزی است که بر اساس قوانین جدید، این افراد اجازه سفر نخواهند داشت.
وی افزود: در خصوص نبردن بیماران دیالیزی، در آغاز عملیات اجرایی چنین موضوعی مطرح نبود؛ اما حدود 20 روز پیش دولت سعودی ناگهان اعلام کرد که بیماران دیالیزی امکان حضور ندارند. بنابراین، آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی‌ها فقط محدود به زمان مشخص نیست و با توجه به تحولات جدید، ما ناچاریم مطالب را دائماً به‌روزرسانی کرده و به زائران، مدیران و پزشکان منتقل کنیم.
وی با اشاره به تأمین دارو برای زائران توضیح داد: دارو‌ها از ماه‌ها پیش سفارش‌گذاری شده و اکنون منتظر دریافت مجوز از دولت عربستان هستیم.
همچنین واکسیناسیون زائران در حال انجام است و واکسن‌ها نیز مانند هر سال بر اساس تعداد زائران تهیه شده‌اند. پس از تأیید استطاعت جسمی، روند واکسیناسیون زائران انجام می‌شود.
وی ادامه داد: زائران باید دارو‌هایی که برای بیماری‌هایی همچون فشار خون، چربی خون، و دیابت مصرف می‌کنند را به میزان بیش از مدت زمان سفر همراه خود داشته باشند. همچنین همراه داشتن نسخه پزشک برای تمامی دارو‌های مصرفی الزامی است.
مرعشی هشدار داد: زائران نباید دارو‌های خود را از بسته‌بندی اصلی خارج کرده و در بطری یا ظروف دیگر بریزند، زیرا در صورت نیاز به بازرسی، افسر مربوطه باید بتواند دارو را از روی بسته‌بندی رسمی‌اش شناسایی کند. وجود نسخه پزشک در کنار دارو‌ها نیز ضروری است تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت عنوان کرد: برخی از دارو‌ها نظیر دارو‌های مخدر، مسکن‌های قوی با پایه مخدر، دارو‌های روان‌گردان و مواردی که در سیستم دارویی ایران به عنوان داروی خاص یا نیازمند نسخه ویژه شناخته می‌شوند، ورودشان به عربستان ممنوع است. زائران باید از همراه داشتن این دارو‌ها به شدت خودداری کنند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت درباره الزامات واکسیناسیون گفت: واکسن‌ها برای زائران ایرانی الزامی است. عربستان کشور‌ها را دسته‌بندی کرده و برای برخی واکسن‌ها الزام وجود دارد. این دسته‌بندی‌ها بر اساس دستورالعمل‌ها و اطلاعات سازمان جهانی بهداشت انجام شده است.
وی افزود: در برخی کشور‌ها به‌دلیل وجود بیماری‌های خاص، واکسن‌هایی مانند فلج، تب زرد و سایر واکسن‌های خاص آفریقایی باید تزریق شوند. اما یک سری واکسن‌ها وجود دارند که مشترک بین تمام کشور‌ها هستند و حداقل باید توسط همه زائران تزریق شوند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: زمانی که زائران ثبت‌نام می‌کنند، این ثبت‌نام در مرحله اولیه قرار دارد. زائرین مقداری از هزینه را پرداخت می‌کنند و عکس‌شان نیز بارگذاری می‌شود. در همین مرحله اولیه، مبلغی حدود 150 میلیون تومان واریز می‌شود و فرد در کاروان ثبت‌نام اولیه انجام می‌دهد.
وی با اشاره به فرآیند شکل‌گیری کاروان‌ها افزود: زمانی که یک کاروان شکل می‌گیرد، ده جلسه آموزشی برای آن برگزار می‌شود. مدیر کاروان و روحانی کاروان در این جلسات شرکت می‌کنند. در همین جلسات گروه فضای مجازی نیز برای ارتباط و اطلاع‌رسانی زائران تشکیل می‌شود. پزشک هر کاروان نیز در جلسات آموزشی حضور دارد و بر اساس دستورالعمل‌ها، آموزش‌هایی که به صورت تصویری و ساختاریافته آماده شده، به زائران ارائه می‌شود. چراکه برخی از زائران آشنایی کافی با این مسائل ندارند و باید از طریق نمونه‌های آموزش ساده‌تر با آنها آشنا شوند.
وی گفت: علاوه بر آموزش‌های مجازی، سه جلسه حضوری نیز برگزار شده که از آبان‌ماه آغاز شده است. در این جلسات کاروان‌ها حضور پیدا می‌کنند. اگر در این میان دستورالعمل جدیدی از سوی کشور عربستان اعلام شود، ما مجدداً از طریق همین سلسله مراتب آموزشی، مطالب را به پزشکان و کاروان‌ها منتقل می‌کنیم.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: زائران ترجیح می‌دهند در همان هتلی که اقامت دارند، پزشک مستقر باشد. مثلاً وقتی پزشک ما در طبقه اول نشسته و زائر در طبقه دهم ساکن است، به‌راحتی می‌تواند مراجعه کند. حتی در شهر‌های داخل کشور که برای دیدن پزشک نیاز به گرفتن وقت، رفت‌وآمد و مراجعه به داروخانه هست، تمام این فرآیند شاید پنج تا شش برابر بیشتر زمان می‌برد.
مرعشی با اشاره به طراحی محل درمانگاه‌ها گفت: درمانگاه‌های ما اغلب در جوار رستوران‌ها قرار گرفته‌اند. یعنی همان کسی که برای صرف غذا به رستوران می‌آید، می‌تواند فشار خون خود را اندازه‌گیری کند یا برای معاینه شبانه مراجعه کند.
وی افزود: یکی از امکاناتی که ما فراهم کردیم، پرونده الکترونیک زائر است. تمام اطلاعات مربوط به دارو‌های مصرفی، معاینات، آزمایش‌ها، حتی نوار قلب و اسکن آن در این پرونده ثبت و ضبط می‌شود. به‌راحتی می‌توان دید هر زائر چند بار مراجعه کرده، چه دارویی دریافت کرده و چه بیماری‌هایی داشته است.
مرعشی با اشاره به اهمیت این آمار‌ها گفت: بر اساس اطلاعات پرونده‌های الکترونیک، می‌دانیم مثلاً 22 هزار نفر فشار خون دارند، 14680 نفر دیابتی هستند، چند نفر بالای 80 سال سن دارند یا چند مورد جراحی قلب باز داریم. اینها اطلاعات مهمی است که ما را در پیش‌بینی خطرات احتمالی و برنامه‌ریزی برای مراقبت بهتر، کمک می‌کند.
وی تأکید کرد: ما بیماران خاص را به‌صورت مشخص و با وسواس بیشتر شناسایی کرده‌ایم. پزشکان ما این بیماران را به اسم می‌شناسند. اگر بیماری توانایی مراجعه ندارد، توجیه می‌شود. همچنین مدیر هتلی که در آن ساکن است، در جریان وضعیت بیمار قرار می‌گیرد و تمامی تمهیدات برای رسیدگی به او اندیشیده می‌شود تا زائر بتواند با شرایط ویژه و مناسب‌تری مسیر زیارت را طی کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1390593/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر در زمان؛ «صیاد شیرازی در مراسم عروسی اش»؛ سال 1348/ عکس

