آریا بانو

آخرين مطالب

شیرین کننده مصنوعی خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد پزشکي

شیرین کننده مصنوعی خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر /تحقیقات جدید ارتباط بین خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را با شیرین کننده مصنوعی آسپارتام نشان می دهد.
به نقل از مدیکال نیوز تودی ، از دیرباز شیرین کننده‌های مصنوعی به عنوان جایگزینی کم کالری برای شکر استفاده می‌شود.
اکنون، یک مطالعه نشان داده است که در موش‌ها، آسپارتام باعث افزایش انسولین می‌شود که منجر به ایجاد پلاک‌های چربی در شریان‌ها می‌شود که یک عامل خطر برای حملات قلبی و سکته مغزی است.
شیرین کننده‌های مصنوعی به طور گسترده‌ای در محصولات پخته شده، نوشابه‌ها، آب نبات‌ها، پودینگ ها ، غذاهای کنسرو شده، مرباها و ژله‌ها، محصولات لبنی و بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌های دیگر، به ویژه آنهایی که به عنوان بدون شکر یا رژیمی به بازار عرضه می‌شوند، استفاده می‌شود.
شش شیرین کننده مصنوعی توسط FDA برای استفاده در مواد غذایی تأیید شده است: آسپارتام ، ساخارین ، استه سولفام پتاسیم، سوکرالوز ، نئوتام و آدوانتام . آنها علاوه بر استفاده در غذاها و نوشیدنی‌های شیرین، در بسیاری از محصولات خوش طعم مانند غذاهای آماده، سس کچاپ و سس‌ها و حتی نان نیز یافت می‌شوند.
یکی از متداول‌ترین آنها آسپارتام است که 200 برابر شیرین‌تر از شکر است، بنابراین، اگرچه حاوی کالری است، اما برای ایجاد همان میزان شیرینی به مقدار بسیار کمتری نیاز است.
تحقیقات نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشند. آنها با چندین بیماری مرتبط هستند، از جمله تأثیر بر عملکرد سیستم گوارش، ایجاد سردرد و تغییر طعم، و افزایش خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی عروقی.
یک مطالعه جدید که تأثیر آسپارتام را در موش‌ها بررسی می‌کند، شواهد بیشتری مبنی بر اینکه ممکن است در خطر بیماری قلبی عروقی نقش داشته باشد، ارائه کرده و نحوه انجام این تأثیر را تشریح می‌کند. این مطالعه نشان داد که آسپارتام باعث افزایش ترشح انسولین- هورمونی که گلوکز خون را کنترل می‌کند - منجر به ایجاد پلاک‌های چربی یا آترواسکلروز در شریان‌ها می‌شود.
این مطالعه شواهد قانع کننده‌ای را ارائه می‌دهد که مصرف آسپارتام را با افزایش خطر تصلب شرایین از طریق یک مسیر التهابی با واسطه انسولین مرتبط می‌کند. این یافته‌ها قابل توجه است زیرا توضیحی مکانیکی برای مطالعات اپیدمیولوژیک قبلی ارائه می‌دهد که نرخ بالاتری از بیماری‌های قلبی عروقی را در بین افرادی که شیرین کننده‌های مصنوعی مصرف می‌کنند، مشاهده کرده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1364027/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اختراع پروتزی که مثل پای واقعی انسان رفتار میکند

بخشی از کتاب/ خوشبختی ساختنی است، نه یافتنی!

جرارد پیکه: لامین یامال نمی‌توانست در تیم طلایی بارسلونا بازی کند

حاجی‌پور: جدایی بوژوویچ؟ باید ببینیم به تمرین می‌آید یا نه!

شش رکورد خاص از محمد صلاح

جوکوویچ به دنبال یک رکورد جدید در ایندین‌ولز

انتخاب یک ایرانی در کادر فنی کشتی فرنگی آذربایجان

پس از فسخ با استقلال؛ بوژوویچ به تیم ملی امید می رود؟

شریعتی: استاندار کردستان جوابم را نداد و مربی آذربایجان شدم

بازگشت عالیشاه به تمرین پرسپولیس؛ تمرینات ویژه ارونوف

2 مصدوم استقلال به دربی می‌رسند

یامال به بازی امشب بارسلونا - اتلتیکومادرید می‌رسد

شکایت لالیگا از رئال مادرید

زندگی عجیب یک تاجر دوره‌گرد

خونی رنگین‌تر از دیگر انسان‌ها

پوستر «رها» منتشر شد

زمستان سخت «تاسیان»

دلیل فاصله گرفتن داریوش فرضیایی از عمو پورنگ

رمال ها آنلاین شدند

یک اثر ماندگار با اجرای دو صدای جاودان

«از تو خواندم… از شب بالا بلند گیسوانت» با اجرایی از آرمان گرشاسبی

نامه بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در پی انتشار لایحه بودجه 1404 آموزش و پرورش

پرنده عجیب و کمیاب که با 4 بال پرواز می کند

تا به حال رینوفور توت دیده اید؟

کلاغ ها؛ آتش نشانان باهوش جنگل

گوناگون/ شناسایی یک سنگ‌نوشتۀ ساسانی در نقش رستم

گوناگون/ دومین مقبره «فرعون» کشف می‌شود؟

گوناگون/ ستونی سرخ‌رنگ از آتشفشان به آسمان کشیده شد

شهرهای ایران اگه ساز بودن!

نماز خواندن کودک کار در خیابان

لحظات دیدنیِ ملاقات یک جفت قو پس از دوری

حکمت/ عاقبت تنبلی و عدم تلاش...

در زمستان سرد خودتان را به یک لیوان هات چاکلت دعوت کنید

معرفی 7 ماده غذایی چربی‌سوز

با روبان گل های سرخ زیبا بساز

اثرات ضدافسردگی یک داروی دیابت

برگزیدگان کتاب سال دفاع مقدس و مقاومت معرفی شدند

انتشار «جسدهای عالی‌جنابان» و یک رمان دیگر

آخرین شانس کارتال و پرسپولیس برای قهرمانی

مهار پنالتی نساجی توسط سیدحسین، به عنوان لحظه برتر هفته انتخاب شد

ادعای جالب یوسین بولت بعد از بازنشستگی

سلیمانی: می‌توانیم به قهرمانی هم فکر کنیم

پیام همبستگی پرسپولیس با استقلال پیش از دربی!

پرونده اسلحه فلوره دختران در مسابقات جوانان آسیا بسته شد

مقصر اصلی عصبانیت مورینیو مشخص شد

قهرمانی در بوندسلیگا مهم‌تر از لیگ قهرمانان است!

بیانیه فرهنگی پرسپولیس پیش از دربی حساس تهران

استقلال 24 ساعت دیگر منتظر ماتزاری می‌ماند!

رونمایی از پوستر «موسی کلیم‌الله »در آستانه اکران در سینماها

مسعود فراستی ممنوع‌التصویر شد؟