آریا بانو

آخرين مطالب

آمار نگران کننده افزایش بی سوادی در ایران سیاسی

آمار نگران کننده افزایش بی سوادی در ایران
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایلنا / طبق گزارشات وزارت آموزش و پرورش ایران و همچنین دفتر یونیسف در تهران، بیش از یک میلیون کودک در ایران از تحصیل بازمانده‌اند. بر اساس آخرین گزارش‌ها استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و خوزستان بیشترین نرخ ترک تحصیل را دارند. طبق برآوردها، سیستان و بلوچستان با بالاترین نرخ ترک تحصیل در میان استان‌های کشور مواجه است.
«محمدمهدی سیدناصری» حقوق‌دان و پژوهشگر حقوق بین‌الملل کودکان درباره عوامل ترک تحصیل کودکان اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال تحصیلی 1402-1403 نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان در تمام مقاطع تحصیلی افزایش یافته است. در این سال تحصیلی نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان در مقطع ابتدایی با افزایش 0.25 واحد درصدی به 1.2 درصد رسیده است.
ترک تحصیل در مقطع ابتدایی موجب افزایش بی‌سوادی در آینده ایران می‌شود و بسیار نگران‌کننده است. افزایش میزان ترک تحصیل با افزایش نرخ فقر و تورم و مشکلات اقتصادی در سال‌های گذشته رابطه تنگاتنگی دارد. وی در ادامه گفت: ترک تحصیل کودکان در ایران یک مسئله پیچیده و چندبعدی است که هم از منظر حقوقی و هم از نظر اجتماعی و اقتصادی نیازمند توجه جدی است. به‌ویژه در سال‌های اخیر با افزایش بحران‌های اقتصادی پدیده ترک تحصیل کودکان در ایران روند رو به رشدی را تجربه کرده است. سؤال بسیار مهم این است که تعهدات دولت در قبال حق آموزش برابر کودکان چیست؟

این مدرس دانشگاه با اشاره به اظهارات اخیر معاون آموزش ابتدایی وزیر محترم آموزش و پرورش مبنی بر اینکه 164 هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم که از این میان برخی بیماری صعب‌العلاج دارند، تصریح کرد: بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان یکی از معضلات همیشگی در نظام آموزشی دولت‌هاست و بر این اساس آموزش و پرورش هر کشوری مطابق با سیاست‌ها و شرایط خود برای کاهش تعداد بازماندگان از تحصیل تلاش می‌کند. مطابق با مقررات آموزش و پرورش عمومی و رایگان مقرر شده است که هر کودک باید سواد بیاموزد و والدین حق ندارند کودکان و نوجوانان را از نعمت سوادآموزی و خواندن و نوشتن و فراگیری علوم و فنون محروم کنند و همچنین حق ندارند اطفال را تا سنین معینی به کار بگمارند و از آنان به‌عنوان کارگر و حتی کارآموز استفاده کنند.
طبق آمار سازمان ملل، 18 درصد دختران ایرانی قبل از رسیدن به 18 سالگی ازدواج می‌کنند
این استاد دانشگاه در تشریح دلایل فرهنگی ترک تحصیل کودکان گفت: عامل نخست نگرش‌های فرهنگی منفی به تحصیل دختران است. در برخی مناطق کشور، به‌ویژه در روستا‌ها و مناطق مرزی، باور‌های فرهنگی موجب کاهش اهمیت تحصیل دختران می‌شود. در این مناطق، تربیت دختران برای ازدواج و مسئولیت‌های خانه‌داری، به جای تحصیل و کار حرفه‌ای در اولویت قرار دارد. عامل دوم ازدواج‌های زودهنگام است. در برخی از مناطق ایران، به‌ویژه در استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان و خوزستان، دختران در سنین پایین‌تر از 18 سال به ازدواج ترغیب می‌شوند. این امر باعث قطع تحصیل آنها می‌شود. 
طبق آمار سازمان ملل، 18 درصد دختران ایرانی قبل از رسیدن به 18سالگی ازدواج می‌کنند که خود عامل اصلی ترک تحصیل است. عامل بعدی نگرش‌های سنتی به تحصیل برای پسران است. در برخی خانواده‌ها، به ویژه در مناطق محروم، تحصیل پسران از اهمیت بیشتری برخوردار است و دختران ممکن است به دلیل مسئولیت‌های خانه‌داری یا کارکردن برای تأمین درآمد خانواده، از تحصیل باز بمانند.
بیش از یک میلیون کودک در ایران از تحصیل بازمانده‌اند
سید ناصری در ادامه با اشاره به جدیدترین آمار از تعداد کودکانی که مدرسه و تحصیل را ترک کردند، گفت: طبق گزارشات وزارت آموزش و پرورش ایران و همچنین دفتر یونیسف در تهران، بیش از یک میلیون کودک در ایران از تحصیل بازمانده‌اند. بر اساس آخرین گزارش‌ها استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و خوزستان بیشترین نرخ ترک تحصیل را دارند. طبق برآوردها، سیستان و بلوچستان با بالاترین نرخ ترک تحصیل در میان استان‌های کشور مواجه است.
این پژوهشگر حقوق کودک در تحلیل خود از آسیب‌های اجتماعی که کودکان بازمانده از تحصیل در معرض آن قرار دارند، گفت: کودکان بازمانده از تحصیل در معرض طیف وسیعی از آسیب‌های اجتماعی هستند که می‌توان به استثمار اقتصادی، بزهکاری و جرائم اجتماعی، ازدواج زودهنگام، افزایش فقر و نابرابری اجتماعی اشاره کرد.
وی با اشاره به آسیب استثمار اقتصادی گفت: این کودکان به‌ویژه در محیط‌های غیررسمی وارد کار‌هایی می‌شوند که ممکن است با استثمار نیروی کار همراه باشد. این کار‌ها اغلب در شرایط دشوار و بدون نظارت‌های قانونی انجام می‌شوند. او افزود: از طرفی برخی از کودکان بازمانده از تحصیل به دلیل فقدان سرگرمی و نبود مسیر مناسب برای رشد و پیشرفت، به سمت رفتار‌های ضداجتماعی و بزهکاری سوق داده می‌شوند. این امر ممکن است به دزدی، خشونت، اعتیاد و سایر جرائم اجتماعی منتهی شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1328251/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بخشی از کتاب/ خرچنگ های جالب ولی بازیگوش