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟

ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمی‌زند! ‏

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: اصلا قبول ندارم که می‌گویند برخی بازیکنان در حد تیم نیستند

علیرضا منصوریان: 700 هزار دلار در زمان سعادتمند طلبکار بودم، که به باشگاه بخشیدم

علیرضا منصوریان: مجتبی جباری را به عنوان یک سرمایه بزرگ نباید الان بسوزانیم

کارتال: یک پرسپولیس جدید می‌سازم

گل‌محمدی: از حالا به فکر تراکتور هستم

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

یعقوب لیث صفاری؛ آهنگری که شاه شد / وقتی عیاران، علیه خلفای عباسی بسیج شدند

علیرضا منصوریان: موسیمانه خیلی خوشحال بود که با این قرارداد وارد فوتبال ما شد

تغییرات پرتعداد و عجیب استقلال از زبان علیرضا منصوریان پیشکسوت باشگاه

ماجرای دیر رسیدن علیرضا منصوریان به جلسه پیشکسوتان استقلال

حمایت علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال از سیدحسین حسینی

شوخی علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی؛ چرا شما چایی می‌خورید ؟ برای من هم بریزید!

کل‌کل جالب رئال و بارسلونا علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

خاطره جالب علیرضا منصوریان از دعوای شدید و قهر با برادر پرسپولیسی‌اش

مدیرعامل تراکتور و یک پیام فرهنگی بعد از صدرنشینی!

احساس یک زن هیچوقت دروغ نمی‌گوید

تصنیف دل انگیز «شب» از استاد غلامحسین بنان

مدارس این شهرها فردا تعطیل شد

زن ذلیل جاش تو بهشته!

با خدا رفیق بشیم!

لحظات دلهره‌آور دوچرخه سواری روی باله توربین بادی

تا حالا درون ناقوس ساعت را دیده بودید!

حرکت جالب هم محله ای ها در میشیگان ؛ خودتان ببینید!

طرز تهیه یک غذای خوشمزه از امپراطوری عثمانی

علائم کمبود مواد مغذی در کودکان

یه آموزش عالی برای بچه ها، گوش گیر زمستونی

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

شعر ترکی استاد شهریار

باز هم جنجال خشم کونته؛ این چه وضع مدیریت است!

کارتال تمرینات را تعطیل کرد و رفت!