آریا بانو

آخرين مطالب

ابتلا به سرطان در این استان صعودی شد پزشکي

ابتلا به سرطان در این استان صعودی شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - شایع‌ترین سرطان‌ها بین زنان همدان به ترتیب پستان، روده بزرگ، پوست، تیروئید و معده و در مردان مثانه، پروستات، پوست، روده بزرگ و معده است. سالانه 2 هزار و 900 مورد ابتلای جدید به سرطان در این استان ثبت می‌شود که 44 درصد موارد در زنان و 56 درصد در مردان است.

سبک زندگی نادرست از جمله مصرف بی‌رویه فست فودها و غذاهای ناسالم، عدم تحرک کافی و استعمال دخانیات شیب ابتلا به انواع سرطان بین شهروندان همدانی را تند کرده است. 
سرطان یکی از مهم‌ترین چالش‌های بهداشتی در سطح ملی و بین المللی است که به گفته کارشناسان و متخصصان، این بیماری غیرواگیر با توجه به مولفه آموزش، پیشگیری، مراجعه زود هنگام برای درمان و تشخیص زودرس قابل پیشگیری و درمان است. 
سرطان‌ها گروهی از بیماری‌هایی هستند که به صورت رشد بی‌رویه و خارج از کنترل تعدادی از سلول‌ها ایجاد می‌شود، این بیماری در یک دهه اخیر با توجه به افزایش امید به زندگی و بالا رفتن درصد سالمندی و سبک زندگی ناسالم، روز به روز در حال افزایش است. 
احتمال ابتلای افراد به سرطان با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد، پس آموزش راه‌های پیشگیری، غربالگری در موعد‌های تعیین شده می‌تواند نقش مهمی در کاهش ابتلا به سرطان داشته باشد. 
امسال همزمان با هفته ملی مبارزه با سرطان پویشی در جهان با هدف افزایش آگاهی عمومی و تشویق مردم به اقدامات پیشگیرانه برگزار و در ایران همراستا با اهداف ملی و جهانی مبارزه با سرطان، با شعار «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» برگزار شد. 
مسوولان حوزه بهداشتی در این هفته ضمن تشویق به پیشگیری زودهنگام با حضور در برنامه‌ها و سخنرانی‌ها نسبت به تقویت آگاهی مردم درباره سرطان، عوامل خطر بروز به این نوع بیماری‌های غیرواگیر اقدام کردند. 
ناگفته پیداست ارتقای دانش و آگاهی مردم نسبت به بیماری‌ها کاهش ابتلا را در پی دارد بنابراین هم‌پیمان برای پیشگیری از سرطان در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی به عنوان یک هدف کلیدی برای کاهش سرعت ابتلا به سرطان در دستور کار گرفته است. 
ابتلای سالانه 2 هزار و 900 نفر در همدان به سرطان
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سرطان‌های شایع زنان در استان همدان به ترتیب پستان، روده بزرگ، پوست، تیروئید و معده و در مردان مثانه، پروستات، پوست، روده بزرگ و معده است. 
شایع‌ترین سرطان‌ها بین زنان همدان به ترتیب پستان، روده بزرگ، پوست، تیروئید و معده و در مردان مثانه، پروستات، پوست، روده بزرگ و معده است. 
دکتر شراره نیک سیر در بیان کرد: سالانه 2 هزار و 900 مورد ابتلای جدید به سرطان در این استان ثبت می‌شود که 44 درصد موارد در زنان و 56 درصد در مردان است. 
وی خاطرنشان کرد: سابقه فامیلی و ژنتیکی، افزایش سن، سیگار، نور خورشید، اشعه رادیواکتیو، مواد شیمیایی خاص شامل موادی که در رنگرزی، نقاشی و ساختمان‌سازی استفاده می‌شود از عوامل خطرساز سرطان‌ها به شمار می‌رود. 
نیک سیر، تغذیه نامناسب، کم تحرکی و چاقی، بعضی ویروس ها، باکتری‌ها و هورمون‌ها مانند داروهای هورمونی جایگزین که در دوران پس از یائسگی استفاده می‌شود را از دیگر عوامل خطر ساز دانست. 
وی یکی از راه‌های پیشگیری از بروز سرطان را استعمال نکردن سیگار دانست و گفت: استعمال سیگار با آسیب به تمام اعضای بدن همراه و با 15 نوع سرطان مرتبط است. 
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: سیگار عامل مهم ایجاد سرطان ریه، حنجره، حفره دهان، گلو، مری و مثانه بوده و در پیشرفت سرطان لوزالمعده، دهانه رحم، کلیه، معده و برخی از انواع سرطان خون موثر است. 
نیک سیر افزود: افرادی که در محیط زندگی خود در معرض دود سیگار هستند (بستگان فرد سیگاری) نیکوتین و سایر مواد شیمیایی سمی موجود در دود سیگار را مانند یک فرد سیگاری جذب می‌کنند و در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با سیگار هستند. 
