آریا بانو

آخرين مطالب

دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی خانه داري

دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی نوعی روش پخت دمی گوجه است که با ته‌دیگ مرغ پخته می‌شود و بسیار خوشمزه و مجلسی است.
پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، لوبیا پلو، مرصع پلو، آلبالو پلو و... از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. دمی گوجه یکی از دمی‌های مشهور ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد و برای درست کردن آن نیاز به زمان زیادی ندارد و تقریبا یک غذای فوری محسوب میشود. شما میتوانید اینبار دمی گوجه را به شکلی متفاوت درست کنید که هم خوشمزه‌تر است و هم برای پذیرایی از مهمان یک گزینه عالی است. دمی گوجه با ته انداز مرغ زعفرانی شخصیت خاصی به دمی گوجه ساده میبخشد، یک شخصیت خاص و خوشمزه! اگر دوست دارید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
گوجه فرنگی: 5 عدد
سیب زمینی: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
ران مرغ: 2 عدد
فلفل دلمه ای: نصف یک فلفل کوچک
سیر: 2 حبه
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
آب مرغ: 2 پیمانه
طرز تهیه دمی گوجه با ته انداز مرغ
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا مقداری روغن داخل یک قابلمه بریزید و وقتی داغ شد، کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن و زعفران همراه با کمی نمک و فلفل تفت بدهید، سپس حبه‌های سیر را همراه با فلفل دلمه‌ای خرد شده و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ بپزد. در مرحله بعد پیاز را پوست و به صورت خلالی خرد کنید. مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و پیاز‌های خرد شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز‌ها سرخ شود. سپس کمی زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید. سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و به پیازداغ اضافه کنید.
گوجه فرنگی را میکس یا رنده کنید و همراه با رب گوجه فرنگی به پیاز و سیب زمینی اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید، سپس برنج را که از قبل خیس داده اید، داخل قابلمه بریزید و 2 پیمانه از آب مرغ پخته را داخل آن بریزید. مراقب باشید آب اضافه نریزید تا دمی شما شفته نشود. صبر کنید آب برنج کشیده شود، سپس قابلمه را از روی اجاق بردارید. کف یک قابلمه نچسب کمی روغن بریزید. مرغ‌های پخته را کف قابلمه بگذارید و کمی زعفران دم کرده روی آن بریزید و برنجی که آبش کشیده شده را روی تکه‌های مرغ بریزید و روی قابلمه دمکنی بگذارید. حرارت را کم کنید و 40 دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد، سپس دمی را داخل دیس برگردانید و میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
1 ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد.
2 ـ حتما برنج را بعد از پاک کردن با آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که باید آنقدر برنج را بشویید تا رنگ آب شفاف شود. در حین شستشو از چنگ زدن برنج خودداری کنید؛ زیرا باعث خرد شدن برنج می‌شود. برنج باید حدودا 4 ساعت خیس بخورد. البته این مدت زمان در مورد برنج نو که تازه از شالیزار آمده است و آن را خریداری کرده‌اید، کمتر است. برنج نو را بهتر است نیم ساعت بیشتر خیس نکنید. بعد از خیس کردن برنج با آب ولرم حتما به آن نمک اضافه کنید. اگر قرار است برنج را آبکش کنید، نمک بیشتری بریزید و اگر برنج شما کته است، خیلی کم نمک اضافه کنید.
3 ـ به جای ران مرغ برای پخت این غذا می‌توانید از سینه یا فیله مرغ هم استفاده کنید. حتما مرغ را با پیاز، دو حبه سیر، چوب دارچین یا برگ بو، مقداری نمک و زردچوبه بپزید تا بوی زحم مرغ گرفته شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1341028/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل چهارم بارسلونا به رئال بتیس توسط تورس

گل پنجم بارسلونا به رئال بتیس توسط یامال

آرسنال 2-1 تاتنهام: فتح دربی با گل مشکوک!

صعود بارسلونا با جشنواره گل به دور بعد

توقف اینترمیلان در حضور طارمی

گل اول اینتر به بولونیا توسط دامفریس

گل اول تاتنهام به آرسنال توسط سون

گل دوم بارسلونا به رئال بتیس توسط ژول کنده

گل اول آرسنال به تاتنهام توسط دومینیک سولانکه (گل به خودی)

گل دوم آرسنال به تاتنهام توسط لیاندرو تروسارد

گل دوم اینتر به بولونیا توسط لاتارو مارتینز

گل دوم بولونیا به اینتر توسط امیل هولم

قربانی به پیشنهاد استقلال

گل اول بارسلونا به رئال بتیس توسط گاوی

فرزاد حسنی به جمع دوبلورهای سریال «فرمانروا ته جویونگ» پیوست

تهیه ساندویچ گوجه و پنیر به روش امروزی و خوشمزه

علت سرد نشدن فریزر یخچال و راه‌های رفع آن

شعر انتخابی بهمن صباغ‌زاده در شب سوم رقابت شاعران فصل سوم

خداحافظی تلخ هافبک باتجربه گل‌گهر

ستاره مصدوم استقلال همچنان کِش می‌زند!

کایل واکر تکذیب کرد؛ من به سیتی پشت نکردم!‏

اولین خرید زمستانی یوونتوس از پرتغال آمد

ابهام درباره مسئول پُست حساس استقلال

ترکیب اینتر؛ طارمی از روی نیمکت آغاز می‌کند

پشت‌پرده رفتن شاه از ایران؛ مامور مخفی آمریکا در تهران چه کرد؟/ ویدئو

تو همونی نیستی پابرهنه می‌پریدی وسط لایوهای من؟!

غیرت نداری که اومدی گدایی عشق

من تو خونه ای که دست روم بلند شه نمی مونم

چقدر از حضرت علی(ع) خوندی؟!

مداحی هدایت هاشمی برای حضرت زینب(س) در فیلم «یه حبه قند»

گادپوری: درآمد ثابت رپرا از پلتفرم هاست و بخش هایی برمیگرده به فروش آلبوم و کنسرت

اجرای قطعه «Time» شاهکار بی‌نظیر هانس زیمر برای موسیقی فیلم تلقین

واژگونی مرگبار پژو پارس در کرمانشاه

«نسل z» در اعتکاف

هشدار ریزش سنگ در جاده‌های کوهستانی مازندران

صحبت های شیخ حسین انصاریان درباره حضرت زینب (س)

گوناگون/ چطور جز خدا از دیگران درخواست نیاز کنیم؟

دست نوشته سردار سلیمانی وقتی وارد ضریح مطهر حضرت زینب (س) شد

وقتی یک پاندا، پاندای دیگر را زهرترک کرد!

صحبت های مرحوم آیت‌‎الله فاطمی نیا در وصف بانوی بزرگ عالم تشیع

عملیات لازم وقتی غذا پرید تو گلوتون

مرثیه خوانی خادمین چایخانه حرم مطهر رضوی در شب رحلت حضرت زینب(س)

طرز تهیه سوپ جو به سبک رستورانی

ساندویچ سرد خانگی با ژامبون

ضرورت مصرف گردو برای ورزشکاران

کاربردهای باورنکردنی سس کچاپ در خانه‌داری

صدای خروج گاز از بوسترهای فضاپیمای Starship

سرنوشت پرچمی که روی ماه نصب شد / در ماه باد وجود ندارد، چرا پرچم در ویدئوها تکان می‌خورد؟

شعر انتخابی فاطمه ناصری‌فر در رقابت شاعران فصل سوم

شعر انتخابی زهرا رسولی در رقابت شاعران فصل سوم