آریا بانو

آخرين مطالب

گوناگون/ حیوانات «معمار» چگونه چهرۀ زمین را تغییر می‌دهند! گوناگون

گوناگون/ حیوانات «معمار» چگونه چهرۀ زمین را تغییر می‌دهند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرادید / بعضی از این حیوانات معمار به راستی اگر با مقیاس جثۀ خودشان در نظر گرفته شوند، کوه‌ها را جابجا می‌کنند! برای نمونه مورچه‌ها و موریانه‌ها تپه‌های مرتفع می‌سازند و سگ‌های آبی به مسیرهای آبراه‌های ما نفوذ می‌کنند. 
تحقیق تازۀ دانشمندان دربارۀ حیوانات معمار، همزمان با انتشار یک مطالعه دیگر انجام شده که به طور خاص روی تأثیر حیوانات معمار در اعماق زیر آب تمرکز دارد. محققان با اسکن هسته‌هایی که از عمیق‌ترین نقاط اقیانوس دریافتند چگونه حیوانات لانه‌ساز مانند خیار دریایی و دیگر بی‌مهرگان، رسوبات را از راه شبکه‌ای از تونل‌ها جابجا می‌کنند. 



حتی حیوانات کوچک هم قادر به خلق شاهکارهای مهندسی شگفت‌انگیز هستند. از ماهی‌های بادکنکی با شگفت‌انگیزترین نمایش‌های اظهار عشق در زمین با کنده‌کاری یک آشیانه کاربردی در شن که 16 برابر اندازه خودشان است گرفته تا دام‌هایی که خاک را له و فشرده می‌کنند و موجب تخریب پوشش گیاهی و تولید گازهای گلخانه‌ای می‌شوند. 
تغییرات لرزه‌ای در سطح کره زمین که توسط این مهندسان طبیعی ایجاد می‌شود را «مشارکت‌های زمین‌گونه» می‌نامند و این تحقیق جدید نشان داده که تأثیر آن‌ها در تولید انرژی با تأثیر صدها هزار سیل قابل‌قیاس است. تنوع شگفت‌انگیزی میان گونه‌هایی از حیوانات معمار مشاهده شده که شامل حشرات، ماهی‌ها، خزندگان، پرندگان و پستانداران می‌شود. 
مشارکت‌های زمین‌گونه یا ژئومورفیک حیوانات سالانه معادل حدود 76.000 گیگاژول انرژی تولید می‌کند، اما تلاش‌های عظیم آن‌ها ممکن است در معرض خطر باشد. تقریبا یک‌سوم گونه‌های معمار حیوانی شناسایی‌شده، نادر، بومی یا در معرض خطر هستند، یعنی مشارکت‌های زمین‌گونه آن‌ها نیز ممکن است در معرض خطر قرار گیرد. 

آریا بانو

این تحقیق نشان می‌دهد نقش حیوانات در شکل‌دهی به چشم‌اندازهای زمین بسیار مهم‌تر از آن چیزی است که قبلاً شناخته شده بود. از ساخت تالاب‌ها توسط سگ‌های آبی گرفته تا ساخت تپه‌های خاکی توسط مورچه‌ها، این فرآیندهای طبیعی متنوع بسیار حیاتی هستند، اما ما به دلیل کاهش تنوع زیستی در معرض خطر از دست دادن آن‌ها هستیم. 
مهندسان اعماق دریا
تپه‌های بلند موریانه در برزیل از فضا قابل‌مشاهده هستند، اما در اعماق دریا، نشانه‌های مهندسی بسیار ظریف‌تری وجود دارد. دانشمندان در این اعماق هسته‌هایی را جمع‌آوری کردند و از اسکن میکروسی‌تی برای مشاهده آنچه در بستر دریا در حال وقوع است، استفاده کردند. آن‌ها ردپای باقی‌مانده از حیواناتی را کشف کردند که در بستر دریا گودال می‌سازند و تغذیه می‌کنند و کف اقیانوس را شکل می‌دهند. 