وی با تاکید بر اینکه باید از تماس زیاد با نور خورشید پرهیز کرد توضیح داد: سرطان پوست شایعترین سرطان در کل جمعیت بوده و ارتباط ثابت شده‌ای با میزان تابش اشعه خورشید به بدن دارد. 
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان راهکارهای پیشگیری از سرطان پوست هنگام مواجهه با نور آفتاب را استفاده از کلاه و لباس‌های دارای پوشش کامل، استفاده از عینک آفتابی که مانع عبور اشعه UV می‌شود برای محافظت پوست دور چشمها، استفاده از کرمهای ضد آفتاب با SPF 15 و بیشتر هنگام مواجهه با نور خورشید دانست. 
نیک سیر ادامه داد: افزایش وزن یا چاقی از عوامل خطر ایجاد سرطان است و با سرطان‌های پستان (بعد از یائسگی)، روده بزرگ، رحم، مری و کلیه ارتباط دارد بنابراین باید وزن خود را در محدوده طبیعی نگه داشت. 
مبارزه با سرطان با مصرف میوه و سبزی
سه ویژگی موجود در گیاهان از جمله چربی کمتر، فیبر بیشتر و مواد مغذی ضد سرطان به گفته مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی همدان موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر سرطان می‌شود. 
آرزو کاوه ای، مصرف کردن انواع مختلف سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات را بهترین رژیم برای پیشگیری از سرطان رژیمی دانست و گفت: همانگونه که بعضی از غذاها و مواد خوراکی می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند برخی دیگر نیز مقاومت بدن را در برابر این بیماری افزایش می‌دهند. 
وی عوامل مستعد کننده ابتلا به سرطان‌های پستان، رحم، تخمدان و سرطان‌های دستگاه گوارش را شامل چاقی و اضافه وزن، مصرف گوشت‌های قرمز و فرآوری شده و مصرف بیش از اندازه چربی در رژیم غذایی عنوان کرد. 
چاقی و اضافه وزن، مصرف گوشت‌های قرمز و فرآوری شده و مصرف بیش از اندازه چربی در رژیم غذایی عوامل ابتلا به سرطان‌های پستان، رحم، تخمدان و سرطان‌های دستگاه گوارش است. مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در مقابل رژیم‌های غنی از میوه و سبزیجات، ویتامین D، رژیم‌های غذایی پر فیبر و فعالیت بدنی منظم جز عوامل پیشگیری کننده از ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها است. 
کاوه‌ای تأکید کرد: برای پیشگیری از ابتلا به سرطان لازم است به نکاتی در سبک زندگی توجه شود از جمله اینکه غذاهایی با پایه گیاهی مصرف کنید، رژیم غذایی پرفیبر داشته باشید، چربی‌های غذایی را هوشمندانه انتخاب کنید و مصرف گوشت قرمز را محدود کنید. 
وی، چربی‌های اشباع و چربی‌های ترانس را 2 عامل موثر در افزایش ابتلا به سرطان دانست و گفت: چربی‌های اشباع تنها در محصولات حیوانی نظیر گوشت قرمز، محصولات لبنی پر چرب و تخم مرغ یافت می‌شود. 
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی همدان، اضافه کرد: چربی‌های ترانس بوسیله اضافه کردن هیدروژن به روغن‌های مایع گیاهی ایجاد می‌شود، این کار برای این است که روغن از حالت مایع به حالت جامد درآمده و نسبت به حرارت مقاوم‌تر شود. 
کاوه‌ای یکی از بهترین چربی‌هایی که خطر سرطان را کاهش می‌دهند «چربی‌های غیر اشباع» دانست و افزود: این چربی‌ها از منابع گیاهی به دست می‌آیند از منابع اولیه آن شامل روغن زیتون، روغن کانولا، مغزها (مغز گردو) و آووکادو است. 
غذاهای کپک زده را دور بریزید
یک متخصص داخلی نیز در این باره گفت: برخی افراد بخش کپک‌زده مواد غذایی مانند مربا یا ترشی را جدا کرده و باقی آن را مصرف می‌کنند که این اقدام نادرست است و مواد غذایی کپک‌زده باید به طور کامل دور ریخته شود. 
دکتر مهدی رضوان با بیان اینکه فراوانی مصرف ترشی و در ادامه ماهی و برنج دودی از مهمترین عوامل افزایش ابتلا به سرطان معده است افزود: سرطان معده از نظر ابتلا، آمار زیادی را به خود اختصاص داده و یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در بین مردان است. 
وی با بیان اینکه آمار مبتلایان به سرطان در کشور سالانه 10 هزار و 500 نفر و شیوع آن حدود 14.5 درصد است اظهارکرد: همدان از نظر میزان ابتلا به سرطان معده در حد میانگین کشوری قرار دارد