آلونسو: نسل جوان چیز زیادی از من نمی‌داند

آرنولد رئال را می‌خواهد

استقلال و هوادار محکوم شدند

حمایت سروش از درویش با کلیدواژه مجازی‌زدگی!

کارترون و یک برد پرگل برای عبور از مورایس

عابدزاده دوباره در ایران

انفجار وحشتناک در شهر قدس بعد از گل خیبر

آرتتا: باید خیلی بیشتر گل می‌زدیم اما خوشحالم

سبقت یامال از امباپه

احساس بهزاد فراهانی از جای خالی دختر کوچکش + ویدئو

سفر عاشقانه و شگفت‌انگیز حدیثه تهرانی بازیگر معروف و همسرش به رشت / از فومن گردی تا لذت از زیبایی‌های طبیعی گیلان

قصه تیتراژ «شهریار»؛ «موسیقی خوب» هدیه این آهنگساز است

فیلم سرقت 200 میلیون روپیه‌ای از فروشگاه جواهرات

سهم موتورسیکلت‌ها در تنگی نفس پایتخت

زندگی جالب یک الاغ گم‌شده با گله گوزن‌های وحشی!

شروع جشنواره مجسمه‌های یخی زیبا در مسکو

سوپ نودل؛ بهترین دارو برای سرماخوردگی

علائم کمبود ویتامین D در بدن

مرد در خانه نماند بهتر است

افزایش سهم «جوانان هرگز ازدواج نکرده» به 49 درصد/ یک سوم جوانان دچار مسئله عدم استقلال یافتگی اند

حسگرهای رشته‌ای که می‌توانند پرواز را متحول کنند

مندس مشکلات پی‌اس‌جی را بیشتر کرد

خاطره مرتضی فنونی زاده از علی پروین و بازی مقابل میلان

کنایه‌های مدیرعامل پرسپولیس به مهدی تاج

برترین گل‌های بارسلونا در سال 2024

قبل از یونایتد نزدیک بود به لیورپول بروم

فنونی‌زاده: به موسیمانه آدرس اشتباه دادند، اینجا استقلال است

عیسی برای دریافت این کارت زرد لحظه‌شماری می‌کرد!

سروش رفیعی: شعارها علیه پرسپولیس سازماندهی شده است

زخمی‌ترین هافبک لیگ شاگرد تارتار است

اقدام مورینیو برای نجات ستاره پرتغالی

بساط تیغ‌زنیش رو جمع کرد

استایل متفاوت آزاده صمدی و روزبه حصاری در اکران یک فیلم

هفتاد سی؛ سفری کمدی به اعماق جامعه

ماجرای درخواست مرخصی «تتلو» از زندان

دو شگرد معروف که کلاهبرداران هنوز هم برای فریب شما از آن استفاده می‌کنند

طواف کعبه زیر باران

ویدئویی حیرت انگیز از دنده عقب خطرناک دو خودرو در بزرگراه

آخرین وضعیت آب و هوا؛ بارش برف و باران در مناطق غربی و مرکزی کشور

جزئیاتی تازه در مورد «امیرحسین مقصودلو»؛ درخواست مرخصی «تتلو» از زندان تهران بزرگ

عروس دریایی درخشان در اعماق اقیانوس

با یک املت متفاوت اول هفته را شروع کنید

خانواده چه نقشی در فعال کننده‌های نشخوار فکری دارد؟

10 شگفتی آسمانی که در سال 2024 رخ دادند

«تابستان» ادیت وارتون در زمستان آمد

کلوپ پی‌اس‌جی را از نقشه پاک می‌کند!

مهرانپور: هشتگ‌ها استقلال را به این روز انداخته‌ است

انتقاد روزنامه معروف سعودی از حضور بازیکنان خارجی در فوتبال عربستان

ناراحتی نادال از نبردن یک تورنمنت