آریا بانو

خیارهای دریایی «مستعمره‌گرد» به خاطر توانایی خود در دفع سالانه موادی معادل پنج برج ایفل از یک مرجان (که در آن زیست می‌کنند) معروف هستند؛ نوعی مهندسی اکوسیستم که نامش «برهم‌زدگی زیستی» است. برای این حیوانات، این راهی برای دسترسی به منابع پنهان در رسوبات است، اما اثر جانبی مفید آن مخلوط کردن رسوبات و بازسازی کف دریا است. 
تأثیر برهم‌زدگی زیستی در عمق 7.5 کیلومتری زیر سطح اقیانوس مشابه است، جایی که محققان متوجه شدند دامنه متنوعی از زندگی دالان‌سازی وجود دارد که شامل خیارهای دریایی، کرم‌های چندتار، دوکفه‌ای‌ها، ایزوپودها و گاستروپودها می‌شود. 
این گروه از موجودات حین بلعیدن ذرات مواد آلی در رسوبات و جابجایی آن‌ها هنگام گودال‌زدن، شبکه‌های مارپیچی از تونل‌ها را ایجاد می‌کنند. این کار موجب آغاز یک فرآیند سه‌مرحله‌ای می‌شود که در آن تغذیه‌کنندگان فرصت‌طلب، گودال‌کن‌های عمیق‌تر و گونه‌هایی که در پرورش میکروبها نقش دارند وارد می‌شوند تا ببینند چه چیزی در دسترس است. 
مدرک فعالیت آن‌ها در تحلیل‌های هسته‌های رسوبات از دره ژاپن در اقیانوس آرام مشاهده شده، منطقه‌ای که در اعماق تاریک منطقه هادِل قرار دارد. این اکوسیستم بخشی نسبتاً ناشناخته از اقیانوس است، بنابراین درک نحوه تأثیر حیوانات گودال‌ساز در چرخه مواد مغذی بخش مهمی از این معمای در حال حل است. 
آنچه قبلاً بخش نسبتاً بی‌ثمری از محیط دریایی در نظر گرفته می‌شد، در واقع پر از حیات است و یک سیستم خودپایدار بوجود می‌آورد که مدام مواد آلی را بازیافت می‌کند و از گونه‌های میکروبی حمایت می‌کند که اساس شبکه غذایی را شکل می‌دهند. این یافته‌ها اثرات بزرگی برای حفاظت از این گونه‌های پنهان دارند، به ویژه زمانی که استخراج معادن در اعماق دریا به عنوان یک روش کمتر مخرب برای دسترسی به فلزات مورد استفاده در باتری معرفی شده، اما ممکن است تهدیدی برای گونه‌های متعدد باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1363449/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفاوت های سلامت و بیماری زنان و مردان به روایت آمار/ هفته ای که مردان اروپایی، سبیل می گذارند

بیماران سلیاک و التهاب روده؛ چه غذا‌هایی را نباید بخورید؟

ویدئو کنسرت زیبای «کجایی تو» با اجرای سیروان خسروی

احتمال تعطیلی استان تهران در روز سه‌شنبه

دستگیری اراذل فضای مجازی؛ کشف سلاح جنگی

پلیس راه بم اتوبوس شهری حامل 80 دانش‌آموز را متوقف کرد

کتک خوردن دانش‌آموز در یکی از مدارس اراک؛ موضوع در دست بررسی است

برخورد اتوبوس و کامیون 20 کشته و زخمی بر جا گذاشت

راهداری: تمامی محور‌های مواصلاتی اصلی کشور باز است

توصیه آیت الله بهشتی به مداحان

مردی که به واسطه امام صادق (ع) همسایه رسول الله و اهل بیت شد

ماه شعبان را با مناجات شعبانیه به اتمام برسانیم

خیابانی در دو طرف درختی کهنسال

بی دردسرترین قطابی که می تونید درست کنید

کمبود این ویتامین سبب احساس خستگی می‌شود

زیبایی یا فریب؟ چگونه فیلترها اعتماد به نفس ما را می‌دزدند

چسباندن سطوح در شرایط مرطوب با فناوری بومی

چرا هواپیما چراغ دارد؟

طنز تلخی که در داستان بینوایان ویکتور هوگو وجود دارد به روایت استاد فلسفه

پیروزی یاران عبادی‌پور مقابل تیم لئون

رافینیا کاپیتان بارسلونا از خودرو جدیدش رونمایی کرد

رقیب تراکتور مغضوب بن‌سلمان

برگزاری رقابت‌های چوگان سیزم به میزبانی ایران

کری بایرن برای ژابی: نشان می‌دهیم تیم اولیم!

ژوائو به همان اندازه که زیباست، بی‌فایده است

فرار پرسپولیس از هت‌تریک در باخت

جانشین لواندوفسکی در دراگائو است

غذاهای متنوع در یونایتد ممنوع؛ فقط سوپ و ساندویچ!

صداهایی که خاموش شده‌اند ولی همیشه برای ما زنده اند

ویدئویی جدید از محمدرضا گلزار با تیپی خاص و شیک

بازیگر زنی که سخت ترین زندگی را در بین هنرمندان داشت!

پوستر فیلم «پیش‌مرگ» منتشر شد

چالش مجریان برتر 10 سال اخیر با «شاهین صمدپور»

چرا همه افراد نمی‌توانند انگشتان پای خود را لمس کنند؟

ویدئو کنسرت «ندارمت» با اجرای جدید محسن یگانه

تیزر آهنگ جدید آرون افشار را از دست ندهید

جزئیات حمله تروریستی به ساختمان بنیاد مسکن چابهار

یک ماه کسری خدمت در انتظار سربازان ماهر

طرح ویژه پلیس برای برخورد با 3 تخلف رانندگی در آستانه نوروز و ماه رمضان

آشپزی عجیب و غریب به سبک هندی ها!

کلید راه بهشت تواضع در محضر امیرالمؤمنین است...

دفاع جانانه یک زن در مقابل کیف‌قاپ!

روستائی با موقعیت مکانی هیجان انگیز در چین

واکنش دیدنی یک گل وقتی به آن دست میزنید!

سیستم عجیب حمل و نقل ماهی ها

ترفند ماهرانه برای خارج کردن انشگتر از دست!

قدرت دیدنی یک مرد رزمی‌کار در شکستن آجر

خوشمزه ترین سالاد سزاری که توی خونه می تونی درست کنی

صدای زانو؛ معمولی یا غیرمعمولی؟

پسر 11 ساله‌ام برای صحبت با من گارد منفی دارد