این متخصص بیماری‌های داخلی اضافه کرد: در برخی استان‌های کشور به دلیل تفاوت در سبک غذایی از جمله مصرف زیاد ترشی در کنار غذا، خوردن غذاهای دودی مانند ماهی و برنج دودی، میزان شیوع سرطان معده بیشتر است. 
برخی افراد بخش کپک‌زده مواد غذایی مانند مربا یا ترشی را جدا کرده و باقی آن را مصرف می‌کنند که این اقدام نادرست است و مواد غذایی کپک‌زده باید به طور کامل دور ریخته شود. 
رضوان، ژنتیک و سابقه بیماری خانوادگی را از دیگر عوامل موثر در بروز سرطان معده دانست و افزود: مصرف الکل، مواد غذایی کپک‌زده، غذاهای فرآوری‌شده، فست فودها به‌ویژه هات‌داگ، شوریجات و استعمال دخانیات از دیگر ریز فاکتورهای سرطان معده محسوب می‌شود. 
وی توصیه کرد: افراد بالای 60 سال هر 10 سال یک‌بار کولونوسکوپی انجام دهند و افراد بالای 45 سال در صورت بروز علائم، آندوسکوپی شوند. 
این متخصص داخلی افزود: استرس می‌تواند با تضعیف سیستم ایمنی در ابتلا به سرطان معده مؤثر باشد در مقابل اصلاح سبک غذایی، مصرف نکردن فست‌فود و پرهیز از استعمال دخانیات و دسترسی به خدمات بهداشتی مناسب می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد. 
دکتر رضوان بیان کرد: برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و سرطان معده، بهتر است آبمیوه‌های تازه، لیموترش و نارنج جایگزین انوع ترشی شود. 
شیب تند افزایش ابتلا به سرطان سینه در همدان
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان نیز بیان کرد: شایع‌ترین سرطان بین بانوان سرطان پستان است و یکی از چالش‌های اصلی این موضوع نگرانی بانوان از برملا شدن موضوع ابتلای آن‌ها به سرطان پستان، انکار بیماری و پیگیری نکردن فرایند درمان است. 
دکتر راضیه سادات میرمعینی با بیان اینکه سرطان سینه 25 درصد از کل سرطان‌های زنان را به خود اختصاص داده است اضافه کرد: هرساله به طور میانگین 30 درصد بانوان غربالگری از نظر ابتلا به سرطان سینه می‌شوند که آمار شناسایی مبتلایان به این نوع سرطان 36 در 100 هزار جمعیت است. 
وی اظهار کرد: ماماها در همه مراکز خدمات جامع سلامت برای غربالگری سرطان سینه (پستان) مستقر هستند و معاینه بانوان بالای 30 سال را بر عهده دارند. 
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان گفت: در صورت محرز شدن ابتلای فرد به سرطان پستان، وی برای کارهای تشخیصی مطمئن‌تر به انجام ماموگرافی و سونوگرافی ارجاع داده می‌شود. 
میرمعینی اضافه کرد: پس از تشخیص وجود غده‌های کوچک در سینه بلافاصله فرایند درمان را باید آغاز کرد و در این صورت می‌توان از بیماری پیشگیری کرده و فرد طول عمر بیشتر و زندگی باکیفیتی داشته باشد. 
وی اظهارکرد: تاخیر در فرایند درمان با انکار بیماری، مراجعه نکردن برای ادامه درمان، ترس از حرف دیگران، تشخیص دیر هنگام موجب پیشروی سرطان، کاهش عمر بیمار و کیفیت زندگی او می‌شود. 
رییس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی همدان تاکید کرد: سرطان پستان جزو سرطان‌های خانوادگی و ژنتیکی است بنابراین افرادی که در اعضا فامیل و خانواده سابقه ابتلا به این نوع سرطان را دارند باید بیش از دیگران توجه داشته و نسبت به آزمایش و غربالگری به موقع اقدام کنند. 
میرمعینی تصریح کرد: سرطان پستان در بین آقایان نیز بروز می‌کند اما سهم آقایان از این نوع سرطان بسیار نادر، اندک و ناچیز است. 
رهاورد: 
با توجه به افزایش بیماری سرطان در کل کشور و در استان همدان به دلیل علت‌هایی مختلف از جمله تغذیه، باید تغییراتی در برنامه زندگی افراد لحاظ شود تا بتوان از این بیماری پیشگیری کرد. 
داشتن رژیم غذایی سالم، انجام منظم تست‌های غربالگری و مراقبت‌های پزشکی، داشتن وزن مناسب و فعالیت بدنی وعدم استعمال دخانیات از جمله مواردی است که نقش مهمی در پیشگیری از بیماری سرطان دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1351045/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عملکرد خیره‌کننده Deep Robotics Lynx، سگ رباتیک پارکورکار

«حال همه ما خوب است» با صدای گرم خسرو شکیبایی

سومین گل مردود افعی‌ها؛ گل اینتر به میلان که برای سومین بار خطا اعلام شد

آرسنال، منچسترسیتی را با خاک یکسان کرد!

چسب و بخیه روی ابروی شکافته فرشاد فرجی!

اینتر از شکست سوم به میلان گریخت؛ تساوی در دربی دلامادونینا

دردسرهای عجیب ساخت ماکت و دکور در فیلم «آبستن»

کارگردان «رها»: شهاب حسینی با سرماخوردگی شدید و سرُم، سکانسی سخت را بازی کرد

خانم بازیگری که با ژست های ناآرامش سوژه شد!

رئیس سازمان سینمایی مهمان آثار کوتاه و مستند جشنواره فجر43

کارگردان فیلم «داد»: مرسی که از فیلم من خوش‌تان نیامد!

کدام فیلم های جشنواره در شب سوم به سانس فوق العاده رسیدند؟

نقش‌های تاریخی مریلا زارعی به بهانه حضورش در «موسی کلیم‌الله(ع)»

با موزیک ویدئوی بیکلام «To Be Sun» همراه شوید

ثبت صحنه شکار گراز وحشی توسط گرگ‌های خاکستری

دمی آرامش با دنیای قبل از اینترنت

گلدن تایم در سوانح هوایی چه زمانی است؟

تلاش دانشمندان خاورمیانه برای نجات زیستگاه جغد‌های انبار

مسجد عجیب و خاص در ترکیه

استوری/ شام تولد ارباب و شب تولد عباسه...

ملاتونین واقعاً در بهبود کیفیت خواب اثر دارد؟

خواص درمانی بی‌نظیر این گیاه برای سلامتی

لباس پوشوندن سه قلوهای شیطون

جیمز وب تصاویری باشکوه از غبار میان‌ستاره‌ای منتشر کرد؛ سفر رویایی به اعماق کیهان

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

بازهم گل اینتر آفساید شد!

اینبار روی اشتباه فیل فودن؛ گل دوم آرسنال به سیتی توسط توماس پارتی

شیرجه دیدنی یان زومر دروازه تیم اینتر رو بسته نگه داشت

زلاتان و جدایی موراتا: نمی‌توانم چیزی بگویم!

گل اول میلان به اینتر توسط ریندرز

با تکرار شادی هالند؛ گل سوم آرسنال به منچسترسیتی توسط اسکلی

دومین تمرین پرسپولیس در ورزشگاه پرنس فیصل

گل چهارم آرسنال توسط هاورتز در دقیقه 76

میخ آخر به تابوت من‌سیتی با گل پنجم آرسنال توسط وانری

بازیگر «اسفند»: خانواده شهید علی هاشمی گفتند، پدرمان را روی پرده دیدیم

مسابقات دارت و تنیس روی میز ویژه بانوان ایثارگر کشور

نشست خبری آخرین فیلم روز سوم جشنواره 43

چهره ها/ محمدرضا گلزار با استایلی همه چیز تمام در کنار طراح لباسش

نظر رئیس سازمان سینمایی درباره خروج بهرام رادان از هیئت داوران

دردسرهای یک عشق نامتعارف در «چشم بادومی»

سکانسی از «زیبا صدایم کن» با بازی مهران غفوریان و امین حیایی

به یاد سینمای دهه هشتاد و جشنواره فیلم فجر در این دوران

ژست های رها خدایاری بازیگر «آبستن» در کاخ جشنواره فجر

حضور معاون فرهنگی اجتماعی دکتر عارف در کاخ جشنواره

خاطره بازی با فیلم جنگی و کمدی «اخراجی‌ها»

مسعود نجفی: ضعف سیستم صوتی برج میلاد را نمی‌توان کاری کرد!

از هر 5 مرگ در اهواز یک مورد مرتبط با آلودگی هوا است

اجرای ترانه نوستالژی "خجسته باد این پیروزی" توسط محمد گلریز

جزئیات قتل یک جوان فعال مجازی در تعقیب و گریز گانگستری

مخالفت وزیر کشور با افزایش عوارض تردد پلاک های شهرستان در تهران